|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
7.11.2013 13:54:58   
palachinken

IZVORNA PORUKA: nanika

Mislis da bi mu smjela staviti s obzirom da temp ne ide preko 38

Ovako, ja ne stavljam nista dok ne ode preko 38,5. A kako čepić brže djeluje, baš ne bih žurila.
Ako reaguje dobro na paracetamol, onda Lupocet, samo pazi na doziranje. Jučer smo o tome diskutovale, ide skoro 15mg po kilogramu djeteta.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 2576
7.11.2013 13:57:30   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: nanika

Moj djecak ima temperaturu 38....jutros je povratio dva puta i zali se da ga boli glava.
razmisljam da li da mu dam sirup za snizavanje temp....strah me da opet ne pocne da povraca a taman se smirio?. Sad spavauser posted image . Molim za savjet.

u kombinaciji sa povraćenj čepić bi bio opcija...
međutim na ovu turu ja ga ne bih domah...
tuširaj ga malo vidi i prati...

mada ako povraća, žali se na bol u glavici i ima turu do 38 najprije je u pitanju virus koji izaziva povraćanje...
ja bih odmah rehidin mu razumtila...pa ia ako povrati opet ostane tu eliktorlita koji pomažu da ne dođe do dehidracije...
jer tura i povraćanje lako dovedu do bržeg gubljenja tečnosti i dehidracije a otuda i bol u glavici mallojuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 2577
7.11.2013 14:00:22   
nanika
Hvala na savjetimauser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2578
11.11.2013 22:57:18   
ruby_
Molim vas za savjet, koliko dugo je potrebno voltaren cepicu da djeluje, tj. da obori temperaturu?

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 2579
11.11.2013 23:02:24   
melin
mi nikad nismo koristili voltaren cepice ali jesmo paracetamol i djeluje za nekih 20-30 min...

Mamina sreca najveca 10.02.2010
Dosla je radost i promijenila nas zivot zauvijek...:-)

(odgovor članu ruby_)
Neposredna veza do poruke: 2580
11.11.2013 23:03:20   
Apotekarka
Pa i voltaren isto tako mada se nekad zna desiti da pomalo skida twmp i to traje i do jedan sat

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu melin)
Neposredna veza do poruke: 2581
11.11.2013 23:05:28   
ruby_
Hvala puno na odgovorima, proslo je 40ak minuta i poceo je djelovati. Uplasila sam se jer sam mislila da cepici brze obaraju temp.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 2582
11.11.2013 23:05:43   
dinaa
kod moje curice voltaren cepic pocne djelovati tek nakon 45 minuta

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 2583
15.11.2013 11:32:41   
škorpija
Ženice, prijateljici iz drugog grada hitno treba privatni ortoped u sarajevu, ima li ko kakav prijedlog

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 2584
15.11.2013 13:30:21   
jasminah

IZVORNA PORUKA: škorpija

Ženice, prijateljici iz drugog grada hitno treba privatni ortoped u sarajevu, ima li ko kakav prijedlog

Gavrankapetanovic

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2585
16.11.2013 11:36:52   
malena27 RR
Dan zenice...molim vas za savjet, moj djecak ima 2 godine i 3 mjeseca, od prije 2 dana zali se da ga boli cuna i guza, pregledala sam sve, nema nikakvih osipa niti lezija...stalno trazi da mu se maze kremom cuna i guza i hoce da se pere svakih 10 minuta...ima redovnu stolicu i piski normalno...ne znam sta bi moglo biti, da li da ga vodim dr. ili je to neka od faza? user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu jasminah)
Neposredna veza do poruke: 2586
16.11.2013 11:59:57   
bebacha

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

Dan zenice...molim vas za savjet, moj djecak ima 2 godine i 3 mjeseca, od prije 2 dana zali se da ga boli cuna i guza, pregledala sam sve, nema nikakvih osipa niti lezija...stalno trazi da mu se maze kremom cuna i guza i hoce da se pere svakih 10 minuta...ima redovnu stolicu i piski normalno...ne znam sta bi moglo biti, da li da ga vodim dr. ili je to neka od faza? user posted image

meni to liči na fazui
jeli mu možes odvratiti misli od toga,preusmjerit paznju na nesto drugo,dali se to desava po noci,u smislu da ga budi,dali plače

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 2587
18.11.2013 19:09:58   
Amrino
H. je prije nekih otprilike godinu dana udario glavicom u štok vrata (kada je bio u skolici u prirodi) i od tada ima mali oziljak na čelu ispod kojeg se uvijek mogla napipati mala kvržica. Mislila sam da će se to vremenom povući- međutim nije. Od sinoć je taj ožiljak jako crven, on se žali da ga boli...i meni izgleda kao da se nešto upalilo... user posted image user posted image
Je li neko imao slična iskustva? Ne znam šta da radim...da li da stavljam obloge, mažem...? Buni me to što je prošlo toliko vremena pa se tek sad nešto "aktiviralo". MM kaže da ga je možda na istom mjestu nešto ujelo ali meni ne izgleda tako... user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2588
18.11.2013 19:24:42   
madam x

IZVORNA PORUKA: Amrino

H. je prije nekih otprilike godinu dana udario glavicom u štok vrata (kada je bio u skolici u prirodi) i od tada ima mali oziljak na čelu ispod kojeg se uvijek mogla napipati mala kvržica. Mislila sam da će se to vremenom povući- međutim nije. Od sinoć je taj ožiljak jako crven, on se žali da ga boli...i meni izgleda kao da se nešto upalilo... user posted image user posted image
Je li neko imao slična iskustva? Ne znam šta da radim...da li da stavljam obloge, mažem...? Buni me to što je prošlo toliko vremena pa se tek sad nešto "aktiviralo". MM kaže da ga je možda na istom mjestu nešto ujelo ali meni ne izgleda tako... user posted image

dižem temu...sigurno si jako zabrinuta...ima li ko iskustva

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 2589
18.11.2013 23:35:02   
minie

I moj, 2 god i mjesec, se zali da ga svrbi guza, isto tako nigdje nista. I trazi da mu namazem kremom i ja to uradim i on sav sretan. Ja isto mislim da je to neka faza.

Neposredna veza do poruke: 2590
19.11.2013 10:14:44   
Mjeseceva Pratilja

Mozda su gliste.
Je li ga taj osjecaj budi nocu? Je li primjecujes promjene na njemu u smislu da gubi apetit, smrsavio je, odbija igranje itd?

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 2591
19.11.2013 10:17:13   
Mjeseceva Pratilja

IZVORNA PORUKA: Amrino

Vrlo je moguce da je komadic drveta ostao ispod i da se sada upalilo.
Mozda se ponovo igrajuci se pocesao, udario.
Ne bi bilo lose pospricati medicinskim alkoholom i odvesti dijete doktoru da pogleda.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 2592
19.11.2013 10:37:07   
ninuska
IZVORNA PORUKA: minie

I moj, 2 god i mjesec, se zali da ga svrbi guza, isto tako nigdje nista. I trazi da mu namazem kremom i ja to uradim i on sav sretan. Ja isto mislim da je to neka faza.

Interesantno!!! Mojo maloj je, takodjer, 2 god i 2 mjeseca i imamo isti "problem". Mi smo radili koproskopiju i urinokulturu i sve je hB ok. Tako da mislim da oni to izmisljaju :).
Da su gliste u pitanju mislim da bi se vidjlele u stolici user posted image . Ako sumnjate stavite ih na tutu da kake pa pregledajte za svaki slucaj( ako ne stavljate pelene)

< Poruku je uredio ninuska -- 19.11.2013 10:39:09 >

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2593
25.11.2013 17:11:40   
Visnja RR
djevojke jedna mama nas moli za savjet:

Dobar dan zivim u luxsaburg i ne razumem doktori molim za jedan savet imam bebe 11. Meseci bila sam kod lekara imalaje teperaturu 39 rekla mi je doktorka da ima neku bakteriju u grlo kad joj je prestala teperatura izasle su joj neke zrvene bubuljice neko ka ze da su to boginje danas je drugi dan kako su izbili po malo ih ima molim vas jos jednom dali su ovo boginje ili nesto drugo unapred zahvalna

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 2594
25.11.2013 17:19:33   
škorpija

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

djevojke jedna mama nas moli za savjet:

Dobar dan zivim u luxsaburg i ne razumem doktori molim za jedan savet imam bebe 11. Meseci bila sam kod lekara imalaje teperaturu 39 rekla mi je doktorka da ima neku bakteriju u grlo kad joj je prestala teperatura izasle su joj neke zrvene bubuljice neko ka ze da su to boginje danas je drugi dan kako su izbili po malo ih ima molim vas jos jednom dali su ovo boginje ili nesto drugo unapred zahvalna

meni uizgleda kao pljuskavice

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2595
25.11.2013 17:32:39   
leona81
moze i trodnevni virus, a izgleda na prvu kao upala grla. daj nam malo vise detalja. da li osip svrbi, da li je ispunjen tekucinom?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2596
25.11.2013 17:48:59   
Full Moon
Mene zanima, nakon koliko se moze javiti osip (ekstremiteti su u pitanju) kad dijete pije antibiotik, ili nakon trodnevnog virusa, jer ne mogu da upratim da li je to zakasnjela reakcija na te uzrocnike ili od neke hraneuser posted image , nije jako crveno, vise onako malo hrapava koza, trajalo je dan, vec je skoro nestalo???

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 2597
25.11.2013 18:08:49   
Mya_81 RR
Od antibiotika je alergijaksa reakcija vrlo brzo vidljiva, ukoliko je ima. A od trodnevnog virusa, nakon sto prodje temperatura javi se osip.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 2598
25.11.2013 18:51:26   
Full Moon

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Od antibiotika je alergijaksa reakcija vrlo brzo vidljiva, ukoliko je ima. A od trodnevnog virusa, nakon sto prodje temperatura javi se osip.

Hvala Mya, nemam pojma onda sta je ovo, ako se ne povuce skroz do sutra, pitat cu dr., a bas samo po ekstremitetima...

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2599
25.11.2013 19:09:52   
selebriti

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Mene zanima, nakon koliko se moze javiti osip (ekstremiteti su u pitanju) kad dijete pije antibiotik, ili nakon trodnevnog virusa, jer ne mogu da upratim da li je to zakasnjela reakcija na te uzrocnike ili od neke hraneuser posted image , nije jako crveno, vise onako malo hrapava koza, trajalo je dan, vec je skoro nestalo???

Moja je prosle zime popila dva Ospena (sarlah) i nakon toga joj se na preponama pojavio osip. Slikala sam cak i postavljala negdje. Uglavnom bio je hrapav. Ali znaci nakon sto je ispila antibiotik. Osip je blijedio i na kraju nestao. Ja sam mazala onim krecnim kremama.
Nisam je vodila doktoru jer je pila bas antibioti i smatrala sam da je se tako manifestovao kroz mokracu. Ipak je jak.
U svakom slucaju nestalo je nakon 10 ak dana potpuno.

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 2600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *