|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
17.12.2013 9:50:23   
no idea
Cure, hvala na podršci!
Tonči, bravo za blastice i za smrzlića!user posted image Ja dok sam bila tamo, isto je jedna cura primala infuziju, tako da mislim da oni to preventivno daju koga boli stomak, da se ne bi patile, i da se mrvice lijepo prime, bez napora i stresa...Sad odmaranjac, draga, i čujemo se!user posted image
Ja sam ok, muž me tjera da ležim, ne da mi da bilo šta radim, a ja ustajem kad god mogu tj. kad njemu popusti pažnja, pa kontrolišem kako je oprao suđe, kako je zategao krevet...smotan je ko sajla!user posted image Inače sam totalno opuštena za sada, čitam, gledam tv...samo me ovaj utrogestan smara zbog prisilnog ležanja...Koliko ti, Tonči, ležiš dok ga staviš? Ja nekad sat, nekad dva, kako kad izdržim.
sos15, mislim da se HSG može raditi na Paprikovcu na uputnicu, jedna moja koleginica je skoro radila tamo, možda je najbolje da se raspitaš telefonom.Meni su u MedicoS za inseminaciju tražili samo vaginalni i cervikalni bris, HSG nisu, jer sam prethodno radila histeroskopijuuser posted image
Sve vas user posted image

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 4801
17.12.2013 9:50:56   
Rijada
Bravo toncica super sada samo lezi i uzivaj.user posted image user posted image user posted image Bice to braca blizanci ako bog da.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 4802
17.12.2013 11:32:55   
sos15
noidea,

hvala na info. Zvaću ja KC da vidim kako tamo ide.

(odgovor članu Rijada)
Neposredna veza do poruke: 4803
17.12.2013 12:49:03   
smarija
sos 15 kao sti ti je vec no idea odgovorila radi se na KC na uputnicu ako je mozes dobiti od svog doktora nece biti problem

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 4804
17.12.2013 12:58:53   
toncica
Drage moje hvala vam svima od user posted image na podrsci .
smarija dali su mi infuziju zato sto sam im rekla da me boli stomak i da sam se sva naduvala ko balon . Nisu mi nista spominjali hiperstimulaciju . Znas li ti sa koliko JC najmanje mozes dobiti hiperstimulaciju ? Jutros sam odradila urin i urinokulturu. Danas ce biti nalaz od urina , a od urinokulture u cetvrtak. user posted image user posted image user posted image
no idea draga moja odmaraj , ali nemoras stalno lezati . Sto se ismijah za ono smotan ko sajla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . J lezim sat ipo do dva , kako kad . Nemogu ni ja da lezim ucrvah se , ali moram zbog mrvice . Pitala sam za zamrzavanje ne placa se . Samo se placa postupak tj FET 500 km , jer to nesnosi fond . Oni su mi predlozili da zamrznem tu jednu blasticu . Mi smo svakako i htjeli ako bude viska . Uzivaj mila i nas dvije cemo odprilike raditi betu zajedno . user posted image user posted image user posted image
sos15 hvala mila malo citam knjige , malo gledam TV , malo na laptop . user posted image user posted image user posted image

27. 12 2013 BETA 396,1 user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 4805
17.12.2013 13:09:11   
toncica
ema38 nemoj se brinuti mila . Koji ti je dan od embriotransfera ? Neznam koji ti je dan od ET , ali smedjkasti iscjedak moze znaciti i imlantaciju . Najbolje ti je da se obratis DR . Drzim fige da user posted image nedodje i da ugledas user posted image . Mozda da uradis betu ona ti je najbolji pokazatelj . user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ema38)
Neposredna veza do poruke: 4806
17.12.2013 14:33:55   
glaxy g
Toncice bravo za blastice, ovo ti je do sad ako se dobro sjecam najbolja reakcija na stimulaciju.
Bice ovdje dosta novih bebica, a vidim javile su se i sve "stare"cure.
Htjela sam samo da kazem za ostale cure koje su imale et treci dan ili mali broj embriona da se ne opterecuju time i da to nista ne mora da znaci.
Svima drzim fige da nas obradujete sa velikim betama, a drzite i vi meni ;)
I da ova cura sto je spomenula smedji iscjedak samo da kazem da je kod mene znacio pocetak menstruacije, dok je kod moje drugarice bio znak trudnoce, dakle ni tu nema pravila...
Veliki pozdrav za sve, i nemojte previse mirovati, bolja cirkulacija znaci boljilu prokrvljenost endometrijuma a to znaci i vece sanse za implantaciju.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4807
17.12.2013 15:33:57   
toncica
glaxy g dusice moja hvala ti draga do neba . Jeste ovo mi je do sad najbolji odgovor na stimulaciju . Odgovara mi dugi protokol . Jesi li vidjela da sam ih dozvala . Sinoc kad sam usla na temu nemogu ti opisati koliko mi je bilo drago kad sam vidjela da su se javile . Ja mila moja ne lezim stalno . Svakako moram lezati kad stavim utrice . Neradim nista tesko , Neusisavam , nebrisem podove , nepeglam itd .
Draga moja je li ti to nesto trenutno radis na user posted image posto si napisala da i mi tebi drzimo fige ? Naravno da cemo ti drzati fige sta god radila . user posted image

(odgovor članu glaxy g)
Neposredna veza do poruke: 4808
17.12.2013 17:49:28   
ema38
tonci mila drzim ti fige do neba i taman sam mislila da niko nije primjetio moj post ali ti naravno jesi i hvala ti juce mi je bio 10 dan kad mi se pokazalo malo svijetlo smedje i nije trajalo cijeli dan kontala sam da je gotovo jos pogotovo zbog glupog testa koji sam uradila tamo oko 3 sata popodne pokazo je negativno ali jutros sam zvala BL i sestra je rekla da vise mirujem ovi dana a ja taman pocela radit jbg. al eto danas mirujem i da naravno nastavim terapiju da je nazovem opet u cetvrtak mada me taj test zbunjuje dali je bilo rano da pokaze trudnocu ili zato sto nije jutarnja ni sama nekontam hvala vam ko bmi objasni pa vidjecemo sta ce biti dalje

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4809
17.12.2013 19:13:35   
smarija
Toncice mislim da to nije pravilo neko sa 10 udje u hiper a neko ne,moje iskustvo je posto sam imala puno folikula prvi put 24 a drugi put 30 pa sam zakacila teski hiper.Odkad su povecali cijenu fet-a ja sam radila u maju bilo je 350KM

< Poruku je uredio smarija -- 17.12.2013 19:14:20 >

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4810
17.12.2013 19:46:42   
no idea
ema38, ako ti je deseti dnt, suviše je rano da test pokaže bilo šta, a pogotovo ako si ga radila popodne...zato samo bez stresa, stres je štetan za tebe pogotovo, i za sve nas, nastavi sa terapijom i što više odmaraj! to smeđe može lako biti implantacijsko! navijam da jeste implantacijsko!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 4811
17.12.2013 20:46:14   
toncica
ema38 mila moja svima sam vam dala moj savijet ako se sjecas jos prije postupka da se testovi nerade , jer nisu relevantni. Nesjecam se dobro tad je neka zenica cekala betu i ja sam to napisala . Neznam jesi li radila osjetljivi test ili onaj obicni ? Vidis da je prestao smedjkasti iscjedak, a sa testom samo se nerviras . Neradi vise test do BETE to ti je moj prijateljski savijet . Rekla sam ti da to moze da znaci implantaciju . Samo poslusaj DR i miruj da sacuvas mrvicu . Nemoj nista da te zbunjuje . Zaboravi da si ga uopdte radila . Navijam za visoku BETURINU .user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
smarija mila moja sjecam se da si ti imala hiperstimulaciju , zato sam te i pitala . Hvala mila na odgovoru . Neznam kad su povecali cijenu , ja nisam znala ni koliko kosta .user posted image
no idea kako ti izdrzavas ovo lezanje sa utricima ?user posted image

(odgovor članu ema38)
Neposredna veza do poruke: 4812
17.12.2013 21:29:13   
no idea
Tonči, meni je ovaj dio sa utrićima najgori, čini mi se gori i od samodavanja boca...smorih se ja ležeći poslije njih. Kažem sebi-sad ću staviti i mirovati dva sata, pa onda mi se nakon pola sata ide u wc, pa mi se pije čaj, pa sam žedna, pa stalno mi nešto fali...užas! jedva izdržim sat-sat ipo! Naveče je malo lakše jer se spremim u krevet, i onda stavim utriće, malo čitam i onda zaspim...Kako si mi ti? Je li bolje stomak? Mene nervira što me ništa ne boli, a moram se čuvati...

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4813
17.12.2013 21:49:41   
Dona YU
Tonci
Terapija je bljak... Katastrofa se osecam od Microginona... Kiselina, nadutost, lice mi je uzas... Jos i smedjkasti iscedak....
Pa malo boli glava, pa stomak... LM, nisam bas u punoj formi user posted image

Ali picim, dan po dan....

Kontrola TSH mi je zakazana za 31.12 pa cu videti kako sam odreagovala... Taj TSH me i brine najvise...
Ali se nadam da ce biti OK!
Nadam se da nece poludeti da ce mi moci odraditi postupak ...

hvala ti sto me se setis, stvarnouser posted image
user posted image
Joj, navijam za vase bebice kao da su moje!!! user posted image

''Postoji milion gradova u koje možeš odlaziti, ali samo jedan u koji možeš da se vraćaš.''

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 4814
18.12.2013 11:41:41   
gami
Samo da vam se javim, jutros sam krenula sa Mikroginonom, pa polako... nadam se da će sve biti okuser posted image Sve vasuser posted image

(odgovor članu Dona YU)
Neposredna veza do poruke: 4815
18.12.2013 12:17:00   
toncica
no idea i ja isto tako kad stavim utrice uvijek mi nesto treba . Ja nemogu da mirujem na jednom mjestu dugo , ali sad moram user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Malo me ziguckaju jajnici . Juce mi je bio gotov nalaz urina a urinokultura ce biti sutra . Kako smo mi vidjeli da je ok . Sve je u referentnim vrijednostima . Poslali smo sinoc nalaz u BL. user posted image user posted image user posted image
Dona YUdraga moja user posted image user posted image user posted image user posted image sto tako tesko podnosis terapiju . Savrseno te razunijem jer je i meni tako bilo . Jaka si ti izdrzaces ti to isto kao i ja . I ja se nadam da ce ti TSH biti uredan . Nemoj se sikirati to sve utice na TSH bice to sve OK .
Hvala mila i tebi sto navijas za moje bebare .user posted image user posted image user posted image user posted image
gami sretno mila sa Miikroginonom . Zelim ti da nemas nikakve nus pojave .user posted image
Ostale moje saborke imate najveci user posted image podrske .
mrmot i ema navijam iz sve snage da budu trocifrene bete user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 4816
18.12.2013 13:08:08   
Jelena86
Tončice  za blastice i smrzlića...čuvam fige, jakooo, najjačeee da ubrzo obraduješ i da ova teška godina koja je iza svih nas, tebi donese na kraju divnu priču.

ema38, moj ti je savjet, da se ne bi mučila i stresala sa testićima, uradi betu. ja sam svoje bete uvijek radila 11 i 12 dnt, jer se uvijek istraumiram testovima. Beta će sigurno pokazati da li je u pitanju trudnoća ili ne. samo ako je ranije uradiš, morat ćeš je više puta ponoviti. Ja ti u svakom slučaju želim da je ponoviš 2-3 puta, jer bi to značilo nešto divno.

pusa velika, navijam za sve vas, pratim vas, samo se ne javljam često.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4817
18.12.2013 14:37:50   
ema38
cure moje HVALA vam od srca no ideacim sam vidjela tvoju poruku odma mi je laknulo pa posle naravno i ostale cure vjerujte nisam niti htjela raditi test uopste ali to prekjuce kad je krenulo smedje kontam da je gotovo pa hajd da potvrdim testom da nema nista medjutim na srecu nebi nista od mnz inace sam dobro malo me grci stomak i presijeca u krstima al podnosljivo a sto se tice mokrenja to me najvise muci nikad u zivotu nisam nocu ustajala sad bar dva puta moram i kad lezim po dani kao sada upravo jedva cekam da prodje bar sat da idem u vc ali citam da je ok nisam nahladjena pa nebrinem.sutra cu zvati BL da javim kakvo je stanje pa pitacu jel ok da vadim betu prije mada danas samo jednom bilo na ulosku malo tj treci dan.jelenadraga hvala na podrsci javimo se svakako nadam se sa lijepim vijestima.anasa draga Mrmot sta je sa njom nejavlja se nikako uz tebe smo sve hvala jos jednom na strpljenju dosta toga mi pomognete objasniti divne ste ljubim vas tonci ,no idea galaksi

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 4818
18.12.2013 19:47:59   
toncica
Jelena86 hvala ti mila moja na podrsci i za lijepe zelje . Ima li sta od onog sto si predala zahtjeve ? Beskrajno ti hvala sto navijas za sve nas . I mi cemo navijati za tebe ako bog da kad krenes u postupak . Zelim ti da ti sto prije jave za bebicu . Ljubim te mila i javi se . Sa Majom Doboj se cujem skoro svaki dan . Ceka svaki dan da se porodi . U bolnici je vec mjesec dana . Nosi djecaka i djevojcicu .
ema38 javi nam sta su ti rekli u BL . Navijam za visoku betu . Kako ti je maleni ?user posted image user posted image user posted image
no idea samo da te user posted image user posted image user posted image user posted image i da te pitam jesu li tebi radili IVF ili ICSI ? Kod mene pise ICSI .
Sve ostale moje curiceuser posted image i mislim na vas

< Poruku je uredio toncica -- 18.12.2013 19:48:39 >

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 4819
18.12.2013 20:50:41   
no idea
Tonči, i meni je rađen ICSI, jer je kod nas inače malo slabiji spermiogram-nemamo progresivno pokretnih uopšte, pa mi je i logično da rade ICSI kad već inseminacija nije uspjela...Ma, nemoj se zamarati uopšte oko toga šta su i zašto radili, nego mazi pupu, čuvaj mrvice i odmaraj!user posted image user posted image user posted image I ja to isto radim...
Cure, svima vama user posted image , a ti ema38, samo opušteno user posted image navijamo za veliku betu da nas što prije obraduješ!

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4820
18.12.2013 22:14:16   
Jelena86
Kako divne vijesti za Maju, sva sam se raznježila.
Nama završila obrada kod centra o podobnosti. Sve je super prošlo. Sada čekamo. Ali nadu ne gubim nimalo, dosta sam pozitivna oko svega, pa se nadam da će ove moje pozitivne misli privući i pozitivna dešavanja, te da će nas uskoro zovnuti da dođemo po svoje maleno sunce. Ja znam da ono nas čeka negdje da dodjemo uskoro po njega. Što se tiče postupka, nadam mu se na proljeće, sada idem na operaciju septuma i endometrioze. Kada se oporavim, krećem u nove pobjede.
Pratit ću novosti, i nadam se da ću uskoro da ti čestitam. Ljubim jakoooo user posted image

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 4821
19.12.2013 1:06:22   
somaja
Samo kratko da uletim i da curama pozelim pozitivne rezultate,vidim da vas ima ,sretnoooo i velika pusa... Tonci user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 4822
19.12.2013 9:04:42   
Bahcecı
BAHCECI CENTAR jedan od najuspešnijih IVF centara u Evropi organizuje besplatno savetovanje u Novom Sadu, za sve parove sa problemom bračnog steriliteta. Tom prilikom ćete moći da postavite sva pitanja vezana za bračni sterilitet i vantelesnu oplodnju.

Jedinstvena prilika za sve parove koji imaju probleme bračnog steriliteta, da uz stručni savet naših lekara, dođu do željenog potomstva.

Konsultacije će se održati 22.12.2013. godine u okviru “Ginekološko-akušerske ordinacije Todorović” koja se nalazi na adresi Bulevar Oslobođenja 48/1 u Novom Sadu.
Svi zainteresovani mogu zakazati besplatne konsultacije na broj
+381 66 556 7263

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 4823
19.12.2013 14:28:33   
ema38
tonci[draga hvala sto pitas za malenog evo dusa moja spava pored mene njegova popognevna navika a ja lezim zbogdr utrica jećena zelim ti srecu i da docekas da uzmes u narucje malu dusicu navijam za tebe.jutros mi je opet bilo smedje ali bas tamno smedje zvala sam BL i sestra kaze da i dalje nastavim terapiju da kupim posto imam jos samo za danas od njih sto sam dobila pa da u subotu radim betu tad mi je 15 dan kaze da neradim prije a do tad da mirujem trudim se neradim nista tesko osim rucak sto pripremim mada je tesko pored bebana neradit sve rasipa po milion puta kupimo igracke al to dodje ko vjezba a da mi ga nije poludila bi kako je stresno cekanje ovi 15 dana.kako ste mi vi no idea tonci cujes li se sa mrmot i ona treba uskoro znati rezultat ljubim vas cujemo se

(odgovor članu Bahcecı)
Neposredna veza do poruke: 4824
19.12.2013 22:02:08   
toncica
Jelena draga moja hvala ti mila na svemu . Super sto se zavrsila obrada . Navijam i drzim fige da sto prije uzmete u narucje maloenu bebaru . .I treba da budes pozitivna , a bebica te sigurno ceka .
Joj mila jako mi je user posted image user posted image user posted image user posted image sto moras na operaciju . Kad ides ?
Zelim ti srecu sta god radila . Javi nam se opet ponekad . Kad se Maja porodi javicu . user posted image Saljem ti mila puno podrske .
no idea ne zamaram se ja uopste , samo sam onako pitala . Neznam sto su nama radili ICSI kad je kod nas spermiogram super . Nema veze valda znaju sta rade . A na kraju me bas briga da ki je IVF ili ICSI bitno je da uspije . user posted image
somaja draga moja hvala ti na lijepim zeljama .user posted image
ema38 super ti se bar imas cime znimati , pa ti je malo lakse . Jos malo i pregurala si 15 dana . Samo miruj i nemrdaj bice to sve ok . Sad ce subota jos malo . user posted image
Cujem se sa mrmot skoro svaki dan . Ona ce betu raditi u ponedeljak .
Ostale moje saborke saljem vam veliki user posted image podrske za sve vas .

< Poruku je uredio toncica -- 19.12.2013 22:03:55 >

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 4825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *