|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa kreativnost
28.12.2013 10:43:26   
salmy
Molim zenice koje su radile ovo da mi malo pomognu
Hvala D_K fino mi je pojasnila
Ja sam ovaj pladanj ofarbala lakom u boji za drvo(sadolin)
Je li ja mogu njega prefarbat akrilnom bojom po zelji pa lijepiti dekupaz..ili bi trebala smigl papirom skinuti pa sve nanovo bojiti?

ovako sad izgleda

http://slkm.at/5605515

< Poruku je uredio salmy -- 28.12.2013 10:44:06 >

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1001
28.12.2013 18:41:57   
scarlett

IZVORNA PORUKA: vila_7

scarlet meni su prekrasne ... a kad kupujes gliter jel bas trazis gliter ili ? I jel ljepljiv pa se treba osusiti ili ? I sta se moze jos s gliterom ukrasavati npr?

Da, tako se zove, ja sam uzela u Tugri, čini mi se da košta 4,5 KM. Možeš staviti ljepilo (za papir, staklo, drvo) ili konturne boje za staklo na primjer i onda pospeš tim gliterima po ljepilu, ostaviš da se suši i stvarno ne spada. Jako sporo se troše, ali staviš papir ispod rada po kojem ćeš posipati i sve što spadne pored, ti ponovo vratiš u kutijicu.

Imaš glitera u Mercatoru, oko 5 KM su, stoje u onom dijelu gdje je kićenje za praznike i deko materijal.
Otprilike izgledaju ovako http://frecklescrafts.com/blog/10-tips-for-working-with-glitter/

Ovaj koji sam ja uzimala nije ljepljiv, nego ga naspeš po ljepljivoj površini, nešto se zalijepi, a što se ne zalijepi padne pored i to možeš znači ponovo koristiti.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1002
28.12.2013 18:44:00   
scarlett
Vilo, negdje si me jutros pitala za stranicu na FB. Ne znam, nisam probala, ali mislim da ne bi trebalo biti teško. Nadam se da će se almondray javiti da to bolje pojasni. Ili Miracle, kod nje je također stranica čini mi se...

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1003
28.12.2013 19:15:01   
D_K
salmy - ja bih isla sa akrilnim bojama preko - vjerujem da nece spadati
mozda se javi jos zenica sa savjetima
drvofix za lijepljenje - ja sam ga kupovala u Peniju/Bingu itd.

ja sam tek prvi put isla na radionicu sad u cetvrtak tako da nisam upoznala Yasemin ali vjerujem da cu imati priliku da radim sa njom, navukla sam se vec na ovo sve ;)
a tacna koju je ona radila mi je famozna

scarlet - sto se tice zlatnog papira - fakat je zahtjevno ako zelis da budu uredne ivice
ja sam prvi put radila sa njim na radionici
sreca je pa je jedna polaznica radionice jako brzo uradila rad i vidjela sam neravne ivice. Lejla je zeljela da rad bude uredan vec neki efekat starog rada sa neravnim ivicama - sto famozno izgleda ali meni (pegli) to nije bilo to
odmah kod nanosenja ljepila sam radila veoma precizno, nisam prelazila ljepilom i onda nanosenje - znas i sama kako je peglativno, kruni se, puca - ali sam bas polako i detaljno radila, nanosila ljepilo na mjesta koja se nisu lijepila, skinula cackalicom dijelove koji su prelazili i na kraju sam dobila veoma uredne ivice
zadnja sam i izasla sa radionice bas zbog tog mog peglanja ali je rad pravo uredan i moze komotno na zid
skontala sam kad budem radila kuci moze se zalijepiti traka koja moze predstavljati ivicu i nakon nanosenja zlatnih listica traku uklonis i odbijes uredne ivice

vila - ja sam nekad djeci kupovala ljepilo u tubi sa gliterom - zadnji put sam ga vidjela u Merkuru na dijelu sa skolskim priborom - to je super stvar - moze komotno proci za izvlacenje kontura. nekad davno sam ga kupovala u Merkatoru, Bingu itd.

Onaj pogled :))))

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1004
28.12.2013 19:34:34   
emina08

IZVORNA PORUKA: salmy

Molim zenice koje su radile ovo da mi malo pomognu
Hvala D_K fino mi je pojasnila
Ja sam ovaj pladanj ofarbala lakom u boji za drvo(sadolin)
Je li ja mogu njega prefarbat akrilnom bojom po zelji pa lijepiti dekupaz..ili bi trebala smigl papirom skinuti pa sve nanovo bojiti?

ovako sad izgleda

http://slkm.at/5605515

salmy malo ga ošmirglaj ipak jer je sadolin na bazi ulja ,a onda pređi dva puta akrilnom
najlakše ti je lijepiti transfer mada je izbor najlošiji

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1005
28.12.2013 19:37:50   
emina08
DK extra rad baš mi se sviđa

(odgovor članu emina08)
Neposredna veza do poruke: 1006
28.12.2013 19:44:55   
emina08

evo izmedju ostalog i ona solja koju sam zafrkala pa sam morala skidati i lijepiti user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

vilo draga šta je ovo ovako lijepo

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1007
28.12.2013 20:30:38   
vila_7
Emina hvala user posted image

E moja scarlett ja te glitere vec imam samo seljanka nisam znala hahahah. Imam te sto se ne lijepe,jer sam ih davno kupila kad zamotavam poklone pa malo lakiram masne i poklon i pospem gliter user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu emina08)
Neposredna veza do poruke: 1008
29.12.2013 0:22:33   
canim
Na svom fb profilu kliknete na onaj krugic prvi s desna i izbaci neke opcije dole, i kliknete samo na Kreirajte stranicu i dalje ce vam sve fb sam reci user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1009
29.12.2013 1:39:50   
Neca xxx
I ja često imam potrebu da napravim nešto, budem malo kreativna. Sada sam napravila haljinice za moje djevojčice. user posted image

user posted image

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1010
29.12.2013 8:10:28   
Mya_81 RR
Neco, super su!!! user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1011
29.12.2013 8:12:54   
vila_7
Jao Neco meni su fantasticne !!!!!! Sve mi se svidja - i izrada i motivi!!! Extra

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1012
29.12.2013 9:05:38   
D_K
Neco, haljine su meeeed.
Baci nam još koju sliku da naparimo oci..

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1013
29.12.2013 9:05:54   
D_K
Neco, haljine su meeeed.
Baci nam još koju sliku da naparimo oci..

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1014
29.12.2013 10:23:00   
shej
Preslatke user posted image user posted image
Mislim da se i ja konacno opet bacam u izradu, necega user posted image Voljela bih neki DIY projekat uraditi za kucu, imam jedan prazan zid pa bas razmisljam kako da ga ukrasim, idem u potragu za idejama, a do tada, zenice lijepite slikice svojih radova, stvarno su svi odlicni! user posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1015
29.12.2013 10:42:32   
emina08
Neco predivne suuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu shej)
Neposredna veza do poruke: 1016
29.12.2013 11:16:07   
vila_7

IZVORNA PORUKA: shej

Preslatke user posted image user posted image
Mislim da se i ja konacno opet bacam u izradu, necega user posted image Voljela bih neki DIY projekat uraditi za kucu, imam jedan prazan zid pa bas razmisljam kako da ga ukrasim, idem u potragu za idejama, a do tada, zenice lijepite slikice svojih radova, stvarno su svi odlicni! user posted image

I meni je potrebno isto - imam jedan izbaceniji zid a nije ni mali, jednom sam slike napravila i ispalo me jeftino jer sam i okvir napravila,al sad nema tih podmetaca od kojih bih okvir napravila,pa nemam ideje

(odgovor članu shej)
Neposredna veza do poruke: 1017
29.12.2013 11:24:35   
almondray
Salmy kao sto ti Emina reče , moras osmirglati.Inače se kod bilo kojih radova ne preporucuje mijesanje uljanih i vodenih lakova i dodataka jer će se neminovno oljustiti .

Vilo soljica ti je mrakuser posted image ne vidi se ljepilo nigdje.
Sto se tice fan page meni je draze nego profil , kome se svidja nek lajka a profil narusava tuđu privatnost , izuzetak je ako znas ko stoji iza tog profila.A kreirati fan page je lako ,imas u desnom uglu (na plavoj fb traci) zvjezdicu na koju kad kliknes imas padajuci meni sa opcijom create page i vodi racuna o imenu jer se posle 100 i nesto lajkova ne moze promjenit.
Ja sam tako kod stranice za nakit pogrijesila sad mi se ne sviđa nikakouser posted image

Neco haljinice su za svaku pohvaluuser posted image user posted image
Shej stay tuneduser posted image moj DIY ce uskoro ugledati svjetlo danauser posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu emina08)
Neposredna veza do poruke: 1018
29.12.2013 11:26:47   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Neca xxx

I ja često imam potrebu da napravim nešto, budem malo kreativna. Sada sam napravila haljinice za moje djevojčice. user posted image

user posted image

jaooooooooo neco krasne suuser posted image user posted image
ja se rapsametila na vašim slikama na FB...reko evo je još jedna majčica za duo oblačenje user posted image user posted image user posted image al ova i šije sama...prekrasno milauser posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1019
29.12.2013 12:18:39   
hatepsut

IZVORNA PORUKA: scarlett

scarlet meni su prekrasne ... a kad kupujes gliter jel bas trazis gliter ili ? I jel ljepljiv pa se treba osusiti ili ? I sta se moze jos s gliterom ukrasavati npr?

Da, tako se zove, ja sam uzela u Tugri, čini mi se da košta 4,5 KM. Možeš staviti ljepilo (za papir, staklo, drvo) ili konturne boje za staklo na primjer i onda pospeš tim gliterima po ljepilu, ostaviš da se suši i stvarno ne spada. Jako sporo se troše, ali staviš papir ispod rada po kojem ćeš posipati i sve što spadne pored, ti ponovo vratiš u kutijicu.

Imaš glitera u Mercatoru, oko 5 KM su, stoje u onom dijelu gdje je kićenje za praznike i deko materijal.
Otprilike izgledaju ovako http://frecklescrafts.com/blog/10-tips-for-working-with-glitter/

Ovaj koji sam ja uzimala nije ljepljiv, nego ga naspeš po ljepljivoj površini, nešto se zalijepi, a što se ne zalijepi padne pored i to možeš znači ponovo koristiti.

Jel bitno kakvog su kvaliteta ti gliteri ?Ja sam kupovala svom djecaku trebalo mu je za skolu

user posted image

Evo,znaci ovi u vecoj kutijici su obicni ti kao u prahu sitni(njih sam kupovala u marsu oko 0,80kf),ovi u tankim duguljastim su kao srcad,zvijezdice,mjesec krupniji,e opet ovaj zeleni i metalik su krupniji isto kao praskasti,a imamo i ove za stakla mi smo pisali po staklu trebas bas zapet da skines razvlace s eko silikon :) Ne znam kako bi bilo kad se ispece fimo da se s njima kao nesto nacrta ?To bi trebala probati.I kod nas je ovo samo dio imamo jos ali sklanjamo od mladjeg brata user posted image

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1020
29.12.2013 12:19:59   
hatepsut

IZVORNA PORUKA: Neca xxx

user posted image

user posted image Neco,divne haljinice,a vidjela sam i modele ne zna se koja se ljepsa user posted image user posted image

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1021
29.12.2013 13:25:36   
shej

I meni je potrebno isto - imam jedan izbaceniji zid a nije ni mali, jednom sam slike napravila i ispalo me jeftino jer sam i okvir napravila,al sad nema tih podmetaca od kojih bih okvir napravila,pa nemam ideje

Evo nasla sam ideju, bit ce nesto na ovaj fazon, a cini mi se dosta jednostavno za napraviti, malo se poigravati sa oblicima i ne moze valjda tako lose ispasti user posted image Eh sad idem u skupljanje rolni od toalet papira hahhaa

https://www.google.ba/search?q=paper+roll+diy&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=DBTAUrvXPMLXtAbK84C4Ag&ved=0CC8QsAQ&biw=1152&bih=772#es_sm=93&espv=210&q=paper+roll+wall+decoration&tbm=isch

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1022
30.12.2013 14:53:19   
koka i po
dali neka od vas pravi nakit sa ametistom?
almondray...prva mi na pamet padasuser posted image
ocekujem odgovor....hvalauser posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu shej)
Neposredna veza do poruke: 1023
30.12.2013 21:22:36   
almondray

IZVORNA PORUKA: koka i po

dali neka od vas pravi nakit sa ametistom?
almondray...prva mi na pamet padasuser posted image
ocekujem odgovor....hvalauser posted image

Odgovorila

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1024
2.1.2014 15:01:16   
scarlett
Možel' pomoć vezano za dekupaž?

Ovako, ja sam kupila običnu drvenu kutijicu, u tugri su rekli nema potrebe za drvofixom ili nečim drugim, odmah boja direkt na to.
Eh onda sam je obojila u smeđe, kada se dobro osušilo, rubove namazala svijećom i onda preko bež boja, išmirglala i dobila onaj chabby chick izgled. Na papiru sam iskružila neke oblike i to mi je poslužilo kao šablon, pa sam na zidove kutije nekakvim gilding paintom uz pomoć spužvice ocrtala te oblike i nije loše ispalo.Na zidove poklopca uspjela sam nekako staviti srebro.
Nešto je nedostajalo pa je kutija stajala tako 2-3 sedmice dok ne skontam šta ću dalje.

Prekjučer sam našla salaveticu koja se uklapa u te moje boje ( moram spomenut da ju je ustvari MM izabrao user posted image ), predvečer sam uradila dekupaž, sušilo se par sati, a onda nakon toga stavila ono ljepilo za raspucavanje br.1 i nakon sat vremena premazala i onim korakom br. 2. Jutros se sve osušilo. Vidi se da je popucalo ali samo na jakoj svjetlosti, ono kad ganjam ugao, onda vidim da je lak popucao? Slika je i dalje u jednom komadu, ja sam mislila da i slika popuca. Jel to ok? Pod rukom se ništa ne osjeti? Ne znam jel' treba da bude tako?

Ako je to ok, čime sad da popunim te pukotine? Da uzmem spužvicu i pokušam nanijeti ovu srebrnu gilding paint ili moram kupiti još nešto?
Sve mi se sa radionica pomiješalo user posted image

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *