Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 7.11.2013 13:54:58
palachinken
IZVORNA PORUKA: nanika
Mislis da bi mu smjela staviti s obzirom da temp ne ide preko 38
Ovako, ja ne stavljam nista dok ne ode preko 38,5. A kako čepić brže djeluje, baš ne bih žurila. Ako reaguje dobro na paracetamol, onda Lupocet, samo pazi na doziranje. Jučer smo o tome diskutovale, ide skoro 15mg po kilogramu djeteta.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 7.11.2013 13:57:30
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: nanika
Moj djecak ima temperaturu 38....jutros je povratio dva puta i zali se da ga boli glava. razmisljam da li da mu dam sirup za snizavanje temp....strah me da opet ne pocne da povraca a taman se smirio?. Sad spava . Molim za savjet.
u kombinaciji sa povraćenj čepić bi bio opcija... međutim na ovu turu ja ga ne bih domah... tuširaj ga malo vidi i prati...
mada ako povraća, žali se na bol u glavici i ima turu do 38 najprije je u pitanju virus koji izaziva povraćanje... ja bih odmah rehidin mu razumtila...pa ia ako povrati opet ostane tu eliktorlita koji pomažu da ne dođe do dehidracije... jer tura i povraćanje lako dovedu do bržeg gubljenja tečnosti i dehidracije a otuda i bol u glavici malloj
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 16.11.2013 11:36:52
malena27 RR
Dan zenice...molim vas za savjet, moj djecak ima 2 godine i 3 mjeseca, od prije 2 dana zali se da ga boli cuna i guza, pregledala sam sve, nema nikakvih osipa niti lezija...stalno trazi da mu se maze kremom cuna i guza i hoce da se pere svakih 10 minuta...ima redovnu stolicu i piski normalno...ne znam sta bi moglo biti, da li da ga vodim dr. ili je to neka od faza?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 16.11.2013 11:59:57
bebacha
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
Dan zenice...molim vas za savjet, moj djecak ima 2 godine i 3 mjeseca, od prije 2 dana zali se da ga boli cuna i guza, pregledala sam sve, nema nikakvih osipa niti lezija...stalno trazi da mu se maze kremom cuna i guza i hoce da se pere svakih 10 minuta...ima redovnu stolicu i piski normalno...ne znam sta bi moglo biti, da li da ga vodim dr. ili je to neka od faza?
meni to liči na fazui jeli mu možes odvratiti misli od toga,preusmjerit paznju na nesto drugo,dali se to desava po noci,u smislu da ga budi,dali plače
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2013 19:09:58
Amrino
H. je prije nekih otprilike godinu dana udario glavicom u štok vrata (kada je bio u skolici u prirodi) i od tada ima mali oziljak na čelu ispod kojeg se uvijek mogla napipati mala kvržica. Mislila sam da će se to vremenom povući- međutim nije. Od sinoć je taj ožiljak jako crven, on se žali da ga boli...i meni izgleda kao da se nešto upalilo... Je li neko imao slična iskustva? Ne znam šta da radim...da li da stavljam obloge, mažem...? Buni me to što je prošlo toliko vremena pa se tek sad nešto "aktiviralo". MM kaže da ga je možda na istom mjestu nešto ujelo ali meni ne izgleda tako...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2013 19:24:42
madam x
IZVORNA PORUKA: Amrino
H. je prije nekih otprilike godinu dana udario glavicom u štok vrata (kada je bio u skolici u prirodi) i od tada ima mali oziljak na čelu ispod kojeg se uvijek mogla napipati mala kvržica. Mislila sam da će se to vremenom povući- međutim nije. Od sinoć je taj ožiljak jako crven, on se žali da ga boli...i meni izgleda kao da se nešto upalilo... Je li neko imao slična iskustva? Ne znam šta da radim...da li da stavljam obloge, mažem...? Buni me to što je prošlo toliko vremena pa se tek sad nešto "aktiviralo". MM kaže da ga je možda na istom mjestu nešto ujelo ali meni ne izgleda tako...
dižem temu...sigurno si jako zabrinuta...ima li ko iskustva
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.11.2013 23:35:02
minie
I moj, 2 god i mjesec, se zali da ga svrbi guza, isto tako nigdje nista. I trazi da mu namazem kremom i ja to uradim i on sav sretan. Ja isto mislim da je to neka faza.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.11.2013 10:14:44
Mjeseceva Pratilja
Mozda su gliste. Je li ga taj osjecaj budi nocu? Je li primjecujes promjene na njemu u smislu da gubi apetit, smrsavio je, odbija igranje itd?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.11.2013 10:17:13
Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: Amrino
Vrlo je moguce da je komadic drveta ostao ispod i da se sada upalilo. Mozda se ponovo igrajuci se pocesao, udario. Ne bi bilo lose pospricati medicinskim alkoholom i odvesti dijete doktoru da pogleda.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.11.2013 10:37:07
ninuska
IZVORNA PORUKA: minie
I moj, 2 god i mjesec, se zali da ga svrbi guza, isto tako nigdje nista. I trazi da mu namazem kremom i ja to uradim i on sav sretan. Ja isto mislim da je to neka faza.
Interesantno!!! Mojo maloj je, takodjer, 2 god i 2 mjeseca i imamo isti "problem". Mi smo radili koproskopiju i urinokulturu i sve je hB ok. Tako da mislim da oni to izmisljaju :). Da su gliste u pitanju mislim da bi se vidjlele u stolici . Ako sumnjate stavite ih na tutu da kake pa pregledajte za svaki slucaj( ako ne stavljate pelene)
< Poruku je uredio ninuska -- 19.11.2013 10:39:09 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 25.11.2013 17:11:40
Visnja RR
djevojke jedna mama nas moli za savjet:
Dobar dan zivim u luxsaburg i ne razumem doktori molim za jedan savet imam bebe 11. Meseci bila sam kod lekara imalaje teperaturu 39 rekla mi je doktorka da ima neku bakteriju u grlo kad joj je prestala teperatura izasle su joj neke zrvene bubuljice neko ka ze da su to boginje danas je drugi dan kako su izbili po malo ih ima molim vas jos jednom dali su ovo boginje ili nesto drugo unapred zahvalna
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 25.11.2013 17:19:33
škorpija
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
djevojke jedna mama nas moli za savjet:
Dobar dan zivim u luxsaburg i ne razumem doktori molim za jedan savet imam bebe 11. Meseci bila sam kod lekara imalaje teperaturu 39 rekla mi je doktorka da ima neku bakteriju u grlo kad joj je prestala teperatura izasle su joj neke zrvene bubuljice neko ka ze da su to boginje danas je drugi dan kako su izbili po malo ih ima molim vas jos jednom dali su ovo boginje ili nesto drugo unapred zahvalna
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 25.11.2013 17:48:59
Full Moon
Mene zanima, nakon koliko se moze javiti osip (ekstremiteti su u pitanju) kad dijete pije antibiotik, ili nakon trodnevnog virusa, jer ne mogu da upratim da li je to zakasnjela reakcija na te uzrocnike ili od neke hrane , nije jako crveno, vise onako malo hrapava koza, trajalo je dan, vec je skoro nestalo???
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 25.11.2013 19:09:52
selebriti
IZVORNA PORUKA: Full Moon
Mene zanima, nakon koliko se moze javiti osip (ekstremiteti su u pitanju) kad dijete pije antibiotik, ili nakon trodnevnog virusa, jer ne mogu da upratim da li je to zakasnjela reakcija na te uzrocnike ili od neke hrane , nije jako crveno, vise onako malo hrapava koza, trajalo je dan, vec je skoro nestalo???
Moja je prosle zime popila dva Ospena (sarlah) i nakon toga joj se na preponama pojavio osip. Slikala sam cak i postavljala negdje. Uglavnom bio je hrapav. Ali znaci nakon sto je ispila antibiotik. Osip je blijedio i na kraju nestao. Ja sam mazala onim krecnim kremama. Nisam je vodila doktoru jer je pila bas antibioti i smatrala sam da je se tako manifestovao kroz mokracu. Ipak je jak. U svakom slucaju nestalo je nakon 10 ak dana potpuno.