|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  122 123 [124] 125 126   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
23.3.2013 21:19:56   
toncica
Jelena86 sta te nece snaci. Zasto smo mi zene toliki baksuzi da sve sve desava pred postupak, ali nemoj se sikerati rijesices se ti te gadure do postupka, LJubim te i no sikirikiuser posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3076
23.3.2013 21:41:38   
smarija
jelena meni su dali antibiotik i vaginalete na bazi antibiotika i tada se rijesim streptokoka,ali ostane eserihija.Druga tura terapije ponovo antibiotici + inekcije sam neke primala i rekli su mi da pijem dosta caja preporuka brusnica najmanje 2-3l dnevno odnosno ako mozes i vise da pijes slobodno bitno je da se sto cesce mokri.Na sve to prijateljica mi kaze za samostan koji se nalazi u Novoj Topoli kod Gradiske za njihove cajeve da su dosta djelotvorni,tako da sam i to ukljucila i pila njega 2l dnevno + brusnicu.Sta mi je sve od toga pomoglo ja stvarno ne znam ali sledeci nalaz nje nije bilo,a nikad se vise nije ni vratila.
Za muza sam ih pitala da li treba da radi nalaz rekli su ne ali u koliko imamo odnose obavezno koristiti kondom,ali ti ipak za svaki slucaj pitaj.

< Poruku je uredio smarija -- 23.3.2013 21:43:28 >

ja ''''''''83.g. PCOS,IR,MTHFR homozigot,PAI heterozigot
MM ''''''''78.g. Normospermia
1.2009 IUI beta 64 - spontani,3xIUI beta 0
1.2010 i 2. 2012 VTO(Medico S)HS spopntani,3.2013 fet beta 0
4.2014 VTO Maribor HS-bingo beta 410

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3077
23.3.2013 21:45:43   
Jelena86
moja tončice, jesi vidjela...
sve peh za pehom...
hvala smarija, sad ću otići po brusnicu, mogu li je kupiti u apoteci, onu frišku i tako praviti čaj, jel? čula sam i za kapsule od brusnice i to ću uzeti. čula sam i ja lijek sa vinom i bijelim lukom, to ću ujutro napraviti i uključiti (pih što ću smrditi). plus antibiotici, nadam se da će pomoći. do 15.04.kada bi trebala početi sa menopurima, trebala bi znati jel je nestalo, pa se nadam da ću moći u ovaj postupak...
hvala drage moje i izvinite me i vi i administartori što sam off topic...

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3078
23.3.2013 22:15:18   
šmrc
Moja Jelena86, samo problemi, jebem mu miša user posted image
Samo pij što više tečnosti i nadam se da će sve biti ok
Buba87, kako si mi ti? user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3079
23.3.2013 22:50:58   
toncica
Jelena86 malo sam guglala i koliko sam mogla da vidim da je najefikasniji lijek za eserihiju onaj sa vinom i bijelim lukom,
Jeste gadno ,ali staces zazmuri i popi.
Odmah ujutru pocni da se drogiras sa vinom i bijelim lukom,

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3080
23.3.2013 23:36:08   
Jelena86
hoću draga, hvala ti...moja je mam imala e.coli i uz neke blaže antibiotike, jednu turu i ovaj lijek sa vinom i b.lukim, iz prve je se riješila. ma pojeo bi čovijke u ovoj situaciji i *** da ne kažem šta, samo da mu bude bolje.
javim vam šta će biti dalje, hvala na brizi, uz vas sve lakše podnosim user posted image
cure moje, nisam vam odavno zavibrala, za sve što vam treba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ user posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3081
23.3.2013 23:36:22   
smarija
Jelena i jeste ta svjeza brusnica najbolja,jer ove filter vrecice sto imaju da se kupe nije cista brusnica u kombinacije je sa jabukom koliko se sjecam.Ja sam isto citala za taj recept vino i bijeli luk,ali ga nisam probala user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3082
24.3.2013 13:53:42   
helga78
toncica, radila sam punkciju juce. Kad sam bila na pregledu u cetvrtak, dr me nekako obrlati user posted image i nagovori da radim bez anestezije. Jedan od argumenata je bio i taj sto imam samo tri folikula pa nije tako strasno za izdrzati. I ja, sva onako zbunjena poslije pregleda, pristanem da radim bez anestezije, a kad sam otisla kuci, nadjem se u teskoj panici, ali sta cu, nema nazad user posted image
I juce odem, kazem im da sam umrla od straha user posted image , ali ekipa je bila toliko divna, zabavljali su me, zezali smo se zajedno i sad sam zahvalna doktorici sto me nagovorila da radim to bez anestezije. Dobila sam bensedin i lokalnu i, necu reci da nije bas nimalo boljelo, ali stvarno nije bilo strasno. Odmah sam otisla kuci, ni kasnije nisam imala nikakvih bolova. Ako bih nekad ponovo trebala raditi, opet bih tako radila.
Pritom sam gledala i ja na monitoru sta doktorica radi i kako vadi te moje jajne celijice user posted image
Rekli su mi, ako sve bude ok, u ponedjeljak ili u utorak ce biti vracanje embriona.
Sad nestrpljivo cekam user posted image
ajla 81 kako si ti prosla juce?

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3083
24.3.2013 17:32:04   
ajla 81
Cure moje.dobro sam prosla user posted image koliko me hvatala panika,nije nista strasno,poslje toga sam otisla sa prijateljicom na pice,nista nije boljelo,sinoc malo ali danas vec neboli.Rekli su mi nazvace me.u ponedjeljak ili utorak.Ukoliko si sati bila kod dr?Toncice sta mi radis?Jelena86 kako si?nedaj se,bice to sve dobro user posted image

(odgovor članu helga78)
Neposredna veza do poruke: 3084
24.3.2013 18:05:09   
Jelena86
helga, ajla, bravo hrabrice naše, samo nek je dobro prošlo..čuvam fige jakoooo da ih se što više oplodi, i da uskoro javite user posted image
smarija, evo sam uključila b.vino i b.luk. vjeruj, gore je pri pomisli na to, nego što je popiti. jedino što je nezgodno, sada ću 10 dana baš se osjetiti, ali ako će me izliječiti, neka...
cure, koje su zakazane za 28.03., kada i ja, znate kako ćete me prepoznati? ako sjedila usamljena, nikoga oko mene, to sam ja, sve sam otjerala b.lukom user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ajla 81)
Neposredna veza do poruke: 3085
24.3.2013 18:53:04   
toncica
helga78 hxala bogu da je dobro proslo, javni nam kad budes isla na ETuser posted image
ajla 81 super samo da je proslo. Koliko si ti imala folikula, sa kojom su tebi anestezijom radili.
user posted image
Ja cekam u cetvrtak svoj prvi UZ.
Javni nam i ti kad ides na ET.
Ostale sveuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu helga78)
Neposredna veza do poruke: 3086
25.3.2013 10:14:38   
Buba87
Cure,dobro sam.Krenula dalje i brzo zaboravila.Sad necu ni da se sjecam toga.Imam osjecaj kao da sam se probudila iz nekog loseg snauser posted image user posted image .Nadam se da ce sledeci put biti sve bolje nego ovaj,ali necu odmah ici,pricekacu kraj ljeta.Kolio ste vi cekale???Ja cu zvati sutra da se dog.tako su mi rekle.Pozdrav i sve najljepse vam zelimuser posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3087
25.3.2013 10:23:47   
ajla 81
Toncice moja,mene su uspavali ali je to sve nabrzinu bilo,malo odlezala jos poslje toga..upravo sam ih zvala da vidim kada bi trebala doc ipak doboj-banjaluka trebala bi se snac za prevoz,rekla je sestra da nezna javice.i upravu su javili oko pola1h kako sam se zbunila jesam dobro razumjela treba piti tecnosti?i rekla je da se dogovorim sa muzem dali da vratim 2 embriona ili tri,nisam upucena jeli od vas neko vracao tri?kaze veca mogucnost za trudnocu,nadam se da ce mi neko odgovort.Jelena uzimas li b-luk ?bice to dobro user posted image .Helga78 jesil isla danas ili?Smarija kako si ti?sta radis?pozdrav za sve cure

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3088
25.3.2013 10:35:31   
rebeka777
ajla, vrati sva 3, ništa ne ostavljaj!

(odgovor članu ajla 81)
Neposredna veza do poruke: 3089
25.3.2013 10:53:12   
smarija
ajla ne znam sta bih ti rekla narvno da postoji sansa da se prime sva tri a ne mora,u slucaju sva tri to ti je malo rizicnija trudnoca.Znam da se radi i embrioredukcija ali ona se radi samo u BG bar je do sad bilo,to je da uniste jedan plod u koliko postoji rizik da bi doslo do gubitka sva tri ploda.Taj postupak je isto rizican na sta bih se recimo tesko odlucila.Porazgovarj sa muzem i sa njima u ordinaciji kad dodjes na embriotransfer tako ti je najbolje.

Buba drago mi je da si dobro brzo ce proci i tih par mjeseci pa da mozes krenuti u nove pobjede,to je taman 4-5 mjeseci sto se i preporucuje pauza izmedju dva postupka VTO

A tife nam nema,javi nam se da znamo kako si user posted image

(odgovor članu ajla 81)
Neposredna veza do poruke: 3090
25.3.2013 10:59:00   
toncica
ajla 81 meni je prvi put ali ja bih vratila sva 3. Javi nam se kad dodjes. SRETNOuser posted image
Buba87 drago mi je da si se oporavila stacemouser posted image idemo dalje

(odgovor članu ajla 81)
Neposredna veza do poruke: 3091
25.3.2013 11:27:15   
glaxy
Uh ja bih definitivno vratila najviše dva. Ako je sudjeno da se primi primiće se, a ta embrioredukcija i uopšte trudnoća sa tri bebe me užasno plaši, tako da je to moje mišljenje, a opet svako treba da odluči u svoje ime.

Micikae, ja se spremam za drugi postupak, ali ne idem u Medico S, tako da mi je i terapija drugačija.
Još nisam krenula sa pripremama, pa nisam sigurna šta i koliko injekcija treba da primim, ali sigurno znam da nema Mikroginona ni Dekapeptila, meni taj dugi protokol ne odgovara bas najbolje. Prošli put sam dobila jako malo, svega 6 folikula i 4 jajne ćelije, pa mislim da nema smisla da ponovo koristim istu stimulaciju.

Ostale cure user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 3092
25.3.2013 11:37:12   
glaxy
Evo nešto o embriotransferu

Elektivni embriotransfer samo jednog embrija ili samo jedne blastociste (SET - single embryo transfer ili SBT - single blastocyst transfer) jest svjetski trend i preporuka, jer višeplodne trudnoće nose nezanemarive rizike. Kod embriotransfera dvije blastociste šansa za blizanačku trudnoću u populaciji žena mlađih od 36 godina veća je od 50%, a postoji i 1% šanse da se jedna od blastocista podijeli i nastane troplodna trudnoća. Preporuka koliko embrija vratiti svakako će i dalje biti individualizirana i usklađena sa željama pacijenata. Međutim, ukoliko se planira transfer petog dana, potrebno je razmisliti o opciji vraćanja samo jedne blastociste, jer u dobro odabranih parova i takav ET nosi veliku šansu za trudnoću.

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 3093
25.3.2013 12:35:06   
šmrc
ajla, ove pameti da sam imala prošli mjesec ja bi vratila sva 3 tako da ti još vidi ali sledeći postupak ja vraćam 3 sigurno-ako ih bude
Buba87, nastavljamo dalje, ja sam par dana nakon što sam dobila zvala doktoricu, rekla je da pauziram 6 mjeseci ali da odmah predam novi zahtjev za zdravstvo, ja sam zahtjev predalka u petak a nalaze moram sve ponoviti u junu

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 3094
25.3.2013 15:49:04   
helga78
toncica, Jelena86 i ostale cure,
hvala na podrsci. Nazalost, nije pomoglo. Oplodila se samo jedna jajna celija, ali se ni ona nije razvijala, tako da danas nisam ni isla na ET. Sutra idem na razgovor pa cu vidjeti sta dalje.
Tesko je, ma sta tesko, grozno je, preplakala sam cijelo jutro, sad sam dosla sebi i..idem dalje.
Nadam se da ce sljedeci put biti bolje.
ajla, zelim ti puno puno srece. Drzim fige da bar tebi uspije. Javi se, draga, da cujem kako si prosla danas.

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 3095
25.3.2013 16:34:06   
toncica
Moja draga helga78 sta to pricas. Nemogu da vjerujem, koliko si imala folikula i koliko su ti izvadili jajnih celija. Jako mi ja zao nemogu ti opisati. Moramo da prodjemo kroz sve i svasta takve smo ti mi zene, svasta izdrzimo. Nedaj se ljubim iuser posted image

(odgovor članu helga78)
Neposredna veza do poruke: 3096
25.3.2013 18:18:55   
smarija
e misa mu helga,bas mi je krivo sto je tako ispalo,uf grozno user posted image .Javi se sutra kad obavis razgovor user posted image

(odgovor članu helga78)
Neposredna veza do poruke: 3097
25.3.2013 18:46:00   
Jelena86
helga, draga moja, baš mi je žao, užasno. ne znam šta bih ti rekla da ti odagna tugu, osim toga da će već sutra biti bolje, kao i svaki naredni dan user posted image
ajla, koliko se sjećam da si ti pitala zašto piti tekućine. zato što se ET radi na pun mjehur. ali izbalansiraj, nemoj da ti bude prepun, da te stomak zaboli i da ne mogneš izdržati transfer, jer ćeš poslije transfera morati malo i odležati, pa tek onda na wc. a što se tiče vraćanja embrija, ja se užasno plašim trudnoće sa tri bebice (samo iz razloga što se bojim da li bi mi sve tri izdržale), ali ipak, mislim da ne bi imala srca ne vratiti sve tri...meni je ovo stvarno baš ogromna dilema, tako da ti nisam pametna išta savjetovati...
i da jedem b.luk i osjetim se kilometrima user posted image
buba user posted image to smo mi-Hrabrice user posted image samo naprijed...
glaxy, sretno u novom postupku user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 3098
25.3.2013 22:39:01   
micikae
Veče glaxy hvala na odgovoru,ako možeš dami napišeš gdje sad radiš postupak,jer ja sam dva besplatna iskoristila, pa za treći kontam gdje sad, jer cu to od svojih privatnih para razmišljam gdje dali opet u Medico ili dalje,pa bi voljela da znam gdje si ti,iako se ne poznajemo mnogo se slazem sa tvojim svim komentarima,ja licno nisam bila zadovoljna dr.postupkom to sam vec i pisala u prethodnim komentarima,ja sam u postupku bila u septembru i nije bas normalno da nikom ne uspije itd....o tom potom,ako neces pisat ovako na forum napiši mi p.p.gdjei kako si u drugom postupku,veliki pozdrav zatebe i svim curama koje zele i cekaju svoje male andjeleuser posted image i još da dodam ja iz prvog postupka imam djecaka i bas zato mi se drugi postupak nije ni malo svidio, slazem se sa tobom u svim tvrdnjama, mnogo odstupanja ima i mnogo se nekih stvari promjenilo pozdrav

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 3099
25.3.2013 22:45:11   
micikae
Veče Ajla 81 zelim ti svu sreću i da ti odma savjet dam vrati sva 3 embriona ništa ti se loše neće dogoditi, bolje je za tebe,ja sam ti pisala da sam iz prvog postupka majka djecaka a drugi nije uspio, ja sam prvi put vratila 5 embriona i jedan se primio i eto superuser posted image , a drugi put 2 nisu neki bili dobri itd....nije ni važno,da ti poželim sreću jer si ti moja Dobojka

(odgovor članu ajla 81)
Neposredna veza do poruke: 3100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  122 123 [124] 125 126   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  122 123 [124] 125 126   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *