|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  143 144 [145] 146 147   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
31.3.2013 15:30:08   
Alma_27
ja sam postavila pitanje bas zato sto ne vjerujem na prvu nikome kad se o ovakvim stvarima radi nego malo se raspitam i procitam jos. meni je malo cudno da bilo koji musliman bez obzira na pravac, degradira lik i djelo poslanika Muhameda a.s. i da cupa hadise iz konteksta. Posebno ako takvi zive u nasoj zajednici. Bolje provjeriti tacnost teksta

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3601
31.3.2013 16:20:02   
rerica

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

IZVORNA PORUKA: rerica

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Alma_27

zene, sta mislite o ovom tekstu? jel ovo stvarno ovako?

http://www.ha-mim.net/Duhovnost-detail/glavne-metode-vehabistickog-pokreta/

Ja mislim da je ovo neki šija pisao. Ja nisam nikad cula da je neko od "vehabija" pricao ruzno o Aliji r.a. a ovaj covjek to navodi bez dokaza.

"Novotarija je imati fotografije i veličati Ehlullaha, ali normalno je to da svugdje u zemljama u kojim su vehabije na vlasti da na svakom koraku i u svakom ćosku vidiš sliku njihovog kralja ili princa …"

Glupo je ovo sto ovaj covjek nema znanja, pogotovo vezano za Islamskie zemlje. Ja cu samo reci ono sto znam, da ovdje jest serijat na vlasti ali da to godinama polahko slabi. Sto se tice Saudijskog muftije mislim da on to ne bi dozvolio, ali problem je sto ima puno onih koji donose odluke o zakonu, nije on sam da moze odlucivati. Ovo je politika i ne treba raspravljati puno o tome, ja sam samo rekla sto znam.

"- Korištenje hadisa Bozijeg Poslanika a.s. shodno situaciji u kojoj se nalaze npr.isti hadis u situaciji koja ne ide u njihov prilog nazivaju laznim i neprihvatljivim, a kada se nađu u situaciji koja odgovara njima isti taj hadis smatraju autentičnim i prihvatljivim."

user posted image Gdje je dokaz?

Ne volim kad se nadje jedan neuk covjek i dodje pametovati a ni za sta sto prica nema konkretan ili bilo kakav dokaz. Bas bezveze tekst.

ima ih ovdje puno tih....

Da ne mislis na mene? user posted image Znam da sam napisala jednom nesto bez dokaza i bilo je netacno, ali nije bile preknupna stvar i svakako bih se ispravila kasnije i da me nije niko opomenuo. Ako mislis na ono sto sam pisala na temi seriatsko vjencanje, a ako ne onda nista user posted image

Mislim da nije mislila na tebe.
Ti si i onda navela mišljenje koje svakako postoji,ali nije od 4 poznate pravne škole.

Daliyah ne sjecam se sta si stavila, nisam bas upratila,ovako uletim,sto znam odgovorim,a sto sumnjam sutim user posted image a nisam mislila ni na koga konkretno,samo sam rekla "ima ih" a to je mnozina user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3602
31.3.2013 18:28:23   
ananas_ze

ovaj tekst sam samo letimicno pregledala, ugrabila onaj dio o Aliji, r.a. nastavila do kraja i vidjela da ne pise ime i prezime onoga ko je tekst napiso, to mi je bilo dovoljno, uvijek provjerim ko je autor, ako je neko za koga nisam cula provjerim inf o njemu, a tekstovi poput ovog najcesce nisu potpisani.

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 3603
31.3.2013 18:34:15   
Medić*

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

ovaj tekst sam samo letimicno pregledala, ugrabila onaj dio o Aliji, r.a. nastavila do kraja i vidjela da ne pise ime i prezime onoga ko je tekst napiso, to mi je bilo dovoljno, uvijek provjerim ko je autor, ako je neko za koga nisam cula provjerim inf o njemu, a tekstovi poput ovog najcesce nisu potpisani.

Meni kod ovog teksta nije ni bilo potrebno vidjeti autora, vec prva recenica pokazuje koliko je tekst nebulozan....Nije bilo potrebe da nastavljam sa citanjem.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 3604
31.3.2013 18:35:01   
ananas_ze
ot medic jesi primila od mene pp?

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 3605
31.3.2013 19:08:59   
Medić*
Ananas nisam draga nista dobila, evo sada usla na pp :)

Usput si me napmenula da udjem i odg na par poruka user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 3606
31.3.2013 19:29:15   
Medi_87
user posted image user posted image Medic e nek te je podsjetila

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 3607
1.4.2013 1:40:06   
ena23
zene ja imam pitanje. kada ste se pokrile (znate vec sta mislim, stavile hidzab)? kako su to prihvatili vasi ukucani? je li to bio veliki iskorak, tj. velika promjena vase garderobe? kako ste reagovale na lose komentare i jeste li ih uopste imale?

ja sam danas malo samu sebe iznenadila... usla u HM i onako razgledam malo, novi ljetni modeli dosli, i ja gledam onako duge hlace i tunikice i kontam sebi e vidis, i da se pokrijem toliko toga se ima uzeti lijepog, laganog, ljetnog, leprsavog, a za pokrivene... i onda stala u radnji i kontam sama sebi... od kad sam to ja pocela razmisljati o pokrivanju??? bas sam samu sebe iznenadila user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3608
2.4.2013 10:35:34   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: rerica

Daliyah ne sjecam se sta si stavila, nisam bas upratila,ovako uletim,sto znam odgovorim,a sto sumnjam sutim user posted image a nisam mislila ni na koga konkretno,samo sam rekla "ima ih" a to je mnozina user posted image

Ok, nista onda user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3609
2.4.2013 11:00:20   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: ena23

zene ja imam pitanje. kada ste se pokrile (znate vec sta mislim, stavile hidzab)? kako su to prihvatili vasi ukucani? je li to bio veliki iskorak, tj. velika promjena vase garderobe? kako ste reagovale na lose komentare i jeste li ih uopste imale?

ja sam danas malo samu sebe iznenadila... usla u HM i onako razgledam malo, novi ljetni modeli dosli, i ja gledam onako duge hlace i tunikice i kontam sebi e vidis, i da se pokrijem toliko toga se ima uzeti lijepog, laganog, ljetnog, leprsavog, a za pokrivene... i onda stala u radnji i kontam sama sebi... od kad sam to ja pocela razmisljati o pokrivanju??? bas sam samu sebe iznenadila user posted image

Ja sam elhamdulillah pokrivena od 6 godina, ali svejedno imala sam svkakvih komentara i vecinom nisam reagovala, presutim jednom-dva puta i prestanu sa komentarima. Bolje da ti se jave zene koje su se pokrile kad su odrasle, ipak je to dosta drugacije.

A nravno da ima i prelijepe odjece za pokrivene. Ja nisam nikad oblacila hlace, ni uske ni siroke, a nisam ni usku odjecu (jesam kad sam bila malo mladja), znaci oblacila sam odjecu koja nije ni malo prozirna, nije uska, nisu drecave boje, ali je odjeca stvarno bila lijepa. Ima prelijepe ljetne i zimske odjece za pokrivene user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 3610
23.4.2013 22:45:21   
scarlett
Zna li neka od vas pouzdano u kakvim dozama se uzima ćurokotovo ulje (djeca i trudnice). Na internetu nalazim jako oprećne informacije, a vjerujem da vas ima ovdje koje imate pouzdane informacije.
Hvala user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 3611
23.4.2013 23:21:05   
canim
Ja znam da trudnice ne smiju piti curekotovo ulje jer moze doci do kontrakcija sto moze prouzrokovati pobacaj.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 3612
24.4.2013 0:01:20   
scarlett
Pa da, to sam i ja pročitala, ali su mi svi izvori nesigurni. Zato i želim sa vama da provjerim.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 3613
24.4.2013 0:12:41   
scarlett
Da li se djeci smije mješati u hranu i smije li se kombinovati sa svim ili treba neki oprez prilikom davanja?

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 3614
24.4.2013 13:14:57   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: ena23

2007.g. Za Ramazan, mama se bunila al me otac podrzao a prije toga sam cijelu godinu nosila samo dugi rukav i suknje, tako da sam se 'pripremila' za hidzab....jednu godinu, sama sam sebi rekla 'odsad nosis sve dugo i siroko' i to mi je jaaaako pomoglo tako da hidzab nije bio velika promjena
eh najvise me prepao hadis i on me trznuo i najvise dojmio za pokrivanje a to je da
!!!!!!NECe uci u Dzennet niti ce osjetiti Njegov miris zena koja nije propisno obucena(tj pokrivena)!!!!!poslije tog hadisa za mene nije bilo vise kolebanja..zelim ti da sto prije ispunis svoju zelju i da se pokrijes aBd

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 3615
24.4.2013 14:32:06   
gerberka
Bebice, da li ovo znaci tj da li tvrdis da ko god ne nosi hidzab ide pravac u dzehennem???
i da..Allah Mubarek za trudnocu, neka ti je s hajrom user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3616
   [Obrisana poruka]
24.4.2013 14:47:21   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 3617
24.4.2013 14:59:28   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: gerberka

Bebice, da li ovo znaci tj da li tvrdis da ko god ne nosi hidzab ide pravac u dzehennem???
i da..Allah Mubarek za trudnocu, neka ti je s hajrom user posted image

Ako je ovaj hadis vjerodostojan onda to ne tvrdi ona...već hadis.user posted image

nisi razumjela user posted image hadis kazuje, a vjernik ga tumaci. Tvrdnja je ono kako mi razumijemo.
Da li ti znas? kada procitas hadis da li to znaci ovo sto sam pitala ili je tvoj zakljucak rezukltat tvog tumacenja procitanog hadisa? user posted image

uzmimo da je vjerodostojan..mene zanima da li se on, kada se procita tumaci ovako: Ako osoba klanja, posti, humana je, pomaze starima..i hajde da skratim..cini sve sto Allah voli..ALI nije pokrivena..takva ne ulazi u Džennet???

Allah, Jedini - On najbolje zna.

< Poruku je uredio gerberka -- 24.4.2013 15:05:35 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3618
24.4.2013 15:08:50   
gerberka
što se tice pokrivanja i reakcije okoline..moja je prijateljica zaista prolazila kroz tesko razdoblje..Allah je nagradio za sve sto je izdrzala..nisam mogla vjerovati..nadam se da ce za izdrzljivost imati nagradu, a stvarno se drzala kao lavica.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3619
24.4.2013 15:11:32   
Bebica11
gerberko ja ne znam ko ce uci u Dzennet a ko ne, ja molim Allaha da ja udjemuser posted image i trudim se da klanjam i izvrsavam svoje obaveze koliko mogu, ja mogu ovdje prenijeti STA JE MENE PREPALO i pomoglo da donesem odluku

prenosim:

"Drugi šart – da hidžab bude gust toliko da se ne vidi kroz njega.

Dokaz za ovaj šart je gore spomenuti hadis od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, koga bilježi Muslim u svom Sahihu da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Dvije skupine stanovnika Vatre nisam ih vidio: ljudi sa bičevima poput kravljih repova sa kojima udaraju narod, i žene obučene a gole, koje se uvijaju kada hodaju, njihove glave su poput nagetih grba od deva, neće ući u Džennet niti osjetiti njegov miris, a njegov miris se osjeti na udaljenosti od toga do toga".

Kaže Ibn Abdulberr, rahmetullahi alejhi: "Ovde se misli na žene koje oblače laganu odjeću koja opisuje i ne pokriva, pa se takve žene nazivaju obučenim a u suštini su gole"."

http://www.et-taqwa.com/index.php/fetve/fetve-za-ene/1050-nekoliko-pitanja-koja-se-tiu-vjernica.html

Hadis je kako vidis vjerodostojan, kod vjernika je stanje takvo da kad se ukaze na nesto oni se prepadnu i ucvrste svoj iman a dok kod ljudi koji nemaju vjere Kur'an i hadis samo povecaju odbojnost prema Islamu, ja molim Allaha da se pronadjemo u prvoj skupini, amin

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3620
24.4.2013 15:19:49   
gerberka
vjerujem da je vjerodostojan, jer smatram da iznosiš samo ono što si provjerila i u sto si se uvjerila user posted image

Ali mi nije bilo jasno da li si to navela kao razlog koji te prepao ili kao tvoje tumacenje hadisa.
Ali sad mi je jasno kad si napisala da je to tebe prepalo.

A Allah najbolje zna svačije srce user posted image ne bih o ovome oko odbojnosti, jer nisam iznijela nikakvu odbojnost nego mi nije bilo jasno kao sto sam i pitala. Neki upit, neko pitanje ne treba da se tumaci kao odbojnost prema onome što je napisano nego kao nejasnocu onoga koji čita tejst. I po vjeri trebamo si pomagati, a ja sam pitala jer mi nije bilo jasno.

A Allah najbolje zna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3621
24.4.2013 15:22:37   
Bebica11
gerbo jest insaAllah bice prinove aBd, samo da bude s hajrom, haj i ti sa mnom znas da se pratimouser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3622
24.4.2013 15:25:40   
gerberka

IZVORNA PORUKA: Bebica11

gerbo jest insaAllah bice prinove aBd, samo da bude s hajrom, haj i ti sa mnom znas da se pratimouser posted image

nevjerov atno, ali taman ti pisem kako smo cekale ciklus i zezale se..a vidi, hvala Bogu, ti user posted image . Želim ti sve najbolje, a ja cu kad bude suđeno user posted image baš sam se obradovala, jer nisam duže bila na RR-u user posted image user posted image user posted image Eto N ce aBda dobiti bracu ili seku user posted image pratimo se na drugim temama, da ne idemo OT. user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3623
8.5.2013 11:46:56   
SdZ
Moram s vama da podijelim jednu veselu vijest.

Moja seka, ove godine sesnaestogodisnjakinja, cvrsto odlucila da s prvim danom mjeseca ramazana mahrama postane njen ukras do kraja zivota.
Jesam sretna. user posted image user posted image

Molim Allaha da joj ucvrsi njen iman i da zauvijek koraca pravim putem kojim je krenula.
user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3624
8.5.2013 21:17:54   
jasmin

IZVORNA PORUKA: SdZ

Moram s vama da podijelim jednu veselu vijest.

Moja seka, ove godine sesnaestogodisnjakinja, cvrsto odlucila da s prvim danom mjeseca ramazana mahrama postane njen ukras do kraja zivota.
Jesam sretna. user posted image user posted image

Molim Allaha da joj ucvrsi njen iman i da zauvijek koraca pravim putem kojim je krenula.
user posted image

Allahu Ekber user posted image user posted image user posted image .
Čestitaj joj i od nas i kaži da joj šaljemo najtoplije zagrljaje.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 3625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  143 144 [145] 146 147   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  143 144 [145] 146 147   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *