Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.9.2013 13:09:13
toncica
Vto pacijentica jako mi je drago da si dobro i ti i mrvica . Hvala ti mila sto nas sve vuces za nosice i na lijepim zeljicama . Ljubac tebi i mrvici . Javi nam se sa kontrole da vidimo kako ste . eva30 za odobrenje od fonda . Jesi li dobila na kucnu adresu ili si zvala ? Meni jos nije stiglo na kucnu adresu . Zvali smo treba za koji dan da dodje pa da krenem sa nalazima .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.9.2013 13:25:27
mrmot
vto hvala na informacijama, nadam se da ce sve biti na kraju ok. vec sam se malo smirila i pomirila sa cinjenicom da ce biti kako bog dragi bude htio da bude. toncice tebi draga hvala do neba sto me se svaki put sjetis, imam osjecaj kao da svaki moj pregled dozivljavas kao svoj. evo i rasplakah se. zao mi je svih nas zena koje prolazimo kroz ovaj pakao ali znam da cemo i mi jednog dana uspjeti jer smo jake.
pozdrav za sve zene, idem pakovati stvari za sutra. sve vas puno
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.9.2013 16:22:54
toncica
mrmot draga moja ja to bas dozivljavam kao da sam ja . Znam ja kako je meni bilo i svaka podrska i i lijepa rijec covijeku znaci mnogo . Zato nastoojim koliko god mogu da sve zenice ovde podrzim uvijek . Spremna sam da se sa njima radujem , tugujem dijelim i dobro i zlo . Naravno da ce mo sve ovde jednom imati svoje SRETAN ti put mila i zelim ti sto vise folikula sutra .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.9.2013 19:34:16
ajla 81
Da vas malo pozdravim ja sam danas bila nikakva jednom pisala ocigledno nije otislo,bila sam tuzna sjetila se svega dr,gdje sam sve hodala itd,onda mjesec za mjesecom,godina za godinom ono nista godine lete...ali uletim nekad na forum pa mi da hrabrost evo kao VTO pacijentica i ostale koje su trudne,kada kazu isle na uz cule otkucaje srca tako je lijepo mogu mislit koliko su sretne,ali nadam se da ce doci i taj dan kada cemo i mi dozivjeti dobijemo svoje Kako Bog odredi tako ce nam i biti ali nadam se ubrzo,Eva 30 drago mi je zbog tebe vrijedilo je cekanje,a Tonci kako prolaze dani jedva cekam da nam i ti odes i dodjes sa lijepim vijestima,ti kojoj se i nekad nasmijem od svi muka heheh Pozdrav i pusa pa se cujemo
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.9.2013 20:11:36
toncica
ajla 81 milamoja nemoj mi biti tuzna . Ja sam tako godinama plakala , nervirala se , dolazila do nervnog sloma . Nista mi nije vrijedilo , nista nisam mogla promijeniti , iako sam svim srcem zeljela . Sad sam se malo opustila posle prvog postupka . Popricala sam se sama sa sobom (sad ces mi se opet smijati za ovo popricaxanje ) , ali neka samo se ti smij ja to i hocu ,da se malo oraspolozis. Hvala bogu uz pomoc svog supruga i svojih prijatelja meni je sad super . Idem opusteno u ovaj postupak pa sta bude bice . Nemoj mila razmisljati sta je bilo prije i vracati se unazad . Misli samo pozitivno. Drago mi je mila da te ja nekad nasmijem . Hvala ti draga na lijepim zeljicama .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.9.2013 13:27:26
toncica
ninolina draga moja zelim ti dobrodoslicu na ovu temu i jos brzi odlazak na ljepse trudnicke teme ako bog da . Javice ti se sigurno neka zenica koja ima semui koja ide na VTO u oktobru Je li tebi postupak u oktobru ili pocinjes sa terapijom u oktobru . nisam te bas najbolje razumjela . Imas li ti semu ? Ja mila moja idem na VTO u decembru , a sema ce biti gotova pocetkom oktobra . Opisi nam malo deraljnije , Jer zenice koje idu u postupak u oktobru vec primaju terapiju . Sretno mila moja i da bude uspijesno
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.9.2013 22:30:57
Dona YU
Pozdrav ... Svima u postupku zelim punooo srece... Drzim fige! Menu su brisevi OK, sutra idem name kontrolu za stitnu ... I tako Nadam se da cemo moci u proceduru ... za sve!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.9.2013 22:44:06
toncica
Dona YU drago mi je da su ti brisevi uredu . Sretni sutra mila na kontroli za stitnu . Ako da bog da brdesve ok . I ja se nadam da ces oci u postupak . Navijam i drzim fige da sve budeok / Saljem ti veeeeeliki podrske . Javni sutra kakvo je stanje . Ostale koke sve
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.9.2013 22:51:00
Nova 86
Pozdrav mojim saborkama novim i starim. Kako ste mi?Vidim da ima dosta akcije,pripreme su pocele,a nazalost i novih zena. Ja sam vam "dobro",vratila se u normalu,odmorila....guram dalje.Citavu agoniju sam odlicno podnjela,ali kako vreme prolazi u glavi mi je nemir i haos,a dusa me boli.Ne mogu sebi oprostiti sto se nisam jos bolje pazila.Tesko mi je kad procitam post od VTO(nisam ljubomorna) sjetim se da smo nas 2 zajedno djelile srecu.Ne znam sta cu dalje i kud...mislila sam da napravim poduzu pauzu,ali bojim se da mi vrijeme ne proleti.Toliko opcija,a ja na 1 mjestu i ne micem.Jel istina za ovu 3.besplatnu oplodnju? VTO drago mi je sto ti je sve u redu....zelim ti svu srecu.Cuvaj se i mazi malu mrvicu Toncice draga ti si uvijek tu. Kad ti pocinje priprema?Citala sam postove,ali nisam upamtila kome je sta i kad. Svima zelim mnogo srece i da bude puno .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.9.2013 23:06:38
ema38
drage moje cure ja vas citam redovno ali samo na brzaka nemam vremana da pisem sad sam ga ulovila pa da napisem nesto o sebi ovako i ja sam pacijent dr Sanje i pripremam se na svoju prvu VTO bili smo kod nje na pregledu muz radio spermogram i spermokulturu spermogram los ali dovoljno zivi za VTO a spermokultura ima bakteriju entercoke pa je pio antibiotike sad je u fazi caja nadamo se da ce je se rijesit a meni je dr dala da vadim briseva i ostale nalaze sve je ok osim smanjene plodnosti zbog ciste na lijevom jajniku koju pokazuje anti myleran hormon ali kazu da nije stra no samo valjda jacu terapiju daju pa eto krenuli smo zvali su me u subotu iz medikos i kaze setra da sam narucena u decembru da je nazovem prije oktobarskog mnz pa ce mi za dalje sve objasnit malo se nesnalazim ali radim sta mi kazu pa izguracu i vjerujte velika ste podrska i onim curama koje se nejavljaju bar meni je tako vise sam od vas naucila nego doktori sto mi kazu i HVALA vam Mrmot raga sretnoooo pratim tvoju situaciju i drzim ti fige nesikiraj se bice sve ok ja sam skroz neopterecena zasada sta bude bude pa valjda tako i ostane i svima koje su sada u postupku zelim punooo sreceee Toncice ti si ekstra za svakoga nadjes lijepe rijeci ma LJUBIM VASsve pa javljam vam se opet kad krenem sa terapijom a i prije pusa
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.9.2013 23:15:19
toncica
Nova 86 draga moja pa gdje si ti do sad? Drago mi je da si se oporavila . Znam da ti nije lako , ali glavu gore i guraj dalje . Naci ce se vec neka opcija . Ja ti mila moja idem u decembru na VTU , a pripreme mi pocinju sledeci mjesec ja mislim . Ja sam stalno ovdje da podrzim nase saborke i stare i nove , jer i sama znam kako je prolazitri kroz sve to . Draga moja neznam jesi li citala pisala sam o fondu . Fond je u haosu prso ko dinja . NEMA PARA . Kakav crni treci besplatan postupak . Meni DR SANJA rekla da ce se ubuduce morati platiti postupak , a tek onda traziti od fonda refundaciju . Zelim ti sve najbolje i da ubrzo pronadjes rijesenje za novi postupak Hvala ti mila na lijepim zeljicama i podrsci to nam svima mnogo znaci .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.9.2013 23:29:32
toncica
ema38 dobro nam dosla draga . Primamo te objerucke u nase jato Samo polako snacices se ti . Ako ti nesto treba slobodno pitaj tu smo jedna za drugu . Pa mila mi cemo zajedno u postupak . Meni je ovo druga VTO tako da mozes pitati sne sto te interesuje . Ja jos nisam pocela raditi nalaze nije mi stiglo odonrenje iz fonda . Valda ce za koji dan pa da krenem . Jako mi je drago sto u postupak ulazis rasterecena , neka tako i ostane . Samo misli pozitivno i sve ce biti ok . Mozda se i upoznamo ko zna , Javljaj se mila kad imas vremena da smo u toku . SRETNO u postupku .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.9.2013 9:47:09
no idea
drage moje cure, samo da vas pozdravim i izgrlim sve redom! i da prijavim da moja iui nije uspjela, vještica došla u ponedjeljak. e sad, ne znam šta i kako dalje... zvala medicoS, sestra rekla da će prenijeti dr. sve i da će mi se dr javiti. poslije opet zvala, kaže da je iskopirala moje nalaze, da ih je dr odnijela kući i da će mi se javiti kad sve prouči i konsultuje se sa dr sanjom. to je sve bilo u ponedjeljak. i ništa više, niko se ne javlja. još prije iui me dr upisala u nekakav obični rokovnik, kao za decembar, za vto, kako je rekla:''da ne gubimo vrijeme, ako iui ne uspije''. da li da zovem opet, da budem dosadna? šta mi treba od papira za fond? hoću li ponovo morati vaditi sve nalaze:hormone, briseve? je li se to u sklopu vto radi kod njih? ili moram opet da se gnjavim po državnoj bolnici? bojim se da će me sad zaboraviti, pa ostaviti za sljedeću godinu, a ako je fond puko, onda ko zna šta će biti od svega toga...izvinite što vas smaram, znam da ste već o svemu pisale, ali sam nekako još sluđena i ranjiva zbog ovog neuspjeha sa iui, tako da ne mogu sada čitati stare postove...ljubim vas
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.9.2013 10:02:53
ninolina
Hvala na dobrodoslici :) Ja imam semu za oktobar. Na kratkom sam protokolu, pocinjem sa gonalom pocetkom oktobra, dr mi je rekla da ce sve biti zavrseo za 10 dana, pa onda sta bog da . Malo sam vas citala pa vidim da niko nema u oktobru, ili nisam bila detaljna . Pozdrav za sve zenice koje cekaju svoje i da im sto prije dodju.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.9.2013 10:09:49
toncica
no idea draga moja da ti kazem i ovde da mi je zao sto ti nije uspijela IUI . Ja bih da sam na tvom mjestu zvala opet . Oni tebi sad trebaju da posalju preporuku. Mila ja mislim da ti nemozes stici dsaides u decembru na postupak , ali opet vidi sa njima . Odobrenje od fonda se ceka oko mjesec dana , A pripreme za decembar pocinju sledeci mjesec tako da ti to neces stici . Nalazi se rade svi , E sad neznam posto si ti skoro radila sve nalaze mozda i neces morati . Nego ti zovi da te prije stave u postupak. Neznam mila mogu li se kod njih raditi nalazi ja znam da se mogu raditi kod svog ginekologa . Nemoj se mikla izvinjavati nemas potrebe . Tu smo jedna za drugu . Mozda ce ti se javiti neka zenica koja ti moze odgovoriti . Od dokumentacije za fond ti treba kopija zdravstvewne knjizice kopija vjencanog lista zahtjev za odobrenje besplatne VTO preporuka od DR SANJE mozaes priloziti nalaze koje si sad radila i jos nekih od prije da vide da si se lijecila . Predaj nalaz i o neuspijeloj IUI . .nalazi od muza sto je radio Naravno mila sve kopije predajes . Mislim da nisam nista zaboravila . Sretno mila moja i javni sta je bilo .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.9.2013 10:15:13
toncica
ninolina jesi li ti pila kontracepciju prije gonala ? Ja sam prosli put bila na kratkom protokolu .Primila sam 33 injekcije . Ako si htjela nesto pitati pitaj slobodnu . Vidim prosli put si pitala ima li neko semu za oktobar . Sretno mila moja . Hvala ti na lijepim zeljicama . I ja tebi zelim da sto prije ugledas
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.9.2013 11:22:19
no idea
bila sam prava dosadna stjenica-kaže sestra da joj se čini da je moj izvještaj na stolu kod dr, ali dr je otišla na neku intervenciju, pa nije trenutno tu. i da provjerim sutra je li izvještaj otkucan, pa da nosim papire u fond, one koje si ti, tonči, navela...e, onda je valjda do fonda, hoću li upasti ove godine ili sljedeće...Dakle, opet kako onaj gore odluči....
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.9.2013 12:36:06
toncica
no idea draga moja rekla sam ja tebi da ti njih zoves , Moras se boriti sama za sebe , ako se ti ne izboris nece niko . Drago mi je da si to ixzganjala samo jos preporuku da ti posalju jer nemozes predati papire u fond bez preporuke . Ja mislim da ces ti dobiti odobrenje samo zavisi za koji mjesec ce ti napisati da si u postupku na preporuci .SRETNO mila moja . Jis jednom da ti kazem da mi je jako zao sto si morala proci kroz sve to . Glavu gore i guraj dalje .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.9.2013 12:45:44
ninolina
Pijem mikroginon do 30. septembra. Posle toga drugi dan ciklusa pocinjem sa gonalom 2 dana, pa merional 2 dana, i onda moram da se javim dr. Sanji, posto nisam iz Bl rekla mi je da cu morati tu biti oko 7 dana. Ne znam koliko cu injekcija primiti. Posle koliko vremena oni vade jajne celije? Hvala ti puno na odgovorima