Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Od juče si mi u glavi Andy moja draga... Stalno mislim šta da ti kažem da bi ti barem malo bilo lakše a shvatim da je to nemoguće . Jedino što ti mogu reći je da sada misliš i nadaš se da će ipak sve dobro biti, da vjeruješ u Boga i da budeš hrabra. Nikom nije kao tebi i tvom mužu sada u ovim trenutcima i samo vas dvoje znate kako ćete i šta će te a ja vam šaljem jedan veliki zagrljaj i molim da sa vašom curicom bude sve uredu . Ljubim te mila moja i grlim sto puta
Draga moja ti si veliki heroj, ne znam sta da ti kazem, citala sam tvoju pricu nebrojeno putauser posted image neka ti dragi Bog utjehu i sve sto pozelis,
hvala na razumijevanju, rana jeste žestoka al ne dam se ja, nekad klonem, mislim nema dana da ne otplačem al svaki dan pomislim da me ona gleda i da želi veselu mamu pa se brže bolje dozovem sve je to život, idemo dalje
vesela ti si velika osoba dao ti Bog hrabrost ,ja sam ponosna sto te znam svaka ti cast na hrabrosti
< Poruku je uredio Alma_27 -- 29.3.2013 17:50:55 >
poslje prve dijagnoze missed abo prosle godine u 9 nedelji uradjena kiretaza. Nekako smo pregurali jer je bila mala beba tj nije se ni razvila od 5 nedelje. I onda dani cekanja i tuge, 3 mj zabrane pa onda radost da mozemo ponovo radit na bebi koju jako zeljno zelimo i iscekujemo. I onda se desi taj sretan trenutak 1.12 moj test pozitivan i uspjeh ja prebroditi 31.12 kada je trebao bit termin rodjenja moje 1 bebe :-( I sve je teklo super do jucerasnjeg dana. Lezim ja na onom krevetu i ona radi ultrazvug, i gleda i gleda organe i govori. Poslje nekih 10 min. okrene se prema meni a ja i muz i daljke gledamo nasu bebu u ekran veliki kako se mice i lupka i kako joj srceko kuca. I kaze ona na to gospodjo tomicic imam lose vjesti za vas odnosno 3 vjesti. Moje noge su se odsjekle i samo sam uhvatila muza za ruka. Tada sam vec znala da nesto nije u redu. Kaze ona vasa beba ima rascjepanu usnu, kratku bedrenu kost koja neodgovara toj sedmici i 3 teske greske na srcu. a MOJ SVJET SE RUSI: oNA I DALJE PRICA A JA JU NESLUSAM SAMO GLEDAM ONU MALU GLAVICU NA EKRANU I POCNEM VRISTAT.... muz me uhvatio jer sam mislila gotovo je smak svijeta sad ce me porodit, uzet ce mi moju bebu.... :-( Ovaj dan nikada necu zaboraviti. Kad sam malo dosla sebi izadjem i platim oj taj jebeni ultrazvuk i odem odma u bolnicu jer me ona poslala tamo. Prime me hitno i rade ultrazvuk, oko mene 10 doktora, dijagnoza stima. Ja jos u soku. Oce da mi rade punkciju plodne vode da vide jel beba ima downow sindrom. Nisam dala jer mi je bilo previse za jedan dan. U utorak idem opet na kontrolu da jos jednom pregledaju srce i da izvade komad plazente i plodne vode da utvrde koja je bolest. Ako je ds moram odluciti ocu li prekinut trudnocu. A ko nije morat ce moja mala curica imat teske operacije srca :-(((((((((((((((((((((((((((((((( Bojim se jako, oka nisam sklopila ova moja curica me udara neznam sta cu umrjet cu ovih dana umrjet cu od tuge i boli koja me snasla
cesto se u zivotu desavaju stvari koje ne razumijemo....pa se pitamo zasto nama?kako izdrzati? Bog ljudima daje taman onoliko iskusenja koliko mogu podnijeti...nista vise i nista manje. cesto i dogadjaji u zivotu pobiju sve medicinske parametre ....i na kraju se dogodi cudo. tako se desilo meni i mom prvom sinu kojeg po doktorima....nisam mogla donjeti do kraja,nemoguce...nije se mogao roditi normalan ni u kom slucaju,pa se rodio.....nisam ga mogla normalno roditi,pa jesam.... sve je u Bozijim rukama i niko ama bas niko da je zavrsio sto doktorata ne moze stopostotno znati sta ce na kraju biti... prema tome...vjeruj u Boga,moli mi se..i sve ce biti u redu. ni ds nije toliko strasan ako se naucis zivjeti s tim.
Sad si u šoku i nevjerici razmišljaš 1000/h.Kad malo usporiš i složiš emocije pogledaj ove slike. Down sindrom nije tako strašan-čak šta više ta djeca su puna ljubavi prema svima i neznaju da mrze. Nebih da ovo protumačiš kao da te navodim na nešto što ti neželiš-samo hoću da ti predočim kako su ova djeca nešto posebno. To nam je svima malo nepoznato i toga se bojimo ali netreba.Evo pogledaj i reci mi da taj osmjeh nije savršen.
Andy sreco moja, sinoc sam procitala sta se desava s tvojom mrvicom, i od sinoc si mi u mislima,,,Boze dragi pa mislim sinoc da je sve ovo samo ruzan san, jutros ponovo citam, ne mogu da vjerujem.....nikako ne mogu da prestanem da mislim na vas dvije i molim se dragom Bogu za vas,da izdrzite do kraja i da mi se borite, budi jaka molim te zbog mrvice svoje.....Puno puno puno te ljubim i grlim,,,i u mislima sam s tobom.....
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ
Andy draga moja jako mi je žao što moraš da prolaziš kroz tako tešk e trenutke,nadati se najboljem mogućem ishodu..srce mi se steglo,znaj da večeras mislim na tebe i tvoju bebicu,draga drži se budi jaka jer moraš..a Bog najbolje zna,uz tebe sam
Andy sreco moja, sinoc sam procitala sta se desava s tvojom mrvicom, i od sinoc si mi u mislima,,,Boze dragi pa mislim sinoc da je sve ovo samo ruzan san, jutros ponovo citam, ne mogu da vjerujem.....nikako ne mogu da prestanem da mislim na vas dvije i molim se dragom Bogu za vas,da izdrzite do kraja i da mi se borite, budi jaka molim te zbog mrvice svoje.....Puno puno puno te ljubim i grlim,,,i u mislima sam s tobom.....
Kao da sam ja napisala...Andy draga moja, tu sam za tebe... ti možda znaš da sam ja imala sina sa sindromom down ja se iskreno nadam da kod tvoje cure nije ova dg, nego je samo splet nesretnih okolnosti koje ponekad ukazuju na down i molim Boga da te sačuva od teških iskušenja Ljubi te djug tvoj
"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)
Molim Boga da ti podari snagu,da tvoja beba bude zdrava i ziva... Potrazi vise misljenja,x puta se desilo da dr pogrijese u dijagnozi...Nedavno sam srela zenu kojoj su dr rekli da ima tumor,a zapravo je bila trudnoca,imala je redovan ciklus prvih 5 mj trudnoce,otisla na kontrolni pregled,dr joj rekla "vi imate tumor,zena ostala bez svijesti,tad pocinju pregledi,pretrage,ustanove da je ipak trudnoca,ali dijete nije "normalnnog izgleda",ima veliku glavu i razvija se vise prema kicmenom stubu... Elem,srela sam tu gospodju,koja mi sad kad je vec sve iza nje ,kaze kroz smijeh"Evo,rodio se moj tumor," divna i zdrava beba. Ne zelim te navoditi ni na sta,ali eto,znaju i dr pogrijesiti
Andi dušo.Moli se Bogu dragom,a i ja ću se moliti za tvoju bebicu,da su dijagnoze pogrešne, i da je tvoja bebica najzdravija.Čuvaj se mila ,ne smijem ni da zamislim kako se osjećaš .
Meni su u prvoj trudnoci rekli u osmom mjesecu da mi je dijete zaostalo u razvoju,ne razvijena glava i jos nekih milion dijagnoza ,vise se i ne sjecam.Ostavili me u bolnici 28 dana i moja bebica ,sada vec velika sincina se rodila zdrava i ziva ,a dr koji mi je to rekao nije ni jednom poslije poroda (CR) usao da me pita kako sam i da vidi jer zna da je pogrijesio... Nadam se da ce i tebi biti samo pogresna dijagnoza...
stvarno mi je zao neznam sta bi ti rekla sve sto kazem je suvisno al jedno znaj da dragi bog upravlja sa svim i svacim..i da cuda postoje mozda i nije sve onako crno kao sto mislimo...tesko jes razumijem te jer ija sam u 35 nedelji morala rađati mrtvu djevojcicu nedo bog nikom vise takvo nesto.CUVAJ SEBE I SVOJE ZDRAVLJE
stvarno mi je zao neznam sta bi ti rekla sve sto kazem je suvisno al jedno znaj da dragi bog upravlja sa svim i svacim..i da cuda postoje mozda i nije sve onako crno kao sto mislimo...tesko jes razumijem te jer ija sam u 35 nedelji morala rađati mrtvu djevojcicu nedo bog nikom vise takvo nesto.CUVAJ SEBE I SVOJE ZDRAVLJE
veeseelaa ti si pravi heroj svaka ti cast.16.aprila ce se napuniti 3 mj.od kako sam ja izgubila svoju emicu i trudim se biti i jaka i vesela i svasta nesto al juce kad nisac crkla tako mi nesto doslo zalosno sve ovo.ako mi vjerujes jos nisam otisla na mezar svojoj emi a prolazim skoro svaki dan pored nje nemogu,nemogu i nemogu
elalea jako mi je žao zbog toga što ti se desilo riječi utjehe je teško naći za sve nas ovdje a i za one koji te lično poznaju no svakako je gore ne reći ništa
znaš li uzrok?
eto i kod mene je prošlo 4 mjeseca, od kada je moja beba umrla, svaka sreća mi je pomućena.... mora biti jaka, saburli i vjerovati u bolje sutra a Bog će nam aBd pomoći da prevazidjemo ove teške situacije koje doživismo zašto je to tako trebalo da bude samo On zna...