|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zaova
14.6.2013 10:04:58   
jasmin

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a ko će mi objasniti no tiuser posted image
i šta ti kupuje zaova? jel svakodnevno? sedmično? il za rodjendane? koliko često se čujete?

ej pa i ja sam zaova, ja i moja snaha haman se svaki dan čujemo, imamo divan odnos
i da prekjuče mi je kupila komplet, suknja i maica i Ajši pidžamu, papuče i tašnicu

a ja se spreman na sunet kod njih, mislim da je sljedeće sedmice sjedaljka
kupila sam snahi maicu, kompet veša i nešto od šminke i naravno hedije ostalima, da ne nabrajam

a mm nek da lovu

Dakle,bitni ste si.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 701
14.6.2013 10:05:51   
Hanady RR

a ko će mi objasniti no tiuser posted image
i šta ti kupuje zaova? jel svakodnevno? sedmično? il za rodjendane? koliko često se čujete?

ej pa i ja sam zaova, ja i moja snaha haman se svaki dan čujemo, imamo divan odnos
i da prekjuče mi je kupila komplet, suknja i maica i Ajši pidžamu, papuče i tašnicu

a ja se spreman na sunet kod njih, mislim da je sljedeće sedmice sjedaljka
kupila sam snahi maicu, kompet veša i nešto od šminke i naravno hedije ostalima, da ne nabrajam
a mm nek da lovu

pa šta hoćeš ja imam dvije zaove, nemam svekrve ....

a nemoj ti da pišeš kakav si ko zaova...nije to tome...
ne piše ni na tvojim temamma tvoja svekrva nego ti o njoj...

nek se snaha javi ovdje pa nam fino kaže...šta se ti klinčiš vječito...u svim odnosima

ostavi mjesta i drugima....user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 702
14.6.2013 10:06:04   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: jasmin

meni šega d apostoji ova tema, zar zaova može biti toliko bitan faktor u životu jedne snahe?
ja imam djevera al nije mi to sad za otvarat temuo njemu, naš odnos bi opisala u 1-2 posta

I ti si zaova. I kako sam skužila družite se,bitna si joj,raja ste user posted image .
Ti očito ne kužiš da je neko nekome bitan,nekome nije.
I nešto je nekome bitno,nekome nije.

dobrooo user posted image
ajde onda hvalite se, da vas čujem

i kako ti i tvoja zaova? jel udata? jel ti ustupila dio kuće il i ona živi u jednoj etaži il istu izdaje? kako je to kod vas?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 703
14.6.2013 10:07:47   
veeseelaa
ostavi mjesta i drugima....user posted image

jebla sliku svoju hahahha pa tebe svugdje imauser posted image
expert si za svaku temu i eno mene prozivaš user posted image

i šta reče kakva ti ej zaova? kupil šta god? i kad?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 704
14.6.2013 10:08:42   
jasmin

meni šega d apostoji ova tema, zar zaova može biti toliko bitan faktor u životu jedne snahe?
ja imam djevera al nije mi to sad za otvarat temuo njemu, naš odnos bi opisala u 1-2 posta

I ti si zaova. I kako sam skužila družite se,bitna si joj,raja ste user posted image .
Ti očito ne kužiš da je neko nekome bitan,nekome nije.
I nešto je nekome bitno,nekome nije.

dobrooo user posted image
ajde onda hvalite se, da vas čujem

i kako ti i tvoja zaova? jel udata? jel ti ustupila dio kuće il i ona živi u jednoj etaži il istu izdaje? kako je to kod vas?

user posted image
Moja zaova je djevojka od 17 godina,živi s roditeljima. Imamo lijep odnos,s poštovanjem.
Ustupila mi je brata user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Neposredna veza do poruke: 705
14.6.2013 10:11:55   
veeseelaa

a i dio kuće će il ??
kako je to kod vas s imovinom?
meni se ne dopada kad se zaova uda i ode is porodične kuće vozdra, pa makar bila i u podstanarima
jesi li one tako divne da bi se odrekle imovine u korist brata?

a znam mnogo slučajeva gdje jesu, a na rubu su eegzistencije a i da nisi porodičnio je porodično

kad bi se moj djever odrekao imovine u korist mm ja bi mislila da je puko, a ujedno bi ga metnula medj zvijezdeuser posted image
eto ko ima takvu zaovu nek joj se pokloni

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 706
14.6.2013 10:16:31   
jasmin

a i dio kuće će il ??
meni se ne dopada kad se zaova uda i ode is porodične kuće vozdra, pa makar bila i u podstanarima

a znam mnogo slučajeva gdje jesu, a na rubu su eegzistencije a i da nisi porodičnio je porodično

kad bi se moj djever odrekao imovine u korist mm ja bi mislila da je puko, a ujedno bi ga metnula medj zvijezdeuser posted image

Imovina je,logično je,još uvijek pod vlašću muževog oca. Ne razmišljam o tome da mi neko nešto ustupi. Imamo želju i namjeru da u budućnosti napravimo vlastitu kuću inšaallah.

Neposredna veza do poruke: 707
14.6.2013 10:17:46   
veeseelaa
aha
a hoće li onda nakon udaje dobiti dio kuće? mislim da sa istim raspolaže?
pa bilo da izda, da ima kad dodje svoje il da živi tu?
šta misliš, pretpostvaljam da se to i zna

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 708
14.6.2013 10:21:43   
jasmin

aha

Ako moj svekar imovinu bude dijelio po šerijatu,onda ona mora dobiti svoj dio kuće.
Ja se iskreno nadam da hoće,i da ona svoj dio prihvati.
I nadam se da neće biti ono starinsko kako sestra treba braći ustupiti svoj dio.

Neposredna veza do poruke: 709
14.6.2013 10:22:29   
Medić*

a i dio kuće će il ??

Moja snaha smatra da sam divna zaova, vjerujem joj user posted image
Ne petljam se, ne petlja se gdje joj nije mjesto.
Mi nemamo roditelje, nas dvije sestre odrekle smo se sve imovine koju imamo u RS u korist dva brata. Halal im bilo. Mladji su od mene, jedan mlad ozenjen, drugi jos ne ozenjen user posted image
Stan u Becu i ovaj stan u Sa je zajednicki, to cemo regulisati kada bude trebalo...mada oni zele da se toga odreknu u nasu korist ( sestrinsku )

Odnos nam je extra stvarno, sa snajkom smo super, ona takodjer...jedan bas prijateljski odnos bez imalo ustogljenosti, opusteno totalno....meni je to normalno, uzivancija.

Uglavnom samo neka nastavi ovako, mi korektni, ona korektna i nema da ne valja :)

Pisem i smijem se ovoj nasoj temi user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 14.6.2013 10:23:37 >

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 710
14.6.2013 10:23:56   
veeseelaa
Mi nemamo roditelje, nas dvije sestre odrekle smo se sve imovine koju imamo u RS u korist dva brata. Halal im bilo. Mladji su od mene, jedan mlad ozenjen, drugi jos ne ozenjen user posted image
Stan u Becu i ovaj stan u Sa je zajednicki, to cemo regulisati kada bude trebalo...mada oni zele da se toga odreknu u nasu korist ( sestrinsku )

vi ste se zamijenili za nekretnine
jer je vama odgovaralo Beč i Sa a njim tamo
ne vidim ja tu nikavo odricanje

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 711
14.6.2013 10:24:46   
Hanady RR

aha

ma kakav su ti ovo pitanja....

sad treba sjediti i razmišljati kad neko umre šta će biti sa ''dvorima''...gluho bilo

još snaha o tome da misli...ta nije njeno o tome da misli...ima njih varće i sestra dogovore se il roditelji to rješe...

čuj nje šta pita...
majketi jesi normalna...šta će snahe mislit kad će ko umrijet i kako će se djeliti touser posted image

ja ne milim ni o imovini moje majke...gluho bilo da o tome mislim a kamoli naglas pričam o djelidbi dok je živa...pu pu...il moj muž da me pita kako ćemo podjeliti ja i sestra...pa ubila bi gauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 712
14.6.2013 10:25:19   
veeseelaa

aha

Ako moj svekar imovinu bude dijelio po šerijatu,onda ona mora dobiti svoj dio kuće.
Ja se iskreno nadam da hoće,i da ona svoj dio prihvati.
I nadam se da neće biti ono starinsko kako sestra treba braći ustupiti svoj dio.

i ja se nadam jer to mi je užasno što se dešava
kao šatro odrekla se a jednostavno takav običaj, stupu to
razumijem ko se i odrekne jer ima i previše svoje lične imovine al nema gdje da živi a odrekao se imovine u korist brata?? sestre i sl??? ma daj

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 713
14.6.2013 10:29:18   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

aha

sad treba sjediti i razmišljati kad neko umre šta će biti sa ''dvorima''...gluho bilo

još snaha o tome da misli...ta nije njeno o tome da misli...ima njih varće i sestra dogovore se il roditelji to rješe...

čuj nje šta pita...
majketi jesi normalna...šta će snahe mislit kad će ko umrijet i kako će se djeliti touser posted image

ja ne milim ni o imovini moje majke...gluho bilo da o tome mislim a kamoli naglas pričam o djelidbi dok je živa...pu pu...il moj muž da me pita kako ćemo podjeliti ja i sestra...pa ubila bi gauser posted image

ja nisam spominjala smrt, niti podjelu nakon smrti roditelja user posted image a kad smo već kod toga tvoji svekar i svekrva su umrli, logično je da je imovina eto već podijeljena ako nije bila praksa to roditelja za života
u mojoj porodici se imovina dijeli za života vlasnika, kad umre nije fazon jer možda ne bude po njegovoj želji

ja ću takodje svoju imovinu podijeliti tesmatmentom a ne da je država dijeli u skladu sa zakonom il da se ne do Bog neki obračunaju sjekirama oko nje user posted image

ne fakaj se sad za ovo zadnje user posted image , nadati se da nam djeca kao ni mi neće biti takvi

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 714
14.6.2013 10:29:44   
jasmin

aha

čuj nje šta pita...

user posted image user posted image user posted image
Joj Hanady što se ismijah,kako ti nju naruži hahaha...

Neposredna veza do poruke: 715
14.6.2013 10:32:45   
InLove
Hanady legendo ,oplakah.. al fakat si upravu user posted image user posted image user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 716
14.6.2013 10:37:32   
Medić*

vi ste se zamijenili za nekretnine
jer je vama odgovaralo Beč i Sa a njim tamo
ne vidim ja tu nikavo odricanje
r

Ti ne vidis jer ne znas detalje.
U Becu nam je stan jer je otac rahmetlli tamo radio, mi ne zivimo tamo vise , ni jedno od nas. Vise taj stan vrijedi u Becu nego kuca i par placeva u Srbiji.
Jedan brat je u Njemackoj, sestra zivi i radi u Srbiji ( Sandzaku )
Ja sam u Sa. No meni ovaj stan ne treba, muz ima svoje u Sk, za par godina planiramo se vratiti. Mi smo bili u stanu od firme, ovaj stan od oca su mi podstanari unistili boravkom tako da smo iz tog razloga tu a mogla sam ga izdavati kao i ranije a kiriju je dobivala moja nana draga user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 14.6.2013 10:40:00 >

Neposredna veza do poruke: 717
14.6.2013 10:38:54   
Medić*

IZVORNA PORUKA: InLove

Hanady legendo ,oplakah.. al fakat si upravu user posted image user posted image user posted image

Evo valjam se od smijeha, kako ona to samo sroci user posted image user posted image

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 718
14.6.2013 10:40:03   
Hanady RR

aha

čuj nje šta pita...

ja nisam spominjala smrt, niti podjelu nakon smrti roditelja user posted image a kad smo već kod toga tvoji svekar i svekrva su umrli, logično je da je imovina eto već podijeljena ako nije bila praksa to roditelja za života
u mojoj porodici se imovina dijeli za života vlasnika, kad umre nije fazon jer možda ne bude po njegovoj želji

ja ću takodje svoju imovinu podijeliti tesmatmentom a ne da je država dijeli u skladu sa zakonom il da se ne do Bog neki obračunaju sjekirama oko nje user posted image

ne fakaj se sad za ovo zadnje user posted image , nadati se da nam djeca kao ni mi neće biti takvi

pa majketi kako nisi rekla da umru kad u najvećem djelu slučajeva se na ostavinskom to rješava...
pitaš šta će zaova...
ako će ostati d aživi u kući živjet će kod svojih roitelja doks u živi što snahu pitaš i tome...šta bi snaha uopće o tome imala reći i mislitiuser posted image

ja se jesam udala nisam zatekla žive svekijvece...i imovinu su podjelili...nisu se baš roditelji nadali da će tako mladi izginuti/umrijeti...

al moje zaove ničim nisu zakinute time što su se odrekle kuće u korits brata...
čak šta više...dobile su mnogo više nego što bi dobile da su uzele dio u kući...

zemlja je drugo...tu imaju svoje djelove...al sve to odražavmo mi....

a i papri nije Bog zna šta bitan tu...
nedo Bog da se koja razvede il ima porblema u braku bez obzira na ono što imaju u sadašnjim stanovima iz djela nasljedstva one zanju d aimaju dom i kuću gdje su uvijek dobrodošle....

kad su braća i sestre odgojeni kako treba...ni sjekira ni belaja...a bogami i kad dođu zetovi i snahe noramlni pa ne pire vatre nego su relani i ne gledaju smao na sebe ...i ne računaju kome će šta ostat

ja bih sebe odmah u srce zbola kad bih rekla jednom svojoj zaovi, dobila si pare nemožeš sad u kuću...fuj....
fuj fuj...nije smao zid bitan ...bitno je i emotivno...oni su tu odrasli...i ja volim svaku ciglu svoje kuće u kojoj sma odrasla...posjeća me na tatu...sutra će na mamu...ko to meni može osporiti da ja to ''omilijem'' kad poželim...
niko...nikada...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 719
14.6.2013 10:41:50   
InLove

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Evo valjam se od smijeha, kako ona to samo sroci user posted image user posted image

I ja.. al zena je upravu sto jest,jestuser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 720
14.6.2013 10:42:08   
Medić*
ja bih sebe odmah u srce zbola kad bih rekla jednom svojoj zaovi, dobila si pare nemožeš sad u kuću...fuj....
fuj fuj...nije smao zid bitan ...bitno je i emotivno...oni su tu odrasli...i ja volim svaku ciglu svoje kuće u kojoj sma odrasla...posjeća me na tatu...sutra će na mamu...ko to meni može osporiti da ja to ''omilijem'' kad poželim...
niko...nikada...

user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 721
14.6.2013 10:43:14   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Pa ne fakat čitam očima ne vjerujem...pita na temi zaove ...prisutne shane kako će podjeliti imovinu svekijevciuser posted image

svašta majkemi...

kakav crna imovina...gdje je snahino o tome da misli uopše...

Bože me sakloniuser posted image

ja uviek okrenem situaciju...
zamislim moj muž tako u priči meni kaže...'' a kome će tvoja mama ostaviti svoj dio kuće'', a ja odmah vidim sebe u ovom obliku user posted image kako ga davimuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 722
14.6.2013 10:45:05   
InLove
Moja zaova je divna zena, nema je na dalekoo.. i da komotno mogu reci da mi je kao "sestra".. user posted image user posted image user posted image

Sad kad vesela oplete user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 723
14.6.2013 10:46:56   
veeseelaa
pa majketi kako nisi rekla da umru kad u najvećem djelu slučajeva se na ostavinskom to rješava...

gdje bona???? kod mene ne, ni kod muževih roditelja???
to je birvaktile bilo isključivo pravilo
i ne znači da jedna roditelj želi da podjednako da djeci imovinu
evo kod Jasmin će možda biti po Šerijatu, a tu ne dobivaju isto sinovi i kćeri

nije mi jasno čemu takva reakcija, niko ne priča o noževima, zbOOOdanju i sl
priča je kako je kod vas imovina podjeljena? mislim izmedju zaove i vašeg muža
kratko i jasno, bez tog ja bi ovo ja bi ono, to ej meni sve bla bla

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 724
14.6.2013 10:49:07   
veeseelaa
nego ne skreći s teme
kako ti i tvoje zaove fercerate? poklone si maloprije spomenula, koliko često iste od njih dobivaš? paze li te i maze?

nemoj samo da hvališ sebe kao snahu user posted image
user posted image user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 14.6.2013 10:50:04 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *