|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.2.2014 21:15:46
|
|
|
|
Bella.88
|
IZVORNA PORUKA: SREĆNA IZVORNA PORUKA: Bella.88 SRECNA i mi imamo AD,sada sam ja na dijeti sto se tice svih alergena i se hvala Bogu povukao dermatitis,pre par dana dodala malo paradaiz sosa u nesto a i obukla mu malo uzi bodic i opet buknulo na vratu,sad neznam jeli paradaiz kriv. koje sokove si im cedila,i molim te kada si im ti uvela ml.proizvode? mi smo ograniceni na par namirnica sve me nesto strah. Čuj ja sam im počela kašice pravit, ono što se pravi na mlijeku ,skoro od početka dohrane, negdje 6,5 mj. probali na ad pravit, bilo ružno pravo, pa smo pola mlijeko pola voda, pa onda mlijeko sve, mada nije to često bilo, to je par puta rižolino i nekakve alnatura žitarice, ko brašno, nisumi se sviđale, pa sam odustala od njih.Griz pravimo na mlijeku.Sir i jogurt smo uveli otp.prije dva mj., a danas nam je godina.Ja se pridržavam otp. tablice neke, mada evo njima mlijeko ne smeta, ne smeta im ni riba, jaja, doduše bjelance nismo još probali, zapravo jesmo u nekom tijestu, ne znam da li se to pika.Paradajz nismo još probali.Nemam ga domaćeg, a ne bih davala nikakav kupovni. Sokove sam cijedila od voća koje sam imala iz domaće bašće, jabuke , kruške provjerene.Mada oni nisu htjeli soka okusiti, voda im je zakon.Tako da smo odustali od sokova, koljenicu i pileću supu sam im davala na flašicu, ne često naravno, ali hoće sve popiti fino.Šta znam, nama se ad nije vraćao, ako je uopšte ad.Kupamo se u masl.ulju, sve peglamo, nosimo pamuk i ništa drugo. Hvala puno na savjetima
|