Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 27.10.2013 19:12:50
Emmy
IZVORNA PORUKA: ladyblue
Emmy, ne propuštaj priliku. Vodi djecu među noramlne ljude i u normalan sistem. Sretno!
Ladyblue hvala ti, uglavnom nailazim na podrsku. Skupilo se gorcine ovih godina, rodjena sam ovdje, rat provela, osim putovanja nisam se pomakla iz Sarajeva, ali evidentno je da se mi kao narod razvijamo, a drzava i interni sukobi nam ne daju da napredujemo, kao da rastemo, a oklop nam ne da da idemo dalje i onda pucamo po savovima. Ja sam jako vezana za BiH, ali u zadnje vrijeme se pitam sta ja konkretno od toga imam, kao i moja djeca. Samo od ljubavi se zivjeti ne moze. Hvala vam svima drage moje
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 27.10.2013 19:28:01
Mir@H
pozz svima,hatepsut me pozva na ovu temu :) draga Emmy Italiju ne propustaj ni slucajno,ako te vec posao ceka jezik je najmanji problem,jos Milano...Ja sam tu vec 3 god,moj muz 10. U pocetku mi je bilo tesko jer tu gdje sam ja nema naseg naroda,a ja se tek udala pa se sve sastavilo. Sad mi je super i naravno da mi fali Bosna,al nije srecom preko oceana :D sjedes u auto i eto te za 8-10h. Sto se djece tice,moja prijateljica je dosla kasnije sa sinom od 3 god,on je odmah krenuo u vrtic,za 2 mejseca je govorio talijanski bolje od svih nas :D U pocetku je ona isla sa njim par dana,pa su ovi iz vrtica pozvali i prevodioca koji je ujedno ucio i mamu i dijete talijanski. On je u pcoetku zalio za Bosnom,za djedom i nanom a sad ih vise i ne spominje. Svakom je tesko u pcoetku,ali u dobrom se covjek lako navikne. Mnogo srece ti zelim
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 27.10.2013 19:32:21
teacher75
IZVORNA PORUKA: Emmy
IZVORNA PORUKA: ladyblue
Emmy, ne propuštaj priliku. Vodi djecu među noramlne ljude i u normalan sistem. Sretno!
Ladyblue hvala ti, uglavnom nailazim na podrsku. Skupilo se gorcine ovih godina, rodjena sam ovdje, rat provela, osim putovanja nisam se pomakla iz Sarajeva, ali evidentno je da se mi kao narod razvijamo, a drzava i interni sukobi nam ne daju da napredujemo, kao da rastemo, a oklop nam ne da da idemo dalje i onda pucamo po savovima. Ja sam jako vezana za BiH, ali u zadnje vrijeme se pitam sta ja konkretno od toga imam, kao i moja djeca. Samo od ljubavi se zivjeti ne moze. Hvala vam svima drage moje
potpisujem svaku rijec i skakala bih od srece da mi se pruzi takva prilika kao sto je tebi
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 27.10.2013 21:02:23
leona81
IZVORNA PORUKA: leona81
sretno draga, ako budes trebala neke info javnem ti sve, znas da mi je best friend nedavno dosao iz Milana gdje je studirao 3 godine:)
Draga leona ovo je telepatija, cijeli dan se mislim da ti pisem i pitam te upravo ovo. U petak, kad sam na mobitel pricala upravo o tome, zadesila se u BBI, i pogledam prema ulazu kad ti i tvoj BF veseli, nasmijani i nekako to sam vidjela kao neki znak, znam da je on bio tamo i vratio se, nadam se i ja za tri godine. Hvala ti jos jednom punooo, ja cu biti slobodna da ti se javim sljedece sedmice, kad budes mogla pricati, samo za par savjeta, koji su mi jako bitni za pocetak
naravno, mozemo na kafu zajedno pa ce ti on reci sve iz licnog iskustva...a saljem ti na pp i moj mail da imas, kiss
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 27.10.2013 21:12:28
Emmy
sretno draga, ako budes trebala neke info javnem ti sve, znas da mi je best friend nedavno dosao iz Milana gdje je studirao 3 godine:)
Draga leona ovo je telepatija, cijeli dan se mislim da ti pisem i pitam te upravo ovo. U petak, kad sam na mobitel pricala upravo o tome, zadesila se u BBI, i pogledam prema ulazu kad ti i tvoj BF veseli, nasmijani i nekako to sam vidjela kao neki znak, znam da je on bio tamo i vratio se, nadam se i ja za tri godine. Hvala ti jos jednom punooo, ja cu biti slobodna da ti se javim sljedece sedmice, kad budes mogla pricati, samo za par savjeta, koji su mi jako bitni za pocetak
naravno, mozemo na kafu zajedno pa ce ti on reci sve iz licnog iskustva...a saljem ti na pp i moj mail da imas, kiss
Drage moje vi mene rasplakaste, ovoliko podrske i pozitivnih vibracija na jednom mjestu odavno ne dozivjeh, hvala vam svima na tome, divne ste, a toliko mi je trebalo nesto ovakvo. Nadam se da cu vam nekako nekad moci uzvratiti
Mir@h, hvala tebi i hatepsut, stvarno korisne informacije i savjeti, uh sta nas sve ceka, ali neka, sve pozitivne stvari.
Leona , cujemo se svakako.
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 30.12.2013 13:32:21
Emmy
Drage moje samo brzo javljanje svima. Mi smo još uvijek u Sa, nisam se stigla javiti, pretpostavljate iz kojih razloga, selimo čitav život, tako da je to od jutra do večeri ludnica. Uglavnom, konačan polazak jutarnji sati 01.01.2014., prvi radni dan već 02.01, a djeca polaze u školu 07.01. (mlađa u predškolsko, a starija u školu, sva sreća u istoj su školi). Dakle, za nas Nove godine i slavlja neće biti, nego spavanac pred put, ja vas puno pozdravljam sa svojom malom porodicom, želim vam sretan ostanak, a mi se i dalje družimo, hvala Bogu na tehnici i komunikacijama, prijavljujem se samo s druge lokacije . Ljubim vas sve redom, čuvajte mi se, pa se pišemo i na ostalim temama uskoro akobogda. Veliki zagrljaj i poljubac za moju rr ekipu
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 30.12.2013 13:35:15
Hanady RR
Drage moje samo brzo javljanje svima. Mi smo još uvijek u Sa, nisam se stigla javiti, pretpostavljate iz kojih razloga, selimo čitav život, tako da je to od jutra do večeri ludnica. Uglavnom, konačan polazak jutarnji sati 01.01.2014., prvi radni dan već 02.01, a djeca polaze u školu 07.01. (mlađa u predškolsko, a starija u školu, sva sreća u istoj su školi). Dakle, za nas Nove godine i slavlja neće biti, nego spavanac pred put, ja vas puno pozdravljam sa svojom malom porodicom, želim vam sretan ostanak, a mi se i dalje družimo, hvala Bogu na tehnici i komunikacijama, prijavljujem se samo s druge lokacije . Ljubim vas sve redom, čuvajte mi se, pa se pišemo i na ostalim temama uskoro akobogda. Veliki zagrljaj i poljubac za moju rr ekipu
Sretnooooooooooooo i javite nam se
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 31.12.2013 10:49:22
anitaMO
evo da se i ja javim na ovu temu,ukazala mi se prilika za inostranstvo,kad će biti realizovana nadam se čim prije.100 % sam sigurna u odlazak .u pitanju je Njemačka
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 1.1.2014 12:46:46
muaaa
sretno draga moja
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 1.1.2014 13:08:56
jasmin
Čestitam. Veliki je uspjeh moći otići gdje su uslovi za život puno bolji. Želim vam puno sreće u novom životu.
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 1.1.2014 14:05:50
hatepsut
Neka bude onako kako vi zelite ! Zelim vam svu srecu !
ps.ako im treba jos 4 stanovnika mi bismo rado uzeli samo osnovne stvari i isli !
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 8.1.2014 22:58:33
Idina mama
Mi smo u NRW u Njemackoj i dobivamo 185 eura mjesecno za dijete, ali samo obdaniste placamo 310 eura mjesecno. To je najveci iznos za obdaniste. Oni koji manje zaradjuju, manje i placaju. Oni na socijalnoj pomoci imaju obdaniste besplatno.
Nisam cula da je ikad iko dobio 6000 eura nakon rodjenja djeteta... Mozda oni koji primaju socijalnu pomoc?
Plate nam inace nisu visoko kako bi se oceekivalo da budu u Njemackoj, ali je zivot stabilan, drustvo uredjeno, osnovne potrebe jedne porodice su osigurane. I to cini zivot ovdje laksim.
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 9.1.2014 8:34:18
Mirkica
IZVORNA PORUKA: anitaMO
u Njemačkoj 6000 eura i mjesečno po 165 eura dječjeg doplatka
to ti se zezas ili pricas ono tipicno nase rekla kazala :)))) da se nesto prica .
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 9.1.2014 8:56:52
Malenaoduvijek
ja ne mogu da vjerujem kako nasjedate na ove price o ovim sumama novca koje se kao dobivaju u njemackoj ja samo ne znam sto ljudi imaju pad nataliteta ako se daje ovolika lova moja sestra je dvoje djece rodila u njemackoj i nije marke dobila jos je tada bila puno bolja situacija nego sada tamo dok ne zapnes nista dobiti neces jedina prednost je sto je drustvo uredjeno
RE: Zivot u inostranstvu, vase misljenje 9.1.2014 9:11:36
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Super Beba
Pročitah za Emmy!
Čestitam draga, da vam novi život bude lijep i sretan, da se svi brzo snađete u Italiji i stanete na noge. Uživajte!
mi cekamo Emmy s pozitivnim vjestima :))) da je dosla u Italiju da se smjestila i krenula u neki novi zivot