|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: potrošačka korpa
12.7.2013 13:42:14   
aidana
Meni ovo od 14-17h i 23-7 h uopste ne odgovara. Ja se volim ujutro odmah razletiti user posted image Kasno mi je da cekam 14 sati da ukljucim masine, usisavam ili kuham, nekako imam osjecaj kao da mi je citav dan prosao. A od 23 sata ne moze jer nemamo vode user posted image a i da ima mislim da postoji kucni red i nije mi ok da centrifuga radi u 12 sati u zgradi u kojoj se sve cuje i smeta komsijama. U kuci u redu, ali u zgradi ne moze.
Pokusala sam i ja koji put pratiti ali nije bilo nikakve razlike u racunima.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 851
12.7.2013 14:29:02   
chuci
ja ne znam kako neko ne može osjetiti razliku ako pali mašine na skupoj struji i na jeftinoj.
pogledajte na računu kad vam stigne koliko trošite kilovata skupe struje u odnosu na jeftinu. ja trošim 3 puta više jeftine struje, a to znači da palim mašine ujutro umjesto što naštimam da se upale u 14 sati, da nemam regulaciju da se bojler pali na jeftinoj, i slično plaćala bi mnogo veći račun za struju nego sada.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 852
12.7.2013 14:31:39   
chuci

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ja iz svog iskustva znam šta sigurno štedi struju.
U starom stanu smo bili ugradili protočni bojler u kupatilu.
Taj protočni bojler jeste investicija, teba kupiti bolji i jači, medjutim isplati se vrlo brzo.
Nakon ugradnje protočnog bojlera nama su se se računi za struju umanjili za 20 maraka.

I još nešto vrlo bitno, onaj mali tiki bojler u kuhinjama. Meni se znalo desiti da ga često zaboravim ugasiti pa je znao raditi po tri - četri sata, il čitavu noć.
KOlege kojima je to struka skrenuli su mi pažnju na te bojlere, kuhinjske.
Kad sam počela paziti na njih, u smislu da je upaljen samo kada treba ( a to je dok saperem sudje i potrpam ga u mašinu ), računi su se umanjili za 10-15 maraka.

meni je samo što sam ga počela gasiti račun umanjen za 10 KM. ostalo sam isto sve radila

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 853
12.7.2013 14:37:32   
maxus svratila

IZVORNA PORUKA: chuci

ja ne znam kako neko ne može osjetiti razliku ako pali mašine na skupoj struji i na jeftinoj.
pogledajte na računu kad vam stigne koliko trošite kilovata skupe struje u odnosu na jeftinu. ja trošim 3 puta više jeftine struje, a to znači da palim mašine ujutro umjesto što naštimam da se upale u 14 sati, da nemam regulaciju da se bojler pali na jeftinoj, i slično plaćala bi mnogo veći račun za struju nego sada.

Potpisujem, valahi se primijeti kad ne pratm, i kad pratim......
i ja trosim skoro pa troduplo jeftine, tako nekako mi dodje da kuham oko 2 taman za rucak.........tad palim i masinu, dobro, ne cekam sad svaki put da usisam, ali ove vece potrosace pratim...

nego, zanima me ovo podebljano, kako i gdje se to nabavi ovo za bojler

Sve što sam starija to udobnije gaće biram!

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 854
12.7.2013 15:03:58   
chuci
maxuz mi smo kupili dosada tri puta. jedan nam se pokvario kupljen u kini :D
drugi je isto kupljen preko interneta ne znam gdje i radi sad za sad. a jedan smo kupili u OBIju. on kod sveki pali gasi TA peći tokom zime pošto se na njih grije.

samo ti treba neko ko zna engleski da iz uputstva pročita kako se namještaju vremena paljenja / gašenja i podesi to i onda ti stalno držiš bojler upaljen preko toga a ono pali gasi kad podesiš.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu maxus svratila)
Neposredna veza do poruke: 855
12.7.2013 15:19:14   
maxus svratila
a znam, to je kao krug koji ima na sebi , pa se u to ukljuci bojler, jel?

evo ovo:
user posted image
ali kod mene bojler nije tako napravljen, nema on iz sebe kabl, nego kroz zid ide, joj ala ga ja objasnjavam.....

Sve što sam starija to udobnije gaće biram!

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 856
12.7.2013 21:47:01   
bebaa

IZVORNA PORUKA: chuci

možda je problem u našim satovima....kod nas su digitalni satovi na daljinsko očitavanje pa nam zato nema razlike u računima kad koristimo više jednu ili drugu.......

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 857
13.7.2013 7:20:26   
mala86

IZVORNA PORUKA: maxus svratila

a znam, to je kao krug koji ima na sebi , pa se u to ukljuci bojler, jel?

evo ovo:
user posted image
ali kod mene bojler nije tako napravljen, nema on iz sebe kabl, nego kroz zid ide, joj ala ga ja objasnjavam.....

bas cu reci muzu da pogleda jel se moze bojler upalit jer ovo imamo evo akvarijum prikljucen na njega

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu maxus svratila)
Neposredna veza do poruke: 858
29.7.2013 23:42:37   
bebaa
stiže mi danas paket od sveki....hvala jioj do neba......a poslala mi je između ostalog pa sigurno 5 kg mlade boranije.....uh što sam se obradovala......biće i za zime da ne kupujem ledovu žutu.....hele svega domaćeg bješe i sokova domaćih.......user posted image user posted image user posted image popunila mi i budžet....da je Allah nagradi......i zdravlja joj podari.......user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 859
31.7.2013 16:46:23   
bebaa
krenem danas do banke s malim da platim vodu koja je začudo opet istog iznosa kao prošli mjesec....bog me ubio ako su išta očitali...hele 10 km....
svratim u DP da kupim omekšivač i malo po malo n akasu 31 km...kaže teta fali vam još 4 km da dobijete 10 km bonusa....i vratim se uzmem još mlijeka i siće i ponovo na kasu...i završi ona e kaže sad možete obići i naći šta vam treba imate 10 km da potrošite jer sam skupila 250 pika...i ponovo u pohod...hele jedva došla kući,ruke mi otpale.....jeste sitno ali je nekako čovjeku drago i tih 10 km što sam nešto džaba dobila...mada sam svjesna da ovo ništa nije džaba,sve su to oni na drugi način namirili i to uduplo.....user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 860
31.7.2013 16:58:41   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: bebaa

krenem danas do banke s malim da platim vodu koja je začudo opet istog iznosa kao prošli mjesec....bog me ubio ako su išta očitali...hele 10 km....
svratim u DP da kupim omekšivač i malo po malo n akasu 31 km...kaže teta fali vam još 4 km da dobijete 10 km bonusa....i vratim se uzmem još mlijeka i siće i ponovo na kasu...i završi ona e kaže sad možete obići i naći šta vam treba imate 10 km da potrošite jer sam skupila 250 pika...i ponovo u pohod...hele jedva došla kući,ruke mi otpale.....jeste sitno ali je nekako čovjeku drago i tih 10 km što sam nešto džaba dobila...mada sam svjesna da ovo ništa nije džaba,sve su to oni na drugi način namirili i to uduplo.....user posted image

kod nas su komunalije opasno poskupile,samo odvoz smeća je 8km,a bio 5km.dođe mi sa vodom i naknadom vodoprivrednom oko 22 -27 km

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 861
31.7.2013 17:00:34   
bebaa
ja smeće platim za 6 mj. 40 km da ne razmišljam......a voda sama za sebe tako cca. 10 km....

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 862
29.8.2013 10:05:48   
bebaa
dobila sam juče račun za vodu.....za 4 kubika 7.20 km........user posted image sad su uveli i neki fiksni dio kao valja platiti što ljudi okolo hodaju i popisuju,štampanje i slanje računa....majku im njihovu a ko je to do sada plaćao.........bože sačuvaj đubradi......fuj......user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 863
29.8.2013 13:15:49   
Galicia

dobila sam juče račun za vodu.....za 4 kubika 7.20 km........user posted image sad su uveli i neki fiksni dio kao valja platiti što ljudi okolo hodaju i popisuju,štampanje i slanje računa....majku im njihovu a ko je to do sada plaćao.........bože sačuvaj đubradi......fuj......user posted image user posted image user posted image

A ti njima fino reci da ti hoces da stedis na prirodi, i da ti salju svaki racun preko emaila, ustedili bi i oni i vi. user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 864
30.8.2013 18:50:15   
minja_
ja poucena iskustvom bebaa prestala gledati na skupu i jeftinu tarifu i dodje mi 10 KM manji racun za struju za avgust.
a opralo se najmanje 30 masina vesa, jer sam prala svu posteljinu u kuci, sve jastuke i jorgane, sve zimske jakne. Od tih 30 pranja, 20 je sigurno bilo na 95°C, na skupoj struji. Sta se kod mene na satu okrece, nemam pojma niti me vise interesuje. Sad ukljucujem sve sto stignem i kad stignemuser posted image

< Poruku je uredio minja_ -- 30.8.2013 18:58:19 >

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 865
27.10.2013 9:58:59   
bebaa
e imam jedno pitanje.......naravno da ne spada u potrošačku korpu ali je veliki izdatak za mjesec dana......

koliko novaca dajete mjesečno za cigarete uzevši u obzir sve članove koji konzumiraju iste........
user posted image user posted image

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 866
27.10.2013 10:04:31   
Hanady RR
moje cigarete koštaju 100 Km mjesečno....
suprug ne puši...al moja mama da...pa i na nju ide oko petobe uz ovo moje...
obe pupimo cigarete od 2.8...ako uzmeme u obzir dnevno kutija meni i njoj, i naravno sekino o innjeno ulijetanje za njenu potrebu...
oko 150 Km za dva člana izdvajam za cigarete mjesečno...
i puno je...i dok mogu pušit ću kad ne mognem lijepo ću da ih ostavim...
para nema da svaijam duhan ...ja moju slimušu bez kupljene zafunjarit ne moguuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 867
   [Obrisana poruka]
27.10.2013 10:05:32   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu bebaa)
  Neposredna veza do poruke: 868
27.10.2013 10:08:03   
Hanady RR

ovaj fiksni dio za cca 2.5 KM ( tačnije 2 + OPDv pa je to 2.35) je obrazložen meni ovako:
stambene zgrade nemoju pojedinačne viodomjere a cilje je da u skorije vrijeme imaju svaki stan svoj modomjer...u komletnom gradu...pa sda taj fiksni plaćamo da skupe za to...
meni je jasno eto da plaćaju to u zgradama al što privatne kuće to da plaćaju i skupljaju za druge to ne kontam nikako...
al odluka je generalna i ide tako...

međutim očito kako je prošlo onima s aplinom 10 Km fisknih da dajemo ra ''ratni plin'' i dug tako i ovima isto...
ja plaćam ratn plin u kući koja u ratu plin do kuće uopće nije imala doveden...
a moja mama plaća ratni plin za kuću kojj je komletan plin u ratu prešao preko sata i sve uredno izmirila 1996 i 1997 godine...
cirkus pa to ti je

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 869
27.10.2013 10:10:45   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Iman83

e imam jedno pitanje.......naravno da ne spada u potrošačku korpu ali je veliki izdatak za mjesec dana......

koliko novaca dajete mjesečno za cigarete uzevši u obzir sve članove koji konzumiraju iste........
user posted image user posted image

Mislim da to spada u potrošačku korpu.
Itekako.

meni spada naravno...
iako kažu da luksuz po definiciji ne psada u potošačku korpu...definicijom...
zavod za statistiku ne uzima u obir luksuz ove vrste...
međutim meni je i gorvio u potošačkoj a njima je i auto luksuz...a meni porteba...
dok je luksuz i lakohol i neko i njega svakodnevno kupuje a ja ga ni slučajno e bih stavila u potošačku korpu...

pa sad...očito u smislu potošačke i priče o istoj svi mi svoju kontuišemo po svojim dnevnim neophodnim potrebama...
za sada meni cigareta jeste moja dnevna potreba ...al da se razumijemo da moram i trebam ja bih njih izbacila iz potrebe...a hljeb, ulje, šećer, mlijeko itd ne bih mogla nikakako

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 870
27.10.2013 10:10:48   
bebaa
meni je jasno eto da plaćaju to u zgradama al što privatne kuće to da plaćaju i skupljaju za druge to ne kontam nikako...

i mi u zgradi imamo svoj vodomjer...svako za svoj stan....al nejse,promjeniti ne možemo.....
a vizavi cigareta....brate previše je.........user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 871
27.10.2013 10:15:07   
Hanady RR

i mi u zgradi imamo svoj vodomjer...svako za svoj stan....al nejse,promjeniti ne možemo.....
a vizavi cigareta....brate previše je.........user posted image

kako kome...meni nije...kad bude evo napisah gore njih neće biti....

mislim prioritete složiti moramo...kad moramo...

ja kada ne budem mogla izdavajati za pomoć durgome jer pušim ja ću da ih ostavim...
a ono da mi djeci nešto fali a ja funjarim ...to ni pod razno stavrno ...mojoj porodici ništa ne smije nedostajati jer ja konzumiram cigaretu...
ma ni bližima oko nas...
nema tu priče...luxus je to i tako ga i knjižim...i da se razumijemo pored redovnoga i obezbjedim sebi...nemam šta da prigovorim ni sebi niti neko meni za sada...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 872
27.10.2013 10:19:34   
bebaa
ma naravno nisam ni mislila na uštrb prioriteta,nego onako zvuči puno....hebiga moramo imati neke ispušne ventile.........user posted image kad bi se svega odrekli ne znam čemi bi se veselili...jer sve što čovjek sebi kupi kupi iz nekog njemu važnog razloga........pa bilo to cigarete,čokolada i sl.......naravno piće ne odobravam i smatram da ono nema nikakvo opravdanje u čovjekovom postojanju.........ma kakve probleme imao.........

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 873
27.10.2013 11:33:08   
amra_sa
Što sa, davala za cigarate, sad dajem za žvake, ali barem jedno 10x manje u novčanom iznosu. I nije mi uopšte zbog para, koliko mi je zbog zdravlja i drugih stvari drago što sam uradila nešto pozitivno za sebe.
Što se tiče vode dolazi mi preko 40 KM za tri člana. user posted image

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 874
27.10.2013 11:37:14   
Visnja RR
meni zadnji racun 22 km za 3 člana ..

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *