|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  456 457 [458] 459 460   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
11.9.2013 14:19:02   
Vinetu

IZVORNA PORUKA: Alannah

Mi smo prvo dali lubenicu,u stvari uzeo komadic dok smo mi jeli i polako sisao.To je bilo sa oko 9,5 mjeseci. Dam mu u ruke da jede breskvu(ogulim je),komad banane,cvijet karfiola, krisku hljeba sa kajmakom,nju vise polize,nego sto pojede.Gotovo svaki dan dobije kreker od pira i razi iz dm-a,njih bas voli. Nemam ideje sta bi mu jos mogla dati,kikiriki nismo uveli jos,11 mu je mjeseci,pa ne dajem smoki.Trazila sam neke bejbi kekse da kupim,nisam nasla. I da,isto kao i almondray,sjedim kraj njega i strepim,a cesto se zna zakasljati.

Hvala Alannah na ideji... Mislim da je lubenica idealna za učenje samostalnog hvatanja i jela... Lako je može uhvatiti prstićima a u ustima se istopi... mislim da se ne može zagrcnuti ako je komad dovoljno mali. Banana zna biti skliska kad se isjecka, pa će je teže i uhvatiti.
Moj Mačak ima dvije donje jedinice, nisam još planirala davati mu da sam gricka, ali možda baš probam sa lubenicom. Zasada mu samo rižu mjestimično ostavim neizmiksanu, tek da se navikava na grudvice, a uskoro ću ostavljati sve više i više grudvica...

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11426
11.9.2013 14:19:49   
palma
Koje dajete žitarice bebama i imate li neke ideje recepte sa istim, moje bebe imaju 9 mjeseci i ja im dajem rižu, palentu ali ništa više?

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 11427
11.9.2013 16:13:19   
Marija13

IZVORNA PORUKA: palma

Koje dajete žitarice bebama i imate li neke ideje recepte sa istim, moje bebe imaju 9 mjeseci i ja im dajem rižu, palentu ali ništa više?

Mi pored toga što si navela jedemo:
pšenični i griz od pira (u kombinaciji sa bananom većinom, prvo pravili na vodi a sada na AD, a probali i sa KM),
proso i amaranth (proso kombinujemo sa voćem kada ga kuhamo samog ili ga dodamo u povrće - odličan je u obje varijante, amaranth samo sa povrćem)
instant žitarice babylove u kojima su 3 vrste žitarica (ječam,raž,zob-kombinujemo sa svim vrstama voća za doručak)
...i nama je 9mj. user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 11428
11.9.2013 17:15:20   
Alannah
Psenicni griz i od pira, babylove instant,zobene pahuljice,proso,amaranth,quinou,palentu,rizu.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11429
11.9.2013 19:57:28   
palma
Vjerovatno ovo sve ima kupiti u dm-u pa ću pogledati jer slabi smo sa idejama a nešto bismo mijenjali.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11430
11.9.2013 20:40:10   
vila_7
palma ja kupim bas u DM-u NESTLE dodje 8 zitarica i ne mora se pripremati sa prokuhanim nego "normalnim" mlijekom. To mi uvijek stoji nekako u pricuvi - ono kad nemam vremena da skuham nesto . Ima i sa ukusom kakaa ali moja to ne voli

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 11431
11.9.2013 21:04:00   
Marija13

Vjerovatno ovo sve ima kupiti u dm-u pa ću pogledati jer slabi smo sa idejama a nešto bismo mijenjali.

Imaš sve u dm-u, ali idi postepeno dok otkrijete šta će se bebaču sve dopasti, ja svima od srca preporučujem alnaturin griz od pira user posted image i proso pa i tebi ću, već sam dosadna s tim, bebe ih vole, ukusno je i super zdravo, mi sa amaranthom nismo oduševljeni, malo se teže kuha..

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 11432
12.9.2013 8:25:58   
almondray

IZVORNA PORUKA: Marija13

Imaš sve u dm-u, ali idi postepeno dok otkrijete šta će se bebaču sve dopasti, ja svima od srca preporučujem alnaturin griz od pira user posted image i proso pa i tebi ću, već sam dosadna s tim, bebe ih vole, ukusno je i super zdravo, mi sa amaranthom nismo oduševljeni, malo se teže kuha..

A mi sa quinoom , a maranth ni ne probasmo nikad bas zbog dužine kuhanja .Bez veze mi par zrnaca kuhat tolko dugo.
Mi koristimo:proso , pahuljice od pira, 5 korn pahulje , kus-kus(pšenica obrađena) , griz od pšenice , zobene pahulje , geršla (ječam u zrnu) , palentu. Sve volimo osim quinoe.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11433
12.9.2013 8:33:53   
Marija13
Kako praviš geršlo i sa čim ga kombinuješ? Ja ga inače nikad ne koristim, ali sjećam se da ga moja mama kuha sa piletinom!

Neposredna veza do poruke: 11434
12.9.2013 8:43:32   
Arminaa
Da ja pohvalim svoju bebaru. Otkrili smo novu vocku u kojoj malac uziva, ne moze je se zasititi, a to je AVOKADO, sam, bez icega, izgnjecen blago viljuskom. Sve mumlja mmmmmmmmmm dok ga jede. Podsjeti me na pir, samo je odusevljenje vece. A pir mu ne dajem nakon mog debakla kad sam mislila da ne sadrzi gluten pa mu dala dosta ranije nego sto je trebalo. Za 4 dana ako Bog nam je punih 8 mjeseci nazdravlje pa cemo pomalo uvoditi gluten.
Trebala bih ga ovih dana voditi na vakcinu, jer jos nije primio onu sa 6 mjeseci, nisu nam je htjeli dati zbog velikih vrucina koje su tada bile.
A druga okupacija mi je zena za cuvanje, imala sam nekoliko razgovora, jedna zena mi se svidjela, ali jos nisam dogovorila nista sa njom. A ostale sam otpilila preko telefona - pa nece mi dijete odgajati zena koja kaze 'mozemo se sutren naci tudekan' user posted image user posted image  i slicni biseri. Jao Boze mili, da mi je neko pricao ne bih mu vjerovala. Ne znam ni koliko se krecu cijene teta za cuvanje, nemam vremena na RR citati temu o tome, toliko sam opterecena na poslu, pa dok dodjem kuci, rucak, kuca, beba, setnja, uvece ne mogu prstom mrdnuti, a racunar gledam samo preko okauser posted image .
Lijep pozdrav za sve drage mame na ovoj temi i njihove bebareuser posted image .

Neposredna veza do poruke: 11435
12.9.2013 8:48:49   
almondray

IZVORNA PORUKA: Marija13

Kako praviš geršlo i sa čim ga kombinuješ? Ja ga inače nikad ne koristim, ali sjećam se da ga moja mama kuha sa piletinom!

Ja sam radila po ovom receptu.Ubacila sam i piletinu (inače prvi put sam ga pravila i to za sve nas).Kad je bio kuhan izvadila sam bebin dio i onda začinila.
http://www.coolinarika.com/recept/gersla-jecam-orzokako-volite-sa-povrcem/
E sad , to dinstanje , ja recimo i onu salsu kratko prodinstam i onda kuham , ne znam jeli to dobro za bebe(znam da dinstano ide posle god,)A jeli isto kad kratko prodinstam pa onda kuhamuser posted image .
Tad smo probali papriku u kuhanju , prvi put.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11436
14.9.2013 7:13:32   
almondray
Moram prijavit jučerašnji ručakuser posted image
Kuhani krompir , luk , mrkva .Kad je sve dobro kuhano ubacila cvjetiće brokule .
Brokulu sam mu dala da jede sam .Ma da vidite kako se iznenadio , tipa jel ovo skrivena kamera user posted image .Uzeo svjetiće u obje ruke (kao bukete) prinese ustima i vrati , a ne miče pogled s mene (vjerovatno očekujući kad ću ja vrisnuti i pokazati ovakouser posted image kao i inače kad je u pitanju ne jestivo).Trebalo mu je neko vrijeme dfa se sabere ali na kraju je pojeo sve.samo sam morala malo isjeckati kad sam vidjela da hoće sve odjednom utrpati u usta.

Neposredna veza do poruke: 11437
14.9.2013 9:50:13   
Marija13
user posted image moj to ne bi pogledao, a možda i jeste fora u tome da mu kažem "ne, ne" pa bi jeo? Valjda tako treba sa malim buntovnicima!
Mi po kalendaru sada možemo jesti janjetinu, šparoge i krastavice, eh sad:
-kako da mu dam krastavice? mogu li ih kuhati sa ostalim povrćem?
-kako se spremaju šparoge, ja ih ni nama nisam nikada pravila ali planiram svima, pa ako imate neki recept, dajte user posted image
-janjetinu ne vjerujem da ću mu praviti, ježim se od mirisa pomenutog kuhanog mesa user posted image možda sam sebična ali rigala bih pored šporeta, ja je obično pečem u rerni, a pošto on pečeno još ne smije, vjerovatno će sačekati na janjetinu user posted image

Neposredna veza do poruke: 11438
14.9.2013 11:27:38   
Dalia_88
Sta mislite kad bi bebi mogla dat malo domaceg pekmea od jabuka??
Kontam to su samo ukuhane jabuke bez secera ali opet nisam sigurna da bebe to smiju jesti user posted image

Ima 8 mjeseci i 9 dana user posted image

05.01.2013 23:50 Moja Dalia
Znaš li milo moje da te volim najviše na svijetu, da dok dišem, tako će biti...
Kad posustajem i počnem gubiti nadu, pogled na tebe, na tvoj osmijeh vraća mi vjeru u bolje sutra..

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11439
14.9.2013 11:35:23   
SREĆNA
Dalia ako nema šećera što da ne, ja bih dala ali naravno bez šećera.

Ja svojim malim teroristima dadoh hurmu prekjuče , popodne E se izasuo po licu baš se onako izlilo crvenilo, nisu tačkice, jel moguće od hurme?

(odgovor članu Dalia_88)
Neposredna veza do poruke: 11440
14.9.2013 12:02:57   
Full Moon
Marija, ahhaahhaah, nasmijah se to za janjetinu, mislim kupi gotovu teglicu i probajte, ako unutra uopce ima janjetineuser posted image
Mi probali sir, njami, jeli smo ga tri dana u kombinacijama i sve super, a meni drago jer sad ima neko ko voli president kao i jauser posted image
Danas cemo malo mesice, ovih dana smo bili na povrcu i siruuser posted image
Ej, cim potrosim te neke otvorene kutije i ja kupujem proso, nikako nismo do sada, a i cijela kesica qinoje stoji, nikad nismo probali, hmmmmm, mozda danasuser posted image

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 11441
14.9.2013 12:13:14   
almondray
Dalija i ja sam se isto pitala...
Marija šta to ima dobro u kuhanom krastavcu?user posted image
E to vidiš i ja sam sebična jer mi nikad nije palo na pamet da mu dajem nešto što mi nikad ne jedemo.Recimo šparoge(mada sam sigurna da ih ovdje u blizini ni ne mogu kupiti ) ili recimo kupus i isti takav odnos imam prema janjetini user posted image .
A što se tiče pečenog (iz rerne) , ja dajem krompir (unutrašnjost) i mrkvicu , tikvicu.
Zapravo često imam običaj peći u onoj tepsiji saa poklopcem :krompir , mrkvu , tikvicu luk i papriku, sa maslinovim uljem.to mi je više kao pečenje na pari , jer ne zarudi kao prženo...
Srećna , moguće je al' ni ne mora biti.Ja sam čula da osipi od hrane izbijaju po trupu.

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 11442
14.9.2013 12:30:36   
SREĆNA
Ma nemam pojma vjeruj, njemu su ujutro oči onako natekle i smanjile se, a lice crveno grubo, ja ga odvela dr. kaže ona što će njmu hurma, ona nije nešto ni za odrasle kao dobra za crijeva, a ja kontam aman pa đe živimo, hurma je najzdravija voćka, dobro možda djetetu smeta, al odraslim čisto sumnjam, ma nemam pojma više.

Neposredna veza do poruke: 11443
14.9.2013 14:51:26   
Alannah
ma moze dobiti alergiju na sve,najbolje ti je nemoj davati jedno vrijeme hurme.A cuj dr,sta ce mu hurme?!ja kupim one iranske,nemaju konzervansa i mekane su,cak i ja jedem,a nikad ih prije nisam voljela.
Sparoge nisam nikad jela,niti znam ima li se kod nas kupiti,a voljela bih ih probati.Janjetina bljak za mene,stvarno ne mogu onaj miris,bebac jede junetinu,teletinu,piletinu i puretinu,ako nekad naidjem na domacu,mozda mu i isprobam.
Krastavac mozes skuhati kao varivo,recimo sa tikvicom,mrkvicom.Ja ga ne stigoh do sada dati,iako imamo svoje krastavce.
Fullmoon od quinoe napravi punjene tikvice npr ili paprike.Cesto stavim da se krcka paradajz,luk,tikvica,paprika,kad pusti sok dodam malo vode i quinou i skuha se sve zajedno,to je i za nas i za malog,nesto kao sataras sa quinoom.
Dalia i ja bih dala tog pekmeza,ako nema secera.njami
Offtopic:Ako je koja koristila gusciju mast bebi,hajd neka ode na temu zdravlje beba,da malo popricamouser posted image

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 11444
14.9.2013 15:41:05   
Marija13

IZVORNA PORUKA: Alannah

ma moze dobiti alergiju na sve,najbolje ti je nemoj davati jedno vrijeme hurme.A cuj dr,sta ce mu hurme?!ja kupim one iranske,nemaju konzervansa i mekane su,cak i ja jedem,a nikad ih prije nisam voljela.
Sparoge nisam nikad jela,niti znam ima li se kod nas kupiti,a voljela bih ih probati.Janjetina bljak za mene,stvarno ne mogu onaj miris,bebac jede junetinu,teletinu,piletinu i puretinu,ako nekad naidjem na domacu,mozda mu i isprobam.
Krastavac mozes skuhati kao varivo,recimo sa tikvicom,mrkvicom.Ja ga ne stigoh do sada dati,iako imamo svoje krastavce.
Fullmoon od quinoe napravi punjene tikvice npr ili paprike.Cesto stavim da se krcka paradajz,luk,tikvica,paprika,kad pusti sok dodam malo vode i quinou i skuha se sve zajedno,to je i za nas i za malog,nesto kao sataras sa quinoom.
Dalia i ja bih dala tog pekmeza,ako nema secera.njami
Offtopic:Ako je koja koristila gusciju mast bebi,hajd neka ode na temu zdravlje beba,da malo popricamouser posted image

Ja ih vidjela kod nas na pijaci, možda svratim sutra da kupim ako danas izguglam kakav recept!
Danas smo jeli:
-3korn+jabuka+kruška+šljive
-junetina+riža+tikvice (mrkva i luk se podrazumjevaju) user posted image
-za večeru ćemo nešto s mlijekom..

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11445
15.9.2013 17:41:44   
Marija13
Moram prijaviti današnji ručak koji je bio više nego uspješan user posted image
mama je u nedostatku ideja pokupila recept sa hipp kašice user posted image pa smo kuhali:
-tjestenina spirala (bez jaja)+brokula+mrkva+luk+masl.ulje+mlijeko user posted image

D je bio oduševljen, sutra ćemo opet neku kopirati, još kad vidjeh da na njihovoj stranici se isto može naći sastav svih kašica user posted image
Za doručak smo ono što najčešće jedemo:
-griz od pira+AD+banana

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11446
15.9.2013 18:12:25   
Full Moon
Marija, gdje si nasla tjesteninu bez jaja, pisi odmahuser posted image
Mi smo napokon jeli kvinoju, njamiiiiiiuser posted image , naravno kombinirali je sa mesom i povrcemuser posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11447
15.9.2013 18:19:35   
Marija13

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Marija, gdje si nasla tjesteninu bez jaja, pisi odmahuser posted image
Mi smo napokon jeli kvinoju, njamiiiiiiuser posted image , naravno kombinirali je sa mesom i povrcemuser posted image

U Robotu, poznat ćeš kesice po cijeni od 0,65 user posted image
sastav: durum pšenica i voda user posted image
mora se malo duže kuhati..

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 11448
19.9.2013 17:42:36   
Full Moon
Mi jucer probali tjesteninu, tj. spagete sa sirom, daans smo jeli spinat, puru i sir, njamiiii...
Uglavnom imamo i dalje cestita dva obroka a veceru kako kad, nekad jede nekad mrljaviuser posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11449
19.9.2013 19:41:23   
Lalali
Mi evo vec drugi put jedemo topu, samo bez jajeta, cura je odusevljenauser posted image

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 11450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  456 457 [458] 459 460   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  456 457 [458] 459 460   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Igraone
gvendolina

Koliko cesto vodite djecu u djecije igraonice?

nekoliko puta sedmicno (46%)

1 sedmicno (7%)

svakih 15-ak dana (14%)

jendom mjesecno (34%)

Broj svih glasova: 74

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *