mama5
|
Postovane mame i tate, moje dijete ide u vrtic Jasmin u ulici Brace Fejica, i osim sto je decenijama drzavna ustanova i objekat namjenski izgradjen u tu svrhu, i sto mi dijete ima kontakt sa svojim vrsnjacima koje voli kao bracu i sestre, ja nemam lijepu rijec za rad tog vrtica i odgoj/neodgoj nase djece, cemu je najvise kriva direktorica tog vrtica, Selma Tipura, jedna mlada i drska cura koja je tu dosla po liniji, i ponasa se kao da je taj vrtic njeno vlasnistvo. Znam da je najbolje prebaciti dijete u drugi vrtic, i time prekratiti muke, ali mi je zao djeteta koje je tu steklo svoje drustvo,..., a ne kao sizif pokusavati promijeniti nesto u ovom gradu, ipak me srdi cinjenica da je to ipak javna ustanova i da doticna prima placu od budzeta, sto znaci da se i dio moje place odbija za njihove, i zbog toga ovo pisem...Pokusavam skrenuti paznju javnosti na ovaj problem, jer nisam jedini roditelj nezadovoljan ovim vrticem, mnogi roditelji kad se susretnemo isto pricaju... Dakle, moje pitanje i poziv roditeljima je da se udruzimo i zahtjevamo od kantonalnog ministarstva da se zavede red u rad drzavnih vrtica na istocnoj strani grada i da nam se omoguci kao roditeljima da mozemo na neku adresu uputiti zalbu na rad, jer nisu zar "nedodirljivi"? Pozdrav
|