|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
30.6.2013 16:24:41   
InLove

IZVORNA PORUKA: smajli80

Ako imaš tečnog pudera da je malo namažeš-neznam šta bih ti drugo savjetovala.

Ne znam koliko je pametno,al namazala sam joj malo sudocremom. Nemam tecnog pudera. Uglavnom sutra je vodim doktoru aBd, cim svane..
Hvala zenice user posted image user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2301
30.6.2013 19:34:27   
niki83
A joj bas mi je zao curiceuser posted image pa dobro u sudocremu ima zink oxida jel' da!? Znam da je kod ojeda dobra krema..ja je nekad davno dobila iz Holandije..
Nazalost, strpite se pa sutra kod dr.. Zelimo joj da se sto prije rijesi osipa!

N&N

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 2302
4.7.2013 16:01:58   
visnjica1
Moja beba ima 7 mjeseci i slucajno sam joj napipala kao mali kliker ispod desne bradavice a na lijevoj nema nista user posted image ,Sta da radim da ju vodim dr ili.Hvala

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 2303
5.7.2013 9:20:02   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: visnjica1

Moja beba ima 7 mjeseci i slucajno sam joj napipala kao mali kliker ispod desne bradavice a na lijevoj nema nista user posted image ,Sta da radim da ju vodim dr ili.Hvala

ako se nije povuklo odvedi, bolje to nego da razmisljas

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 2304
5.7.2013 9:22:31   
Lady26

Ja bih je odvela dr, ne mora biti nista ali provjeri...sretno user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 2305
5.7.2013 9:31:02   
Ašoni

Mojoj je 5 mjeseci i isto sam prije par dana primjetila, ne baš veličine klikera nego otprilike upola manje. Zvala pedijatricu, kaže da ako ne raste, nema otoka ni crvenila, onda nije ništa alarmantno. Pretpostavlja da je od hormona ali da svakako spomenemo to da pregleda na sljedećoj kontroli. Sljedeće sedmice ćemo na vakcinu, pa ću dati da to pogleda, nadam se da će sve biti ok, aBd. Kaže da ne treba puno dirati, niti mazati. Ako odeš ranije dr, javi šta kaže.

Neposredna veza do poruke: 2306
5.7.2013 18:55:26   
visnjica1
A mi bile prije par dana na kontroli i nisam tada primjetila nego slucajno dok sam je mazala kremom primjetila sam kao mali kliker ispod bradavice, nema crvenila niti otoka, a i ne boli ju na dodir

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu Ašoni)
Neposredna veza do poruke: 2307
12.7.2013 16:00:28   
Teddy Bear
Drage moje, ne znam gdje da pitam pa cu ovdje, trebam da radim UZ mozga bebi, zbog torticolisa, pa zanima da li je neko vec radio, da li ce je uspavati, radicemo na Jezeru. bas se brinem user posted image

Neposredna veza do poruke: 2308
12.7.2013 16:15:37   
canim
Mi smo radili UZV mozga s mozda 2 mjeseca, ali mi smo maksuz trazili iako nije bilo potrebe jer je imala hematom prilikom poroda pa smo htjeli za svaki slucaj da provjerimo, hB sve ok... nisu je uspavali, dok je ona skontala da je nesto diraju i cackaju vec su UZV zavrsii...

Ne znam dali moraju biti budni prilikom tog tvog pregleda, provjeri nekako, nazovi ih ili slicno, ako mislis da ce biti nemirna postoji opcija da je drzis budnom u komadu jedno 6h prije pregleda i da je malo izmoris, igraj se s njom i slicno tako da bi odspavala za vrijeme pregleda i onda nece imati potrebe da je uspavaju user posted image

< Poruku je uredio canim -- 12.7.2013 16:16:17 >

(odgovor članu Teddy Bear)
Neposredna veza do poruke: 2309
12.7.2013 16:50:49   
almondray

IZVORNA PORUKA: Teddy Bear

Drage moje, ne znam gdje da pitam pa cu ovdje, trebam da radim UZ mozga bebi, zbog torticolisa, pa zanima da li je neko vec radio, da li ce je uspavati, radicemo na Jezeru. bas se brinem user posted image

Znači uz mozga user posted image , zar nisi trebala uz vrata?.Mom starijem su nekoliko puta radili , u budnom stanju se radi , preko velike fontanele.Ništa ne boli isto kao i svaki UZ , nemoj da se sekiraš.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

Neposredna veza do poruke: 2310
12.7.2013 16:55:19   
Amam

Mi radili u bolnici s nekih 5-6 dana starosti,brzinski to bude,nista strasno

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 2311
12.7.2013 17:26:11   
magbi
Molim vas da li iko zna da li igdje radi doktor davor perunovic hitno.mi je neki broj ili nesto

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2312
12.7.2013 17:28:28   
Nedi

IZVORNA PORUKA: Amam

Mi radili u bolnici s nekih 5-6 dana starosti,brzinski to bude,nista strasno

UZ mozga nije strasan uopce i bude jako brzo gotovo. Mi smo radili 2puta i nije bilo ni govora o uspavljivanju i sl.

Sretno u svakom slucajuuser posted image

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2313
12.7.2013 18:44:30   
M kao Mama
uspavljivanja sa rade jedino kod CT i MR, kod UZ nema potrebe, pregled je bezbolan, i brzo bude gotov, nemoj se sikirati, bit će to dobro akobogda

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 2314
12.7.2013 23:25:28   
Teddy Bear
Hvala vam na odgovorima sad nam je puno lakse. Ljubim vas i grlim sve redom user posted image
Almondray radili smo UZ vrata, sve je u redu sto se tice nase dijagnoze(tortikolis), beba ima nekih zlijezdica izrazenih dr misli da je od zubica ili od prebolovane upale usiju, ponovit cemo za 2-3 mj... Bili smo kod neuropedijatra, dr je bila odusevljena mojom A, cak je rekla da ona uopste ne bi na njoj primjetila da ima kriv vrat da joj ja nisam rekla...Kaze da joj cak izgleda i starija, ne po kilama nego po ponasanju. Jos uvijek se ne prevrce, al to dr ne zabrinjava. Ona je trazila da obavimo UZ mozga, mada kaze nemojte se nista sekirati ovo je sigurno u redu, al moramo biti 100 % sigurni i ne smijemo nista prepustiti slucaju, trazila je i ponovni pregled ortopeda, na kojem smo bili i sve je u redu i jos pregled kod fizijatra sto imamo isto u cetvrtak... pa vidjet cemo sta cemo dalje... mozda sam OT al malo da olaksam dusu, pa trazim sebi slicneuser posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 2315
12.7.2013 23:28:46   
Mya_81 RR
Teddy, sretno! user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 2316
13.7.2013 7:28:01   
almondray

Hvala vam na odgovorima sad nam je puno lakse. Ljubim vas i grlim sve redom user posted image
Almondray radili smo UZ vrata, sve je u redu sto se tice nase dijagnoze(tortikolis), beba ima nekih zlijezdica izrazenih dr misli da je od zubica ili od prebolovane upale usiju, ponovit cemo za 2-3 mj... Bili smo kod neuropedijatra, dr je bila odusevljena mojom A, cak je rekla da ona uopste ne bi na njoj primjetila da ima kriv vrat da joj ja nisam rekla...Kaze da joj cak izgleda i starija, ne po kilama nego po ponasanju. Jos uvijek se ne prevrce, al to dr ne zabrinjava. Ona je trazila da obavimo UZ mozga, mada kaze nemojte se nista sekirati ovo je sigurno u redu, al moramo biti 100 % sigurni i ne smijemo nista prepustiti slucaju, trazila je i ponovni pregled ortopeda, na kojem smo bili i sve je u redu i jos pregled kod fizijatra sto imamo isto u cetvrtak... pa vidjet cemo sta cemo dalje... mozda sam OT al malo da olaksam dusu, pa trazim sebi slicneuser posted image

user posted image user posted image sretno i javi se kad završite.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

Neposredna veza do poruke: 2317
17.7.2013 20:36:43   
smajli80
Molim vas ako ko zna da mi odgovori.
Dječak se upalila ćuna išli u hitnu i dali nam antibiotik i rekli da pije Brufen(protiv bolova).

Zanima me nakon kojeg vremena mu smjem dati antibiotk.Ima 18mj i 11kg.

Hvalauser posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 2318
17.7.2013 20:39:20   
smajli80
Misleći na to da sam upravo sad dala Brufen

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2319
17.7.2013 20:46:14   
milenium
znam da se paracetamol ne smije davat u razmaku manje od 4 sata.možda za antibiotik treba bit 6 sati razmak,mislim,il čak 3. pa piše li na uputam doziranje?

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2320
17.7.2013 20:48:07   
vila_7
Vidi u uputama , a Brufen zanemari jer je druga vrsta lijekova tako da razmak izmedju Brufena i antibiotika ne trebas gledati

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 2321
17.7.2013 20:48:19   
milenium
moja beba sinoć imala 39 temperaturu,spala na 38,pa 37, danas 37, pa 38 pa maloprije 38.7. dala jojk sirup prije sat vremena jer je imala 38 a sad opet ima 38,5 a n smijem joj dat ništa jer je popila sirup prije sat-sat ipo.ne znam šta da radim.ne spada nikako temperatura.mislčila sam da je zbog zubića ali ne znam može li od zubiča biti ovako visoka??? pomozuser posted image user posted image user posted image ite

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 2322
17.7.2013 20:52:36   
henna ze
jesi probala tusirati bebu?

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 2323
17.7.2013 21:57:12   
mayra

IZVORNA PORUKA: milenium

moja beba sinoć imala 39 temperaturu,spala na 38,pa 37, danas 37, pa 38 pa maloprije 38.7. dala jojk sirup prije sat vremena jer je imala 38 a sad opet ima 38,5 a n smijem joj dat ništa jer je popila sirup prije sat-sat ipo.ne znam šta da radim.ne spada nikako temperatura.mislčila sam da je zbog zubića ali ne znam može li od zubiča biti ovako visoka??? pomozuser posted image user posted image user posted image ite

Svakako tusiranje bebe, a moze biti od zubica. Od djevera curica je svaki zub odbolovala sa temperaturom 40.
Takodje jos jedan savjet, koji je nama jednom pomogao. Odvoji bjelance od zumanca, napravi od bjelanca rijedji snijeg, stavi na gazu i to stavi bebi na ledja, trebala bi tura brzo spasti. Probaj, nemoze skoditi.

Ja sam vasar.Eto sta !
Ja sam tristo cuda.
Muzika sam. Guzva. Smeh.
Vrteska. I luda.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 2324
17.7.2013 21:58:25   
milenium
tuširala sam 2 puta u roku od 2 sata,i spane ali jako malo.sa 38 spane na 37,7 npr.

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 2325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *