|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  454 455 [456] 457 458   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
4.9.2013 20:14:27   
Vinetu
ima l' ko kakvu ideju sa čim bih mogla miješati palentu. Može li s voćem? Jednom sam je davala onako bez ičega svom dječaku i nije mu se plaho svidjela... nije je uopće htio jesti, a inače papa sve što mu dođe u usta. Ima punih 8 mjeseci

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11376
4.9.2013 20:19:50   
Neca xxx

IZVORNA PORUKA: Vinetu

ima l' ko kakvu ideju sa čim bih mogla miješati palentu. Može li s voćem? Jednom sam je davala onako bez ičega svom dječaku i nije mu se plaho svidjela... nije je uopće htio jesti, a inače papa sve što mu dođe u usta. Ima punih 8 mjeseci

mozes sa vocem. moja kcerka je lijepo jela palentu sa kabukom i sljivom, dok nismo uveli pavlaku i jogurt. a mozes i sa dinstanom tikvicom. to sam i ja jela. super je, user posted image

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 11377
4.9.2013 20:32:14   
Full Moon
Vinetu, ja mijesam sa povrcem, tikvica ide odlicnouser posted image

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 11378
4.9.2013 20:48:33   
Vinetu
Nije mi pala na um tikvica... zvuči dobro! "Fala" mile moje...

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 11379
4.9.2013 20:50:37   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: Neca xxx
IZVORNA PORUKA: Vinetu

mozes sa vocem. moja kcerka je lijepo jela palentu sa kabukom i sljivom, dok nismo uveli pavlaku i jogurt. a mozes i sa dinstanom tikvicom. to sam i ja jela. super je, user posted image

Znam da sam je kćerkici kad je bila starija miješala sa jajetom i mladim sirom ili pavlakom, ali nisam znala šta ću ovom mališanu da dam dok ne dođe vakat za jaje i sir!
Tikvica mi baš fino zvuči,

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 11380
4.9.2013 21:21:44   
Alannah
Dok nisam rodila,mislila sam da se palenta moze jesti samo sa sirom i kajmakom. Bebi pravim bar jednom sedmicno,sa blitvom ili koprivom, sa kruskom,suhim marelicama( stavim da se kuhaju sa palentom),jabuka,tikvica,bundeva,...moze sve.Moj ipak najvise voli sa blitvom i koprivom,bas puno pojede i trazi jos.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 11381
4.9.2013 21:46:09   
Full Moon
Alannah, smije li se spinat smrznuti sa palentom, sta mislis, mislim opcenito smrznuto je najblize svjezem, kako sam shvatilauser posted image

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11382
4.9.2013 22:09:58   
Alannah
Pa nisam nikad zamrzavala palentu,niti sam cula da to ko radi.Bolje pojedi ti ostatak,ako je sta ostalo. Ja sam blitvu i koprivu zamrzla u male porcije, spinat jos nismo jeli,ali meni je to isto ko i blitva,pa samo dodam kad kuham zitarice.
Nekad znam skuhat posebno palentu,posebno povrce/voce,pa ostatak palente dobije sutradan.Pisem ovo,posto mislim da si napravila dosta,pa da se ne baci user posted image .

Neposredna veza do poruke: 11383
4.9.2013 22:39:24   
Vinetu
Ja palentu nisam nikad zamrzavala. Kontam, možda bi i moglo, pa kad je odlediš, ugriješ je sa malo vode i viljuškom razgnječiš... samo nagađam. Jesam zamrzavala i zamrzavam kuhanu rižu, ali je moram dobro izgnječiti viljuškom da razbijem grudvice. Baš sam noćas zamrzla rižu i bulgur.
Znalo mi se desiti da mi ostane prosa, pa ga ja samo ostavim u frižider i ugrijem sljedeći dan. Sad već znam dozirati koliko je malenom potrebno pa se to više ne dešava.
S obzirom da sam se vratila na posao, a djecu vodim teti, lakše mi je da samo ujutro izvadim iz zamrzivača šta će maleni jesti ( u jednu zdjelicu zaleđene kockice voća, u drugu povrća i mesa). Skuham ujutro po potrebi griz ili proso i dodam u zdjelice. Dosta sam proučila šta se i kako može zamrzavati, pa mi je sada lako.

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11384
4.9.2013 22:41:47   
Full Moon
Jaooooo, haahah, ma pogresno ste me shvatile, mislila sam da li je ok davati smrznuti spinat, pripremljen i smiksati ga sa paletnom, hahahah, ma ne bih palentu ni kad se ohladi, kamoli zamrznutuuser posted image

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 11385
4.9.2013 22:47:38   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Jaooooo, haahah, ma pogresno ste me shvatile, mislila sam da li je ok davati smrznuti spinat, pripremljen i smiksati ga sa paletnom, hahahah, ma ne bih palentu ni kad se ohladi, kamoli zamrznutuuser posted image

user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 11386
5.9.2013 8:32:49   
almondray
A kolko dugo smije biti otvoren mix od pahulja?Znači ne mljeveni korn, na njemu piše potrošiti ubrzouser posted image
Mi smo juče za ručak imali pečeni krompir i luk , umotan u listove od tijesta user posted image (jelo popularno zvano krompiruša)user posted image kajmak i paradajz za salatu .Desert banana.
Nemojte me prijavit , nestalo mi inspiracije.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 11387
5.9.2013 8:41:11   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: Full Moon

Šta ja znamuser posted image
Rekoh, mora da je nakuhala lončinu pa joj žao bacit! Ni ja je vala ne mogu kad se ohladi.
Smrznut špinat je ok

Neposredna veza do poruke: 11388
5.9.2013 8:43:21   
Vinetu

IZVORNA PORUKA: almondray

A kolko dugo smije biti otvoren mix od pahulja?Znači ne mljeveni korn, na njemu piše potrošiti ubrzouser posted image
Mi smo juče za ručak imali pečeni krompir i luk , umotan u listove od tijesta user posted image (jelo popularno zvano krompiruša)user posted image kajmak i paradajz za salatu .Desert banana.
Nemojte me prijavit , nestalo mi inspiracije.

user posted image zvuči tako profinjeno...user posted image , za razliku od "Krompiruša"

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 11389
5.9.2013 9:02:29   
Alannah
Uh,poplava u ustima,dala si mi ideju za jelo,vece krompire umotati u tijesto sa zacinima,to za nasuser posted image . Mali juce jeo cveklu sa mrkvom,rizom i paradajzom i bucinim uljem,dan prije probao lecu,svidjela mu se pravo. Na koji mix pahulja mislis,ja imam one babylove 3-korn,pise 20 dana,ali ja ih davala i kasnije.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 11390
5.9.2013 14:39:10   
Sedina 30
Zdravo, user posted image , da li može riža za početak dohrane, bebi će 6 mj, i ako može kako je pripremiti, možel se mješati sa voćem, ili je bolje krenuti sa palentom, ima li neko da me uputi user posted image

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11391
5.9.2013 15:13:05   
Alannah
Sedina,moze i jedno i drugo za pocetak dohrane. Kakva je stolica kod bebe? Ako je nema par dana,onda mozda bolje sa palentom poceti,jer riza zatvara. oprvi put sam kasiku rize skuhala u vodi bez soli,znaci samo voda i riza,kad je bilo kuhano,prebacla u blender,dodala moje mlijeko i izmiksala,ali da bude tecno,ne gusto. Ako je beba na AD,onda napravi AD kako se vec ppravi i dodaj u rizu.Ovo iz razloga, sto bebe nisu navikle na druge okuse,pa mu je ovako bbar malo priblizeno okusu kojem je navikao. Ako nakon prve kasikice,pocne pjuvati i odbijati,nemoj se prepasti,normalno je,ponudi malo kasnije opet. Svaku namirnicu uvodi po 3-4 dana,da bi u slucaju alergija znala od cega je. Sretno user posted image

(odgovor članu Sedina 30)
Neposredna veza do poruke: 11392
5.9.2013 16:41:30   
Arminaa
Alannah, kao sto sam ranije pisala, moj bebac od 7,5 mjeseci je odusevljen grizom od pira (kupujem Alnaturin u DM-u). Sad me prijateljice pokolebase kad mi rekose da se pir daje tek kad se uvede hrana s glutenom, ne smije ranijeuser posted image . Ne mogu se sjetiti sta se ranije pisalo za pir na ovoj temi, znam za proso, amarant i quinou, ali te zitarice on svakako nece.

< Poruku je uredio Arminaa -- 5.9.2013 16:45:23 >

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11393
5.9.2013 16:54:04   
Alannah
Alrmina je li ono beba na AD? Eto bar znas da nije alergican na gluten,a pir je puno blazi od psenice sto se tice glutena. Gluten ti sadrzi pir,psenica,zob,jecam,itd.

(odgovor članu Arminaa)
Neposredna veza do poruke: 11394
6.9.2013 7:18:07   
Arminaa

IZVORNA PORUKA: Alannah

Alrmina je li ono beba na AD? Eto bar znas da nije alergican na gluten,a pir je puno blazi od psenice sto se tice glutena. Gluten ti sadrzi pir,psenica,zob,jecam,itd.

Jeste, na AD je. Sad sam se stvarno zabrinula da mu nisam rano uvela gluten, da kasnije ne bude nekih problema i alergija. Od kad ono ide gluten za bebe na AD, jel od 8 mjeseca, mislim da si mi ranije rekla?

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11395
6.9.2013 7:56:16   
almondray

Često pomislim da se iza tvog nicka krije Martina Salamonuser posted image .
Sinoć smo za večeru neplanirano imali lopticu od spužve.Nije ga držala ništa duže nego griz user posted image .
Jutros već doručkovali sir i kajmak i kifle.
Alanah nisam ni ja za njega začinila krompirušu , prvo napravila njemu kolut , onda stavila začine i pravila za nas.user posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11396
6.9.2013 8:35:13   
Alannah
user posted image nisam Martina,znam ko je,u grupi sam joj,a ja sam iz Tuzle.Samo smo istog misljenjauser posted image . Zna li neko kad bi bebe mogle drenjke jesti? Ja sad na pijaci svasta kupila,plus kilu i pol drenjaka,pa cu u zamrzivac ih staviti za kompota.
Arminaa gluten za bebe na ad ide od 8 mjeseca,mnogi uvedu i ranije,imas i pedijatara koji savjetuju ranije,tvoja beba nije imala alergije,dala si griz od pira koji je blag,sadrzi malo glutena,pa se nemoj brinuti.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 11397
6.9.2013 9:09:12   
Arminaa

Arminaa gluten za bebe na ad ide od 8 mjeseca,mnogi uvedu i ranije,imas i pedijatara koji savjetuju ranije,tvoja beba nije imala alergije,dala si griz od pira koji je blag,sadrzi malo glutena,pa se nemoj brinuti.

Hvala ti mila na odgovoru user posted image . Toliko sam pazila da mu ne dadnem bilo sta sto bi moglo da sadrzi gluten (koliko sam samo puta pitala za onaj natpis na ostalim zitaricama 'sadrzi gluten u tragovima') i onda napravim takvu glupost da mu dajem pir misleci da i on nema glutena, bas sam ljuta na sebe.

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11398
6.9.2013 9:58:03   
Marija13

user posted image nisam Martina,znam ko je,u grupi sam joj,a ja sam iz Tuzle.Samo smo istog misljenjauser posted image . Zna li neko kad bi bebe mogle drenjke jesti? Ja sad na pijaci svasta kupila,plus kilu i pol drenjaka,pa cu u zamrzivac ih staviti za kompota.

E super što nisi user posted image nije mi baš draga!

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11399
6.9.2013 12:01:29   
Sedina 30
Alannah
Hvala na odgovoru, počela sam sa jabukom, evo trecidan. Beba inaće ima redovno stolicu 1-2 puta dnevno, ali kako sam mu dala jabuku stolica je tvrđa. Inače je na AD. Šta miti preporučuješ da dadnem kao slijedeću namirnicu, rižu(možel obična), rižine pahuljice ili palentu? Da li mogu to odmah mješati sajabukom pošto smo probal, ili prvo posebno? Možda je tvoja preporuka nešto treće?

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  454 455 [456] 457 458   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  454 455 [456] 457 458   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Kozje mlijeko
miny

Kada ste poceli davati svojoj djeci kozje mlijeko?

sa 12 mjeseci (40%)

sa 18 mjeseci (5%)

sa 24 mjeseca (4%)

Nisam davala kozje mlijeko (52%)

Broj svih glasova: 83

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *