|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Molim pomoć!
18.7.2013 13:23:16   
D_K

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Anoniman

IZVORNA PORUKA: Teddy Bear

Anonimna, zao mi je zbog roditelja, znam kako ti je, ja sam izgubila oca... Ne nerviraj se bespotrebno zbog rucka, iz moje perspektive to je samo dobra namjera, sabura draga.

Najgore je sto sam otvoreno rekla: ne hvala, ne zelim to, zelim normalno funkcionisat ko i prije gubitka jer ce meni tako biti lakse prebroditi.
Ali ona se samo oglusila. Tako mi je uradila i kad sam se porodila pa rekla ne zelim nikog osim muza kraj sebe jer nisam psihicki ok, ali ona je tu boravila od ranog sabaha.

To mene psihicki smara ma kako dobra namjera bila.

Nije ok ako si tako objasnila sto i kako zelis jos kako je ta situacija specificna bas mislim da nije ok. A i tm bi trebao imati malo vise razumijevanja. Ne znamuser posted image

naravno da nije u redu kad su, sto kaze vesela 'gluhare' ali mislim da joj ne treba sad jos dodatni pritisak da se raspravlja sa njima. to jedino.
samo polako, prvo moras naci nacin da se ti saberes. rucak donesu, hajde njihova je namjera dobra, oni smatraju da ti pomazu, nemoj to gledati tako negativno. jednostavno uzmes i zaboravis i da te je nerviralo i da ti smeta. mozda nemaju drugi nacin kako da ti se priblize, da ti olaksaju i smatraju da ce ti tim gestom nekako napraviti uslugu. a potpuno razumijem tvoju reakciju i ona je potpuno opravdana. trebalo bi da je dovoljno to sto si rekla i da se povuku ali dzaba je, nisi u takvom okruzenju i u ovim okolnostima tebe to jos vise dotice. ja ti samo predlazem da u ovo vrijeme tu nervozu i taj problem pomnozis sa nulom.

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 476
18.7.2013 13:26:12   
chuci
mislim da je ova situacija sam jedan primjer vašeg odnosa kakav je inače kao što i sama pišeš.
ostaje ti jedino da sebe mijenjaš jer druge ne možeš ti mijenjati.
i to ne u smjeru da ti bude svejedno i prihvatiš to, nego u smjeru da uradiš ono što želiš, kažeš ono što želiš. malo se zauzmi za sebe kad niko drugi neće.
i nemoj puknuti pa nabrajati stvari od prije godinu koje su ti smetale, nego fino lijepo reci ne treba mi ručak.
ja kakva sam ja bi joj taj ručak kod njenih cipela spakovala pa kad krene rekla, ja sam rekla da mi ne treba, hvala mnogo ponesite vi kući da ja ne bacam bezveze.

a inače sam fina i easygoing osoba, ali kad me neko pravi ludom baš se utersam.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 477
18.7.2013 13:27:16   
Bebica11
Ma ja bih joj rekla "ah ti opet donijela? ma nismo ni ono jucer pojeli, kvari se, ne zahmeti se dzaba, samo cu dzabe bacati hranu"user posted image

ili nesto tako da naglasim da ce se baciti ako nastavi, a naravno da se ne treba sad sekirati i s muzem oko toga svadjati. Neki muskarci tesko uvide da su im roditelji poteski tj treba im vremena.user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 478
18.7.2013 13:31:41   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: chuci

a inače sam fina i easygoing osoba, ali kad me neko pravi ludom baš se utersam.

ima nas jos takvih user posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 479
18.7.2013 13:48:23   
Anoniman
Ja kad bih tako postupila, spakovala joj da odnese sto je donijela ili naglasila da ce se bacit ili bilo na koji malo ostriji nacin nesto rekla, mislim da bi muz mene spakovo, a ona bi se napuhala, snosit se ne bi mogla. Tako da su mi zacepili usta pa kad kazem nemoj, oni to nastave radit, ja moram progutat i sutit. Isla psihijatru, losa skroz, depresija, reko da se odvajamo iz zajednice, a meni muz kaze neki dan da nikad nece otic iz te kuce. Sta mislite iskreno o njemu?

(odgovor članu D_K)
  Neposredna veza do poruke: 480
18.7.2013 13:50:54   
veeseelaa

iskreno mislim da je on ok al ti nisi
jebe s enjemu , našao budalu, ni pobune ni bilo čeka
ok je da njega jašu al tebe??
halo ba , valjd ati treba da za sebe znaš šta hoćeš il ne
ja sve što neću jasno kažem i zabole me jel se to svidja mom mužu il svekrvi, sebe više volim od njih
a ako će me ostaviti zbog te moje osobine bollje odmah jer ja se ne mijenjam, si sam najpreča

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 481
18.7.2013 13:52:46   
chuci

Ja kad bih tako postupila, spakovala joj da odnese sto je donijela ili naglasila da ce se bacit ili bilo na koji malo ostriji nacin nesto rekla, mislim da bi muz mene spakovo, a ona bi se napuhala, snosit se ne bi mogla. Tako da su mi zacepili usta pa kad kazem nemoj, oni to nastave radit, ja moram progutat i sutit. Isla psihijatru, losa skroz, depresija, reko da se odvajamo iz zajednice, a meni muz kaze neki dan da nikad nece otic iz te kuce. Sta mislite iskreno o njemu?

nemoj bezveze tražiti naše mišljenje jer ti se neće svidjeti od većine.

i ponavljam ne očekuj da se neko zauzima za tebe ako ti nećeš.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 482
18.7.2013 14:02:33   
Alma_27
anonimna, trazila si pomoc za konkretan slucaj i zene su ti ovdje niz prijedloga od toga da vratis, da kazes da neces, da ostavis i nastavis kuhati, da se zabavis oko sebe sad do vracanja na vratima i ni jedan ti nije ok. ti zelis pricati o svom muzu. u redu je i to.

ne vjerujem da mozes sada bilo sta promijeniti i da bi bilo pametno ista mijenjati s obzirom na tvoje stanje. one ne razumije kako ti je jer nije izgubio nikoga bliskog sto opet ne znaci da ne treba biti uz tebe. al on nece da bude uz tebe.
ok. sta sad s tim? jel treba da razbijas glavu time sta je sad njemu, kakav je on, sta mi mislimo o njemu ili treba da se brines o sebi jer ti je ovo jedan od najtezih perioda u zivotu. sta ti zelis? on ili ti sada? ko ti je bitniji?

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 483
18.7.2013 14:09:11   
chuci
možda žena funkcioniše tako da sebi skreće pažnju u ovom trenutku na muža i probleme s anjim umjesto na smrt roditelja.

ako hoćeš da opletemo anonimna samo reci. ali svima je žao da o tome naglabaju jer si u emotivno teškoj situaciji.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 484
18.7.2013 14:17:35   
hanabanana

O njemu ne mislim ništa. Ali ti je rekao šta on misli.
Tvoje je da to prihvatiš ili ne prihvatiš.
Ti ne moraš reći da ćeš to baciti, ali kad ode u šolju i spusti vodu ako će ti biti lakše.
Ako te muž za to priupita, nemoj u sebi držati emocije, nego okreni stol ako treba, porazbijaj svo suđe, možda tada shvati da postoje psihička stanja koja od nas naprave nešto što nismo.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 485
18.7.2013 14:33:04   
mamabb
Znam ja kako se ona osjeća. Mojoj mami je danas 40 dana kako je preselila. Koliko sam tužna, toliko sam bijesna,bijesna ne znam na koga, pokušavam si utuvit u glavu da je tako Bog odredio i jednostavno to prihvatiti tako kako jest. ne mogu ništa promijeniti a taj bijes sam usmjerila na nešto drugo, na završavanju onog što je mama počela u njenoj bašti, pljevkam je i čupkam i radim sve ono kako bi ona...okrenuh ja sad na sebe, helem, ono što sam htjela reći jeste da je ona taj bijes usmjerila tamo gdje joj je najlakše a to su te stvari koje su je vjerovatno žickale i ranije. nisu samo oni sad takvi, čisto sumnjam. nemaš ti šta mnogo izmjeniti nego samo kaži da te ostave na miru i daju ti vremena da svariš situaciju al to moraš reći jasno i glasno ništa kolišati i ne zamarati se previše kako će to ko doživjti i koliko će da se ljuti.

04.12.2008.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 486
18.7.2013 14:46:51   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: mamabb

Znam ja kako se ona osjeća. Mojoj mami je danas 40 dana kako je preselila. Koliko sam tužna, toliko sam bijesna,bijesna ne znam na koga, pokušavam si utuvit u glavu da je tako Bog odredio i jednostavno to prihvatiti tako kako jest. ne mogu ništa promijeniti a taj bijes sam usmjerila na nešto drugo, na završavanju onog što je mama počela u njenoj bašti, pljevkam je i čupkam i radim sve ono kako bi ona...okrenuh ja sad na sebe, helem, ono što sam htjela reći jeste da je ona taj bijes usmjerila tamo gdje joj je najlakše a to su te stvari koje su je vjerovatno žickale i ranije. nisu samo oni sad takvi, čisto sumnjam. nemaš ti šta mnogo izmjeniti nego samo kaži da te ostave na miru i daju ti vremena da svariš situaciju al to moraš reći jasno i glasno ništa kolišati i ne zamarati se previše kako će to ko doživjti i koliko će da se ljuti.

ono što sam htjela reći jeste da je ona taj bijes usmjerila tamo gdje joj je najlakše a to su te stvari koje su je vjerovatno žickale i ranije. nisu samo oni sad takvi, čisto sumnjam.

Upravo to. Sad me samo jos vise nervira. stalno neka netrazena nametnuta pomaganja s njihove strane. Pa i kad kazem ne, opet naturaju. Muz ih samo gotivi. A ako ja sta kazem da nije ok, mene ne gotivi i ne slaze se, nego svadja odmah, a njih, ma dok izlazi iz avlije 100 puta mahne i kaze cao vidimo se. Pretjeruje da nervira do srzi. Ali da hoce oni mene popustit u stvarima u kojim kazem da popuste i da mi je samo jednom dozivit da muz mi kaze-ok duso ako te to smara, pa mozda i nije ok, razgovarat cu s njima, pogotovo ako si im vec rekla. Ali nisam dozivila to ni sada, kad mi je najteze i kad bar sad imam pravo da se ispostuje moj stav. Jel bas toliko nerazumljiv ili me ne voli?

(odgovor članu mamabb)
  Neposredna veza do poruke: 487
18.7.2013 14:56:27   
Bebica11
Cekaj Anonimna, malo i ti sad pretjerujes u nekim stvarima. NORMALNO JE DA TM VOLI SVOJE, i normalno je da ih ti ne moras voljeti ali moras razumjeti da ce im mahnuti 100 puta ako su prisni, ne znam sto bi ti to smetalouser posted image
I mm svaki dan zivka svoje meni bilo cak malo smijesno u pocetku jer sam i ja sa 18 g pocela sama zivjeti pa nisam bas zivkala svaki dan mamu. SVE DOK MENE NE DIRAJU nek se zovu po 100 putauser posted image . Ispocetka on meni govorio (jer sveki cesce zove i mene) da je ja zovem kao da ona ne bi trosila. Ja sam to skinula odmah, ne mogu ja te obaveze i baj.

Znaci NIJE PROBLEM DA ON GOTIVI SVOJE (ne bi smio ni biti u normalnim odnosima) SVE DOK JE S TOBOM OK.

Al mescini da je prvo klimavo izamedju tebe i tmuser posted image , i da se on dosta opustio i sto veselaaa kaze sebi nagodio kako mu pase, ugadja svojima na ustrb tebe. To je ono sto nije ok. Moras s njim prvo da vidis i da se skontas poslozis odnos pa onda dalje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 488
18.7.2013 15:01:54   
chuci
smarajuće

problemi s mužem se ne mogu riješiti na forumu nego samo s mužem.
jel ti treba neko od nas da kaže, ak omu ti kažeš smeta mi to, a on te napadne, i to u situaciji u kojoj jesi, da to nije u redu. nije u redu da te muž ne podržava.

da li je to posljedica vašeg ranijeg odnosa, tvog odnosa prema svekijevcima ne znam. ali et očinjenično. ja bi od svog zahtjevala da bude po mom makar to nekom smetalo. i dobila bih šta hoću.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 489
18.7.2013 15:17:37   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Cekaj Anonimna, malo i ti sad pretjerujes u nekim stvarima. NORMALNO JE DA TM VOLI SVOJE, i normalno je da ih ti ne moras voljeti ali moras razumjeti da ce im mahnuti 100 puta ako su prisni, ne znam sto bi ti to smetalouser posted image
I mm svaki dan zivka svoje meni bilo cak malo smijesno u pocetku jer sam i ja sa 18 g pocela sama zivjeti pa nisam bas zivkala svaki dan mamu. SVE DOK MENE NE DIRAJU nek se zovu po 100 putauser posted image . Ispocetka on meni govorio (jer sveki cesce zove i mene) da je ja zovem kao da ona ne bi trosila. Ja sam to skinula odmah, ne mogu ja te obaveze i baj.

Znaci NIJE PROBLEM DA ON GOTIVI SVOJE (ne bi smio ni biti u normalnim odnosima) SVE DOK JE S TOBOM OK.

Al mescini da je prvo klimavo izamedju tebe i tmuser posted image , i da se on dosta opustio i sto veselaaa kaze sebi nagodio kako mu pase, ugadja svojima na ustrb tebe. To je ono sto nije ok. Moras s njim prvo da vidis i da se skontas poslozis odnos pa onda dalje.

sebi nagodio kako mu pase, ugadja svojima na ustrb tebe.

evo to je to. ne bi on njima rekao da nesto ne rade jer meni smeta pa makar ja umrlo od depresije. bitno je samo da se njima ne iskvari, a i kad im govori nesto, sve izokola, pa onda oni to postuju kad je on kuci, a kad sam sama rade po starom, ko da im nije ni receno. Zbog toga sam postala i jako ljubomorna na njegov fini odnos prema njima i sve mi pocelo smetati i otisla psihicki skroz. Znaci, po njemu, neka tesu kako hoce, svadja sa mnom mu je svakako normalna i mogla bi vjecno po njemu trajati. Pa i sada.

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 490
18.7.2013 15:22:01   
chuci
ja ne kontam je li ti sebi želiš dobro.
pa iz svega napisanog tebij e on preči od tebe same.

i ponovo savjet. promjeni sebe. uz dodatak zavoli sebe, postani sebi malo bitnija nego što ti je on.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 491
18.7.2013 15:43:10   
hanabanana

evo to je to. ne bi on njima rekao da nesto ne rade jer meni smeta pa makar ja umrlo od depresije. bitno je samo da se njima ne iskvari, a i kad im govori nesto, sve izokola, pa onda oni to postuju kad je on kuci, a kad sam sama rade po starom, ko da im nije ni receno. Zbog toga sam postala i jako ljubomorna na njegov fini odnos prema njima i sve mi pocelo smetati i otisla psihicki skroz. Znaci, po njemu, neka tesu kako hoce, svadja sa mnom mu je svakako normalna i mogla bi vjecno po njemu trajati. Pa i sada.

Vidi, tebi će ovo tek početi smetati.
I da ste imali najidealnije odnose, smetat će ti, malo za praznike, bajrame, rodjendane.....porodična okupljanja.
To je ljudski, i to je tako. Ali navikneš se uzdići iznad toga. Jednostavno naučiš.

Ja na ovaj odnos koji ti imaš nisam pristala, sve mogu poštovati, ali u mojoj kući se poštuje moja riječ, pa onda tuđa. Bila to moja mama ili njegova.
Ali ja sam takva, i zato ja nisam otišla živjeti u zajednicu, nego sam odmah po vjenčanju otišla u podstanare.
Možda upravo radi i tih pristojnih međuljudskih odnosa.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 492
20.8.2013 9:55:16   
Anoniman
Trebam pomoc zaista, savjete bar. Vas stav. Ja volim svog muza svim srcem. U braku smo 3 godine i imamo dijete od 2 godine. Ali on je jako tezak i kako vrijeme prolazi uvidjam da on bas prema meni niti je obziran, niti osjetljiv na mene. Plane na mene ako mu bilo sta sto kazem ili uradim ne odgovara. Inace zivimo u istoj kuci s njegovim, odvojeni katovi. Prema njima je uzasno osjetljiv i to u meni izaziva ogromnu ljubomoru.Ali ono sto je problem je to sto sam pod velikim pritiskom s njim i u toj kuci. U pocetku sam nekako to lakse prevazilazila, ali kako vrijeme prolazi ode mi zdravlje. Sve moram paziti sta cu reci i razmisljati hoce li goditi njemu, moram paziti sta cu i kako njegovim reci da me ne bi poprijeko pogledao i prekorio ko malo dijete. Sve, bas sve, moram izokola. Ne smijem se naljutiti ja, ne smijem biti malo duze neraspolozena jer eto mi svadje. Kad su njegovi u pitanju, mijesaju se u sve, gledaju ga ko malo dijete, i kad mu kazem da je nesto mijesanje i da mi to smeta kad su nase zajednicke stvari u pitanju, on plane, uvijek brani njih i jos kaze : ti ne moras sa svojim, ja cu sa svojim razgovarati i dogovarati se. Drugo, cim mu ukazem nesto za njegove, pocne me ucijenjivat preko mojih tipa: e sad ces vidjet kakav cu ja bit, ja tvojim mogu tolerisat i sutim (a ja sve svojim kazem), e vidices ti (a inace imam sada samo mamu i sestru, imam i djeda i majku, otac mi je nedavno preselio). Njegovi to nekako indirektno koriste i smeta mi ova zajednica sve vise. Kad sam u toj kuci uzasno sam negativna. Kad sam negdje drugo opustenija sam. Sta biste vi? Postajem sve gora i osjetljivija. A koliko je osjetljiv prema meni, ma de. Dozvolio bi mi i da ormar veliki sama pomicem. Ako mu naumpadne nervoza, istresa na mene bez veze (ne smijem pitat sta ti je), a prema svojim i ostalim je ok, smije se. Sta mislite?

(odgovor članu Jaca7)
  Neposredna veza do poruke: 493
20.8.2013 10:09:08   
tajcika
bila sam u slicnim situacijama jos smo zivjeli i u zajednici, necu duziti samo po mom misljenju i iskustvu cuvaj sebe i svoje zdravlje a i potrebna si svom djetetu, sve ovo ces uspjeti kada se ti promijenis i kada ti jednom povisis ton i malo protersas i muzu i svim ostalim koji te "gaze" ( ne volim ovaj izraz al nekako mi se cini prikladnim), kada on jednom shvati da nemozes biti njegova kutija za sve koja ce samo primati
naravno nemoj me pogresno shvatiti da sada kazem da se svadjas sa muzem al ti moras znati izabrati situaciju kada ces reci dosta je vise i pokazati da si i ti bice sa osjecajima, a to on ce prema tvojima jer ti prema njegovima zanemari ja bi samo rekla izvoli ponasaj se tako ako imas razloga
sretno draga i cuvaj se

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 494
20.8.2013 10:15:57   
Hanady RR
Problem??
ne vidim ga u postu iskreno...

Očekivati od supružnika da postanje manje ''osjetljiv'' na svoje roditelje ( sestru, brata) jer je oženio mene meni je u najmanju ruku tužno.

Paziti šta ću reći i kada u svojim naletima ljutnje, afektima, trenutcia žute minute u priustvu roditelja , bliže porodice moga supruga...meni je normlano.

Jedno je biti osoba bez dlake na jeziku a durgo palacati tim jezikom ne očekujući kasnije posljedice izrečenoga.
osobito ako povrijedimo one prema kome je naš partner ''osjetljiv.''..

Moj suprug bi imao štošta reći mojoj sestri...
i ja njegovoj...
ali...
nit ja grebme ispod površine niti on...jer to su naše sestre i oboje vadimo oko ko ih dotakne....

Nigdje nema bajki.
vremenom naučiš konotlirati sebe...
prihvatiti ljude ili naći distancu u kojoj ste vi sretni u braku a oni tu jer jesu nam rod...

Biti neraspoložena duže ili ljuta jer je on sojetljiv na svoje roditelje ni tebi ni njemu ne godi...
dolazi do prepriki...
nađi granicu što prije i shvati da ljubav prema ženi je jedno...al ljubav prema roditeljima, braći i sestrama drugo i kamen da je nosio u džepu do ženidbe sa tobom čuvao bi ga i kad bi ga izgubio bio tužan...a kamoli da nam neko dira u one koji su nas odgojili i sa kojima smo po života proveli...

I da odsaburaj neke stavri...
budi mudra...
mladi ste vi bračni par...
neke stavri koje budu pretjerane od bližih njegovih on će sa rješiti kad tad...istina treba proteći vremena...al svi shvate ad tad da im šteti prebliskost ili prehladnost sa bližnjima koji se mješaju ili nikako ne mješaju...
Naći će i oni mjeru...kad-tad...
ti si nova tu pod tim krovom...
različite navike odgoji odnos prema mnogo čemu...
vrmenom se izblanasirajuuser posted image

I izmami mu osmjeh svojih osmjehomuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 495
20.8.2013 10:17:14   
jasmin

Trebam pomoc zaista, savjete bar. Vas stav. Ja volim svog muza svim srcem. U braku smo 3 godine i imamo dijete od 2 godine. Ali on je jako tezak i kako vrijeme prolazi uvidjam da on bas prema meni niti je obziran, niti osjetljiv na mene. Plane na mene ako mu bilo sta sto kazem ili uradim ne odgovara. Inace zivimo u istoj kuci s njegovim, odvojeni katovi. Prema njima je uzasno osjetljiv i to u meni izaziva ogromnu ljubomoru.Ali ono sto je problem je to sto sam pod velikim pritiskom s njim i u toj kuci. U pocetku sam nekako to lakse prevazilazila, ali kako vrijeme prolazi ode mi zdravlje. Sve moram paziti sta cu reci i razmisljati hoce li goditi njemu, moram paziti sta cu i kako njegovim reci da me ne bi poprijeko pogledao i prekorio ko malo dijete. [/b]Sve, bas sve, moram izokola. Ne smijem se naljutiti ja, ne smijem biti malo duze neraspolozena jer eto mi svadje. Kad su njegovi u pitanju, mijesaju se u sve, gledaju ga ko malo dijete, i kad mu kazem da je nesto mijesanje i da mi to smeta kad su nase zajednicke stvari u pitanju, on plane, uvijek brani njih i jos kaze : ti ne moras sa svojim, ja cu sa svojim razgovarati i dogovarati se. Drugo, cim mu ukazem nesto za njegove, pocne me ucijenjivat preko mojih tipa: e sad ces vidjet kakav cu ja bit, ja tvojim mogu tolerisat i sutim (a ja sve svojim kazem), e vidices ti (a inace imam sada samo mamu i sestru, imam i djeda i majku, otac mi je nedavno preselio). Njegovi to nekako indirektno koriste i smeta mi ova zajednica sve vise. Kad sam u toj kuci uzasno sam negativna. Kad sam negdje drugo opustenija sam. Sta biste vi? Postajem sve gora i osjetljivija. A koliko je osjetljiv prema meni, ma de. Dozvolio bi mi i da ormar veliki sama pomicem. Ako mu naumpadne nervoza, istresa na mene bez veze (ne smijem pitat sta ti je), a prema svojim i ostalim je ok, smije se. Sta mislite?

Moj stav je da ja ovog tipa ne bih trpila da mi neko plati. Ako nisi u stanju da uradiš u datom trenutku što želiš,ako moraš da paziš na sve i svašta,a još se mister usudi da 'plane' na tebe,(e vidio bi on šta je zmaj user posted image ),razvedi se i mirna Bosna.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 496
20.8.2013 10:21:01   
jasmin
Još mi sve podebljano,kukuuuu user posted image user posted image . Neko 's vrha' se zeza s menom user posted image ...

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 497
20.8.2013 10:28:39   
ziki
Kako ne volim one što samo liče na ljude, pa samo traže sebi ispusni ventil, i kad osjete slabost kod nekog tek tad otkriju pravo lice user posted image
Upravu si Jasmin, ne bih ga trpela nikako, možda bih ga i odrobijalauser posted image

< Poruku je uredio ziki -- 20.8.2013 10:30:06 >

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 498
20.8.2013 10:29:15   
idana_85
Bila sam u zajednici i isto sam prolazila tako da te razumijem. Ja sam to rijesila tako sto smo odselili u podstanare, i fino sam rekla svima ovdje ste gosti,mi smo kod vas gosti. Vjerujem da ti ne mozes odseliti jer imate taj sprat i to ali fino sjedi s njim i reci mu da ste vi porodica i da cete o svom zivotu samo vas dvoje odlucivati i dogovarati se kao najboji drugovi. A da tvoji roditelji tj porodica, a i njegovi se ne mogu mjesati da ce vam biti najdrazi gosti, fino ih docekati, isprtiti i zdravo.
Moj muz je mladji od mene i tako, ko musko jos i mlado pustio je da roditelji brinu o svemu pa i o djetetu kad je doslo. Svadjala sam se i kidala zdravlje dok nisam uvidjela da ne pali. A onda sam promijenila taktiku. Npr. naucili su dijete na nosanje. Ja se svadjala, moj muz ih podrzi kaze sva se djeca nosaju sta fali. Nocu svi spavaju ja nosam. I jedno jutro probudim mm u pola 5h, a on ustaje na posao u 6h. Fino mu kazem dijete place cijelu noc, ne da da ga spustim,ja nocima nisam spavala,vise ne mogu. Uzmi ga i nosaj. Kaze on ne moze,mora na poso, jesam li normalna. I ja fino njemu odbrusim ja sam normalna, nisi ti i tvoji roditelji. Kad vam se nosa nosajte. Ja cu jastuk na glavu, pa neka ti probudi i babu i majku i cijelu zgradu zaboli me neka stvar. I ja fino jastuk na glavu, dijete place li place. I vidio nema fajde ustao nosao, cim spusti on pocne plakati. Eh onda je poceo galamiti zvace babu da ga nosa, on je kriv. Rekoh nije babo nista kriv, to je tvoje dijete i ti si odlucio to da mu dozvolis. Mogao si biti kao i ja i reci ne moze. Sad nosaj. Od tad druga prica. Nakon toga par dana dijete nece u sjedalici, suta ga nogama za vrijeme voznje, on po gasu,prosao kroz crveno i stane na pumpi fol da istuce dijete malo starije od godine. I ja nisam dala. Rekoh dozvolio si svojima da ga maze i da tersa idobije sto hoce, sad trpi. Kad u sjedalici zakenka oni a odmah vade, ne pitaju nas uopste. Tad bas izasao onaj zakon da je obavezno, policija na svakom koraku naplacivala kazne ako dijete nije u sjedalici. I tad je dosao kod njih i svasta im nagovorio i od tada se promijenio prema njima. Toliko da je narednih par mjeeci on dolazio s njima u sukobe,ne ja i da je na kraju sam rekao trazi stan selimo.
Poenta price je da budes mudra, da ne dozvolis da kao ja odes sa 24 godine i trazis uputnicu psihijatru i tablete za smirenje. Vec samo posmatraj i strpljivo cekaj pravi trenutak da mu njegove greske natrljas na nos. Kad donosi odluku sa svojima pusti ga, reci ti si glava kuce,ti znas, ja cu se sloziti sta god da odlucis, ali odgovornost ces snositi sam itd.
A sto se tice tih poslova itd i moj nekad mi ne da kesu iz prodavnice da nosim, a nekad bi me pustio da se natrpam kesama,djetetom i cime sve ne. Valjda odluta. Ja fino sad kad je tako nesto samo kazem ja nemam snage i to mi je tesko, to moras ti uraditi jer nema ko drugi. I zdravo. Samo budi mudra ;)

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 499
20.8.2013 10:48:14   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: idana_85

Bila sam u zajednici i isto sam prolazila tako da te razumijem. Ja sam to rijesila tako sto smo odselili u podstanare, i fino sam rekla svima ovdje ste gosti,mi smo kod vas gosti. Vjerujem da ti ne mozes odseliti jer imate taj sprat i to ali fino sjedi s njim i reci mu da ste vi porodica i da cete o svom zivotu samo vas dvoje odlucivati i dogovarati se kao najboji drugovi. A da tvoji roditelji tj porodica, a i njegovi se ne mogu mjesati da ce vam biti najdrazi gosti, fino ih docekati, isprtiti i zdravo.
Moj muz je mladji od mene i tako, ko musko jos i mlado pustio je da roditelji brinu o svemu pa i o djetetu kad je doslo. Svadjala sam se i kidala zdravlje dok nisam uvidjela da ne pali. A onda sam promijenila taktiku. Npr. naucili su dijete na nosanje. Ja se svadjala, moj muz ih podrzi kaze sva se djeca nosaju sta fali. Nocu svi spavaju ja nosam. I jedno jutro probudim mm u pola 5h, a on ustaje na posao u 6h. Fino mu kazem dijete place cijelu noc, ne da da ga spustim,ja nocima nisam spavala,vise ne mogu. Uzmi ga i nosaj. Kaze on ne moze,mora na poso, jesam li normalna. I ja fino njemu odbrusim ja sam normalna, nisi ti i tvoji roditelji. Kad vam se nosa nosajte. Ja cu jastuk na glavu, pa neka ti probudi i babu i majku i cijelu zgradu zaboli me neka stvar. I ja fino jastuk na glavu, dijete place li place. I vidio nema fajde ustao nosao, cim spusti on pocne plakati. Eh onda je poceo galamiti zvace babu da ga nosa, on je kriv. Rekoh nije babo nista kriv, to je tvoje dijete i ti si odlucio to da mu dozvolis. Mogao si biti kao i ja i reci ne moze. Sad nosaj. Od tad druga prica. Nakon toga par dana dijete nece u sjedalici, suta ga nogama za vrijeme voznje, on po gasu,prosao kroz crveno i stane na pumpi fol da istuce dijete malo starije od godine. I ja nisam dala. Rekoh dozvolio si svojima da ga maze i da tersa idobije sto hoce, sad trpi. Kad u sjedalici zakenka oni a odmah vade, ne pitaju nas uopste. Tad bas izasao onaj zakon da je obavezno, policija na svakom koraku naplacivala kazne ako dijete nije u sjedalici. I tad je dosao kod njih i svasta im nagovorio i od tada se promijenio prema njima. Toliko da je narednih par mjeeci on dolazio s njima u sukobe,ne ja i da je na kraju sam rekao trazi stan selimo.
Poenta price je da budes mudra, da ne dozvolis da kao ja odes sa 24 godine i trazis uputnicu psihijatru i tablete za smirenje. Vec samo posmatraj i strpljivo cekaj pravi trenutak da mu njegove greske natrljas na nos. Kad donosi odluku sa svojima pusti ga, reci ti si glava kuce,ti znas, ja cu se sloziti sta god da odlucis, ali odgovornost ces snositi sam itd.
A sto se tice tih poslova itd i moj nekad mi ne da kesu iz prodavnice da nosim, a nekad bi me pustio da se natrpam kesama,djetetom i cime sve ne. Valjda odluta. Ja fino sad kad je tako nesto samo kazem ja nemam snage i to mi je tesko, to moras ti uraditi jer nema ko drugi. I zdravo. Samo budi mudra ;)

Ja sam do ovoga vec dosla a u godinama sam u kojima si i ti bila. Jako mlada. Probala sam i mudro i svakako, ali ne ide. Ja sam njemu ispusni ventil. On je i jako njezan, zna biti, ali nervozu redovno na mene istresa, a prema ostalim super. Znaci moze se kontrolisati, ali prema meni nece. da li me voli uopste, ne znam. On je trebao mamu i babu ozenit,

(odgovor članu idana_85)
  Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *