|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  235 236 [237] 238 239   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
1.4.2013 18:47:39   
nenojka
sad da ne ispadne da sam povukla hrsum temu pa zasutila:) ja radim kod privatnika pola radnog vremena radim,tj utorak i cetvrtak i posao mi je do 9 sati tako da ja ne znam kad se treba doci na tu emisiju,ne znam moze li se bas upasti u pola 10.Mislim da se to mora ranije doci. U svakom slucaju ako treba gdje gostovati na nakim televizijama a da je neki jutarnji termin ja cu ici,posto vidim da je neko stavio ovo kantonalna tv gostovanje.Druga stvar MOLIM VAS ako mozete otici otidjite i kod hrsuma,ako se moze doci oko pola 10 dosla bih.Sad da budete gost ne znam da li trebamo neke pripreme za to,to sto kazete naki zakoni,nezakoni,ja nisam pravnica po struci a ne znam ni jednu osobu koja se porodila a da je pravnica..

(odgovor članu dady)
Neposredna veza do poruke: 5901
1.4.2013 19:09:17   
M kao Mama
nenojka, u 22 počinje, u 21,30 može, ako si zainteresovana javi se na Privatnu poruku

(odgovor članu nenojka)
Neposredna veza do poruke: 5902
1.4.2013 19:19:58   
Fatma
Mile moje da nemislite da sam se usutila,stvarno nisam(Imam smrtni slucaj u porodici koji se desio sinocuser posted image ).Vidim da se svasta desilo i da su pali neki dogovori.Nisam dobila nikakav odgovor vezano za pismo koje sam poslala ministru i iscekivala sam ga cijeli dan da bi vam mogla sta napisati,pokusavala sam sada stupiti sa kantonalnom tv al niko se nejavljka jer mi je pukao film,a sto se tice gostovanja u emisiji evo ja cu nije nikakav problem.Sta god treba i pred kamere i pred novinare ja sam za.Slobodno mi javite gdje ,kada i ukoliko.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 5903
1.4.2013 21:24:49   
M kao Mama
ja sam zvalakantonalu, ali oni isto traže negoka ispred kamere, fatma hoćeš li ti i na kantonalnu da daš izjavu, oni bi došli do tebe

(odgovor članu Fatma)
Neposredna veza do poruke: 5904
1.4.2013 23:13:23   
stella
Drage moje,kontaktirala sam KLIX tj poslala im poruku i nadam se da ce ih interesovati da pisu o nasoj problematici.
Sto se tice emisije Zabranjeni forum kod A.Hrsuma,ne znam jos ali mislim da necu moci,jer je jako kasno a bebachu ne mogu ostaviti.Rado bi dosla u emisiju.
Danas sam zvala opstinu centar i ljubazna teta mi je rekla da nista ne znaju kada ce biti naknade,prosli put mi je dala br od Kantona ali naravno niko se ne javlja.
Javim se ako mognem doci.

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

Neposredna veza do poruke: 5905
2.4.2013 8:47:53   
nenojka
ja zaista ne mogu doci u emisiju i to sam privatno obrazlozila mama almi uz veliko zaljenje ali cu nazvati ako me prime u taj famozni program...ako treba neka druga emisija ali da je u dnevnim tj.jutarnjim terminima rado cu se odazvati... zelim samo nesto da vam pokazem a to je kako ide porodiljska naknada u nama susjednoj drzavi jer sam sinoc nesta iscitavala.
Rodiljni dopust
Obvezni rodiljni dopust u neprekinutom trajanju od 98 dana:
- 28 dana prije očekivanog poroda te 70 dana poslije poroda (obvezni rodiljni dopust)
- Iznimno može započeti 45 dana prije očekivanog poroda

Dodatni rodiljni dopust:
- do navršenih 6 mjeseci života djeteta
- od 71. dana do navršenih 6 mjeseci djetetova života može ga koristiti otac djeteta
- obvezni rodiljni dopust ili dodatni rodiljni dopust produžuje se ako je dijete prerano rođeno (ako je dijete rođeno prije navršenog 37. tjedna odnosno 259. dana trudnoće)

Naknada iznosi 100% od osnovice za naknadu plaće utvrđene prema propisima o obveznom zdravstvenom osiguranju – delimitirana naknada.

Roditelj koji ne ispunjava uvjet staža osiguranja u trajanju od najmanje 12 mjeseci neprekidno ili 18 mjeseci s prekidima u posljednje 2 godine prije početka korištenja prava ima pravo na naknadu plaće u visini 50% proračunske osnovice – 1.663,00 kn.
Roditeljski dopust
Trajanje:
- 6 mjeseci (180 dana) - za 1. i 2. dijete
- 30 mjeseci (900 dana) – za blizance, 3. i svako sljedeće dijete
Roditelj koji ne ispunjava uvjet staža osiguranja u trajanju od najmanje 12 mjeseci neprekidno ili 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine za cijelo vrijeme korištenja prava na roditeljski dopust ostvaruje naknadu plaće u visini 50% proračunske osnovice - 1.633,00 kn.
a sad pogledajte koje su to cifre po gradovima
Gospić
za prvo dijete - 3.000,00 kn
za drugo dijete - 4.000,00 kn
za treće dijete - 5.000,00 kn
za svako sljedeće dijete - 1.000,00kn više od prethodnog

Karlovac
1.500,00 kn

Labin
1.000 kn za prvo dijete
1.500 kn za drugo dijete
2.000 za treće dijete i više

Ogulin
2.000,00 kn

Osijek
za prvo dijete - 2.000,00 kn
za treće i svako sljedeće rođeno dijete naknada se uvećava za 2.000,00 kn

Pazin
za prvo dijete - 3.000,00 kn
za treće i svako sljedeće dijete, blizance, trojke, četvorke - 5.000,00 kn po djetetu

Pula
500,00 kn

Rijeka
1.000,00 kn

Sisak
500,00 kn

Split
1.200,00 kn

Virovitica
1.000,00 - 3.000,00 kn ovisno o primanjima i socijalnom statusu

Zadar
za prvo dijete - 2.000,00 kn
za drugo dijete - 5.000,00 kn
za treće dijete - 10.000,00 kn

Zagreb
za prvo dijete - 1.800,00 kn
za drugo dijete - 3.600,00 kn
za treće i svako sljedeće dijete- 54.000,00 kn

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 5906
2.4.2013 8:50:44   
bebaa
user posted image user posted image user posted image ova nasa je bogu plakat kad vidis neke druge...

(odgovor članu nenojka)
Neposredna veza do poruke: 5907
2.4.2013 8:54:07   
nenojka
a kod nas oblik teske teritorijalne diskriminacije,da ne pricamo sad o visini tog iznosa,izgleda ovako
Mjesečne naknade za porodilje
Sarajevski kanton - 450 KM
Livanjski kanton - 810 KM
HNK i Posavski kanton - 0 KM
Republika Srpska - od 300 do 4.000 KM

(odgovor članu nenojka)
Neposredna veza do poruke: 5908
2.4.2013 8:59:51   
bebaa

IZVORNA PORUKA: nenojka

a kod nas oblik teske teritorijalne diskriminacije,da ne pricamo sad o visini tog iznosa,izgleda ovako

pa majke ti ne mogu da vjerujem...a ko sarajevo najaci kanton a vidi nase crkavice a vidi ovo i jos prosimo svoje pare...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nenojka)
Neposredna veza do poruke: 5909
2.4.2013 9:18:17   
mamaibabo
mama alma ja bih rado isla i u emisiju al zaista nam treba mama pravnik jermi smo ti poprilicni laici znamo samo da je malo para i da isti nema evo ja idem u emisiju al fakat nam treba neko ko je vise upoznat sa zakonima da nas nepedju

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 5910
2.4.2013 9:18:23   
M kao Mama
cure moje budući da je termin jako kasno,a svi imamo male bebe, hajd da učestvujemo tako što ć-emo zvati, slati komentare na FB, poruke, a oni će sigurno pomenuti ovu problematiku

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 5911
2.4.2013 9:20:31   
nenojka
Bosna i Hercegovina nema nadležnosti niti pravni okvir za ujednačenu socijalnu zaštitu na cijeloj teritoriji, jer se isključiva nadležnost za ovu oblast nalazi na nivou entiteta, Federacije BiH i Republike Srpske. Sistem socijalne zaštite je organizovan na nivou kantona u FBiH i opština u RS i kao takav je krajnje birokratizovan, rascjepkan i neefikasan. Nepostojanje zakonskog okvira na nivou države i istovremeno neharmoniziranost zakona između entiteta kojima se reguliše ova oblast dovodi do isključivanja pojedinih grupa stanovništva iz sistema zaštite i do diskriminacije.
Ovo je kljucni problem i ja se bojim da smo mi samo jedna kap u moru,mislim na nas porodilje,jer ovdje se treba prvo srusiti citav sistem koji sa dna nije postavljen kako treba,pa po tome nista i ne ide. Mi mozemo pricati i pricati i na kraju tuzno je da se i za ovih 430 maraka moramo boriti. Ali eto ja sam za to da se krene odnekle,pa makar i od nas. Nama je citava drzava u k...., mi sjedimo,nijemo gledamo,tu i tamo drzimo se po forumima ali glas naroda je utihnuo...ne mislim samo na porodilje,vec na hiljade drugih problema. Otice se i u emisiju,doce i tv,mi cemo se posvadjati,ali ja ne vidim da se ovdje ista moze promijeniti dok narod ne izadje na ulice i ne srusi sistem koji je nametnut dejtonskim sporazumom i koji kao takav rusi svaki oblik ravnopravnosti. Ne zelim da budem negativna ali samo treba se hladne glave skontati da ovaj nas problem je samo kap u moru ove lavine koja ce,vjerujte mi,jednog dana,proizvesti socijalne nemire. Kad ce se taj dan desiti? Onda kada ama bas svi budemo gladni i zedni i svjesni da smo dotakli dno dna...

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 5912
2.4.2013 9:21:14   
mamaibabo

IZVORNA PORUKA: mama_alma

cure moje budući da je termin jako kasno,a svi imamo male bebe, hajd da učestvujemo tako što ć-emo zvati, slati komentare na FB, poruke, a oni će sigurno pomenuti ovu problematiku

kako to mislis da zovem jeli ?

Neposredna veza do poruke: 5913
2.4.2013 9:22:23   
mamaibabo

mamaalma a da se nadjemo negdje nas 10-ak i da snime to i ubace u emisij ja sam za bili tako moglo ev i pricat cu ono sto ja znam

Neposredna veza do poruke: 5914
2.4.2013 9:24:58   
M kao Mama
mogu pitati i za tu opciju, ali mislim da je i za to sada malo kasno, jer dok se orgaizujemo nas deset, čisto sumnjam, odoh beba zove

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 5915
2.4.2013 9:27:42   
mamaibabo

mogu pitati i za tu opciju, ali mislim da je i za to sada malo kasno, jer dok se orgaizujemo nas deset, čisto sumnjam, odoh beba zove

pitaj ti pa nek nas bude i 3-4 moglo bih se nesto nadam se da nas ima koje su zauser posted image

Neposredna veza do poruke: 5916
2.4.2013 9:50:15   
Visnja RR
pa djevojke zar niste mogle to malo ranije javiti da se objavi putem FB i obavjesti na portalu...da znaju sve članice... svašta!!!

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 5917
2.4.2013 9:53:25   
eminesqu
Ja moram provjeriti sa mamom da li bi čuvala djecu tako kasno, jer svakako ih čuva dok sam ja na poslu, pa bi to bilo maltretiranje.
A i tata mi je u bolnici, pa je sva opterećena još i tim. user posted image

Ako ima ta opcija da se snimi negdje da se skupimo ja ću rado doći, naravo ukoliko bude poslije 16h.

Vi nikada ne možete biti toliko podli koliko ja mogu izgledati naivno.

06.02.2004.
23.09.2011.

Neposredna veza do poruke: 5918
2.4.2013 9:55:50   
mamaibabo

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

pa djevojke zar niste mogle to malo ranije javiti da se objavi putem FB i obavjesti na portalu...da znaju sve članice... svašta!!!

draga visnja i ja sam sad vidjela jutros i prijavla sea i sve se desilo ako se nevaram juce u popodnevnim satima

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 5919
2.4.2013 10:09:48   
Fatma
Mile moje evo sada sam zvala kantonalnu i gospodja mi rece da se gospodja Amela interesuje za tu temu,posto nisam dobila nikakav odgovor od ministra moj suprug evo sada otici ponovo u Kanton i odnijeti novo pismo.Ja sam za svaku soluciju i opciju koju odlucite ja cu pred kamere i prica cu nije problem a nije mi ni strano.

< Poruku je uredio Fatma -- 2.4.2013 10:11:01 >

Neposredna veza do poruke: 5920
2.4.2013 10:12:20   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: bebaa

IZVORNA PORUKA: nenojka

pa majke ti ne mogu da vjerujem...a ko sarajevo najaci kanton a vidi nase crkavice a vidi ovo i jos prosimo svoje pare...user posted image user posted image user posted image

ne treba biti pesimističan, jesil primjetila da nulu pored HNK i Posavskog kantona? user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 5921
2.4.2013 10:14:23   
bebaa
user posted image user posted image user posted image ja sam inace optimistična al fakat ne prijmjetih 0...ja zapela za ovih 8 stoja...user posted image
što boli boli...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 5922
2.4.2013 10:20:08   
Fatma
Sada sam zvala dnevni list Avaz i ocekujem poziv od novinarke koja zeli da uradi pricu na ovu temu.Zeli da pria bude objavljena sutra i rekla sam joj za pismo koje sam poslala ministru i da cu jedan primjerak dati i njoj.

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 5923
2.4.2013 10:22:46   
aidica_bih
Nije da svi pronalaze izgovore, ali zaista to vrijeme, 22:00, je bas kasno za svaku mamu, pogotovo kome su bebaci bas mali, kao sto je kod mene slucaj... A posto sam ja friska u ovome, ovdje bi trebao da govori neko ko ima vise iskustva, ko vec ima mozda dvoje djeca, pa zna kako je bilo ranije, a kako je sad... user posted image Ujedno, postara jos nema, a ja cekam... I cekam... user posted image

Neposredna veza do poruke: 5924
2.4.2013 10:30:35   
bebaa

IZVORNA PORUKA: aidica_bih

Nije da svi pronalaze izgovore, ali zaista to vrijeme, 22:00, je bas kasno za svaku mamu, pogotovo kome su bebaci bas mali, kao sto je kod mene slucaj... A posto sam ja friska u ovome, ovdje bi trebao da govori neko ko ima vise iskustva, ko vec ima mozda dvoje djeca, pa zna kako je bilo ranije, a kako je sad... user posted image Ujedno, postara jos nema, a ja cekam... I cekam... user posted image

slazem se...a i ja čekam i čekam i čekam...user posted image

(odgovor članu aidica_bih)
Neposredna veza do poruke: 5925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  235 236 [237] 238 239   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  235 236 [237] 238 239   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *