Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
kada je za ovu godinu usvajan budet grada sarajeva nisu predvidena sredstva za porodilje, tako da je 13. naknada za ovu godinu ukinuta i nazalost ne ocekuj je, je sam se isto porodila u oktobru prosle god pa znam da ne trebam nista cekati. sada hoce li biti za slijedecu ne znam zavisi od budzeta ali ako ti porodiljno odsustvo istice ove godine pare dobiti neces
kako to mislis?Zar nisi dobila na pocetku te pare mislim na onih 200KM od opstine sto ti uplate na racun???
Dragi prijatelji ... u petak 04.10.2013 u 12 h ispred "Bijele kuce" Ze-Do Kantona organizujemo protest, Mame grada Zenice sa svojim bebicama....Svi ste pozvani da se borimo za nasa prava, dobijanje porodiljskih naknada na vrijeme i u punom iznosu....vjerovatno ce se spontano povuci i druga pitanja!!! molimo da se okupite u sto vecem broju i podrzite nas!
ja sam jutros zvala poštara-u pitanju je opština centar kod 2. gimnazije- i kaze da oni jos nisu zaprimili ni cekove ni novac, kao nadaju se da ce biti za dan ili dva
isto meni reko danas postar za SG...
Pozdrav drage mame :D Ja sam se porodila 20.06.2013. i od tada mi je otvoreno porodiljsko ali jos nikada nisam dobila niti marke,vidim neko spominje nekih 200KM gdje se aplicira za to ili kako vec ide ...jer nam je situacija postala malo teska (bila sam na bolovanju 5 mjeseci tako da sam imala 70% place koja je bila minimalna) i sada je vec mojom bebici preko 3 mjeseca a jos nismo dobili nista) u radnom sam odnosu 7godina.... Ako neko zna kako do tih 200Km od opcine kantona gradonacelnika ili koga vecv nije mi ni bitno molim da mi javi ... Hvala vam od srca
Pozdrav drage mame :D Ja sam se porodila 20.06.2013. i od tada mi je otvoreno porodiljsko ali jos nikada nisam dobila niti marke,vidim neko spominje nekih 200KM gdje se aplicira za to ili kako vec ide ...jer nam je situacija postala malo teska (bila sam na bolovanju 5 mjeseci tako da sam imala 70% place koja je bila minimalna) i sada je vec mojom bebici preko 3 mjeseca a jos nismo dobili nista) u radnom sam odnosu 7godina.... Ako neko zna kako do tih 200Km od opcine kantona gradonacelnika ili koga vecv nije mi ni bitno molim da mi javi ... Hvala vam od srca
Na kojoj si opstini? 200 km se dobije samo na starom gradu od nacelnika. A ta od grada naknada kao 13-ta je davno ukinuta. Ja sam pocela primati naknadu nakon 3 mj poslije poroda, al sve retroaktivno.
Pozdrav Pitanje :) Meni je prosli mjesec na uplatnici za porodiljsku naknadu pisalo mjesec Jun,da li to znaci da se sad u 9 mjesecu vrsi isplata za 7 mjesec ili...
Pozdrav Pitanje :) Meni je prosli mjesec na uplatnici za porodiljsku naknadu pisalo mjesec Jun,da li to znaci da se sad u 9 mjesecu vrsi isplata za 7 mjesec ili...
Ne sada je za sept, na proslom mi je pisalo august.
citav dan u iscekivanj.... zima mi na balkonu , pa ti ja malo malo pa provirim kroz zaluzine ko kakva mahalusa .... jos me trznu ona sto popisuje kad zazvoni uvjerena sam bila da je postar
citav dan u iscekivanj.... zima mi na balkonu , pa ti ja malo malo pa provirim kroz zaluzine ko kakva mahalusa .... jos me trznu ona sto popisuje kad zazvoni uvjerena sam bila da je postar
haj šuti a da vidiš moje provale....prošli petak...nas nema i nalazimo onaj žuti papir...jedva čekam da svane...letim u poštu sva sretna reko evo je...kad ono plava koverta iz opštine....ostadoh posr***........ i još sam.........
pa zato i odugovlace, znaju da je tebi zadnja ... ma navrati ti nama i ako kad saznas sta za naknadu od kakvih komsinica.... vidim malom ti bio nedavno rodjendanko nek ti je ziv i zdrav