|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  230 231 [232] 233 234   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
4.12.2013 13:17:14   
Mrvica_83
Lejla Ka Hvala mila ! Ma noc nakon izlaska iz rodilista mi je bila najgora user posted image Bas sam tamo pisala na temi za T .. Ja se porodila 26. 00:09 i potpisala da me puste sutra u 13 h jer se nisam osjecala lijepo u bolnici .. Beba ok , meni rana podnosljiva .. Hocu kuci da na miru krene oporavak i moj odnos sa bebom . Kad nam ih donesu one su nahranjene i siku nisu htjele ni pogledati user posted image Glavna sestra prije izlaska nam kaze da kupimo dohranu za naredna 3/4 dana jer nemamo mlijeka .. Kaze i marku odn.proizvodjaca . Unatoc svemu / zelji , znanju , ucenju kroz cijelu T ja sam poklekla i za prvu noc MM je kupio Hipp i bocu . Unaprijed nismo kupovali .. user posted image user posted image U noci sam joj dala 2x 20 ml koje nisam znala ni dati pa se vise prosulo i ostalo u boci . Strah je veliki zaista .. Jos kad ti neko kaze Nemas user posted image Uh .. Sutra je ja pocnem stavljati i kad je ta patronazna dosla kaze stomak pun .. Pritisne mi siku ja vidim mlijeko user posted image Taj mi je momenat bio odlucujuci da Vidim svoje mlijeko ! I da je beba ok . Sreca pa sam filtrirala te ostale informacije !
Hvala ti puno / pokusat cu onda sa podojem kad je ona na meni i da malo izdojim mlijeka prije hranjenja !

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5776
4.12.2013 13:50:01   
Lejla Ka
Jezero? user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 5777
4.12.2013 18:58:43   
Mrvica_83
Jeste mila Jezero user posted image Baby Unfriendly user posted image user posted image

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5778
4.12.2013 22:23:32   
ellene
Samo da se javim da ide na bolje, i ranica bolje zarasta odkako beba sisa. Hvala od user posted image
Sad sam puno sretnija user posted image

Neposredna veza do poruke: 5779
5.12.2013 12:39:54   
vila_7
Opet imam pitanje....
Nakon mjesec dana zafrkavanja sa osipom i crvenilom na bradavici,odem kod dermatologa, infekcija najvjerovatnije bakterijska, dobijem upute da stavljam prvo vrecice sa kamilicom da izvuce na povrsinu upalu, zatim neku kremu sto su napravili u apoteci (cca 20KM) , te antibiotik CEPHABOS. Pitala je dr. koliko je bebi - rekoh godina i naravno - MA ŠTO VIŠE I BEZVEZE DOJIŠ, JA BIH TO DA TI DAM INEKCIJE ZA ZAUSTAVLJANJE MLIJEKA user posted image user posted image user posted image . Ja odbijam (na oboljeloj ionako ne dojim) , ali njena preporuka je prestanak dojenja jer se i druga pocela malo crveniti pa je bolje da je ne iritira.
I ja sam sad sva IZGUBLJENA user posted image user posted image user posted image
Ne prestaje mi se dojiti - provjerila sam antibiotik - mogu dojiti sto se tog dijela tice.... Za kremu ne znam,ali kontam mogu je skinuti prije podoja. Dojim znaci samo na jednoj, 1-dnevno- 2 nocna,ali znaci bas doji....
Šta biste vi?
Bas mi se ne prestaje,a vidim ni ona nije spremna, a s druge strane strah me da mi ne utice na terapiju, pa da mi i dalje ostane ova infekcija!?

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu ellene)
Neposredna veza do poruke: 5780
5.12.2013 13:04:21   
almondray

IZVORNA PORUKA: vila_7

Opet imam pitanje....
Nakon mjesec dana zafrkavanja sa osipom i crvenilom na bradavici,odem kod dermatologa, infekcija najvjerovatnije bakterijska, dobijem upute da stavljam prvo vrecice sa kamilicom da izvuce na povrsinu upalu, zatim neku kremu sto su napravili u apoteci (cca 20KM) , te antibiotik CEPHABOS. Pitala je dr. koliko je bebi - rekoh godina i naravno - MA ŠTO VIŠE I BEZVEZE DOJIŠ, JA BIH TO DA TI DAM INEKCIJE ZA ZAUSTAVLJANJE MLIJEKA user posted image user posted image user posted image . Ja odbijam (na oboljeloj ionako ne dojim) , ali njena preporuka je prestanak dojenja jer se i druga pocela malo crveniti pa je bolje da je ne iritira.
I ja sam sad sva IZGUBLJENA user posted image user posted image user posted image
Ne prestaje mi se dojiti - provjerila sam antibiotik - mogu dojiti sto se tog dijela tice.... Za kremu ne znam,ali kontam mogu je skinuti prije podoja. Dojim znaci samo na jednoj, 1-dnevno- 2 nocna,ali znaci bas doji....
Šta biste vi?
Bas mi se ne prestaje,a vidim ni ona nije spremna, a s druge strane strah me da mi ne utice na terapiju, pa da mi i dalje ostane ova infekcija!?

Isto ovako mi je moja ginićka rekla još je dodala kako je mlijeko sad vodenasto a i šteti meni dojenje ...iscrpljuje meuser posted image obara imunitet a trebam zbog ranice na grliću da budem u formi.Naravno da je nisam poslusala ionako sam k'o od brda odvaljenauser posted image .
Ja sam ti ovdje samo moralna podrškauser posted image ja ne bi prestala da sam na tvom mjestu.A atb će to sve zaliječit i izliječit.Sretno!

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 5781
5.12.2013 13:07:26   
Lejla Ka
Vilo user posted image , zašto si izgubljena? Pa ti o dojenju znaš više od tog ljekara toliko da bi mu obuku mogla držati.
Vilo, on je na studiju o dojenju pročitao dvije rečenice, znam iz prve ruke, bukvalno DVIJE REČENICE. Kasnije ga nikad više nije sreo (osim ako mu je, a sumnjam) neko u okolini dojio. Draga, on o dojenju nema pojma. Znači, njegova je specijalnost koža, tvoja dojenje.

Nisi valjda od našeg ljekara očekivala da te pohvali što dojiš duže od 12 mjeseci? Glavna sestra na Jezeru majkama savjetuje davanje određene formule u "prva tri dana, zato što neće imati mlijeka" prije otpuštanja kući, a tebe je zbunio dermatolog.

Draga ti si toliko iznad toga, i dobro znaš šta ti je činiti user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 5782
5.12.2013 13:41:38   
leki_4you
Lejla Ka prvo cu da ti se zahvalim jer da nije bilo tebe ja ne bih uspjesno dojila vec vise od devet mjeseci user posted image eh sad pitanje da li je neka od vas imala problem sa uspavljivanjem dojenjem jer moja curica nece nikako drugacije zaspati, problem je sto se usjoro vracam na posao i ne znam sta da radim a drugo pitanje je da zapravo sadzeloim da je naucim na flasicu ali ne mogu, nece da pije nista, ni vodu ni sok, uzme malo na kasicicu i to je to a puno bi mi lakse bilo kad bi mogla fino da pije na flasicu, i na kraju da pitam sta mislite o onoj staroj prici da zensko dijete ne valja dojiti nakon godinu dana, mislim meni je to nidje veze ali sve cesce cujem pricu kao do godine i dosta, ne valja, sto???user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5783
5.12.2013 14:05:05   
djoisa
IZVORNA PORUKA: leki_4you

sad pitanje da li je neka od vas imala problem sa uspavljivanjem dojenjem jer moja curica nece nikako drugacije zaspati, problem je sto se usjoro vracam na posao i ne znam sta da radim 

i na kraju da pitam sta mislite o onoj staroj prici da zensko dijete ne valja dojiti nakon godinu dana, mislim meni je to nidje veze ali sve cesce cujem pricu kao do godine i dosta, ne valja, sto???user posted image user posted image

pametna ti curica, tako joj je najljepse user posted image  
kad mame ne bude u blizini zaspat ce ona bez sike, to je tako
dakle nema potrebe da ista radis..osim da pustis curu da uziva kad ste zajedno

ovo drugo prvi put cujem user posted image

(odgovor članu leki_4you)
Neposredna veza do poruke: 5784
5.12.2013 14:07:07   
Lejla Ka
Što se tiče uspavljivanja dojenjem, da li bebu može uspavati neko drugi kad tebe nema?

Nemoj je učiti na flašicu i gotovo. Nema potrebe. Imate čašu, imate kašiku, kad se vratiš na posao zamjenit će te kašice, dojit ćeš kad ste zajedno i rješen problem.

A kako tek mušku djecu ne valja dojiti preko godine, ihaj.....

Pitanje zašto ne valja bi trebalo postaviti onima koji kažu da ne valja, ja ti mogu reći zašto valja.
Valja zato što dijete ne zna da je živjelo 365 dana i da sad mora prestati dojiti,
zato što dijete koje doji i dalje time pokazuje da nije spremno prestati i da mu dojenje i dalje treba,
zato što se u svakoj kapi mlijeka, ma koliko dijete bilo staro nalazi majčin imunitet u izvornom obliku, i ma koliko djetetov imunitet nakon 12 mjeseci bio zreliji od onog bebinog, majčino mlijeko ga uvijek nadopunjuje,
zato što se majčino mlijeko prilagođava djetetovom uzrastu, i nakon 12 mjeseci ima ono što treba djetetu starijem od 12 mjeseci,
zato što je to najčistija i najprobavljivija namirnica koju će u životu jesti,
zato što dojenje stavra čvrstu emocionalnu vezu, jača djetetovo samopouzdanje, omogućava mu takvu psihofizičku stimulaciju koja omogućava njegov optimalan razvoj.

Ne znam ko je izmislio granicu od godinu dana, ali Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje dojenje do druge godine uz dohranu, i nakon toga po želji majke i djeteta, Islam također preporučuje dojenje djeteta do druge godine (za ostale vjeroispovjesti ne znam, nek doda neko upučeniji), tako da je tih 12 mjeseci zapravo potpuno bez utemeljenja i podloge.

Imam neke sumnje user posted image pa ću ovdje ponoviti jedan moj post od ranije user posted image

Na post:

IZVORNA PORUKA: mea29

Hvala Lejla, ja sam vam pisala i pp na ovu temu ali kako nisam vidjela odgovor postavila sam isto pitanje ovdje, a vjerovatno ste mi tamo isto odgovorili :)

Hvala na podrsci jer ja bas nisam spremna na prestanak dojenja pa mi podrska znaci, iako se negdje u malom dijelu mozga pripremam na to ipak sve odgadjam, cim pomislim na prestanak meni se place, iako mi vecina zena kaze kao svaka ti cast ja ne bih mogla, i kao kako vise mozes da ne spavas i sta ja znam , ali ta njegova radost i sreca kad doji i kaze "majo cice mama" ne moze se mjeriti sa bilo cim, iako misljenja okoline uopste nisu pozitivna, mama mi samo prica o prolaktinu, neka joj dr. rekla da je to sto jos uvijek dojim katastrofa, neki kazu kao dijete vec zna sta su (.) pa to nije ok, i kao sigurno se pokvarilo mlijeko, jedna pedijatrica kaze da to mlijeko sada vec nema neku vrijednost, i tako...a mislim da cu jos malo uzivati...

Odgovor je bio:
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Moram prokomentarisati ovo user posted image : "neki kazu kao dijete vec zna sta su (.) pa to nije ok" user posted image

A šta to dijete zna, šta su (.)? I zaista, šta su dojke u stvari? Kako god ih zovemo, i pristojno i pogrdno opet naziv upučuje na njihovu primarnu funkciju, hranjenje djeteta. Dojeno dijete od početka života zna šta su (.)(.). One su mjesto sigurnosti, ljubavi, ugodnosti, one su rješenje svih briga i nervoza, sve se uz njih lakše prevladava, uči. Oni koji nisu dojeni tek kasnije postanu svjesni njihovog postojanja. A društvo koje ih posmatra prvenstveno u seksualnom kontekstu upravo ne zna šta su (.)(.)!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 5785
5.12.2013 14:08:45   
vila_7
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Vilo user posted image , zašto si izgubljena? Pa ti o dojenju znaš više od tog ljekara toliko da bi mu obuku mogla držati.
Vilo, on je na studiju o dojenju pročitao dvije rečenice, znam iz prve ruke, bukvalno DVIJE REČENICE. Kasnije ga nikad više nije sreo (osim ako mu je, a sumnjam) neko u okolini dojio. Draga, on o dojenju nema pojma. Znači, njegova je specijalnost koža, tvoja dojenje.

Nisi valjda od našeg ljekara očekivala da te pohvali što dojiš duže od 12 mjeseci? Glavna sestra na Jezeru majkama savjetuje davanje određene formule u "prva tri dana, zato što neće imati mlijeka" prije otpuštanja kući, a tebe je zbunio dermatolog.

Draga ti si toliko iznad toga, i dobro znaš šta ti je činiti user posted image

user posted image user posted image user posted image E moja Lejla kako ti uzdignes covjeka i njegovo samopouzdanje u nebesa, mislim da ni sama ne znaš ! Hvala ti do neba!!!!! A ako ti ikad mognem kako uzvratiti svu ovu podršku što od tebe imam i sa prvom curicom i sad, vjeruj tu sam za tebe .... user posted image

Almondray user posted image ja bas i nisam od brda odvaljena user posted image , ali aBd nastavit cemo visiti na jednoj pa aBd sve ce se lijepo zalijeciti a moja cvrckica i ja nastaviti bliziti user posted image

Nista drage moje, najdraze ,... ja onda nastavljam pa aBd bit ce sve OK.....

< Poruku je uredio vila_7 -- 5.12.2013 14:11:18 >

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5786
5.12.2013 14:18:13   
leki_4you
Lejla Ka dizem ti spomenik user posted image onda da ostavim kako jeste i da se nadam da ce dobro proci, samo me strah da ne uzima dovoljno tecnosti jer nece user posted image zaspala je samo par puta tati na rukama od umora, osim uz cicu nikako drugacije user posted image zao bi mi i bilo da je prestanem dojiti nakon svega sto smo prosli da je pocnem dojiti user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 5787
5.12.2013 14:25:53   
Lejla Ka
Po pitanju spavanja moglo bi se nešto učiniti. Npr da promjeniš rutinu uspavljivanja. Promjeni položaj, promjeni prostoriju, a onda je polako u polusnu odnesi na mjesto utvrđeno za spavanje. Možda će se u prvim pokušajima probuditi i tražiti još dojenja, ali ti se opet vrati na započeto. To bi mogla krenuti već sad, npr sa dnevnim spavanjima u periodu kad ćeš biti na poslu. Ne znam ko će je čuvati, dobro bi bilo probati i da je uspava neko kad nisi prisutna, no ne sve od jednom, prvo probaj sa ovom izmjenom rutine.
Povratak majke na posao nije razlog za prestanak dojenja ni kad dijete isključivo doji, a kamoli kasnije kad se to tako fino reguliše, pa se doji kad ste skupa, a kruta hrana pokriva razdvojenost.
Ne brini za tečnost, pa nije valjda da za krutu hranu jede suh hljeb user posted image
I kad bude žedna, a tebe nema napit će se vode, važno je i da ako se ne napije od žeđi umrijeti neće user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 5788
5.12.2013 14:46:50   
leki_4you
Jos nisam sigurna hocemo li uspjeti naci nekog pouzdanog za cuvanje ili cemo u privatne jaslice ali mogu pokusati to prvo sto si mi opisala pa da vidim kako ce ici user posted image neku noc se probudila pa sam je onako snenu ceskala po ledjima i zaspala je ne znam da li da pokusam tako user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5789
5.12.2013 14:48:51   
veki_aki
leki samo da te utjesim ja sam pocela raditi kad je malom bilo 6 mjeseci i kad je tek poceo prelaziti na krutu hranu i to sve prodje ok, evo sad mu je 20 mjeseci i jos uvijek doji.Cuvaju ga moji pa sam mozda mjesc-dva ranije pocela da ga vodim kod njih po sat-dva-tri=cetiri da se navikava bez mene, da ga uspavaju, da se izmuzem pa da mu daju moje mlijeko.Sad je situacija takva da lakse zaspe sa dedom nego kad ga ja dojimuser posted image , vise jede kod njih nego meni kuci, a vjeruj prve sedmice-dvije mi je bilo grozno, kad ih nazovem pa mi kazu jedva malo da je jeo, isplakala sam kisu bozju, a evo sve je skroz ok.Nemoj da se sekiras bice to dobro, a ako mozes ovako kako sam ja poceti raije da malo djete ostavljas i da ga probaju uspavati, jos ti djete jede ii drugu hranu nemas razloga da se brines, naviknu se oni lakse nego miuser posted image Ja sam se i izdajala jedno 7-8 mjeseci, jer nisam bila sigurna jeli ima ad ili je alergican na mlijeko, i evo jos uvijek dojimo.Sretno!
E sad ja LajlaKa moram da se nadovezem na tebe vezano za produzeno dojenje, vjeruj da me svi na poslu cudno gledaju kad kazem da dojimo jos, i kao to mlijeko vise ne valja, pa sta se smaras i ne spavas i sl, lai ja znam najbolje, onaj osmjeh kad vidi siku ne bi mjenjala ni za sta na svijetu.Kad dodjemo do odvikavanja opet cemo se tebi obratitiuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5790
5.12.2013 23:23:52   
Hannan
Nije Problem sa dojenjem, ali su zubici poceli da prave Probleme. Imamo 5 mj i 12 dana i u zadnjih 7-8 dana su nam nikla dva zubica...znam da je mala, da upoznaje sta sve moze s njima, da je nervozna i da ce prestati...ima li neka Mama neki trik kako je uspijevala da bebu "zavara" da ne grize.
Sinoc je toliko ujedala da su mi suze frcale, neke kao bubuljice se pojavile na bradavicama, pokusavala u raznim polozajima, ona gricka kako gricka, na kraju sam imala prst spreman cim osjetim da bi mogla gricnuti stavim izmedju usana i prekinem dojenje zu obavezno "ne, ne grizi".
stariji sin je imao 8mj kad su nicali zubici i mozda me 2-3 puta gricnuo.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5791
6.12.2013 11:35:58   
almondray

IZVORNA PORUKA: Hannan

Nije Problem sa dojenjem, ali su zubici poceli da prave Probleme. Imamo 5 mj i 12 dana i u zadnjih 7-8 dana su nam nikla dva zubica...znam da je mala, da upoznaje sta sve moze s njima, da je nervozna i da ce prestati...ima li neka Mama neki trik kako je uspijevala da bebu "zavara" da ne grize.
Sinoc je toliko ujedala da su mi suze frcale, neke kao bubuljice se pojavile na bradavicama, pokusavala u raznim polozajima, ona gricka kako gricka, na kraju sam imala prst spreman cim osjetim da bi mogla gricnuti stavim izmedju usana i prekinem dojenje zu obavezno "ne, ne grizi".

I mene je moj I par puta gricnuo , stvarno imaju ostre zube.Ja sam bila odlučna kod tog NE, NE jer stvarno nema druge.Mada je on bio stariji i mislim da je razumio.Onda kad su gornje jedinice nikle bilo je malo prilagođavanja ali sreća brzo je prošlo.
Valjda jasno stavit do znanja da to tako ne ide.Držim ti fige da uspije user posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 5792
6.12.2013 13:00:28   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: leki_4you

Jos nisam sigurna hocemo li uspjeti naci nekog pouzdanog za cuvanje ili cemo u privatne jaslice ali mogu pokusati to prvo sto si mi opisala pa da vidim kako ce ici user posted image neku noc se probudila pa sam je onako snenu ceskala po ledjima i zaspala je ne znam da li da pokusam tako user posted image

Sve što misliš da će upaliti, probaj. Ponudi neku tješilicu tipa neke meke krpice, kojom ćeš češkati obraz ili nešto u tom fazonu, što će povezati sa ugodom i spavanjem.
Ovo su ti samo ideje, ti ćeš vidjeti šta pali.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 5793
6.12.2013 13:04:43   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: veki_aki

kao to mlijeko vise ne valja,

Hajd molim te upitaj prvog slijedećg ko to kaže da ti kaže zašto.
Ako ne bude počeo makar da se vadi nekim lupetanjem reci "šta nema u vugla, ima u gugla".

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5794
6.12.2013 13:10:02   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Hannan

Odlučno NE i mali prst među desni. Prekini dojenje, ozbiljnim izrazom lica uvijek kaži "NE TO ME BOLI!". Kad osjetiš da steže u ugao usnica stavi vrh malog prsta i gurni kga lagano između desni da ne može zagristi. I uporno ponavljaj svaki put. Bez povišenog glasa, samo ozbiljan izraz lica i uvijek isto ne.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 5795
6.12.2013 13:39:22   
sara123
Lejla, ja sam user posted image jos uvijek, citam o dojenju i planiram da dojim aBd.
Sinoc sanjam kako sam imala problema sa dojenjem bebe, nisam je znala postaviti na dojku, ona place dusa mamina, ma trauma ziva, cim sam oci otvorila, rekla sam sebi, moram dobro iscitati onu temu o dojenju na RRuser posted image

Tako, samo da ti se zahvalim sto pises ovdje i dijelis svoje znanje, u ime svih kojima su tvoji savjeti koristili i kojima ce koristiti. user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5796
6.12.2013 13:52:47   
Lejla Ka
Saro, na pravom si mjestu user posted image a da ti ne pričam da si u pravo vrijeme. Slobodno mi piši na pp, vodim grupu na FB-u Dojenje je IN, ako si iz Sarajeva radimo Grupe za podršku dojenju, pa nam se priključi.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 5797
6.12.2013 13:57:55   
sara123
Lajkala sam tu stranicu na FB, neko je ovdje preporucio user posted image
Trenutno nisam u Sar, bicu ubrzo, aBd, gledat cu da dodjem na vasa okupljanja..samo, gdje da saznam kad se odrzavaju?

Hvala jos jednom user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5798
6.12.2013 19:38:08   
Mrvica_83
Sara samo da toplo preporucim radionice jer sam ja prisustvovala jednoj i sjajno iskustvo sam dobila !! Izvoli link za stranicu na fb https://www.facebook.com/groups/dojenjejein/
Ako bude neka radionica sa bebacima mi se javljamo da ucestvujemo / samo dok moja cura ojaca aBd user posted image user posted image

24.10.12 Jedan anđeo

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 5799
6.12.2013 19:47:18   
sara123
Mrvice, citala sam bas da si prisustvovala, drago mi je da ti je pomoglo..covjek uci stalno, nikad nije na odmet..pogotovo sto je to sve novo za mene, mlada sam, a zelim da uspijem da dojim bez da me drugi pokolebaju svojom pricom..

Neposredna veza do poruke: 5800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  230 231 [232] 233 234   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  230 231 [232] 233 234   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *