Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 1.4.2013 17:40:33
ajla 81
Draga moja Jelena,nadam se i ja da ovi grcevi neki dobar znak donose,vase rijeci mi stvarno puno znace,i vasa podrska Darija d dobro nam dosla,najvise bi voljela da nijedna nismo na ovom forumu ali tako nam je...jednom sam pitala niko mi neodg.jel treba setat?nista mi dr nije rekla ili vise lezat?Tonciceee sta radis,nisam tebe zaboravila Dobojke gdje ste usutile se nesto.Micikae sta ti radis?nemogu sve pohvatat uglavnom pozdrav za sve i sretno
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 1.4.2013 18:34:38
šmrc
ajla81, smiješslobodno šetati, samo izbjegavaj teže fizičke aktivnosti, usisavanje, peglanje... ma smiješ biti prava princeza ali ništa ne radi , idi na kafu, uživaj
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 1.4.2013 21:54:07
Maja Doboj
toncica... hej mila evo mene... ne bockam se sama ja sam ti veliki slabic suprug me bocka i neznam kome je teže meni ili njemu ali dobro je to sve, samo neka bude sve kako treba Ubise me ovi hormoni, plačem , ljuta sam , nervozna, grudi mi otpadaju...ruke me bole, noga mi otekla jedva hodam...stvarno mi teško pada ova hormonska terapija ali mislim da će mi biti bolje kada prestanem piti Mikroginon od njega mi otiče noga jer to je sve počela kada sam ga počela piti.
ajla 81 ... grčevi su dobar znak, to ti materica reaguje na bebice
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 1.4.2013 23:11:42
micikae
Vece Ajla81,ja se nekad ukljucim kasno al vas redovno pratim i citam, posao pa dok se odmori i to je to,nistase ne radi , slobodno se normalno ponasaj samo ne raditi tesko nista itd.....svim curama zelim uspjeh i da dobijete svoje male Ja kad sam iz prvog postupka trudna ostala grudi su mi otpadale jedva sam iz kreveta ustala tako da i taj znak prati.....sa srecom
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.4.2013 11:34:42
toncica
Maja Doboj mila moja to su prateci simptomi hormonske terapije , ali sve cemo mi izdrzati za nase Do kada pijes mikroginom , je li ti produzila. I ja sam ti ista takva ja jos nisam odlucila ko ce mi davati terapiju Neznam tacno kad idem na UZ. Treba da idem 6-i dan kad dobijem , ali neznam tacno kad cu dobiti. Mila moja znam da je tesko ali izdrzi. LJUBIM TE I GRLIM PUNO.....
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.4.2013 12:02:47
helga78
drage moje, evo mene ponovo Nisam se javljala neko vrijeme, ali sam vas pratila i mislila sam na vas. ajla 81 navijam za tebe, draga Cure koje su mi pruzale podrsku da lakse prebrodim prvi neuspjeh, hvala vam do neba, bas mi je puno znacilo. Cure koje su se radovale mojoj novoj sansi, hvala i vama do neba Neka od vas me pitala placam li ovo ponavljanje postupka - ne placam nista. Dr mi je rekla da je to sve u sklopu prvog pokusaja. Danas sam pocela sa novom terapijom. Aprilske cure, pridruzujem vam se
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.4.2013 12:35:55
toncica
helga mila moja presretna sam stvarno zbog tebe da nisi uzalud prolazila kroz ovu agoniju. To znaci da ides sa nama u aprilu u postupak. Kakva ti je terapija, je li samo injekcije . Mila moja sretno i tebi i svima nama trebace nam puno srece. Ako bog da da i mi docekamo nase male
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.4.2013 12:48:24
tifa
Cao cure evo i mene imala sam problema sa smedim iscjedkom posle bete pa sam par dana bila u bolnici. Al sto jejbitnije beba je ok i hvala bogu raste jos samo cekamo da cujemo svima vam zelim puno puno srece i jako vas vucem
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.4.2013 13:01:10
toncica
tifa draga moja vidim ja tebe nema. Dobro je da se sve dobro zavrsilo i da je ok a i ti . Hvala ti na lijepim zeljama i zelim ti da sto prije cujes i osjetis svoje mrvice. Jako se radujem
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.4.2013 13:05:05
helga78
toncica naravno da cemo docekati nase . Neko ce cekati duze, neko krace , ali vjerujem da cemo uspjeti. Dobila sam klomifen da pijem, a od sutra pocinjem i sa bocanjem pa za 7 dana UZ
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.4.2013 13:10:55
glaxy
Micikae draga jesi li dobila moju pp? Maja doboj provjeri sa dr to u vezi sa oticenjem noge. Jedna od nuspojava hormonske kontracepcije moze biti i pojava tromba, a noge su narocito podlozne tome. Ne bih da te plasim ali ako je to nus pojava mikroginona obavezno se konsultuj sa dr. Ostale cure, veeeliki pozdrav
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.4.2013 17:18:25
Jelena86
Majo, slažem se sa glaxy, i moj ti je savjet da se konsultuješ sa dr. Ista stvar ti je sa mnom, kao i tončicom...6.dc sam na narednom uzv :) tifa, predivno, navijam za malo srčeko :) helga, bravo za novi postupak
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.4.2013 19:42:58
micikae
Pozdrav glaxy,sinoc sam procitala tvoju p.poruku i odmah sam ti i odgovorila, ali neznam dali si ti dobila moju poruku,pisala sam ti nesto,ako nisi dobila p.p. javi ponovit cu je...pozdrav za sve cure koje su u postupku puno srece
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.4.2013 20:50:52
ajla 81
Draga Micikae,i ostale moje moje cure,nisam nesto dobro.Isla sam u grad na 20min.i svratili na kafu,dosla kuci smedji iscjedak trun jedan,znaci ne puno trun jedan,i izvinte na izrazu,i sad me malo kako bi se izrazila pecka.Sada samo gledam da nema tog iscjetka opet.Danas je 8 dan nakon et,u utorak trebam ici raditi betu,razmisljam da odem kupit test da vidim,do utorka je jos dugo..ili da cekam sta ce se dalje desiti?Ali i dalje imam te grceve,probadanja u maternici.Tjesim se da je od utrogestana,nadam se cure moje koje su iskusnije i znaju da ce mi odgovorit,puno pozdrava za sve cure,i hvala vam od na podrzci
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.4.2013 22:36:29
Maja Doboj
jelena86...rekla sam ja Dr.Sanji za oticanje noge ali mi ništa konkretno nije rekla , samo da se javim ako bi imala kakvi problema. Noga mi je stalno u otok i to zglob i stopalo i imala sam jednu kvržicu(veličine oraha) iznad zgloba ali se povukla. Piše da je Nus pojava otok noge i da se prestanu piti tablete ali ja ne želim da propustim ovu priliku... 06.04 prestajem piti Mikroginon pa će mo vidjeti šta će se dalje dešavati.
tončica... nije mi dr.ništa produžavala niti šta menjala, sve ide po aprilskoj šemi...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.4.2013 23:01:26
Jelena86
Draga moja, ne znam šta bih ti rekla...mislim da je dr. malo olako to shvatila, ali opet, ko sam ja da pametujem, ona je majstor svog zanata....jedino me tješi što imaš još svega 4 dana tih odvratnih pilula, pa da će se sve povući...ali MOLIM TE, ako ti se stanje pogorša, ili se ne smanji otok, otiđi u hitnu, ili nekom specijalisti, mislim da se eventualne tromboze ne bi trebale olakotno uzimati u obzir...čitala sam jedne prilike da ove pilule i pušenje znaju dosta pogoršati situaciju, pa ako pušiš, prestani ova 3-4 dana, možda se umanji otok..svašta napisah, a ne napisah ništa...nemoj da te strašim, nije mi namjera, ali ozbiljno shvati to, može? pusa :*
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.4.2013 23:02:08
vanchi88
Cao cure.
Ne ulazim redovno na forum ali nekad vas iscitam... Nisam u procesu VTO ali imam jedno pitanje. Otisla sam iz BL u avgustu 2012god. Znaci zivim preko okeana vec duze od pola godine. Bila sam prijavljena na biro ali kao "ne kvalifikovana" jer sam u Kanadi svo skolovanje zavrsila i nisu nista priznali tako da sam samo bila prijavljela radi zdravstvenog. Trebala sam se svakih 6mj prijaviti ali posto nisam bila u bl u novembru nisam mogla. Znaci ocigledno da sam skinuta sa biroa. Dvojni sam drzavljanin i ako kojim slucajem ja budem morala da radim VTO posto sam sad u nekim vodama gde ganjam sve nalaze i trebam da odradim HSG ubrzo... imala ih veliku zelju da dodjem kod dr sanje da mi radi to... Bila sam pacijent dr brankice ja i Buba87 smo skupa kod nje isle ali eto ja ubrzo posle toga otisla i nisam ni radila daljne pretrage kod njih. Moze li mi neko reci sta od papira ja trebam osim sto moram biti osigurana. Koliko se ceka da me opet stave na biro? Sta sve treba za molbu......ako neko ima vremena da mi napise hvala vam
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.4.2013 11:49:49
lavsaturn
Cao drustvo Bila sam kod hematologa, rekla je da onog momenta kad se potvrdi trudnoca, kod nje se javim radi ukljucivanja terapije niskomolekularnog heparina.I preporucila je Folnu kiselinu jednu tabletu dnevno, a aspirin koji inace pijem vec tri godine, ce u trudnoci biti iskljucen, jer terapija pokriva i djelovanje aspirina. Maja Doboj, Mene isto noge bole, samo zglobovi, a ja inace i imam problema sa kostima, ledja me bole, nervozna sam, nekad bi opet samo piljila u zid, raspolozenje je kao i ovo vrijeme. U Pon. mi se pojavilo malcice krvi pri brisu, ali ne i na ulosku, samo tad i hvala Bogu nije nastavilo dalje, a tjesim se, jer u Sub. zavrsavam sa Mikroginonom.Stomak naduvan kao balon.Bocanje ide, a i to ce proletjeti brzo.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.4.2013 13:05:56
toncica
Maja Doboj znam da nebih zeljela da propustis priliku u aprilu za postupak, ali mila moja to sa oticanjem noge nije nimalo bezazleno. Ja bih da sam na tvom mjestu otisla da vidim sta je sa nogom za svaki slucaj , ali naravno ti odluci sta ces. Znas i sama je da je tromb opasan. Mila moja nemoj misliti da ti ja nesto pametujem samo ti zelim najbolje. Kako si mi danas.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.4.2013 13:34:55
glaxy
maja Doboj cure su ti sve rekle. otiđi kod specijaliste na pregled, nema veze što prestaješ sa terapijom, ako ne daj bože tromb postoji neće se on sam od sebe povući kad prestaneš sa mikroginonom. Ne znači da ćeš propustiti postupak, ali bolje je prije svega da budeš sigurna da je sve ok, nego da se u trudnoći nešto zakomplikuje.