|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
12.4.2013 20:56:39   
jasmin
IZVORNA PORUKA: aazra

"Allah uzima duše u vrijeme smrti njihove - a koja nije umrla - u snu njenom. Tad zadržava onu kojoj je odredio smrt, a šalje drugu do roka određenog" (Ez-Zumer, 42). Kaže Abdurrahman es-S''adi u svom tefsiru (str. 725): "Ovaj ajet je dokaz da su duša i nefs tijelo koje opstoji samo po sebi, da se ona (duša) po svojoj suštini razlikuje od suštine tijela, da je ona stvorenje koje je mudro osmišljeno, Allah sa njom rapolaže tako što je usmrćuje, zadržava i šalje, i da se duše živih i umrlih susreću u Berzehu (zagrobnom životu), sastaju se i međusobno razgovaraju, a zatim Allah vrati duše živih (u njihova tijela) a zadrži duše umrlih".

Hvala jasmin na tekstu, evo ja bih izdvojila ovaj gore dio i ajet koji potvrdjuje sve navedeno receno na tu temu...user posted image

Usput, ja sam danas uzivala u ovom danu kad ne perem ves user posted image i vezano za to, ne vidim u tome nesto lose, mislim da je i "zdravo" odvojiti jedan dan za sebe, ne razmisljati pranju vesa, prozora i brisanju poda user posted image

A vezano za te "gatke", jasmin imam jedno pitanje...desna i lijeva strana, je li bas bitno oblaciti prvo desnu carapu, mene moji napadaju kad djetetu prvo obucem lijevu carapu, cipelu...a da vam priznam ja se slabo i orijentisem kad su te strane u pitanju user posted image , moram zamisliti olovku u ruci da bi skontala gdje mi je lijevo, gdje desno..

izgubljena u svemiru user posted image

A riječi Uzvišenog: "Vas će tri vrste biti", tj. tri grupacije. "Oni dešnjaci - ko su dešnjaci?!" To su oni koji će biti sa desne strane Arša, a oni su izišli iz Ademove desne strane, kojima će biti date njihove knjige u desnu ruku i kao stanovnici Dženneta.
Aiša r.a. kazuje: “Allahov Poslanik s.a.v.s. je u svemu volio desnu stranu: prilikom pranja, prilikom češljanja i prilikom obuvanja obuće.”

«Kada bi Resulullah, s.a.v.s, legao u postelju stavio bi desnu ruku ispod svog obraza».
Preneseno je u sahih-ul-Buhari da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao el-Bera` bin `Azibu:»Prije odlaska na počinak, uzmi abdest kao da ćeš klanjati namaz, lezi na desnu stranu i reci:»Gospodaru, predajem se Tebi, stavljam svoju dušu u Tvoju ruku, okrećem svoje lice Tebi, povjeravam svoju sudbinu Tebi, stavljam svoju vjeru u Tvoju zaštitu, veličam Te i bojim Te se. Ja nemam pribježišta od Tebe osim traženja utočišta u Tebi. Vjerujem u Tvoju objavljenu Knjigu i Poslanika kog si Ti poslao.» Neka ovo budu posljednje riječi koje kažeš za tu noć. Ako bi tvoja sudbina bila da umreš tu noć, umro bi kao vjernik.» (Buharija, 11/93; Muslim, 2710;)

Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: Kada obuvate obuću, obucite prvo desnu nogu, a kada je izuvate izujte je prvo sa lijeve. Neka desna noga bude prva koju obuvate, a zadnja sa koje izuvate.
Čak je naš Poslanik preporučivao kada se dijeli hrana ili piće da se ide s desna na lijevo,a ne s lijeva na desno kako se našim prostorima radi. Ili ono da se počinje od najstarijeg. Jednostavno s desna na lijevo user posted image .

< Poruku je uredio jasmin -- 12.4.2013 21:05:05 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 951
12.4.2013 20:58:12   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Iman83

"Allah uzima duše u vrijeme smrti njihove - a koja nije umrla - u snu njenom. Tad zadržava onu kojoj je odredio smrt, a šalje drugu do roka određenog" (Ez-Zumer, 42). Kaže Abdurrahman es-S'adi u svom tefsiru (str. 725): "Ovaj ajet je dokaz da su duša i nefs tijelo koje opstoji samo po sebi, da se ona (duša) po svojoj suštini razlikuje od suštine tijela, da je ona stvorenje koje je mudro osmišljeno, Allah sa njom rapolaže tako što je usmrćuje, zadržava i šalje, i da se duše živih i umrlih susreću u Berzehu (zagrobnom životu), sastaju se i međusobno razgovaraju, a zatim Allah vrati duše živih (u njihova tijela) a zadrži duše umrlih".

Hvala jasmin na tekstu, evo ja bih izdvojila ovaj gore dio i ajet koji potvrdjuje sve navedeno receno na tu temu...user posted image

Usput, ja sam danas uzivala u ovom danu kad ne perem ves user posted image i vezano za to, ne vidim u tome nesto lose, mislim da je i "zdravo" odvojiti jedan dan za sebe, ne razmisljati pranju vesa, prozora i brisanju poda user posted image

Divan tekst...hvala Jasmin.

A ovo dole, dokle god to ne radiš čisto da uživaš u petku,odvojiš vrijeme za sebe i sl mislim da nema problema.
Ali kad to ne radiš je se bojiš da će ti se nešto loše desiti jer vjeruješ da je tako i vjerom zabranjeno...onda nije ok.user posted image

Ja i danas obrnuh mašinu vešauser posted image

Ja danas obrnuh dvije i složih dvije suhe user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 952
12.4.2013 21:01:17   
R&T@

IZVORNA PORUKA: jasmin

sastavio bi otvorene dlanove prema licu, puhnuo u njih i proučio (u njih) suru Ihlas, Felek i Nas, te potom potrao dlanovima svoje tijelo koliko može dohvatiti, počevši od glave i prednjeg dijela tijela; to bi ponovio tri puta.

A rasireni dlanovi i potrati samo liceuser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 953
12.4.2013 21:10:37   
jasmin
IZVORNA PORUKA: tajra

sastavio bi otvorene dlanove prema licu, puhnuo u njih i proučio (u njih) suru Ihlas, Felek i Nas, te potom potrao dlanovima svoje tijelo koliko može dohvatiti, počevši od glave i prednjeg dijela tijela; to bi ponovio tri puta.

A rasireni dlanovi i potrati samo liceuser posted image

Misliš kod učenja fatihe?
Rašireni dlanovi su svakako kod učenja dove,a po pitanju potiranja lica imaju 3 mišljenja.
1. Potiranje lica poslije proučene dove je sunnet.

2. Potiranje lica poslije proučene dove je bid''at.

3. Potiranje lica poslije proučene dove nije ni sunnet ni bid''at tj. ono je mubah i dozvoljen čin, ako ga čovjek učini nećemo ga smatrati novotarom, a ako ga ne učini nećemo reći da mu je djelo krnjavo.
Po meni je najispravnije mišljenje da potiranje lica, poslije proučene dove, nije sunnet, jer su svi hadisi koji govore o ovom propisu da''if-slabi, i nije moguće dokazati sunnijjet nekog čina pomoću da''if i slabih predaja, i ovo je stav šejhul-islama Ibnu Tejmijje rhm..

Izdvojeno iz http://minber.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=5297:potiranje-lica-dlanovima-nakon-prouene-dove-sunnet-ili-bidat&catid=45:hadis&Itemid=57

< Poruku je uredio jasmin -- 12.4.2013 21:11:10 >

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 954
12.4.2013 21:13:03   
aazra
Jasmin, Iman, hvala vam puno user posted image

Znaci, ovo za desnu - lijevu stranu ipak nije "gatka", ma ustvari imam i veru na desnoj strani po tome se jos najbolje orijentisem..ali, ne obracam paznju kad su te sitnice u pitanju, ni sebi ni djetetu, sad vidim bi trebala...user posted image

Inace, kod nas se taj petak bas ozbiljno shvaca, neki ljudi tako s posla odu na dzumu i ne vrate se na posao...user posted image

Ja skoro svaku noc, osim kad sam u hajzu, ucim te tri sure pred spavanje, ali ne mogu da shvatim to sa potiranjem rukama...da li prvo proucis pa protrljas tijelo ili istovremeno, probala sam jednom malenom tako prije negos to je legao, mada ima i dova za zastitu djeteta, ali nesto je taj dan bio nemiran...user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 12.4.2013 21:14:29 >

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 955
12.4.2013 21:17:06   
jasmin

Znaci, ovo za desnu - lijevu stranu ipak nije "gatka", ma ustvari imam i veru na desnoj strani po tome se jos najbolje orijentisem..ali, ne obracam paznju kad su te sitnice u pitanju, ni sebi ni djetetu, sad vidim bi trebala...user posted image

Inace, kod nas se taj petak bas ozbiljno shvaca, neki ljudi tako s posla odu na dzumu i ne vrate se na posao...user posted image

Ja skoro svaku noc, osim kad sam u hajzu, ucim te tri sure pred spavanje, ali ne mogu da shvatim to sa potiranjem rukama...da li prvo proucis pa protrljas tijelo ili istovremeno, probala sam jednom malenom tako prije negos to je legao, mada ima i dova za zastitu djeteta, ali nesto je taj dan bio nemiran...user posted image

Prvo raširiš dlanove kao kad učiš dovu,samo ih spojiš,dakle mali prst do malog,puhneš u njih i proučiš tri navedene sure,a zatim potareš tijelo počevši od glave,dokle god možeš dohvatiti. I tu radnju ponoviš 3x.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 956
12.4.2013 21:20:12   
jasmin
Što se tiče džume,sve piše u istoimenoj suri...

O vjernici, kada se u petak na molitvu pozovete, kupoprodaju ostavite i pođite molitvu obaviti; to vam je bolje, neka znate!

A kad se molitva obavi, onda se po zemlji raziđite i Allahovu blagodat tražite i Allaha mnogo spominjite, da biste postigli što želite.

9,10 ajet,jasno se vidi u 10 om ajetu da se nakon namaza ide za obavezama.
Pa i za pranjem veša user posted image .

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 957
12.4.2013 21:21:51   
aazra
Znaci nakon sto puhnes u dlanove tri navedene sure procis po jednom, nakon toga predjes rukama po tijelu, i tako jos dva puta, jesam li tacno to rekla...user posted image

user posted image user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 12.4.2013 21:22:34 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 958
12.4.2013 21:22:30   
jasmin

Znaci nakon sto puhnes u dlanove tri navedene sure procis po jednom jednom, nakon toga predjes rukama po tijelu, i tako jos dva puta, jesam li tacno to rekla...user posted image

Da user posted image user posted image .

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 959
   [Obrisana poruka]
12.4.2013 21:23:31   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 960
12.4.2013 21:23:55   
jasmin

Prvo raširiš dlanove kao kad učiš dovu,samo ih spojiš,dakle mali prst do malog,puhneš u njih i proučiš tri navedene sure,a zatim potareš tijelo počevši od glave,dokle god možeš dohvatiti. I tu radnju ponoviš 3x.

A možeš navedene sure učiti i tokom hajzauser posted image

Tako je.
Nema smetnje.

< Poruku je uredio jasmin -- 12.4.2013 21:24:23 >

Neposredna veza do poruke: 961
12.4.2013 21:26:35   
aazra

O vjernici, kada se u petak na molitvu pozovete, kupoprodaju ostavite i pođite molitvu obaviti; to vam je bolje, neka znate!

A kad se molitva obavi, onda se po zemlji raziđite i Allahovu blagodat tražite i Allaha mnogo spominjite, da biste postigli što želite.

Pa i za pranjem veša
user posted image .

Meni se cini da cu ja morati poceti ukljucivat masinu i petkom user posted image

Jasmin, praktikujes li ti to sa ucenjem Sura IHlas, Feleq i Nas pred spavanje ukljucujuci protiranje tijela rukama...? Ja cesto legnem bas kasno...ali, drago mi je da je sad sve jasno i oko toga, hvala jos jednom user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 962
12.4.2013 21:28:58   
jasmin

Pa i za pranjem veša
user posted image .

Meni se cini da cu ja morati poceti ukljucivat masinu i petkom user posted image

Jasmin, praktikujes li ti to sa ucenjem Sura IHlas, Feleq i Nas pred spavanje ukljucujuci protiranje tijela rukama...? Ja cesto legnem bas kasno...ali, drago mi je da je sad sve jasno i oko toga, hvala jos jednom user posted image

Ne uspijem uvijek potirati user posted image .
Ali nikad ne zaspem bez učenja.
Još ajetul kursijj i 2 zadnja ajeta sure bekara.
Često učim djeci pred spavanje kako bi i oni naučili.

< Poruku je uredio jasmin -- 12.4.2013 21:29:33 >

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 963
12.4.2013 21:29:42   
aazra

Ja sam to i radila..dok nisam naisla na nekim stranicama da ne bi trebalo iz Kur'ana uciti ni ono sto se zna napamet u tim danima, samo dove pa sam prestala...nekad je tako tesko u vezi necega naci ispravno tumacenje, posebno nama koje nismo isle u vjerske skole pa nam je dosta toga nepoznato (npr. neke pojedinosti u vezi uzimanja abdesta, namaza isl) user posted image

Neposredna veza do poruke: 964
12.4.2013 21:33:03   
jasmin

Ja sam to i radila..dok nisam naisla na nekim stranicama da ne bi trebalo iz Kur''ana uciti ni ono sto se zna napamet u tim danima, samo dove pa sam prestala...nekad je tako tesko u vezi necega naci ispravno tumacenje, posebno nama koje nismo isle u vjerske skole pa nam je dosta toga nepoznato (npr. neke pojedinosti u vezi uzimanja abdesta, namaza isl) user posted image

Nema smetnji da žena u hajzu i nifasu na hadžu čita (i uči) dove, kao i da uči Kur’an, u skladu sa ispravnijim mišljenjem učenjaka. To je zato što ne postoji jasan i vjerodostojan tekst kojim se zabranjuje ženi u hajzu i nifasu da uči Kur’an. Takav tekst postoji samo u vezi s osobom koja je džunup, a to je hadis koji prenosi Alija, Allah njime bio zadovoljan i učinio ga zadovoljnim. O ženi u hajzu i nifasu postoji hadis koji prenosi Ibn-Omer, a glasi: ”Žena u hajzu, kao i osoba koja je džunup ne mogu učiti ništa iz Kur’ana.” Ovaj je hadis, međutim, slab (daif), jer se prenosi putem Ismaila ibn Ajjaša, a on ga prenosi od Hidžazlija, a u slučaju kada on prenosi od njih, on se smatra slabim prenosiocem. Žena će u hajzu i nifasu, dakle, učiti Kur’an, ali napamet i bez doticanja Mushafa. Džunupu nije dozvoljeno učiti Kur’an, ni napamet, a niti dotičući Mushaf, sve dok se ne okupa.
Razlika između ova dva slučaja jeste to što je vremenski period u kojem je osoba u stanju džunupluka kraći. Takva osoba se može okupati odmah nakon spolnog snošaja, vremenski period takvog stanja je kratak i od njega zavisi kada će se okupati. U nemogućnosti da dođe do vode, uzet će tejemum, te će klanjati i učiti Kur’an. Za razliku od ove osobe, žena u hajzu i nifasu ne utiče na svoju čistoću, nego to zavisi od Uzvišenog Allaha. Hajz i nifas traju danima i zato je u tim danima dozvoljeno učiti Kur’an kako joj ne bi prošao fadilet učenja Kur’ana kao i učenja šerijatskih propisa iz Allahove Knjige. Ako žena u ovom stanju može učiti nešto iz Kur’ana, onda je preče da može učiti dove u kojima ima ajeta, hadisa i sl.
Eto, to je ispravno i to je ispravnije mišljenje koje zastupaju dva tabora učenjaka, Allah im se smilovao
Šejh Ibn-Baz

Fetve o ženskim pitanjima-sakupio Muhammed el-Musnid 34 str.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 965
12.4.2013 23:33:34   
mala_sa

Ja sam to i radila..dok nisam naisla na nekim stranicama da ne bi trebalo iz Kur''ana uciti ni ono sto se zna napamet u tim danima, samo dove pa sam prestala...nekad je tako tesko u vezi necega naci ispravno tumacenje, posebno nama koje nismo isle u vjerske skole pa nam je dosta toga nepoznato (npr. neke pojedinosti u vezi uzimanja abdesta, namaza isl) user posted image

Nema smetnji da žena u hajzu i nifasu na hadžu čita (i uči) dove, kao i da uči Kur’an, u skladu sa ispravnijim mišljenjem učenjaka. To je zato što ne postoji jasan i vjerodostojan tekst kojim se zabranjuje ženi u hajzu i nifasu da uči Kur’an. Takav tekst postoji samo u vezi s osobom koja je džunup, a to je hadis koji prenosi Alija, Allah njime bio zadovoljan i učinio ga zadovoljnim. O ženi u hajzu i nifasu postoji hadis koji prenosi Ibn-Omer, a glasi: ”Žena u hajzu, kao i osoba koja je džunup ne mogu učiti ništa iz Kur’ana.” Ovaj je hadis, međutim, slab (daif), jer se prenosi putem Ismaila ibn Ajjaša, a on ga prenosi od Hidžazlija, a u slučaju kada on prenosi od njih, on se smatra slabim prenosiocem. Žena će u hajzu i nifasu, dakle, učiti Kur’an, ali napamet i bez doticanja Mushafa. Džunupu nije dozvoljeno učiti Kur’an, ni napamet, a niti dotičući Mushaf, sve dok se ne okupa.
Razlika između ova dva slučaja jeste to što je vremenski period u kojem je osoba u stanju džunupluka kraći. Takva osoba se može okupati odmah nakon spolnog snošaja, vremenski period takvog stanja je kratak i od njega zavisi kada će se okupati. U nemogućnosti da dođe do vode, uzet će tejemum, te će klanjati i učiti Kur’an. Za razliku od ove osobe, žena u hajzu i nifasu ne utiče na svoju čistoću, nego to zavisi od Uzvišenog Allaha. Hajz i nifas traju danima i zato je u tim danima dozvoljeno učiti Kur’an kako joj ne bi prošao fadilet učenja Kur’ana kao i učenja šerijatskih propisa iz Allahove Knjige. Ako žena u ovom stanju može učiti nešto iz Kur’ana, onda je preče da može učiti dove u kojima ima ajeta, hadisa i sl.
Eto, to je ispravno i to je ispravnije mišljenje koje zastupaju dva tabora učenjaka, Allah im se smilovao
Šejh Ibn-Baz

Fetve o ženskim pitanjima-sakupio Muhammed el-Musnid 34 str.

Jasmin hvala ti puno na ovom pojasnjenju, ja dosad nisam ucila nista jer su me svi uvjeravali da se to ne smije user posted image user posted image

Ja od malih nogu imam ovu "naviku" ucenja sura pred spavanje, bas ovim redom i na nacin na koji si napisala; naucila me moja rahmetli nana user posted image . Nadam se da cu insAllah i ja svom djecaku stvoriti ovu naviku.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 966
18.4.2013 15:05:34   
mirnah
Jasmin, molim te da mi odgovoris. Naime moja rodica odavno ima problema sa zelucem, isto kao i ja. Nervoza, struna ili sta vec je problem. Saznala je za jednu zenu koja radi te strune i istodobno uci. Rijesen joj je problem u vrlo kratkom periodu. Posto ja imam isto namjeru posjetiti tu zenu, voljela bih znati koji je stav vjere prema takvim cinovima. Poznajem osobno zenu, divna je osoba, a ima bolesno dijete. Ne naplacuje nista, ne prima novac ni nista. Mozda se pitanje ponavlja...ali eto. Unaprijed hvala

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 967
18.4.2013 15:28:23   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mirnah

Jasmin, molim te da mi odgovoris. Naime moja rodica odavno ima problema sa zelucem, isto kao i ja. Nervoza, struna ili sta vec je problem. Saznala je za jednu zenu koja radi te strune i istodobno uci. Rijesen joj je problem u vrlo kratkom periodu. Posto ja imam isto namjeru posjetiti tu zenu, voljela bih znati koji je stav vjere prema takvim cinovima. Poznajem osobno zenu, divna je osoba, a ima bolesno dijete. Ne naplacuje nista, ne prima novac ni nista. Mozda se pitanje ponavlja...ali eto. Unaprijed hvala

Mila moja,ovo su jako osjetljiva pitanja i savjetujem te od srca da pitaš detaljno na...
http://minber.ba/fetve/index.php?option=com_contact&Itemid=86

Ja ne bih išla.

(odgovor članu mirnah)
Neposredna veza do poruke: 968
18.4.2013 15:31:37   
Anoniman
A kakve veze ima sad struna i neko ucenje?
Ja kao mala sam cesto znala da se strunim, pa bi mi nana pravila strunu. Sada to i sama znam raditi. To je trazenje bila i masazom ga vracati na pravo mjesto. Kakvo ucenje i bakraci?!

Ja se ne bih igrala sa stvarima kada mi neko nepoznat nesto uci...

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 18.4.2013 15:34:41 >

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 969
18.4.2013 15:53:22   
ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Ja kao mala sam cesto znala da se strunim, pa bi mi nana pravila strunu. Sada to i sama znam raditi. To je trazenje bila i masazom ga vracati na pravo mjesto. Kakvo ucenje i bakraci?!

I ja htjedoh ovo upitati pa odustah, pa se opet vratih jer me baš kopka user posted image

O struni znam ovo što je pahuljica napisala, nisam čula da se nešto posebno pri tome uči.

A hajd znaj, možda žena samo bismilu prouči pa je ok user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 970
18.4.2013 15:57:41   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

To je ono sporno u svemu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 971
18.4.2013 16:22:15   
mirnah
Razumijela sam. Tako mi je ona rekla, da osim sto joj je rijesila taj problem sa zelucem i strunom, 3 dana uzastopno je morala dolaziti i navodno ucila...e sad sta i kako, to ne zna ni ona. Da ne znam zenu i koliko je divna kao osoba, ne bih ni razmisljala o tome...U svakom slucaju hvala na odgovorima.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 972
18.4.2013 16:24:26   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mirnah

Razumijela sam. Tako mi je ona rekla, da osim sto joj je rijesila taj problem sa zelucem i strunom, 3 dana uzastopno je morala dolaziti i navodno ucila...e sad sta i kako, to ne zna ni ona. Da ne znam zenu i koliko je divna kao osoba, ne bih ni razmisljala o tome...U svakom slucaju hvala na odgovorima.

To je najveći razlog zbog kojeg ja ne bih otišla.
Uostalom struna je jedno,nervoza drugo user posted image .

(odgovor članu mirnah)
Neposredna veza do poruke: 973
   [Obrisana poruka]
18.4.2013 21:42:05   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 974
19.4.2013 0:10:43   
aazra

Vizavi onog da se djeca sklone u vrijeme akšama, ja sam nešto slično čula za dječiju odjeću...kao navodno je treba pokupiti sa štrika/sušenja i nikako ne smije da prenoći vani jer se na nju(navodno) kače šejtani.user posted image
Mislim, nisam tako nikad uradila, al eto...kopka me to pitanjeuser posted image

Nisam jasmin user posted image ali meni ovo lici kao na ono ne - pranje vesa utorkom i petkom user posted image

Nego imam i ja pitanje a vezano je za jedan hadis na kojeg sam danas nasla...vjerujem da je vjerodostojan, samo ne znam treba li ga shvatati u "bukvalnom" smislu, tj. zanemariti neke druge stvari, pretpostavljam da ne, ali eto, bas me zanima sta jasmin misli user posted image

"Ko Allaha zamoli za Džennet tri puta (Allahumme inni eseluke el-Džennete), Džennet će reći: "O Allahu! Uvedi ga u Džennet!"
A ko zatraži zaštitu (od Allaha) od Vatre tri puta (Allahumme nedždžini minel en-Nar), Vatra će reći:
"O Allahu! Izbavi ga iz Vatre!"

(Hadis bilježi imam Tirmizi i hadis je vjerodostojan)

Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

istina il mit?
veeseelaa

Ko se jednom napije vode sa Baščaršije, nikad više iz Sarajeva taj otići ne umije.”

Istina (27%)

Mit (20%)

Glupost (53%)

Broj svih glasova: 129

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *