Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 23.5.2013 14:34:26
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: vila_7
ih mene kore sad cekaju pa ne mogu ni zubni konac a ni ovo u Mercatoru - probat cu obicni koncem ... u svakom slucaju hvala i drzite fige!
Malo nožem zarežeš okolo kore...taman sebi napraviš liniju kuda da sječeš a i onaj tvrđi dio kore vanjski da obrubiš...i samo završiš koncem prateći tu liniju. Ne znam kontaš li me
I ja ovako.
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 27.5.2013 10:57:33
ninuska
Zene drage, jel neka od vas pravi sok od zove?
ja nisam nikad,a nabra mi muz zove na selu, pa me interesuje na koji nacin vi pravite? Googlala sam i nasla sam dva nacina za pravljenje: da odstoji u vodi neko vrijeme i dr. sa kuhanjem. Koji je bolji? Heeelp!
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 27.5.2013 11:01:41
EEDITH
ja sinoć završila i super je ispalo,pravila sam taj bez kuhanja ........ oprane cvjetove preliješ prokuhanom ,ohlađenom vodom u koju dodaš limuntos i iscijediš limun(meni je bolji) odstoji 24 h,procijediš i dodaš šećer,pa opet 24h,povremeno promiješaša da se šećer istopi
_____________________________
U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 27.5.2013 11:03:52
ninuska
IZVORNA PORUKA: eldinky
ja sinoć završila i super je ispalo,pravila sam taj bez kuhanja ........ oprane cvjetove preliješ prokuhanom ,ohlađenom vodom u koju dodaš limuntos i iscijediš limun(meni je bolji) odstoji 24 h,procijediš i dodaš šećer,pa opet 24h,povremeno promiješaša da se šećer istopi
Hvala, ja pravim sok od ruze bez kuhanja i bude super.
a, ima li neka mjera, koliko vode, na koliko cvjetova i secera?
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 27.5.2013 11:07:56
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: ninuska
Zene drage, jel neka od vas pravi sok od zove?
ja nisam nikad,a nabra mi muz zove na selu, pa me interesuje na koji nacin vi pravite? Googlala sam i nasla sam dva nacina za pravljenje: da odstoji u vodi neko vrijeme i dr. sa kuhanjem. Koji je bolji? Heeelp!
Bez kuhanja! Kraće stoji al bude tako dobar da se brzo i popije :) A i zdraviji je kad ne staviš puno šećera. Moja svekrva kad hoće da joj duže ostane (koju sedmicu) ne dodaje šećer već šećeri po potrebi kad nekom pravi sok, ili ne stavlja onima koji ne vole i li nesmiju šećer (svekar mi je dijabetičar)
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 27.5.2013 11:09:49
tinkivinki
IZVORNA PORUKA: ninuska
Zene drage, jel neka od vas pravi sok od zove?
ja nisam nikad,a nabra mi muz zove na selu, pa me interesuje na koji nacin vi pravite? Googlala sam i nasla sam dva nacina za pravljenje: da odstoji u vodi neko vrijeme i dr. sa kuhanjem. Koji je bolji? Heeelp!
ja isto planiram praviti sok od zove,ja pravim 40 cvjetova u 4l vode,odstoji 24h,procijedim,dodam 4kg šećera,4 limuntusa i ostavim opet 24h,miješam povremeno.e sad ima varijanti gdje neko stavi limun unutra ili više limuntusa
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 27.5.2013 11:11:56
tinkivinki
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: vila_7
ih mene kore sad cekaju pa ne mogu ni zubni konac a ni ovo u Mercatoru - probat cu obicni koncem ... u svakom slucaju hvala i drzite fige!
Malo nožem zarežeš okolo kore...taman sebi napraviš liniju kuda da sječeš a i onaj tvrđi dio kore vanjski da obrubiš...i samo završiš koncem prateći tu liniju. Ne znam kontaš li me
i ja tako nožem obilježim da bude jednako i uzmem lijevi i desni kraj konca običnog i pomjeram
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 27.5.2013 11:20:02
EEDITH
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: eldinky
ja sinoć završila i super je ispalo,pravila sam taj bez kuhanja ........ oprane cvjetove preliješ prokuhanom ,ohlađenom vodom u koju dodaš limuntos i iscijediš limun(meni je bolji) odstoji 24 h,procijediš i dodaš šećer,pa opet 24h,povremeno promiješaša da se šećer istopi
Hvala, ja pravim sok od ruze bez kuhanja i bude super.
a, ima li neka mjera, koliko vode, na koliko cvjetova i secera?
40-45 cvjetova,5 l vode,5 limuntosa,1 limun isječeš,i to odstoji 24 h šećera 4 kg,ili 4,5 koliko voliš slatko
_____________________________
U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 30.5.2013 12:34:06
palachinken
IZVORNA PORUKA: bebacha
ovo mi je hitno
torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti jel moze okrugli 24 al koji kockasti
Može, vjerovatno. Ja bih radije 26. Da budu čestiti komadi. Ali može 24. Znači, površina pleha je cca, 450cm2. Što bi reklo, četvrtasti od 21x21cm ili pravougaonik 15x30 - da možeš korisititi iste mjere kao za kalup prečnika 24.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 30.5.2013 12:35:08
bebacha
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: bebacha
ovo mi je hitno
torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti jel moze okrugli 24 al koji kockasti
Može, vjerovatno. Ja bih radije 26. Da budu čestiti komadi. Ali može 24. Znači, površina pleha je cca, 450cm2. Što bi reklo, četvrtasti od 21x21cm ili pravougaonik 15x30 - da možeš korisititi iste mjere kao za kalup prečnika 24.
aha,skonta ma tema je zasta BiH,pa kontam bolje neka kockasta,odnosno provougaonik
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 1.6.2013 18:37:15
AnLu
Gvendolina ja sam pravila marmeladu i ovako sam. Stavila jagode i secer, izblendala, dodala jedan limun i to ukuhala, skidas pjenu dok se kuha i mjesas, dezuras pored serpe da ti ne pokipi jer se pjena "digne" i kad se ukuha to je to, jedno sat-dva sam ja kuhala otprilike.
A ako hoces da su ti jagode u komadima onda mozes da stavljas red jagoda, red secera i ostavis da prenoci u frizideru, sutradan dodas vode kad provri kuhati desetak minuta, procjediti to sto procjedis je dok, a ostalo jos ukuhas i imas dzem, tj po meni vise slatko od jagoda.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 1.6.2013 18:59:20
AnLu
Mislila sam to sto procjedis je sok, ne dok
A sok sam pravila tako sto sam posecerila jagode i ostavila da odstoje par sati, dodala malo vode i kuhala jedno satak dok jagode nisu "pobjelile" procjedila i eto ga gotov sok.
RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno 1.6.2013 21:21:33
gvendolina
e AnLu hvala ti, nasla sam recept slican ovom drugom sto si pisala. jer bi zeljela da ih sto manje kuham i da bude vise kao slatko, da zadrze aromu. evo sve do sad sam cistila jagode,posula ih secerom i ostavicu preko noci. sutra ide drugi dio "operacije" . ako gdje zapne javicu se a kad zavrsim postavim sliku i recept ( naravno ako eksperiment uspije )