|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
22.1.2014 10:18:24   
vjestica

IZVORNA PORUKA: SREĆNA

Hrani zdravom hranom i imat će imunitet ko beton, mislim da mu vakcina tu neće pomoći, čak naprotiv.Pročitaj sastav vakcine, šta se sve ubrizgava u dječiji zdravi i normalni organizam, kojeg je Bog dao kao takvog, ali eto našao se neko da mijenja ono što Bog daje onako kako treba biti-sve za pare.

tim rezonovanjem ne treba ni liječiti bolesti, jer ih je Bog dao
a ako zaista misliš da je za dobar imunitet samo bitna dobra ishrana, onda si jako naivna i neupućena
i gdje misliš da pročitamo sastav vakcine?
na nekom internet portalu ili ćeš tražiti na uvid u DZ?

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 826
22.1.2014 11:01:37   
SREĆNA
Naravno da ne mislim da je za imunitet važna samo ishrana, a vjruj mi dibro sam i upućena i informisana i nema potrebe izvlačiti iz konteksta.Normalno da ćeš liječiti bolesti nećemo sa dfilozofirati.Ti si kolko znam medicinski radnik i vrlo dobro znaš o čemu pričam.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 827
22.1.2014 11:30:44   
djoisa
IZVORNA PORUKA: vjestica

i gdje misliš da pročitamo sastav vakcine?
na nekom internet portalu ili ćeš tražiti na uvid u DZ?

a zasto da ne cistamo sastav vakcine na internetu?

http://www.almp.hr/upl/lijekovi/SPC/UP-I-530-09-09-02-187.pdf

http://www.ema.europa.eu/docs/hr_HR/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/002089/WC500124223.pdf

http://www.almp.hr/upl/lijekovi/SPC/UP-I-530-09-10-02-348.pdf

http://www.roditeljski.info/magazin/wp-content/uploads/2012/10/imovax_polio.pdf

kao sto se moze procitati u svakoj vakcini su sadrzane VERO stanice, na kojima se umozavaju virisu sadrzani u vakcini..kako se dalje moze naci na internetu VERO stanice su:kontinuirana stanična linija porijeklom od sisavaca i Vero stanice su epitelne stanice bubrega zelenog majmuna.  Koji se sve sa koktelom virusa, formaldehida i ostalih hemikalija ubrizga direktno u tijela nase djece..

uostalom zasto nam ne bi i u DZ dali na uvid svojstva lijeka..

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 828
22.1.2014 12:34:57   
aazra
Imam dijete predškolskog uzrasta necu ga voditi da primi tu koja se daje pred polazak u školu, što je sigurno, sigurno. Naravno da u DZ neće dati sastav vakcine, sumnjam da i oni znaju šta sve tu ima. Ne volim dizanje panike ali svi eksperimenti s ljudima idu preko vakcina, kao što je ovo najnovije, tzv. ugrađivanje čipa pod kožu a sve pod krinkom veće "sigurnosti" djeteta. Dobro došli u "inferno" :)

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 829
22.1.2014 13:36:35   
Hanady RR
Pa ćemo nastaviti sa činjenicama , argumenatcijom i komunikacijom kao odrasle osobe, što i jesmo, jelte?
LP

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 830
22.1.2014 13:49:07   
vjestica
uostalom zasto nam ne bi i u DZ dali na uvid svojstva lijeka..

ovo mi je logičnije za tražiti, jer kako znam koji je proizvođač vakcine koja se daje mom djetetu
e zato msilim da informacije sa interneta ne mogu uzeti skroz u obzir, osim u kombinaciji sa uvidom u DZ koja vakcina i koji proizvođač

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 831
22.1.2014 13:52:30   
Visnja RR
ja sam sve vise zbunjena raznim informacijama... bas sam nedavno s vjesticom pricala.... nije da nisam isprepadana... voljela bih proci svu vakcinaciju ali sam postala uzasno sumnjičava....

zato trazim misljenja mnogih ljudi....ma joj... user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 832
22.1.2014 14:00:57   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ja sam sve vise zbunjena raznim informacijama... bas sam nedavno s vjesticom pricala.... nije da nisam isprepadana... voljela bih proci svu vakcinaciju ali sam postala uzasno sumnjičava....

Isto user posted image user posted image

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 833
22.1.2014 14:01:34   
mala_sa
Mi smo primili i primamo samo one vakcine koje su nam zakonom obavezne. Sa ostalim ne eksperimentisem.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 834
22.1.2014 14:02:25   
vjestica

što više čitaš po internetu, bićeš više isprepadana i zbunjena
radije nađi nekog stručnjaka kojem vjeruješ, pa ses njim konsultuj

Neposredna veza do poruke: 835
22.1.2014 14:02:41   
djoisa
IZVORNA PORUKA: vjestica

uostalom zasto nam ne bi i u DZ dali na uvid svojstva lijeka..

ovo mi je logičnije za tražiti, jer kako znam koji je proizvođač vakcine koja se daje mom djetetu
e zato msilim da informacije sa interneta ne mogu uzeti skroz u obzir, osim u kombinaciji sa uvidom u DZ koja vakcina i koji proizvođač

sve je to manje-vise isto..

imala sam priliku citati svojstva lijeka iz DZ, vakcina je bila u pitanju, doslo mi u ruke  nekim sporednim putevima, i jako je slicno s ovim gore.. Vero stanice, formaldehid, timerosal, polisorbat, zelatina, nekakvi zdravi pileci embrioni i sl

< Poruku je uredio djoisa -- 22.1.2014 14:03:33 >

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 836
22.1.2014 14:05:39   
SREĆNA
http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/vakcine%20i%20zdravlje.htm

Možda nekom pomogne u konačnoj odluci.
Ja ispadoh crna ovca zato što se bojim posljedica vakcine.Samo se pitam ko to s pjesmom ide vakcinisat dijete i ne boji najgoreg ishoda.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 837
22.1.2014 14:05:48   
Hanady RR

Imaš li ti doktora, pedijtar kojem vjeruješ dovoljno?
Ako nemaš, rješi najprije to...
ja kome vjerujem, tome vodim toga pitam...
Moja pedijatrica mi je ejdnom rekla...ne leti sačekaj, ova je frka, nećemo zakasniti...
Nakon godinu i pol rekla...vrijeme je da nastavimo sa vakcinacijom...
I nastavili smo
Ja joj vjerujem.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 838
22.1.2014 14:06:44   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: SREĆNA

http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/vakcine%20i%20zdravlje.htm

Možda nekom pomogne u konačnoj odluci.
Ja ispadoh crna ovca zato što se bojim posljedica vakcine.Samo se pitam ko to s pjesmom ide vakcinisat dijete i ne boji najgoreg ishoda.

Ja imam potpuno isti ''strah'' i pitanja ako ih ne vakcinišem...
Na istom sam...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 839
22.1.2014 14:31:27   
Galicia
Nazalost na engleskom je, ali ko razumije, dobar je tekst.
http://healthimpactnews.com/2013/dr-kurt-why-i-will-never-choose-to-vaccinate-my-own-son-and-any-future-kids-my-wife-and-i-have/

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 840
22.1.2014 17:06:51   
Full Moon
Hajmo mame petogodisnjaka, ko je vodio djecu na ovu vakcinu prije ili poslije 5. rodjendana, ima li nekih ocekivanih reakcija?

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 841
22.1.2014 20:35:03   
vila_7
Pred nama je MMR vakcina. E sad prvo pitanje:
-Zna li neko mogu li zapravo "samo" slagati da mi je dijete alergicno na bjelance da je izbjegnem!?

Jos nisam sigurna da li cu je propustiti,ali citam bas po internetu da dosta beba (znaci koje nisu jos vakcinisane MMR-om) dobivaju ospice-i nista-preleze ih sa cak malom temperaturom , standardnim osipom, i to je to!!!!
I sad ne kontam pa zasto da vakcines s tom vakcinom ako su to "normalne" djecije bolesti koje je zapravo bolje prelezati u djetinjstvu-nego ja da ih sad dobijem (jer ih nisam bolovala).

Jos uvijek sam bas rastrzana i ne znam jos konacnu odluku!

Eh da, jel kod nas po zakonu mora dijete biti vakcinisano - tipa ako odbijem da ce me povlaciti po socijalnom kao sto su poceli u Srbiji?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 842
22.1.2014 21:04:08   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Hajmo mame petogodisnjaka, ko je vodio djecu na ovu vakcinu prije ili poslije 5. rodjendana, ima li nekih ocekivanih reakcija?

Ja vodila F u oktobru, sve hBg proslo bez ikakvih komplikacija, reakcija, bas nista :)

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 843
22.1.2014 21:04:42   
Bella.88
mi smo primili trecu dozu polyo,di-tepe i hepatitisB pre 8 dana,celu noc je preplakao, dobio temperaturu oko 23:30h.bila 38 bez obzira na tusiranje i paracitamol tem.je i dalje rasla u pola 6 skocila cak 39.2 bili u Hitnu odmah nas poslali na pedijatriji nekad oko7 pocela spadati i naredni dan je imao tem.otekla mu jedna ruka a na drugoj modro mesto
uboda,nekad oko 8navece dosao sebi a kao acelularne vakcine,nikada prije nismo imali nikakvu reakciju na vakcinu.
Ja sam protiv vakcina ali mm se necka...,da li znate pricu o Maliku iz Sarajeva???
ne mozemo znati tacan sastav vakcine kao sto je vec neko napisao nikada neznamo odakle su,kao sto se 2002god.ispostavilo da je vakcina koju je Malik primio kao konzervans koristeno hemijsko jedinjenje sa 49%zive a to nije pisalo na sastavu,vec su radjene analize u Parizu2009.
Ne moze covek biti pametan,sto vise znas gore je...

jun 2013 stigao vitez naš :)

jun 2015 guzna mala upotpunila nas svijet:)

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 844
22.1.2014 21:07:18   
pocahontas

i mene ovo zanima..jer sad nam je na redu ova vakcina pa ni sama ne znam voditi ga ili neuser posted image

Neposredna veza do poruke: 845
22.1.2014 21:09:50   
salmy
i nama je frka za ovu...Sto vise citam vise sam u nedoumici...Neznam sta nam je ciniti

Kako se zove ova sto nas sljeduje?

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 846
22.1.2014 21:13:01   
Full Moon
Ma nemam ja nedoumica, naravno da cu voditi akobogda, ali me zanima je li bolje prije rodj. ili nakon rodj., mislim govorim o ovoj sa 5 godinauser posted image
Medic, jeste vi F vodili nakon rodj.?

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 847
22.1.2014 21:14:53   
salmy

Ma nemam ja nedoumica, naravno da cu voditi akobogda, ali me zanima je li bolje prije rodj. ili nakon rodj., mislim govorim o ovoj sa 5 godinauser posted image

Kako sa 5? nama u knjizici pise sa 4,5 godine..

Neposredna veza do poruke: 848
22.1.2014 21:16:12   
Medić*

Poveli ga dan poslije 5 rodjendana, bili na putu pa zakasnili 1 dan. Dali mu vakcinu samo su neku komponentu izostavili, jer se treba primiti prije 5 rodjendana.

Neposredna veza do poruke: 849
22.1.2014 21:16:46   
Medić*

IZVORNA PORUKA: salmy

Kako sa 5? nama u knjizici pise sa 4,5 godine..

To je ta koja se prima prije 5 rodj.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *