|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.10.2013 7:50:45
|
|
|
|
Arminaa
|
Mi smo probali mladi sir i odusevljen je. Sad jede dva obroka - ujutro voce, popodne meso sa povrcem. Ali uvijek isto, bojim se da mu se ne zgadi . Ovako to izgleda: dorucak proso sa vocem (proso svaki dan, a voce mijenjamo i kombinujemo); rucak teletina, jer piletinu nece, sa povrcem (mrkva i brokula uvijek, ostalo povrce nece, zadnja dva dana sa uspjehom ubacila i krompiric ). Flasica 4-5 puta, zavisi koliko pojede krutog obroka. E sad, Almondray spomenu da ne kombinuje meso i sir isti dan, znaci izbacim mesno-povrtni, a ubacim sir? Ponovo cu krenuti sa grizom od pira, s cime ga kombinovati (ja sam prosli put sa vocem, moze li i sa povrcem - tad bi bio rucak, njega mislim davati za dorucak, mala promjena za proso)? Palentu i rizu nece jos uvijek. Jel mu to dosta zitarica - proso i pir? Danas cu mu dati zumance prvi put, a ovih dana namjeravam dati i pastrmku da proba. Kako je napraviti? Jel je isto kuham kao sve ostalo ili je isprzim, skinem kozicu pa dam meso? Upravo sad, dok ovo pisem, sam shvatila da ja dajem previse mesa, on meni svaki dan jede meso, umjesto 2-3 puta sedmicno, koja sam ja curka . Ovo pod hitno mijenjam. Sa krvnom slikom hB nemamo problema, kaze doktorica pred sunecenje, ne moze se sjetiti kad je zadnji put vidjela tako dobru krvnu sliku . Rekoh da nece piletinu, nece ni puretinu (mamino dijete, ni mama ne jede nista sto leti i sto pliva), moze li sad junetina, 16-og aBd punimo 9 mjeseci nazdravlje .
< Poruku je uredio Arminaa -- 7.10.2013 7:53:19 >
|
|
|