Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: idana_85 Bila sam u zajednici i isto sam prolazila tako da te razumijem. Ja sam to rijesila tako sto smo odselili u podstanare, i fino sam rekla svima ovdje ste gosti,mi smo kod vas gosti. Vjerujem da ti ne mozes odseliti jer imate taj sprat i to ali fino sjedi s njim i reci mu da ste vi porodica i da cete o svom zivotu samo vas dvoje odlucivati i dogovarati se kao najboji drugovi. A da tvoji roditelji tj porodica, a i njegovi se ne mogu mjesati da ce vam biti najdrazi gosti, fino ih docekati, isprtiti i zdravo. Moj muz je mladji od mene i tako, ko musko jos i mlado pustio je da roditelji brinu o svemu pa i o djetetu kad je doslo. Svadjala sam se i kidala zdravlje dok nisam uvidjela da ne pali. A onda sam promijenila taktiku. Npr. naucili su dijete na nosanje. Ja se svadjala, moj muz ih podrzi kaze sva se djeca nosaju sta fali. Nocu svi spavaju ja nosam. I jedno jutro probudim mm u pola 5h, a on ustaje na posao u 6h. Fino mu kazem dijete place cijelu noc, ne da da ga spustim,ja nocima nisam spavala,vise ne mogu. Uzmi ga i nosaj. Kaze on ne moze,mora na poso, jesam li normalna. I ja fino njemu odbrusim ja sam normalna, nisi ti i tvoji roditelji. Kad vam se nosa nosajte. Ja cu jastuk na glavu, pa neka ti probudi i babu i majku i cijelu zgradu zaboli me neka stvar. I ja fino jastuk na glavu, dijete place li place. I vidio nema fajde ustao nosao, cim spusti on pocne plakati. Eh onda je poceo galamiti zvace babu da ga nosa, on je kriv. Rekoh nije babo nista kriv, to je tvoje dijete i ti si odlucio to da mu dozvolis. Mogao si biti kao i ja i reci ne moze. Sad nosaj. Od tad druga prica. Nakon toga par dana dijete nece u sjedalici, suta ga nogama za vrijeme voznje, on po gasu,prosao kroz crveno i stane na pumpi fol da istuce dijete malo starije od godine. I ja nisam dala. Rekoh dozvolio si svojima da ga maze i da tersa idobije sto hoce, sad trpi. Kad u sjedalici zakenka oni a odmah vade, ne pitaju nas uopste. Tad bas izasao onaj zakon da je obavezno, policija na svakom koraku naplacivala kazne ako dijete nije u sjedalici. I tad je dosao kod njih i svasta im nagovorio i od tada se promijenio prema njima. Toliko da je narednih par mjeeci on dolazio s njima u sukobe,ne ja i da je na kraju sam rekao trazi stan selimo. Poenta price je da budes mudra, da ne dozvolis da kao ja odes sa 24 godine i trazis uputnicu psihijatru i tablete za smirenje. Vec samo posmatraj i strpljivo cekaj pravi trenutak da mu njegove greske natrljas na nos. Kad donosi odluku sa svojima pusti ga, reci ti si glava kuce,ti znas, ja cu se sloziti sta god da odlucis, ali odgovornost ces snositi sam itd. A sto se tice tih poslova itd i moj nekad mi ne da kesu iz prodavnice da nosim, a nekad bi me pustio da se natrpam kesama,djetetom i cime sve ne. Valjda odluta. Ja fino sad kad je tako nesto samo kazem ja nemam snage i to mi je tesko, to moras ti uraditi jer nema ko drugi. I zdravo. Samo budi mudra ;) Ja sam do ovoga vec dosla a u godinama sam u kojima si i ti bila. Jako mlada. Probala sam i mudro i svakako, ali ne ide. Ja sam njemu ispusni ventil. On je i jako njezan, zna biti, ali nervozu redovno na mene istresa, a prema ostalim super. Znaci moze se kontrolisati, ali prema meni nece. da li me voli uopste, ne znam. On je trebao mamu i babu ozenit,
|