Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Drage moje mamice,evo mene opet sa vama,nisam dugo bila,pa imam jedno pitanje.Da li i dalje dobivaju,majke koje nisu radnom odnosu,osim naknade sa biroa,da li dobivaju mlijeko i pomoci od opstine ,nisam u toku pa ako neko zna nek se javi,potrebne su mi te informacije...hvala
Potrebna mi je jedna informacija? Da li je iko dobio naknadu sa Opstine Novo Sarajevo i za koji mjesec ? Ako te postar ne nadje na adresi jel se dobije ikako obavjestenje ? ili ......
u petak sam dobila naknadu N.Sarajevo, to je od juna, a u slucaju da te nema ostaviti postar zuti papiric i s tim odes na zeljeznicku da podignes naknadu
"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."
ja sam prosle godine dobila tek za 3mjeseca a rodica mi je ove godine rodila 02.06 i dobila je za mjesec porodiljsku. ja sam u radnom odnosu a ona nije,mozda to ima neke veze
Drage moje, da li ima neka porodilja na TK koja je u radnom odnosu na tzv. budžetu i kolika joj je naknada određena po rješenju Sentra za socijalni rad? Meni je doslo rjesenje u kojem mi dodjeljuju 734 KM koliko se sjećam, a izmedju ostalog pise da imam pravo na 90% svoje plate u posljednjih 6 mjeseci ili 55% prosječne plate kantona ako je to za mene povoljnije, a tih 734 je peosječna platakantona u prosloj godini. Kada sam ih nazvala da im kazem da rjesenje nije uredu rekli su mi da je nekom odlukom odredjeno da ta stvaka naknada od 90% plate korisnika ne moze biti veća od prosječne plate kantona. Tog pojasnjenja u rjesenju nema, a po meni su to kljucne rijeci. Pa me zanima da li se neka porodilja susretala s tim i da li zna o kakvoj se odluci radi i od kada je ta odluka? Jer bih se u protivnom zalila, da mi rok ne prodje.
Ma nisu nam prosvjetari nikakav znak, meni se čini prošli mjesec oni dobiše plate poslije naknada
pozdrav, zanima me da li neko zna da li ostvaruje prava na porodiljno neko ko je zaposlen na odredjeno vrijeme na 70 posto norme...a u ugovoru mu stoji da je primljen do povratka druge radnice s porodiljnog
"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."