batterfly
|
Saaamoo maloo dame!!! Vidim da sam ja ,kao i Lulu i ostale,malo pogresno shvacene ovdje.....Ne znam za Lulu ,sta je mislila,ali ja cu reci sta sam ja mislila kad je u pitanju ova tema... Ako vam nije mrsko vratite se na moj raniji post na ovu temu.....a ja cu samo ovdje da obrazlozim svoj stav u odnosu na vase naredne postove,a povezem i svoj..... Ni ujednom momentu nisam(niti cu),branila muski pol,sto dozvoli sebi da prevari....Za to nema opravdanja,apsolutno nikakvog... Jer kad je pristao na brak sa svojom zenom,nije potpisivao da ce trajati sve dok zena bude izgledala onako kako je izgledala taj dan(na dan vjencanja) ili dok "se ne zapusti",vec je potpisao za "dok smrt ne rastavi"... Ono sto je meni zao,krivo,..ne znam kako da se izrazim,jeste sto zene sebi dozvole da nakon nekog vremena pretvore sebe u "Mirandu"..... Ranije sam rekla da imam "fobiju" od toga da se ne zapustim,ali ne radi njega,vec,prvenstveno radi sebe i svog osjecaja(puno sam raspolozenija,osjecam se privlacnijom itd..itd...)...A na kraju krajeva,zasto mu priustiti to zadovoljstvo,(ako ikada i dodje do toga da me prevari,jer nikad ne znas sta zivot nosi),da "sa pravom" kaze:"pa pogledaj se na sta licis" ili izgubio sam zelju i da te pogledam....i sl. fraze koje samo oni mogu izmisliti kao opravdanje za svoj postupak..... Slazem se sa H.bananom kada je rekla da ima dana kada sam i ovakva i ovakva,pa ako ceme zbog toga prevariti,vrata su mu sirom otvorena.... Imam i ja takvih dana,ima svaka od nas... Na kraju krajeva imaju ih i oni.... Ali ja mu,danas sutra,ne zelim priustiti da ima niti jedan dobar razlog za svoj postupak(ne daj Boze,ako se ikad desi)...Bar cu zanti da nije bilo do mene i do sizuacije"Miranda"....Eto,to je bila moja poenta...A mogla ih o ovome pisati i pisati....Jer slazem se u mnogim pojedinostima koje ste navele... Ali i dalje smatram,da ne treba se osloniti na cinjenicu:"ja sam sada udata i ne trebam voditi racuna o svom izgledu"...A ja imam takvih u mom okruzenju koliko hocete, i naprosto mi je zao,jer imam osjecaj kao da su se prepustile tome,jednostavno izgledaju jadno..i onda se pitaju za sto im muzevi gledaju druge!!! Mozda zvucim sebicno i "nafurano",ali meni i tekako ego skoci kada me neko pohvali da lijepo izgledam,pogotovo akd to neko spomene pred MM,jer tacno primjetis dozu ponosa i sjaj u njegovim ocima..... Btw,imam jedan primjer u svom uzem krugu(ne smijem imenovati iz kojeg ,uglavnom "bliski smo"..,moze se desiti da nam se nekad prikljuci na RR,..(ne daj Boze) .... Gdje je "mlada" kad se udala,izgledala preslatko,a vala i lijepa je bila sama od sebe...Medjutim,poslije godinu dana,a da ne pricam poslije poroda....Ja vam sigurno tvrdim,da nije licila ni nasta....neke krpe,halje na njoj,flekavo,poderano,izguzvano....ma fujjj...zapustena totalnoooo,od frizure,odjece,pa cak i cistoce(sto je najzalosnije i najsokantnije)...Svi smo se iznenadili,bukvalno su me ljudi zaustavljali na ulici i pitali."sta je ono"???sta se desava sa njom???? Necu detaljisati dalje oko djeteta,kuce i sl...mogla bi se prepoznati ... same zamislite... I kad je MM vidio,nije mogao da vjeruje....I nako kad sam ga pitala sta bi ti kad bi ja ovako izgledala,jasno glasno je rekao..."ostavio bi te,definitivno".... Necete vjerovati,ali znam da je u pravu 100%....I ja bih to uradila da se zaputi MM....Jer licno ne podnosim "smrad" tijela,pogotovo muski,i ne volim ,jednostavno,kad ne vodi racuna o sebi,pa makar to bila samo i "licna higijena"..... A bilo bi mi i smijesno da ja osobi od 30i kuskur godina,objasnjavam neke stvari koje je trebao davno da nauci....
|