Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 17.10.2013 11:09:58
Leva
Dragi naši: napominjemo da je radionica sa dr Mehmedbašićem na temu Svi aspekti neplodnosti zakazana za sutra, 18.10.2013 (petak) u 17:30h. Poštujući vrijeme profesora koji se odazvao našem pozivu, kao Fondacije CURE koje su dale svoje prostorije na upotrebu, molimo Vas da izvršite prijavu dolaska na neplodnost@djeca.org. Ukoliko ne bude bilo dovoljno prijavljenih, radionica će biti otkazana. Hvala na razumjevanju.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 18.10.2013 16:25:48
Cupcake
Drage moje, suprug i ja smo prosli mjesec bili u procesu na klinici i hvala Allahu dz.s. bilo je uspjesno. To nam je bio prvi pokusaj. Ja imam samo rijeci hvale za Bahceci. Dr. Umut je i vise nego divan covjek, a o njegovoj strucnosti mozete naci mnogo toga na netu. Na prvi susret nas je osvojio svojom toplinom, razumijevanjem i strpljivoscu. Sad se samo molim dragom Bogu da mi mrvica (ili mrvice) ostanu u tibi narednih mjeseci i da sve prodje hairli. Oni su zaista ucinili ono sto je u njihovoj moci i mi smo im neizmjerno zahvalni na tome. Moje tople preporuke za ovu kliniku.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 18.10.2013 17:06:09
Leva
Klinika Euromedical vam nudi identicnu stvar kao Bahceci. Pocetkom novembra pocinju radiiti na novoj adresii to na Ilidzi ( zgrada pored hotela Holiwood). Iz iskustva znam da je ova kinika ima malo drugaciji pristup i da imate podrsku u svakom trenutku.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 18.10.2013 18:30:02
pepito
Draga cupcake zaista si me obradovala vjescu da ti je uspjelo iz prvog pokusaja. Iskreno od kako je otisao dr. Kurt sve forumasice, trudilice su se povukle i nema nikakvih informacija sta se desava i ima li uspjeha kod dr.Umuta. Ja sam u iscekivanju bete pa me interesuje kakve si simptome imala nakon transfera. Tebi zelim sve najbolje i da hairli izguras narednih sad vec 8 mjeseci, a ostalim trudilicama i cekalicama bete da sto prije ostvare svoj san.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 19.10.2013 18:31:14
Cupcake
Rezultati dr. Umita su odlicni. Kako sam cula, veci je strucnjak od dr. Kurta. Na punkciji i transferu je sa mnom bila jos jedna gospodja i njima je isto uspjelo iz prvog puta. Sto se tice simptoma, imala sam bolove, slicne menstrualnim i blago krvarenje na dan kad sam radila betu. Hvala na cestitkama.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 21.10.2013 18:58:10
Cupcake
Hvala puno. I ja drzim fige svim trudilicama, a i trudnicama. Svima koji su u postupku ili se pripremaju, zelim da dozive ovu srecu. Molim Gospodara da sve bude hairli do kraja.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 22.10.2013 8:44:40
Amelaa RR
Cupcake,...evo ovako virtualno da ti cestitam...od sveg srca...a mogla sam i uzivo..:):) da ako Bog da i ja i sve trudilice krenemo tvojim stopama.. Amin..
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 22.10.2013 8:45:37 >
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 23.10.2013 11:03:48
Cupcake
Amela, hvala na cestitkama. Da i vas Allah dz.s obraduje uskoro. Za sve one koji su se pitali za uspjeh dr. Umita, jucer su mi rekli da im je postotak uspjesnosti 90% zadnji mjesec, kako je on tu. :)
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 23.10.2013 13:38:50
bimba
Drage cure, prije sve Cupcake and amigos iskrene cestitke , stvarno sam sretna kome god uspije iz prvog puta. Iskreno se nadam da ce i meni jer bih i ja uskoro trebala poceti sa tretmanom. Samo za vas jedno pitanje ako nije problem, koji ste postupak radile?
Pusa svim curama nadajuci se da cemo sve uskoro biti ovako sretne.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.10.2013 19:05:23
pepito
Drage moje zenice Moja beta je na zalost izasla 0,1:(. Tuga, sok i nevjerica. Pokusavam se sabrati i okrenuti misli na nesto drugo ali mi ne uspjeva. Cijelo vrijeme osluskujem tijelo, imam sve simptome trudnice, ali ocito je to radila samo moja psiha i pretjerana zelja da postanem majka. Ovo mi je bio prvi pokusaj icsi, pa me interesuje koliko trebam cekati da bi isla na novi postupak? Inace nikakvu utvrdjenu dijagnozu nemamo ni ja ni mm, ali smo se odlucili za umjetnu oplodnju samo zbog mojih godina i smanjene rezerve jajnih stanica. Iskreno svim zenicama u postupku zelim puno srece i da sto prije ugledaju , a svim trudnicama lahku i urednu trudnocu. Velika pusa od mene i nadam se da me tuga nece slomiti.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.10.2013 19:13:41
Adria
Draga pepito, žao mi je, od srca suosjećam!!! Imala sam i ja jedno takvo razočarenje pa sam onda uspjela hvala Bogu od drugi put što i tebi isto želim!!!
Samo moraš da što prije prekineš sa tugovanjem ako misliš da uspiješ drugi put, ovo ti ozbiljno kažem, psiha je čudo!!
Ja kad sam krenula u drugi postupak sve sam odbila od sebe, nisam dala nikom da me nervira, sekira, baš sam stavila prst u uho i zviždala, ispunila sebi neke željice, ugađala si i hvala Bogu uspjela sam!
Ja sam u drugi postupak mogla nakon što sam jedan ciklus pauzirala... znači sad kad dobiješ, moraš čekati dok ne dobiješ ponovo nekad u novembru pa onda ponovo od drugog il trećeg dana po terapiju... Držim fige
< Poruku je uredio Adria -- 25.10.2013 19:15:08 >
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.10.2013 19:16:12
Mia
pepito zao mi je zbog bete ali moras dici glavu i nastaviti dalje. Imas li zaledjenih embrija? Ako imas, mislim da mozes odmah iduci mjesec ici na FET, a ako moras sve iz pocetka, onda ti je najbolje da pitas dr. koliku pauzu da napravis. I draga, nemoj se ljutiti, ali odavno se ne koristi izraz "umjetna oplodnja" jer tu nema nista umjetno, nego samo medicinski potpomognuto. U svakom slucaju, ja ti zelim da se sto prije ostvaris u ulozi majke pa bilo da prirodno zatrudnis ili uz pomoc MPO
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.10.2013 20:08:09
pepito
Draga Adria hvala na podrsci i brzom odgovoru koji me je mnogo obradovao. Bila sam ubjedjena da treba proci minimum 6 mjeseci da se organizam oporavi od lijekova i da se hormoni dovedu u normalno stanje. Obzirom da imam smanjenu rezervu jajnih stanica iskreno se nadam da ce moji jajnici nastaviti proizvoditi veci broj folikula sa jajnim celijama jer ce sigurno dejstvo lijekova koje sam sada koristila imati djelovanje i u naredna dva ciklusa. Pokusacu da se maximalno opustim iako sam i sada bila bez stresa i nervoze jer sam bila na godisnjem odmoru i odmah krenula sa postupkom, ali djaba sve je ma koliko se mi trudile u Bozijim rukama i ocito je da ce se trudnoca deciti kad bude sudjeno. Iskreno od srca ti cestitam i drago mi je da ti je uspjelo u kratkom roku da ostvaris svoj san.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.10.2013 20:30:14
pepito
Draga Mi Nemam zaledjenih embrija jer sam imala dvije oplodjene jajne celije koje su mi vracene tako da moram sve jovo na novo. Sto se tice izraza" umjetna oplodnja" potpuno si u pravu, taj izraz ne postoji zato se izvinjavam i obecavam nece se vise ponoviti. Sto se tice novig postupka kako kaze Adria sacekacu sljedecu pa cemo vidjeti sta kaze dr. Umit da li mogu ici u postupak odmah ili cu morati cekati jos koji ciklus. Iskreno se nadam da necu dugo cekati i da ce to abd. biti sve ok. Hvala na podrsci i reci mi sta je s tobom???? Ja citam forum dugo i sve su zene trudilice odjednom nestale sa ove teme sto mi je pravo drago jer su ocito ostale sto zelim i nama svima koje se trudimo na bilo koji nacin da ugledamo sto prije i razmjenjujemo iskustva o nasim i
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.10.2013 20:49:44
Mia
pepito draga, zao mi je sto moras sve iz pocetka jer jako dobro znam sta znaci proci kroz stimulaciju. Ja sam hvala Bogu uspjela ostati zahvaljujuci dr. Enveru ... evo sad sam 19 punih sedmica Prosle godine sam imala jedan neuspjeli IVF (kod Balica u Tuzli) ... kad sam dobila (nisam ni docekala betu) od silne muke i neke nemoc i ja sam odmah otisla u Bahceci na konsultacije i sjecam se da mi je dr. Enver rekao da mogu odmah od sljedeceg mjeseca u novi postupak. Medjutim, ja nisam imala hrabrosti. Doduse, morala sam uraditi jos i HSG tako da mi je trebalo vremena da skupim hrabrosti da odem na taj pregled.
Tek pocetkom ove godine smo se definitvno odlucili da idemo u Bahceci i nakon stimulacije, ja sam dobila blazu hiperst.tako da je dr. odgodio ET za sljedeci mjesec. Medjutim, onda su mi se hormoni poremetili, pa je ET opet odgodjen. I konacno, treci mjesec nakon punkcije ja sam radila FET i hB uspjelo je
Hocu da ti kazem da svakako trebas porazgovarati sa dr. da vidis sta on misli kad je pravo vrijeme za novi postupak. Takodjer, puno toga zavisi i od stanja tvojih hormona, kao i stanja na UZV. Ja ti od sveg srca zelim da uspijes jer jako dobro znam kako je zeljeti
A neke zenice su se malo povukle sa teme ...mozda su umorne od svega ili jednostavno nemaju vremena da pisu. Ja sam neki dan u gradu vidjela trudnicu koja je imala ET kad sam ja imala punkciju ... znaci da joj je hB uspjelo
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.10.2013 21:16:24
Adria
Da, da Pepito bujrum na ovu temu što je Mia navela... i ja sam najčešće tamo
A što kažeš u pravu si, Božija je volja kad ćemo ostati trudne i zato nemoj puno biti tužna, sigurno ima neki razlog zašto nije uspjelo... Ja sam nekako pomirila se s tim da je Bog znao da ja prvi put i nisam bila baš psihički spremna za
Nadam se da će ti doktor Umit donijeti sreću, stvarno je uspješan! Hvala na čestitkama
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.10.2013 22:45:41
medena29
Cao! Nova sam na forumu pa se ne snalazim bas najbolje! Imam jedno pitanje ukoliko znate odgovor! Danas sam bila kod dr. na vaginalnom pregledu zbog stimulacije i ukljucivanja tableta,medjutim na pregledu mi je rekao da imam prsni folikul i da dodjem ponovo kad dobijem menstruaciju i sa punim mjehurom da me prezgleda ultrazvukom. Ostala sam malo zbunjena jer ne znam sta znaci prsni folikul i jel on opasan? Ukoliko ste imale ovakvo iskustvo da ga podijelite! Unaprijed hvala
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 25.10.2013 22:56:36
Adria
Draga Medena29, ja pretpostavljam da se radi o fulikularnoj cisti i da je folikul prsnuo ili treba tek da prsne pa da ostavi cistu... što bi se moglo očistiti prilikom slijedeće menstruacije pa da sve bude uredno... a nekad ciste i ostanu uprkos menstruaciji... Eh što je rekao da će ti raditi UZ preko stomaka, to ne znam...
Nisam imala takvu situacija... imala sam sličnu, gdje sam nakon stimulacije koja je bila hiperstimulacija imala dvije ili tri vodene ciste na lijevom jajniku zbog čega sam morala da odgodim transfer... i hvala Bogu već od slijedećeg ciklusa su nestale.
Nadam se da će ti se javiti još ženica sa iskustvima... Uglavnom ne bi trebalo da bude ništa opasno!