kolacic
|
ah drage moje, poenta zivota jeste bas da covjek bude sretan iznutra. sve sto radim, sve sto osjecam, sve sto zivim u sebi, sve ga cini slabijim i nesigurnijim.. zene drage evo scenarija: osmi mart, donosi veliki buket crvenih ruza, i najnoviji model stikli koje ni sanjala nisam da bi mogao ikad mi on sam izabrati i kupiti, to su koraci njegovi koji podsjecaju bas na nasu vezu...zeli da me izvede na veceru da napravi korak neki, samo razgovor nista vise. ja isti dan isla na frizuru i uradila drasticnu promjenu u izgledu ali i u sebi, smijesno ga gledam jer nista mi to vise SADA ne znaci ali pristajem da odem na veceru. Oblacim najbolje komade odjece, visoke stikle, i make up koji izaziva paznju bar njega koji je navikao da sam zapustena, pismo torbu i sako koji stoji sto godina u ormaru, pogledam se ovlas u ogledalo i osjetim snagu u sebi. Vecera u ekskluzivnom restoranu, konobari, meni, guzva i metez u kojem sam se nalazila, su doprinijeli da se osjecam jos jacom..taj izlazak mi je pomogao jos vise, da nisam ni pogledala covjeka preko puta sebe ali kad je progovorio, i kad me je pogledao u oci, vidjela sam jasno sta mu je u glavi: bila sam ona stara ja, zena koja mu je zarobila srce. on je kroz razgovor nadovezao da je primijetio promjene na meni, i da mu se to svidja, da mu treba takva zena, ali da generalno nisam ok, i sve je navodio moje mane, nabrajao, pustila sam mu na volju da prica sta god zeli, vise me nista nije diralo, jer mi vise svojim rijecima NIJE MOGAO NISTA. e drage moje dame, covjek koji je samnom totalno je poludio u sebi. a to je vec njegov problem, mislim da mu se mice sigurno tlo na kojem je bio, a on to zapamtite, ne voli, ne voli promjene, ne voli da se boji i da ga taj strah tjera da se mijenja, ali ja zelim da vidim sta ce se desiti jos, nista on meni vise ne moze, moja snaga je velika, i ne moze je vise nista poljuljati, cak taj izlazak ju je ucvrstio jos vise, nevjerovatnu snagu crpim u sebi. a ona karta za koju se on vuce, je brak, i dijete i svjestan je da nije mi nimalo lako meni tek tako otici. tu noc vidjela sam trzavice u njemu, ali se tjesio da ipak nisam slobodna, da me moze zaustaviti, ne dati razvod, ucijeniti djetetom, a to zaista moze, ima stan, auto i posao, ja nista. ali bez obzira, sad imam svoju snagu i ljubav prema sebi, koja ga vec rusi i mijenja bez bilo kakve moje inicijative, moje promjene ga izbacuju iz cipela, i ja svaki dan cekam sta ce se sljedece desiti u njemu, jednostavno, uzivam u ovim danima, dok ne dobijem osnovu da napustim sve i odem. Pri samom kraju veceri, jedna prijateljica nenadano nas susrece, uljudno se pozdravlja i upucuje mi kompliment a on se postidio ko malo dijete, uvukao u kaput u kojem je bio i samo gleda izgubljeno: " Prelijepa si, toliko si se proljepsala, blistas sva, vidim da si sretna zena, imas divnu zenu" http://www.youtube.com/watch?v=GTTxxXG4C5k
|