Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Dukan wrap/tortilla Wrap: 1,5 kasika zobenih mekinja 2 kasike jogurta 1 bjelanjak 1 kasika mlijeka u prahu (a ako nema moze i bilo koje integralno brasno) Sol Sve pomjesati i pricekati 10 minuta da mekinje nabubre..zatim dodai 1 ili 2 kasike vode ili malomasnog mlijeka.... Tavu zagrijati s par kapi ulja i brzo izliti smjesu da se sto vise rasiri po tavi.... peći minut s jedne i druge strane na srednjoj vatri
Za onih 10 minuta dok čekate da mekinje nabubre isjeckate povrce kojim cete puniti wrap... Ja sam stavila najosnovnije:list salate, na trakice izrezanu mrkvu, na sitne kokcice komadic crvene paprike, trebalo bi i na kockice paradjza ali a nisam imala... Na sve to dodati na trakice prepzneu puretinu (ja sam samo isjeckala dimsi dimlenu puretinu jer mi mrsko samo zamene prziti puretinu) ... Zatim prelijete prelivom po zelji...ali je osnova uvjek jogurt.. Ja sam pravila : 3 kasike jogurta, pola kafene kašičice currya, mrvicu wasabi paste (ne mora), mrvicu narendanog djumbira, pola kasicice senfa i pola kašičice soja sosa Preijete , zarolate i eto... Meni je to ukusnije i zdravije od mnogh sendvica...a zasitno je
Ali ne majoneza, ne grah, ne kukuruz ili bilo kakvi masni dodatci...mozda bi bilo dobro i malo mocarele
odlicno je to ...evo zeMske da se pridruzim bodrenju a i ja cu se prikljucit...miiislliimmm mora se malo...
a Jasmin kako ti skide kilice na koji nacin priiicaj svaki savjet je dobro dosao
Prvo skidanje...nezdravo. Medicinska dijeta. Bukvalno izgladnjivanje. Med,čurekotovo ulje,sok čiste jabuke i voće me izvuklo da ne obolim. Ali baš sam bila stalno gladna. No hB,skidoh najteži višak i sad ću ostatak laganice.
Imala sam nekih sekiracija u zadnje vrijeme od kojih mi nije bilo do jela, nisam ni primijetila da hlače pomjeram za dvije rupice i da sam "sletila" na butinama...primijetio mm..u svakom zlu neko dobro, kaze se
Curke dajem vam punu podrsku ,i moj savjet vam je da jedete sve sto je zdravo u normalnim kolicinama,izbacite bijeli kruh i tjesteninu,jedite sto vise mozete kiselih jabuka (al bas kiselih)i po mogucnosti malo vjezbajte bar pola sata dnevno... Ja sam rodila trecu bebu prije 3 mjeseca,u trudnoci sam bila nagurala na 70 kg okruglih,rodila bebu od 3,5 kg,..kad sam izasla kuci iz bolnice i stala na vagu malo je falilo da se onesvjestim jer mi je od poroda spalo samo 5 kg nepunih,...onda je krenula borba sa hranom,a kad je cetresnica istekla bacila sam se i na vjezbanje(svaki slobodan trenutak sam bila na podu i radila trbusnjake)i sada hvala Bogu imam samo 55 kg,i stomak ravan kao da nisam radjala
i jos nesto: dorucak je najvazniji. kad dobro jedem za dorucak, nisam gladna sta god u toku dana pojedem. ako ne doruckujem, citav dan bih kasnije nesto jela
Danas za rucak samo povrtna supica. Puno vode, puno nezaladjenog caja. Moracu trknuti do prodavnice da uzmem badema, i jos kojekakvih orasa za "kad ogladnim".
Sinoc sam imala krizu oko 11 sati. Ustanem i pojedem bananu. Al sam ponosna na sebe i vodu. Pijem je bas puno. Pijem i caj za ciscenje jetre. Dobrog je ukusa.
Sinoc sam imala krizu oko 11 sati. Ustanem i pojedem bananu. Al sam ponosna na sebe i vodu. Pijem je bas puno. Pijem i caj za ciscenje jetre. Dobrog je ukusa.
Banana pomaže pri mršavljenju. Naravno,ne puno,jer su kaloričnije od ostalog voća,ali je ok što si pojela bananu umjesto obroka.
Ja sam praktikovala da ne jedem iza 6,ali nakon čitanja da izbacivanje večere postarava,ubacila sam barem jabuku i narandžu. Čaj se podrazumijeva. Super je što ste oboje u tome. Meni je problem što kuham za njih troje i onda me miris hrane transira .