ada_
|
IZVORNA PORUKA: malena sharena Zene, molim vas za pomoc, savjet, utjehu, sta god. Beba ima cetiri mjeseca, rodjena sa 3,450, duga 53 cm. Juce smo bili na kontroli i za 66 dana je dobila samo 510 grama. Sada ima 5,310 kg, duga je 62 cm. Vesela je beba, raspolozena, motoricki napredna, cvrsta. Ja je dojim na zahtjev, ne ogranicavam joj podoje, po danu doji svaki sat, a po noci kako kad, nekad svaka dva sata, a nekad odvali i po sest, sedam sati u komadu. Po danu slabo spava, sat i po, u najboljem slucaju i to ne u komadu. Sina sam dojila dvije godine, ni on nije bio neki buco, ali je uvijek bio u okvirima prosjeka, dok me ova mala bas brine, kakvo je sad stanje nema sanse da udvostruci porodjajnu tezinu do 6. mjeseca. A na mene pritisci, da joj dam AD, da moram da jedem k'o konj jer sam se ''osusila'' (imam 75 kg) i jer mi mlijeko nije kvalitetno jer jedem samo voce i povrce . Nisam neki panicar oko zdravlja i kilaze djece, ali od doktora, preko muza, prijatelja i rodbine, svi su me saletili. A meni se srce slama kad pomislim da joj dajem AD, a meni sve majice mokre od mlijeka, ako malo duze ne doji. ma opusti se zeno,mlijeka imas i nema potrebe za AD,i moja slabo dobija na kilazi rodjena je sa 3600 a sad sa puna 4 mjeseca ima 5200g svasta smo prosli svugdje nas slali digla doktorica frku sto beba ne dobija na kilazi,vadili krv mokracu,radili UK,snimali sve organe sve bilo ok,ja poklekla ubacila AD jedno hranjenje prije spavanja ona jedva pojede 60ml nece ga ne svidja joj se,nudila joj da sisa svakih pola sata njoj ne odgovara ljuti se place jer nije gladna muku mucila a ona isto dobijalana kilazi,na kraju promjenila doktoricu i ova sad je zadovoljna sa njenom kilazom jer je ona mali zvrk ne zaostaje ni sacim za svoju dob cak smo i vakcine dobila i nikakve reakcije nije imala....ni moja nece udvostrucit kilazu do 6 mjeseca ali boze moj nek su oni zdravi i zivi imat ce vremena za debljanje