Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
evo ja jutros vadila krv i rekli mi da zovnem u 13. Medjutim, koordinatorka mi je rekla da sigurno nisam trudna jer ovaj smedji iscjedak sto imam je ustvari moja menga ovaj mjesec. Tikice drzim ti fige da ti ovaj put uspije
mozda, jako mi je zao Nisam ni ja bolje srece. Vracen 6-ostanicni zametak 5. dan nakon pukcije???!!! Ocito nista od toga...vec je to trebala bar predblastica biti. Zao mi je sto sam uopce radila transfer, ali nisu mi prije ni rekli da je tak mala, tek sam vidjela kad sam dobila otpusno pismo.... No, sad bar znam da nesto vjerojatno kromosomski nije ok cim mi ne mozemo nikako preci tih 6 stanica Niti cu mirovati, niti se zaista icemu nadam ovaj put....danas sam si od jada cijeli dan prespavala, sutra idem raditi
drzi se draga, a reci mi mozes li tu uraditi genetsku analizu da se vidi sta sa hromosomima nije ok. Kao sto sam ti javila meni su rekli da bi trebala imati duzu stimulaciju i ako zelim da opet pokusam da se krajem prvog mjeseca javim svom ginekologu. Joj jedva cekam da kafenisemo:)
drzi se draga, a reci mi mozes li tu uraditi genetsku analizu da se vidi sta sa hromosomima nije ok. Kao sto sam ti javila meni su rekli da bi trebala imati duzu stimulaciju i ako zelim da opet pokusam da se krajem prvog mjeseca javim svom ginekologu. Joj jedva cekam da kafenisemo:)
Da, idemo 06.12. u bolnicu Rebro na HLA tipizaciju i kariogram. Kariogramom cemo vidjeti sto je s tim kromosomima...
IZVORNA PORUKA: lara84 E ovako cure moje,trebam vase misljenje: Usla sam u postupak IVF,trenutno pijem dijane 35 i primam diferelin ampule vec 2 dana pod kozu.Medjutim,zanima me da li smijem prekinut ovaj diferelin jer bi rado prekinula sa terapijom i potrazila drugog doktora.Javile su se neke komplikacije i sa placanjem ali i sa terapijom jer bi ja ovu terapiju trebala primat samo dvadeset dana i onda stop injekcija.Nekako mi se cini da je to prekratak period pripreme.A sto se tice placanja za 20 injekcija mi traze 3915 KM plus 120 KM za stop injekciju plus 7000 KM za postupak.Kakvo je vase misljenje?
To je kratak protokol i nije nista kratko za pripremu. Taman da malo jajnici odmore, pa na drilanje. Ako te muce financije razumijem, ali ako si usla u to, onda moras razmisljati na nacin da si ipak u sebe unijela vec dosta hormona i ako odustanes, morati ces bar 3 mjeseca cekati na iduci. Zato, dobro i pametno razmisli. Sretno!
e tikice sta bi mi bez tebe,bas ti hvala.Razmislila sam i nastavljam,pa sta mi Bog da.Nadam se da ce sve proc u redu s obzirom da doktorica prognozira da bi trebala imat puno jajnih celija.A moj problem i jesu te jajne celije,jer ne sazriju dovoljno.Valjda malo i ovi hormoni uticu na mene pa sam nekako sva u panici i sve mi smeta.
ej Tikice, da te pitam za jedan savijet. Je li mozes preporuciti nekog doktora u ZG samo da odem na konsultaciju da ga pitam da li da s mojom dijagnozom idem opet na IVF ili da pokusavam prirodnim putem