aazra
|
IZVORNA PORUKA: jasmin aazrice,kad se izlazi iz kuće ima dova koju Enes, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu ''''''''alejhi ve selleme, rekao: "Ko pri izlasku iz svoje kuće rekne: ''''''''U ime Allaha, u Allaha se uzdam i na Njega se oslanjam, nema nikakve moći niti snage, osim sa Allahom, dž.š.'''''''', njemu se rekne: ''''''''Upućen si, zaštićen si, sačuvan si, i od njega se šejtan udalji.''''''''" (Ebu- Davud, Nesai, Tirmizi, hasen, sahih) Ebu-Davud dodaje: "Jedan šejtan govori drugom: ''''''''Kako ćeš sa čovjekom koji je upućen, zaštićen i sačuvan?''''''''" Dakle bismillahi,tewekkeltu alellahi we la hawle we la kuwwete illa billah! Hvala jasmin, zapisat cu ovu dovu, nisam je znala slicno kao subhanallah, nadam se da cu je brzo zapamtiti... Koka i po, ja sam cesto imala takve snove...nekad sanjam svoje rahmetli dedu, nanu, samo prođu kroz san...ali, jednom sam sanjala nekog daljnjeg rođaka koji je preselio, govorio mi je nesto o svom zdravlju, bilo je tu jos nekih ljudi...uhh, ne mogu vam to opisati, da ne govorim da sam dan - dva prije govorila ( u sali) muzu nesto kao "dosta mi je svega, voljela bih otici u neku drugu dimenziju..." Od tada to vise ne govorim, imala sam jos takvih "dozivljaja" ali nije bas u redu govoriti o tome...vjerujem da je istina da se duse nas i onih u berzahu sreću dok spavamo..trebamo biti zahvalni svaki put kad se probudimo iz takvih snova u ovom tijelu...
< Poruku je uredio aazra -- 10.4.2013 21:00:50 >