|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
22.1.2014 21:19:46   
salmy

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Ma nemam ja nedoumica, naravno da cu voditi akobogda, ali me zanima je li bolje prije rodj. ili nakon rodj., mislim govorim o ovoj sa 5 godinauser posted image
Medic, jeste vi F vodili nakon rodj.?

Poveli ga dan poslije 5 rodjendana, bili na putu pa zakasnili 1 dan. Dali mu vakcinu samo su neku komponentu izostavili, jer se treba primiti prije 5 rodjendana.

Sad procitah 15 maja naruceni...kakvu komponentu?

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 851
22.1.2014 21:20:03   
Full Moon
Hvala medic, znaci ipak treba prije rodj.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 852
22.1.2014 21:21:55   
Medić*

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Ma nemam ja nedoumica, naravno da cu voditi akobogda, ali me zanima je li bolje prije rodj. ili nakon rodj., mislim govorim o ovoj sa 5 godinauser posted image
Medic, jeste vi F vodili nakon rodj.?

Poveli ga dan poslije 5 rodjendana, bili na putu pa zakasnili 1 dan. Dali mu vakcinu samo su neku komponentu izostavili, jer se treba primiti prije 5 rodjendana.

Sad procitah 15 maja naruceni...kakvu komponentu?

Pa s obzirom da smo zakasnili taj jedan dan. Trebali 2 oktobra, mi otisli 3, onda su tu neku komponentu iz vakcine iszostavili, neznam koju, objasnila mi je ali Boga mi ti nemam pojma objasniti. Uglavnom vakcinisan je taj dan, bez ikakvih reakcija.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 853
22.1.2014 21:24:09   
salmy
Hvala medic

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 854
22.1.2014 21:32:59   
almondray
FM jeli E primio MMR?
Vilo tako je najbolje , ako ne idete često dr.Jednostavno reci da je alergična i tačka.
Ja ne znam kako da objasnim da neke hoću a neke nećuuser posted image .Posto kasnimo sa hibom , moramo ponovo primiti a MMR ću odbiti.To sestra koja daje vakcine zna jer sam joj već rekla a dr. ne zna.
I tad kad sam joj rekla da neću MMR ona meni kaže :"Ma sto bona , pa gore su ti ove?user posted image "

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 855
22.1.2014 21:40:30   
Full Moon
Almondray, sutra akobogda idemo na tu, pa kontam mozda da oboje vakcinisem, vidjet cu, ako uopce stignem na red i tako to, hahhhahahuser posted image

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 856
22.1.2014 21:45:02   
almondray

Almondray, sutra akobogda idemo na tu, pa kontam mozda da oboje vakcinisem, vidjet cu, ako uopce stignem na red i tako to, hahhhahahuser posted image

Da plaču u duetu user posted image .Da vam ipak prođe bez suzica aBd.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 857
22.1.2014 22:07:57   
heni5
i moj E isprimao sve redovno i nikad nije imao nikakvu reakciju,a na ovu u 5-oj god.,samo se zalio da ga malo ruka boli.. Sad je moja princeza stigla do one u 13-om mjesecu i citajuci vise,samo se prepadam..user posted image

Neposredna veza do poruke: 858
22.1.2014 22:18:19   
Full Moon

IZVORNA PORUKA: almondray

Da plaču u duetu user posted image .Da vam ipak prođe bez suzica aBd.

Ma dauser posted image , prije ce biti da ce mama plakati...

Neposredna veza do poruke: 859
23.1.2014 11:19:23   
Full Moon
Dan:-) Evo da javim da smo vodili oboje djece na boce; bili su hrabri i bez suza, sad samo aBd da protekne bez temp. i tome slicno

Neposredna veza do poruke: 860
23.1.2014 11:33:27   
salmy

Dan:-) Evo da javim da smo vodili oboje djece na boce; bili su hrabri i bez suza, sad samo aBd da protekne bez temp. i tome slicno

user posted image

Neposredna veza do poruke: 861
23.1.2014 11:45:46   
heni5
user posted image user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 862
23.1.2014 12:01:19   
Skvo RR
i ja sam jutros sa vakcine..vodila emirka..dobio je onu sto ide sa 6 mjeseci...bas smo kasnili...ja se jos tresemuser posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 863
23.1.2014 12:10:33   
teacher75
Nije je ni alan jos primio a lana zadnju primila mmr. Uvijek je bar jedno bolesno pa ne znam kad cu uganjati da su oboje zdravi. Sretno vam!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 864
23.1.2014 12:15:47   
bebacha

IZVORNA PORUKA: teacher75

Nije je ni alan jos primio a lana zadnju primila mmr. Uvijek je bar jedno bolesno pa ne znam kad cu uganjati da su oboje zdravi. Sretno vam!

ja odvela Alena na kontrolu i redovnu i kazen doktoricu kako je vrijeme za vakcinu al necemo još posto je Ajla bolesna a ona meni kaze "pa sta ako je ona bolesna,nije on,kakve to ima veze"user posted image

i nek me opet neko pita zasto nemam povjerenja u njih

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 865
23.1.2014 13:01:36   
anitaa
moja cura je sve vakcine jako dobro podnosila, osim što je poslije mmr-a jednostavno (srećom u parkiću) pala s nogu, iako je već hodala s godinu, baš sam se bila prepala, ono iz čista mira srušila se, poslije govore kao treba taj dan preležati i odmarati, ma da...već sam pisala i govor je stao baš nekako poslije te vakcine (više smo kasnije to povezali s ljutnjom i šokom zbog odlaska u vrtić, sve je to bilo u par dana) znači kad bi ponovo samo bi nekako drukčije tempirali vrijeme, ne bi nam palo na pamet da izbjegavamo vakcije, kako svi tako i mi, pa šta bi bi...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 866
23.1.2014 14:06:58   
mamina princeza
tema je uvijek osjetljiva....

da imam povjerenj u pedijatra bilo kojeg nemam... ono potpuno100% bezuslovno da kaze vakcinisija i da vakcinisem jer niko nece garantovat potpisom da djetetu nece biti nista ...

dalje dr koju izdvajam kao bolju u nasem DZ je nedavno ( nekad prije par mjeseci) prilikom price o vakcinaciji rekla nesto sto me je razocaralo u njihov kompletan odnos prema ozbiljnosti i vakcinaciji.
Dakle moja curica je imala atopijski dermatitis - prvo fleke po licu jako velike crvene uzarane kao krv pa po nogam ai rukama...u pojedinim momentima bilo je grozno sad retroaktivno kad gledam uvijek je bilo poslije vakcina. imali smo period kad je koristila kreme na bazi kortikosteroida jer se jako brzo sirilo i postajalo bas crveno kao rana do mesa. bas je bilo zabrinjavajuce obisli smo dosta dermatolga sto privatnih ali i ovih u domovima zdravlja. uredno sam sve nalaze prilozila uz njen karton .... ocito ih niko pogledao nije jer dr kazem da sada uocavam i vezu sa vakcinom i pogorsavanjem stanja dermatitisa. onda spomenem da je koristila kortikoserodie i da je uporedo vakcinisana na sta dobivam odgovor i zacudjujuci pogled. kao to ne bi nikako trebalo da ide zajedno, kako j emoguce pa provjerava karton i nalaze...pa dragi boze, jel ja to znam , jesam li ja dr. dakle to tada nije uopste smatrano da je bolest nego stanje i ona je uredno vakcinisana kad god je bio red do 18 mjeseci. ja sam trebala da se informisem ( a kako drugacije nego preko interneta) Dokotrica nije vjerovala pa je prerovila nalaze - valjda dermatolog svrakopisom napise pa mozda pedijatri ni ne citaju kako treba dijagnozu jer je uvijek pisalo kao nesto dermatiticno .... sad je svejedno vakcinisana i gotovo, hb pa nije nista bilo. sigurno i sad ma posljedice toga koje se mozda ne vide ali....

Njen dermatitis kansije je prestao ...oko 2 odine bilo j epuno bolje do 2,5 je nestao sasvim.

necu ni misliti sta se sve moze desiti osalbljenom organizmu koje slabost pokazuje i tim dermatitisom a onda je mi jos vakcinisemo......

kad se E rodio bojala am se vakcina al sam mislila vakcinisacemo se sa strahom i odlaganjem. Primio je one u porodilistu, onu s mjesec i prvu diTePer dozu nakn koje je imao rekakciju temperatutu i otecenu ruku al ne ono krug nego skoro pola ruke.
Ja se zaista ne usudjujem vise svoju djecu vakcinisati ....

a sto se imuniteta tice.... eto imam dvoje djece jedno vakcinsano do 18 mjeseci i drugo vakcnsamo samo prvim vakcinama i mogu sigurno reci da manje preboli lakse svaku virozu, svaki kaslja brze prodje. D ali to ima veze Bog dragi zna....

a o slucajevima blizu mene koji su se desili ne mogu ni da pisem detaljno krenuvsi od onog djecaka NEdima Cosovica ciju majku sam znala jos na faxu pa mi je ispricala kako su se sve promjene pocele desavati poslije vakcine , zatim eto sonjin djecak , pa djecak kojem se razvilo stanje u akutnu leukemiju 10 dana nakon primanja vakcine i danas vise nije sa nama na ovom svijetu..... sve su to slucajevi koje diretkno znam znaci s cijim sam roditeljima razgovarala, znam kako su se stvari desavale i ne moze mi neko reci da je to slucajno i da nije vezano za vakcinu.

< Poruku je uredio mamina princeza -- 23.1.2014 14:15:50 >

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 867
23.1.2014 14:11:18   
mamina princeza
sto se tice odnosa sa dr u domu zdravlja ... stariju curu niam vakcinisala prosle godine, necu ni ove upis nam je u skolu potpisacu se ako traze da ne zelim vakcinisati.
Za sna su pitali upozorili i tada smo i razvili ovu prethodno opsianu diskusiju..... rekli da razmislim i nisam vise isla po tom pitanju.
Kad dodje vrijeme za vrti i za njega cu potpisati i to je to. masa djece ide u vrtic i skolu nije vakcinisano

a ionako su vrlo cesto prehladjeni samos e smjenjuju i nemamo ni vremena da s evakcnisemo . a to da vakcinisem jedno dok je drugo prehladjeno ...neka hvala .ne znam koja dr to moze reci. mada za djete koje ide u vrtic i to je suludo pitanje jesu li kuci svi zdravi ( prije vakcinisanja) - kuci mozda jesu u vrticu sigurno neko ima slinav tako da vrticko djete je svakako izlozeno virusu vrlo cesto to ne mozemo nikako iskljuciti.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 868
23.1.2014 14:17:29   
Crnkica
Da samo napomenem,moja djevojčica je vakcinisana do 3 mjeseca i više nije,sada ima 20 mjeseci.
Nikad nije bila prehlađena,2 puta imala temperaturu 38,5 kad su joj izbijali zubi,sada boluje ospice 8. dan bez problema i što je najvažnije bez temperature.
Da li da vakcinišem dalje-??? veliki je upitnik,jer više ne vjerujem vakcinama.
Do sada je bila relativno zdravo dijete,a za dalje vidjet ćemo.
Najgori mi je onaj spisak sa imenima nevakcinisane djece na zidu ambulante,iznad kojih piše hitno.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 869
23.1.2014 14:18:57   
djoisa
IZVORNA PORUKA: Crnkica

Najgori mi je onaj spisak sa imenima nevakcinisane djece na zidu ambulante,iznad kojih piše hitno.

Koja ambulanta?

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 870
23.1.2014 14:23:17   
Crnkica
Ambulanta gdje svoju djecu vodim pedijatrici i na vakcinu,zašto pitaš?

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 871
23.1.2014 14:25:19   
djoisa
gdje se nalazi? koji grad?
nisam znala da postoje takvi spiskovi

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 872
23.1.2014 14:33:59   
Crnkica

IZVORNA PORUKA: djoisa

Periferija Tuzle.
Kako ne znaš,postoje spiskovi ali ne znam da li je slučaj u svim domovima zdravlja ili ambulantama,za djecu koja kasne s nekom vakcinom i za djecu koja nisi nikako ili su rijetko vakcinisana.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 873
23.1.2014 14:39:38   
bebacha

IZVORNA PORUKA: Crnkica

IZVORNA PORUKA: djoisa

Periferija Tuzle.
Kako ne znaš,postoje spiskovi ali ne znam da li je slučaj u svim domovima zdravlja ili ambulantama,za djecu koja kasne s nekom vakcinom i za djecu koja nisi nikako ili su rijetko vakcinisana.

kod nas(Gracanica) nikakvi spiskova nema

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 874
23.1.2014 15:23:37   
SREĆNA
mamina princeza ako imaš vremena pročitaj ovo sa linka, ja sam baš maloprije čitala, jer i moj E ima AD isto po licu mu je bilo užasno, pa sam ovo našla slučajno, vidi ima li kakve veze.
https://www.facebook.com/notes/nevakcinisana-deca-su-zdravija-od-vakcinisane/lecenje-ekcema-dermatitisa-i-promena-na-kozi-prirodnim-putem-preporuke/414597428648110

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *