|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ?
15.12.2008 9:55:15   
ana08
Draga Tia,

razumijem te u potpunosti. Koliko dugo pokušavaš?
I ja sam na klomifenu i pregnilu. Prošli mjesec sam kao odlučila da se odmorim i imala jedva jedan folikul koji po svemu sudeći nije pukao. Ne znam šta je pravi recept-odmor ili još odlučnija akcija.
Ja sam odlučila da ako ni ovaj mjesec ne uspije, počnem ići i kod dr Godinjaka i uradim još pretraga. Do sada sam radila testove na viruse i bakterije, HSG, UZ (mikrostični jajnici), spermogram, hormone (blago povišen prolaktin). Mislim da bi trebala provjeriti i imunološki sklad mene i supruga te postojanje tz. antisperm tijela... Ne znam šta je još ostalo...

(odgovor članu tia)
Neposredna veza do poruke: 301
15.12.2008 10:08:28   
ana08
Jedno pitanje za moje "klomifenke" Je li vam se desilo da vam folikul previše naraste (oko 27 mm, 12. dan?). Folkiometrija mi je pokazala da sam na lijevom jajniku imala ovulaciju, dok je na desnoj jedan ogroman folikul koji pomalo i boli. Doktor kaže da će i on pući, ali mene je strah da ne preraste u cistu?

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 302
15.12.2008 10:21:59   
maslačak82
Je li vam se desilo da vam folikul previše naraste (oko 27 mm, 12. dan

Na mome zadnjem UZV-u na 12DC mi je folikul bio 26mm, pa me začudilo i pitala sam doktora kako to? Zar folikul ne puca sa 20?
Pa mi je rekao da je to normalno za moju dob, tako da ne brini

Još jedna trudilica

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 303
15.12.2008 11:28:39   
malena27 RR
Cao cure,
Tia,

stvarno mi je zao sto se to tako desilo, bitno je da se opustis, jer klomifen djeluje i nakon sto prestanes da ga koristis, tako da ce biti jos folikula u narednim ciklusima. Znam da si psihicki umorna, jer se i sama tako osjecam, ali je bitno da znas da nisi jedina i da se medjusobno savjetujemo. Osim toga, mozda vasa odluka da odmorite od svega, donese user posted image . Meni je licno dosadilo da ja budem ta koja stalno pije lijekove, hormone koji me debljaju, klomifene od kojih sam kao zena u klimaksu, tako da od iduceg mjeseca vise necu ni da cujem ni za jednu tabletu.

Lijep pozdrav i nadam se nasim user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu maslačak82)
Neposredna veza do poruke: 304
17.12.2008 12:31:06   
čarolija
cure, ja sam ovdje nova, ali dijelim vaša iskustva...
imam 26 godina, a od 12-e godine proživljavam menstrualna frustriranja user posted image  tj. od samog početka nikad mi nije bila redovita, nekad bi kasnila po mjesec dana, nekad ranila po deset, a nekad trajala po tri tjedna.
uz nekoliko neuspjelih pokušaja reguliranja od strane ginekologa i travara, odustala sam. prije 2 godine to kašnjenje i ranjenje se smanjilo, kao i dugotrajnost, ali još uvijek je neredovito.user posted image
u braku smo godinu ipol. pokušavamo dobiti user posted image već 9 mjeseci, ali ne ide, zahvaljujući mojoj dijagnozi tj. policističnim jajnicima. prošli mjesec ginekolog mi je propisao dabroston i klomifen uz garanciju da ću 100% zatrudniti. ja sva sretna ostala uz to uvjerenje! ja nisam kao neke od vas imala simptome od klomifena, nadutost ili nešto slično, ali meni kasni 10 dana. i sve do prije 2 dana ja sam bila uvjerena da sam trudna.
kupim test, a ono neispravanuser posted image . kupim drugi, a ono ništa. sve su mi lađe potonule...user posted image user posted image user posted image
je li netko od vas doživio nešto slično????
sutra idem ginekologu jer ne želim na ovome stati!!!!!!

(odgovor članu lotos)
Neposredna veza do poruke: 305
17.12.2008 12:47:35   
budućamama
Ginekolog će ti najbolje znati reći na čemu si, odnosno da li je došlo do trudnoće ili nije. Kašnjenje od 10 dana je sasvim dovoljno da tvoj organizam proizvede dovoljno bete da bi ti kući test pokazao da li si trudna ili ne. Ipak, kako ni testovi nisu nepogrješivi, ipak ti odi svom docu i vidi na čemu si.
Ja ti od srca želim da je u pitanju je bar jedna mala user posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu čarolija)
Neposredna veza do poruke: 306
17.12.2008 13:04:20   
Amelaa RR
Draga Carolija prvo da ti zazelim dobrodoslicu na nas forum i nadam se lijepom druzenju...Sto se tice tvog problema,moja prva dijagnoza je bila PCOS,kod Mehmedbasica....i meni je propisavao Klomifen,ali nista.
Kada sam procitala da se zapravo vrlo pazljivo treba s terapijom klomifen i PCOS,a meni je to propisano bez ikakvih pojasnjivanja.I naravno bez ikakvih rezultata...samo jaki bolovi u donjem dijelu stomaka...bolni odnosi.
Na kraju kada sam radila drugi pregled kod dr.Zulfe Godinjaka sve pretrage,na kraju mi covijek kaze da ja uopce nemam PCOS,imam redovne menstruacije.....
Sve u svemu nikad ne treba klomifen uzimati na svoju ruku....pogotovo kod PCOS,
od srca i tebi i meni i svim trudilicama...ako Bog da zelim sto prije user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 17.12.2008 13:17:19 >

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu čarolija)
Neposredna veza do poruke: 307
17.12.2008 16:18:35   
ana08
Amela RR, i ja ima nekakva "probadanja" kada pijem klomifen. Ovaj mjesec iste simptome imam i nakon ovulacije, pa sam se ponadala da je to znak nečega novog?! Naravno, pretpostavljam da to nema veze, ali kao da sam negdje pročitala da je i to "probadanje" znak trudnoće?
Neposredna veza do poruke: 308
17.12.2008 17:53:28   
Lilly
Uskoro ponovo pocinjem sa klomifenomuser posted image ...I opet sve ispocetka...

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....
Neposredna veza do poruke: 309
17.12.2008 17:58:16   
riba78
AmelaRR i ja sam imala lstu dijagnozu

kod doktora Mehmedbašića,

međutim kada sam otišla kod prof Godinjaka

on kaže da nemam policistićne jajnike.

takođe imam redovne user posted image .
čarolija dobro nam došlauser posted image user posted image user posted image

za user posted image user posted image

samo da dodam ja kada uzimam klomifen imam  bolnu user posted image
koja bude obilnija.takođe imam nadut stomak.

< Poruku je uredio riba78 -- 17.12.2008 18:02:17 >
Neposredna veza do poruke: 310
17.12.2008 18:19:47   
Amelaa RR
Eto vidis draga Riba78...ista situacija...nisam jedina...user posted image user posted image user posted image user posted image kako me naljuti kad vidim ovako da ima situacija...mene je zavlacio godinu dana...trpo me klomifenima i nikada nije pitao za MM...na kraju mu dodjem na pregled a on mene pita koji sam mjesec trudnoce ma mogla sam ga pojesti(to je otprilike bio 11mjesec navodnog lijecenja kod njega).
Ja ostala user posted image user posted image user posted image user posted image ...i na kraju kada sam mu trazila da mi da nalaz tj:hronologiju sto mi je propisivao samo prvi pregled imao nikad nista vise nije unosio u komp.a ja bila njegov pacijent godinu dana...svaki 15 na pregled..ma bas me naljutiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Hvala Bogu pa imamo dr.Godinjaka...

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 17.12.2008 18:21:13 >

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 311
17.12.2008 18:19:53   
čarolija
cure, hvala na dobrodošlici...user posted image

nekad mi baš život klone, ali kad pročitam vaše priče, dobijem snagu!!

eto ja nisam imala nikakvu nadutost od klomifena, samo me grudi bole već 2 tjedna i lagano me stomak muči kao da ću dobiti svakog trenutka isto tako negdje oko 10-ak dana.
kod mene je samo jedan jajnik policističan i gin mi je rekao da uz ovakvu ovulaciju nema oplodnje ili tek pukom srećom. zato mi je i propisao sve te puste tablete uz veliki optimizam user posted image user posted image user posted image
javit ću vam sutra šta je rekao i zašto mi toliko kasni, to me najviše živcirrrrrrraaaaaaa!!!!!!

(odgovor članu lotos)
Neposredna veza do poruke: 312
17.12.2008 18:32:34   
Lilly
Prvi mjesec sa klomifenom sam se osjecala kao balon koji lebdi. Kasnije je bilo lakse. To je bilo u vrijeme kada su mi govorili da je dg. pcos. Sada kada sam kod dr. Godinjaka i uradila sve moguce pretrage, ni traga pcos (ispariouser posted image ), ponovo pocinjem sa klomifenom ali ovaj put radi inseminacije

...............(_/....
Neposredna veza do poruke: 313
18.12.2008 11:53:45   
čarolija
evo mene od ginekologa!
dobila sam dobroston pa bih trebala dobiti user posted image  do najviše sedam dana. kaže da mu dođem kad mi prestane pa će me onda opet pregledati jer sada ne zna je li u pitanju cista ili hormonalni poremećaj.
ja sam na samom početku htjela napraviti nalaze hormona, a on je rekao da ne treba, kaže hormoni su u redu i onda mi je tablete i eto nije uspjelo!
šta mislite, hoće li mi klomifen još uvijek djelovati za ovulaciju, mislim u ovom novom menstrualnom ciklusu?
Neposredna veza do poruke: 314
18.12.2008 12:22:52   
Lilly
Kako vidim ima nas dosta koje smo kod prof.Godinjaka...Dr. ce imati pune ruke poslauser posted image , ustvari, vec imauser posted image
Draga carolija, citala sam tvoj post. Meni se desilo nesto slicno, tj. da mi je pored mojih redovnih ciklusa kasnilo cak 10 dana. Jedino, sto je kod mene to bilo u jednomj. pauzi nakon uzimanja klomifena. U toj pauzi sam probala s macinom tr. pa mozda je i to imalo nekog ujecaja. Ja sam bila ubjedena da je trudnoca i imala sve simptome a test je bio negativan. Nakraju se ispostavilo da je poremecaj u pitanju jer ipak su to nagle promjene u organizmu. Mjesec dana kasnije ponovo sam nastavila sa klomifenom+dabraston+vitaminB i sve je bilo ok ali nije doslo do trudnoce. Pitala sam doktorice(privat.) da uradim nalaze hormona a ona je rekla da nema potrebeuser posted image
Tebi zeli sve najbolje i da ti se uskoro ostvari san kao i svima namauser posted image

< Poruku je uredio Lilly -- 18.12.2008 12:25:11 >

...............(_/....

(odgovor članu čarolija)
Neposredna veza do poruke: 315
18.12.2008 19:22:49   
Lilly
Treba mi hitno odgovor pa ne znam na kojoj temi bih prije pitala: Sad sam bila u apoteci da kupim Clomid(tako je dr. propisao), medutim, u apoteci kao da nikad nisu culi za taj lijekuser posted image pa sam ih napomenula da je to klomifen jer vec nekada sam ga kupovala i mislim da je to to ili...???
E sad me zbunilo slijedece; Kao kontraindikacije, klomifen se ne smije primjeniti u slucaju da postoji...poremecaj funkcije stitnjace! A ja upravo radi poremecaja stitne uzimam letrox!!! Sta sad? Dr. zna da pijem letrox ali mozda nije obracao paznju na to??? Da li neko ima iskustva?

...............(_/....

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 316
19.12.2008 12:56:17   
myself
Draga Lilly, Clomid i Klomifen je isto, samo sto je Clomid stari naziv koji se vise ne koristi. Moze se dobiti na recept u apoteci bez ikakve naknade , ako imas zdravstveno osiguranjeu Sarajevskom kantonu.
Ja ti ne bih preporucila da pijes klomifen bez savjeta ljekara. Mozda nije obratio paznju na taj tvoj problem sa stitnjacom. Bolje se jos jednom konsultuj.

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 317
22.12.2008 14:48:40   
čarolija
evo moja prijateljica mi je upravo javila da je trudna. dijagnoza joj je bila oba jajnika policistična. nikad joj ginekolog nije davao klomifen, samo dabroston uz čiju je pomoć, hvala bogu, i zatrudnila.
ja još nisam dobila, danas kasni već 14-i dan, još pijem dabroston, valjda ću dobiti kad ga popijem. mislim da sam u svoj organizam unijela puno hormona i jednostavno nije uspjelo jer organizam ne trpi nagle promjene.
mislim da ginekolozi puno toga rade na svoju ruku...

(odgovor članu myself)
Neposredna veza do poruke: 318
22.12.2008 16:18:51   
myself
drage moje ja trebam da pocnem piti klomifen prekosutra. nisam ga ranije koristila. u ponedjeljak idem na prvu folikulometriju. nadam se da ce biti ok user posted image
Neposredna veza do poruke: 319
22.12.2008 18:28:19   
čarolija
myself,
sve ti to ovisi od organizma do organizma... možda budeš imala sreće user posted image user posted image user posted image user posted image
meni nije baš puno pomogao, a prvi put sam ga pila, a sad mi zbog njega kasni 14 dana i ništa nisam riješila.
ali, tko zna, možda ti i pomogne, trebaš pokušati da bi znala!!!!
Neposredna veza do poruke: 320
22.12.2008 18:37:20   
lamama
evo da se i ja javim , u martu sam prvi put uzimala klomifen i išla sa ciljanim odnosima i menstruacija mi je kasnila mjesec dana, nisam bila trudna, zavisi od organizma kako reaguje, posavjetujte se sa ljekarom. Meni je jedan mjesec user posted image preskočila a nikada mi ne kasni.

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu čarolija)
Neposredna veza do poruke: 321
23.12.2008 12:40:35   
ana08
Meni organizam dobro reaguje na klomifen i dr. je svaki put impresioniran. Ovoga puta sam imala četiri ista folikula, ali je zadnji pregled potvrdio da je do ovulacije došlo na jednom (dva su kolabrirla a jedan "prerastao" veličinu za pucanje(21-23 mm) ali nadm se da je i on u međuvremenu pukao). Sada se nadam pa ćemo vidjti... Kada bih uspjela zaista bih vam do najmanje sitnice opisala šta sam sve radila, ali kada bih uspjelauser posted image !
Mene je sa klomifenom samo strah cista, jer osjećam boluckanje kada ga koristim!

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 322
25.12.2008 17:07:14   
myself
Danas mi je drugi dan kako pijem klomifen. U ponedjeljak idem doktoru na mjerenje filikula. To mi je prvi put. Puno mi znace sve poruke koje su ostavile ostale forumasice na ovu temu. Hvala jos jednom. 

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 323
26.12.2008 10:00:51   
ana08
Samo da vam javim da ja nisam uspjela ni ovaj mjesec. Uzalud i klomifen i četiri folikula... Stavrno sam se nadala i sada sam u totalnom očaju. Svaki mjesec i folikuli i ovulacija i opet ništa...

(odgovor članu myself)
Neposredna veza do poruke: 324
26.12.2008 11:01:18   
ana08
Ma sa njim je sve u redu. Dva puta smo ponavljali nalaz i uvijek je super.
Ostalo mi je još da provjerim eventualno postojanje antisperm tijela, imunološki sklad i sl. ili uradim laparaskopiju da vidim ima li nekih skrivenih prepreka... Sve drugo sam uradila(pape, hormoni, HSG...). Možda se džaba kljukam hormonima. Žao mo je što kod nas nema neka dobra klinika u kojoj bi se sve te prepreke mogle detaljno uraditi!
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *