|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
23.1.2014 15:26:50   
SREĆNA
https://www.facebook.com/notes/nevakcinisana-deca-su-zdravija-od-vakcinisane/lecenje-ekcema-dermatitisa-i-promena-na-kozi-prirodnim-putem-preporuke/414597428648110

nemam namjeru da vodim hajku protiv vakcina, ja sam isprepadana kao i svaka majka, nije na odmet znati činjenice i za i protiv.

< Poruku je uredio SREĆNA -- 23.1.2014 15:32:29 >

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 876
23.1.2014 19:19:55   
vila_7

IZVORNA PORUKA: Crnkica

Da samo napomenem,moja djevojčica je vakcinisana do 3 mjeseca i više nije,sada ima 20 mjeseci.
Nikad nije bila prehlađena,2 puta imala temperaturu 38,5 kad su joj izbijali zubi,sada boluje ospice 8. dan bez problema i što je najvažnije bez temperature.
Da li da vakcinišem dalje-??? veliki je upitnik,jer više ne vjerujem vakcinama.
Do sada je bila relativno zdravo dijete,a za dalje vidjet ćemo.
Najgori mi je onaj spisak sa imenima nevakcinisane djece na zidu ambulante,iznad kojih piše hitno.

a sta bi im trebalo znaciti to HITNO ? Da se hitno tebaju vakcinisati!?
Mislim kontam, moja starija je preskocila 2 ditepr ( zbod povlacenja vakcina i zbog namjernog kasnjenja) , pa je dr.sama rekla da je iza 2 godine kasno za diteper

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 877
30.1.2014 19:10:10   
heni5
moja malena user posted image ide sutra da primi vakcinu (mmr) i vec sad me panika uveliko hvata ...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 878
30.1.2014 21:38:40   
almondray
ja sam danas pričala sa poznanicom cije je dijete vakcinisano MMr-om a posle toga je ipak dobio zausnjake.On i jos nekoliko djece iz obdanistauser posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu heni5)
Neposredna veza do poruke: 879
30.1.2014 22:33:30   
heni5
user posted image user posted image

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 880
31.1.2014 8:49:02   
vila_7

IZVORNA PORUKA: almondray

ja sam danas pričala sa poznanicom cije je dijete vakcinisano MMr-om a posle toga je ipak dobio zausnjake.On i jos nekoliko djece iz obdanistauser posted image

i ja....i to djecak u pitanju i zavrsio cak i u bolnici a bio vakcinisan MMR-om user posted image
Ja se jos mislim i odgadjam...

Neposredna veza do poruke: 881
31.1.2014 8:51:04   
vila_7
P.S: Ne znam da li ste citale da planiraju uvesti vakcine protiv neke pneum.bakterije koja uzrokuje upalu uha i pluca !!?? Mislim nidje veze da se protiv toga vakcinisu. Ja tu definitivno ne bih dala....

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 882
31.1.2014 9:51:55   
Sedina 30
Po svemu mi se čini da ni ja svoje neću vakcinisati MMR-om. A kakva je procedura kod nas kad kažemo dr da ne želimo tu vakcinu? U Hrvatskoj su rekli da se ne treba potpisivati, da ne pristajete, i da snosite odgovornost. A i zašto bi se potpisala kad se prvi dr neće potpisati da će sa djecom biti sve uredu.user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 883
31.1.2014 11:35:31   
Pikapolonica

IZVORNA PORUKA: Sedina 30

Po svemu mi se čini da ni ja svoje neću vakcinisati MMR-om. A kakva je procedura kod nas kad kažemo dr da ne želimo tu vakcinu? U Hrvatskoj su rekli da se ne treba potpisivati, da ne pristajete, i da snosite odgovornost. A i zašto bi se potpisala kad se prvi dr neće potpisati da će sa djecom biti sve uredu.user posted image

Nisam ni ja svog djecaka vakcinisala, niti imam namjeru. Bili smo na revakcinaciji sa 18 mjeseci. Kad su me pitali sta je s MMR-om, ja sam rekla da ne zelim da primi. Oni su rekli dobro, i napisali u knjizicu da nam je iduca vakcina u aprilu 2016. godine.

The world is mine!
A. 21.08.2011.

(odgovor članu Sedina 30)
Neposredna veza do poruke: 884
31.1.2014 11:42:55   
Galicia

IZVORNA PORUKA: vila_7

P.S: Ne znam da li ste citale da planiraju uvesti vakcine protiv neke pneum.bakterije koja uzrokuje upalu uha i pluca !!?? Mislim nidje veze da se protiv toga vakcinisu. Ja tu definitivno ne bih dala....

Postoji ta vakcina vec odavno.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 885
31.1.2014 12:55:41   
heni5
mi prije 3 sata dobili mmr,beba samo malo zaplakala, dok sam je pocela oblaciti smirila se, sad evo vesela kao da nije ni primila...

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 886
31.1.2014 13:35:30   
almondray

IZVORNA PORUKA: heni5

mi prije 3 sata dobili mmr,beba samo malo zaplakala, dok sam je pocela oblaciti smirila se, sad evo vesela kao da nije ni primila...

Reakcija na tu vakcinu se očekuje od 7-15 dana.I u tom periodu ne planiraj putovanje.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu heni5)
Neposredna veza do poruke: 887
31.1.2014 13:41:22   
bebaa

IZVORNA PORUKA: almondray

IZVORNA PORUKA: heni5

Reakcija na tu vakcinu se očekuje od 7-15 dana.I u tom periodu ne planiraj putovanje.

i nemoj da te ono iznenadi što dijete ima neku turu......a i ne mora.......moj posle 8 dana dobio turu 38...odma oborili i to je to....

"U laži su kratke noge ! "

Neposredna veza do poruke: 888
31.1.2014 15:11:47   
heni5
nadam se da nece biti nikakvih reakcija...

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 889
31.1.2014 15:17:49   
I love youu
Zna li neko da li moze biti problem ako djete ne primi mmr pri upisu u vrtic? Cula sam kao gledaju to pa nisam pametna.
Znaci moze se reci dr da necu da mi djete primi tu vakcinu?!

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

(odgovor članu heni5)
Neposredna veza do poruke: 890
31.1.2014 15:29:40   
malenaa
moj d nije primio niti jednu nakon bsz-a i revakcinacije... i ide uredno u drzavni vrtic niko me za to nije ni pitao.. abd ici ce i u skolu :)

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 891
31.1.2014 21:47:39   
Hanady RR
Emisija o vakcinaciji djece na Al Jazeeri

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 892
31.1.2014 22:48:08   
babybaby
Moj sin je primio dvije u porodilištu i još jednu s mjesec dana. Sad mu je devet i više ne dam ni jednu, osim ako mi drzava ne priprijeti da ce mi ga oduzeti. Ko smije, kapa dole...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 893
31.1.2014 22:49:19   
Medić*

IZVORNA PORUKA: babybaby

Moj sin je primio dvije u porodilištu i još jednu s mjesec dana. Sad mu je devet i više ne dam ni jednu, osim ako mi drzava ne priprijeti da ce mi ga oduzeti. Ko smije, kapa dole...

O kojoj drzavi je rijec ?

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu babybaby)
Neposredna veza do poruke: 894
31.1.2014 22:49:56   
Hanady RR

koga, dijeteuser posted image
Gdje živiš tiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu babybaby)
Neposredna veza do poruke: 895
31.1.2014 22:54:09   
babybaby
O nasoj, BiH. Bez frke. Samo sam htjela na glasiti da dijete ni po koju cijenu ne dam na vakcinisanje, osim u tom krajnjem slucaju da mi zaprijete oduzimanjem. U nasoj "uređenoj" drzavi, to je nemoguce... :-)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 896
31.1.2014 22:56:22   
bebaa

IZVORNA PORUKA: I love youu

Zna li neko da li moze biti problem ako djete ne primi mmr pri upisu u vrtic? Cula sam kao gledaju to pa nisam pametna.
Znaci moze se reci dr da necu da mi djete primi tu vakcinu?!

moj imao 11 mjesevi kad je krenuo,znači nije još ni bilo vrijeme da je dobije...niko me ništa nije pitao...to su izmišljotine...neko propagira i na ružan način tjera roditelje da vakcinišu djecu.....
da se razumijemo mi smo sve primili i nastavit ćemo........

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 897
31.1.2014 22:58:04   
Hanady RR
Bože ženo ni u jednoj to nije moguće...
kakve insinuacije...
svaštauser posted image
Dovoljno je reći ne ne želim vakcinisati dijete, a ne napisati nešto što sutra neko može protumačiti da do toga može doći...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu babybaby)
Neposredna veza do poruke: 898
31.1.2014 22:58:49   
babybaby
Kod nas (BiH) je zakonski obavezno vakcinisati djecu. Kazne su do 2000 KM... Osim nasih strahova, eto, tjera nas i zakon.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 899
31.1.2014 22:59:41   
Medić*

O nasoj, BiH. Bez frke. Samo sam htjela na glasiti da dijete ni po koju cijenu ne dam na vakcinisanje, osim u tom krajnjem slucaju da mi zaprijete oduzimanjem. U nasoj "uređenoj" drzavi, to je nemoguce... :-)

To je nemoguce u bilo kojoj drzavi.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu babybaby)
Neposredna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *