Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 26.12.2008 13:12:36
myself
Draga Ana08, ja sam prvo prosla sve pretrage kod dr. Godinjaka na GAK - u, pa mi je tek onda preporucio da pijem klomifen. Prije toga sam radila provjeru hormona, briseve, laparoskopiju jajovoda i kad je sve iskljuceno dosla sam do klomifena. Sve je to trajalo godinu dana. Iako jos nemam rezultate, ja sam zadovoljna sa ovim do sada.
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 26.12.2008 22:40:32
vjestica
i ja sam od sljedećeg ciklusa klomifenka preduga je tema da bih sad sve čitala, pa ako neko može da mi odgovori jel klomifen ide na recept ili ga sama kupujem i ako ide na recept jel mi recept daje opšti ljekar ili ginić?
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 26.12.2008 22:59:03
lamama
vjestice ćao. ipak ti je predložio klomifen, jeli ti rekao koji dan ciklusa da dođeš
Klomifen ide na recept i izdaje ga ljekar op. prakse na preporuku ginekologa, sa nalazom odeš do svoga ljekarara op., bar je tako bilo prije pola godine, a inače košta bez recepta oko 7 KM, mislim koliko se sjećam da nije više, a na recept je besplatan, pa što ne iskoristiti ako si osigurana.
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 26.12.2008 23:23:46
vjestica
ćao lamama rekao mi je da počnem piti klomifen sljedeći ciklus od 3dc, a na kontrolu dolazim 8 dc, tada počinjem sa folikulometrijom sestra mi reče kad dobijem da nazovem, pa da mi zakaže termin super, znači idem kod opšteg ljekara da mi da recept, što bi ga kupovala (tako sam kupovala antibiotike nakon laparo, umjesto da sam otišla po recept
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 26.12.2008 23:32:18
lamama
Vjestice od srca ti želim da ti uspije iz prve sa klomifenom, onda i ja iza Nove idem prvi DC kod njega pa možda i meni predloži klomifen, možda se opet sretnemo.
Lilli toliko mi je žao što ti se to sa inseminacijom desilo, ali nikako nemoj da posustaneš i sada se potrudi pa bar ciljano na odnose pa možda i upali, a i sama znam kako su lijekovi skupi, želim ti puno sabura i sreće.
Ja se evo borim već 3,5 g i ko zna šta me još čeka, ali borim se i idem dalje dok imam snage!
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 26.12.2008 23:32:49
Lilly
Moj dr. koji mi je propisao klomifen, u nalazu je napisao CLOMID pa dr. opste prakse rekao da lijek nije na listi za besplatne lijekove iako sam ga uvjeravala da se radi o klomifenu. Dobro je pa nije skup ali ne znajuci za ovo ja sam dosada sve placala a bilo je kutija i kutija klomifena, mogla sam nesto ustediti pa zato operz!
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 26.12.2008 23:36:59
lamama
ne znam ko je taj doktor, ali klomid i klomifen je jedno te isto i ide na recept, ja sam ga dizala, i insistirajte da vam ga daju jer ako ste osigurane i imate preporuku, imate na to puno pravo, ionako kod nas nijedan više lijek za neplodnost nije na listi, ma užas živi.
Moj muž se prije pet dana vratio iz Ljubljane i obišao je kliniku za neplodnost i raspitao se za cijene. Za nihove građane sve je besplatno i lijekovi i postupak, mi smo totalno ugrožene u našoj državi.
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 26.12.2008 23:41:42
Lilly
Draga Lamama, i tebi puno srece s klomifenom pa da upali ako Bog da! I mi pokusavamo oko 4,5g, ma bice akB!!! Najgore mi je ovo odgadanje i odugovlacenje a ne piju mi se hormoni tek tako ali eto sta bi covjek??
...Ja idem spavati! Previse mi je neg.desavanja u zadnje vrijeme a ovo sa inseminacijom (odlicno odreagovala na terapiju), me dokrajcilo
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 27.12.2008 20:48:24
Lilly
Drago mi je da nailazim na razumjevanje, divne ste! Jutros (11dc)sam primila Pregnyl pa sta nam dragi Bog da! Danas se vec bolje osjecam. Ovo sto mi se desilo zadnjih par dana, jos uvijek kao da je bila trauma. Krivo mi je samo zasto mi je kad sam vec reagovala na klomifen, 8dc-propisan Menopur a vec se moglo proracunati da slijedi vikend i da nema nista od insem. Ja, naravno, nisam mogla vjerovati da su u stanju odgadati ovakve slucajeve Menopur sam mogla sacuvati za pokusaj insem.a ne ovako. Ne smijem vise ni da se prisjecam ... Sto se klomifena tice, jezim se od njega. Vec sam ga uzimala 8mj.(pravila pauze) i jos cu ga uzimati . Vise ga propisuju kao bonbone
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 27.12.2008 20:58:37
lamama
Draga Lilli jako sam tužna zbog toga šta se tebi dešava, sutra može bilo kojoj od nas jer smo na istoj klinici, i ja sam svašta prošla sa našim doktorima, ma danas sam plakala koliko nas zavlače, evo meni se vanmaterična desila prije pet godina a tek sam prije mjesec uradila laparoskopiju jer se desila još jedna i to greškom doktora, onog privatnika, i mene sigurno sada čeka klomifen.
Tebi želim od srca da ti uspije, nemoj da plakiš nego se oraspoloži i zamoli boga da ti uspije sada, opusti se sa svojim mužićem, šaljem ti veliki poljubac, sretno!
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 28.12.2008 17:20:26
Lilly
Drage moje, i ja ne mogu da vjerujem ali je tako! Bila je to moja prva dogovorena insem. i toliko sam se nadala. Mozda dr. misli da su velike sanse za prirodnjak zaboravljajuci koliko ih imam iza sebe Ma nije ni vazno, sad je gotovo!!! Myself, da li je i tebi rekao raditi insem.?? Zelim ti sve najbolje Lamama, sva sam se najezila citajuci sta ti se desilo ...Nadam se da ce uskoro biti kraj nasim mukama i da ce nas obradovati
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 29.12.2008 21:14:51
Lilly
Myself, pa sta ti je rekao? Meni nije nista govorio o stanju folikula, nego samo da ih ima. Kasnije sam nesto vise saznala iz nalaza koji je napisao. Tada, 8dc - a radi insem. mi je ukljucio Menopur. Bilo je jos par zena na folikumteriji ali samo meni je rekao raditi insem. 10dc-valjda zbog neocekivano dobrog odgovora na Menopur, odgada mi insem. Kaze mi tada da su folikuli vec zreli i da ga je strah da ce vec puci preko vikenda, s toga samo pregnyl i ciljani. A zar nije odlicna prilika bila da kad vec pucaju da se uradi postupak ali NE, ima i drugih ciklusa . Mozda je i sto Radmila ide na odmor, ne znam...
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 4.1.2009 16:31:09
Leva
poz svima! ja sam nova na forumu i trenutno u postupku... zavrsila sam sa prvom "turom" Klomifena i dobila 30. dan ciklusa (po obicaju) . Od sutra ponovno Klomifen... Malo sam nervozna jer cu ga zbog praznika poceti uzimati tek 4. dan ciklusa MM ima oligoasthenozoospermiju i 12 mil. o cega 30% "brzopoteznih" Da li je neka imala slicno iskustvo?
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 4.1.2009 16:38:03
čarolija
Leva, ja nemam takav problem, jer ja u biti ne znam koji je moj problem!!! Ala će me čut kad dođem na pregled!!!!! Sigurna sam da će ti neka od ovih cura ovdje pomoći jer svatko od nas ima različit problem. Čovjek jednostavno treba biti uporan jer briga doktora ako tebe nije briga. Ja sam od svog tražila da izvadim hormonsku sliku, a on je rekao da nije potrebno. A kako zna??? Napamet, kao što mi je i dao tablete i to za jedan ciklus odjedamput dabroston, klomifen i ultrogestan. Zato je moj organizam doživio šok. Sad se sve poremetilo i menstruacija i ovulacija. A ja živčana!!!!!
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 4.1.2009 19:59:33
Leva
Mogu samo zamisliti kako ti je jer sam od Klomifena i Dabrostona imala napade histerije tako da je MM dobro osjetio. Sreca pa se ne ljuti kada pocnem vikati bez razloga Puno srece na pregledu!
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 4.1.2009 20:37:39
lamama
čarolija evo pročetah tvoj post, užas je taj tvoj doktor, nego obrati se ti pravom pa da ti da sve nalaze da izvadiš redom da se odkrije tvoj problem pa onda sa terapijom a ne napamet, i ja sam bila meta takvog jednog doktora, a sada sam se prebacila na kliniku
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 4.1.2009 21:42:52
čarolija
mislila sam otići sutra, ali koje koristi kad sad imam drugu !!! otišla bih ja kod specijalista za neplodnost, ali mi treba uputnica koju mi daje moj ginekolog tako da mi je to i nekako glupo, a u drugu ruku i potrebno. prvo ću tražiti uputnicu za vađenje hormona, pa da vidimo odakle treba početi...
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 5.1.2009 16:26:51
lamama
čarolija ako si iz sarajeva, za liječenje neplodnosti najbolje je otići na kliniku za sterilitet na koševu kod profesora godinjaka jeste da se čeka ali isplati se jer je temeljit i neće te bezveze kljukati napamet sa hormonima pa ako upali upali nego će prvo da utvrdi tvoju dijagnozu, poslušaj me i ne gubi vrijeme kod naših privatnika oni su svi katastrofa, pročitaj moju priću na temi dr. mehmedbašić pa da vidiš šta se meni desilo, a psihička bol je jača od bilo čega, ma na početku te kljukaju najslađim riječima dok ne klepe pare a kasnije ih nije briga za tebe, neka ih je stid, čast izuzetcima ako ih uopšte ima ja ih ne znam!
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 5.1.2009 23:29:36
sabas
i moja je preporuka da se ode na kliniku , neznam da li znate da dr radi i privatno na ilidzi terme Mozda da odes kod njega privatno pa te preporuci na klinuku za dalje pretrage tako ces doci prije na red
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 6.1.2009 10:42:44
Leva
Tek sada sam u panici!!! Ja idem kod Mehmedbasica i za sada mi djeluje ok jer ga uvijek ugnjavim pitanjima i natjeram da mi posveti vremena Zapravo i raije sam isla kod njega dok mi nije poceo pricati onu nasu klasicnu pricu, ja se uspanicila i promijenila ljekara. Taj ljekar je iako sam mu dosla sa idejom sta bi mogao biti problem to previdio i pravo me zavukao tako da sam podvila rep i opet otisla kod Mehmedbasica.Za Godinjaka sam tek cula prije par dana kada sam vas uspjela pronaci. Prije Klomifena je cijeli mjesec pratio moju ovulaciju, trazio papa test koji nisam uradila zbog vaginaleta, MM uradio nalaz o kome sam vec ranije pisala. Od jucer pijem drugu kutiju Klomifena. Zao mi je lamama zbog svih trauma koje si imala i nadam se da ces uskoro docekati svoje
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 6.1.2009 11:25:54
lamama
Ja mislim da od slijedećeg ciklusa tj. od polovine januara krećem sa klomifenom, pa vidjećemo kako će se dalje razvijati situacija, valjda pozitivno, a ako ne bude rezultata namjeravam sljedeće godine zakazati razgovor negdje vani dok skupim malo para, ovim našim privatnicima ne namjeravam više ići!
< Poruku je uredio Vedica RR -- 26.6.2009 13:37:34 >
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 14.1.2009 8:39:48
vjestica
od sutra trebam započeti sa klomifenom, međutim ja od juče imam povišenu temperatura, kašljem i sve me boli i po svoj prilici da imam neku upalu respiratornih organa koja će zahtjevati antibiotike ja ću kasnije svakako ići svoj dr opšte prakse da je zamolim da me pregleda, ali bih bila zahvalna ako bi mi ko odgovorio na pitanje hoće li smetati antibiotici i klomifen zajedno? da li je neka bila u sličnoj situaciji? nadam se da neću morati odložiti klomifen za sljedeći ciklus
RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ? 14.1.2009 9:39:21
lamama
Vjestice evo mesvježa sa koševa od našeg profa, gužva je strašna, ali me je Izeta odmah ubacila pa sam brzo završila, a zadržala sam se kratko jer je sa njim ušlo odmah nekoliko žena u kancelariju.
Evo i ja od sutara sam na klomifenu i pijem pola tablete ujutro i pola navečer pet dana,8 dan na folikulometriju, ali i ja se nalazim u istoj situaciji kao ti, ja sam sinoć počela piti ciprol antibiotik jer imam upalu mokraćnih kanala, a koliko sam se smela nije mi palo na pamet da ga pitam smiju li iće zajedni klomifen i ciprol, ne znam šta da radim.
Nisam još nabavila klomifen, otići ću popodne do apoteke, jer u uputstvu na klomifenu mora pisati sa ćim ne smije u interakciju pa pogledaj ako imaš klomifen i javi mi danas šta ti je rekla doktorica, ne znam šta da radim.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.