|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
8.2.2013 10:49:54   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Iman83

Što se pomfrita tiče...ja ga pravila ovako i super su.
Ogulim, isječem krompir za pomfrit, stavim ga u vodu nekih 20 minuta(navodno da itvuče škrob iz njega...bude bolji tako) i dobro osušim, nauljim ga, sol, biber i na pleh, papir za pečenje rasporedim pomfrit...peče se dok ne porumeni...bude superuser posted image


ja i bez čekanja u vodi...u vodi ga gulim i režem...pa mu valjda dostauser posted image
ovako...kao Imanuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
8.2.2013 10:50:35   
djoisa
pitanje

za ovu cudnu kvrgusu, jel u tepiju ide sve istovremeno i meso i tijesto? treba li na kraju zaliti necim?

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
8.2.2013 10:52:54   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: djoisa

pitanje

za ovu cudnu kvrgusu, jel u tepiju ide sve istovremeno i meso i tijesto? treba li na kraju zaliti necim?


ja ovo kad porpržim u tavi ostane mi ko ono malo vode od toga...
pa ti nekad prelijem preko...al moji više vole namazat pavlakom pa jesti:)

a stavim dole piletinu i gljive i smao dodozgo pilijem tijesto...to se raposredi...


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
8.2.2013 10:57:14   
Ninushka
Pa vi ste sve već napisala. Pročitala sam sve i voda mi ide na usta a za danas mi je grah od jučeruser posted image

Prepisujem recepte... bravo za temuuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
8.2.2013 11:25:49   
mila81
Lovačke šnicle

250 gr faširanog, telećeg, junećeg...
pola čaše ulja,
malo više od pola čaše mineralne
2 jaja
pola praška za pecivo
pola kisele pavlake
brašna eto toliko da masa zgusne

vaditi kašikom i pržiti u zagrijanom ulju....

Prilog neka tjestenina, krompir, riža, šta ko voli..........

_____________________________

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
8.2.2013 11:32:02   
mila81
Kljukuša od tikve

Očistim nekih 200-250 gr tikve, naribam je i osolim i tako odstoji nekih 5-10 minuta, jer ona pusti vodu, koja se poslije tretiranja dobro ocijedi...

onda u toj istoj posudi u kojoj je bila tikva ( treba malo dublja posuda) stavljam brašno, jaja, pecivo, malo mlijeka, jogurta ili pavlake, ulja, sve odokativno da bude smjesa ni gusta ni žitka, izlijem u tepsiju i peče se nekih 20 min, prije zagrijati pećnicu....

odozgo samo premažem maslacem, njam, njam

_____________________________

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
8.2.2013 13:14:42   
niki83
Uh kako je ova pita sa tikvom dobra..
Moje najdraze jelo ljeti user posted image
Samo sto ja sve odmah zamutim, ne cekam da pusti vodu, nemam kad..user posted image

_____________________________

N&N

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
10.2.2013 20:45:55   
Mjeseceva Pratilja

IZVORNA PORUKA: Ninushka

Pa vi ste sve već napisala. Pročitala sam sve i voda mi ide na usta a za danas mi je grah od jučeruser posted image

Prepisujem recepte... bravo za temuuser posted image


To je najbrze. Grah od jucer. ;)
Sad bi mi bas pasao..Sa suhim mesom, domacim, svjezim kruhom..Salata od kupusa, svjeza ili kiseli po volji. :)

_____________________________

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
10.2.2013 21:14:13   
Zala

IZVORNA PORUKA: muaaa

user posted image user posted image user posted image

Suuuppperrrr za temu

Tjestenina s umakom od fasiranog

Skuhati tjesteninu po zelji,iscjediti.

Proprziti luk,kad uzuti dodati fasiranog koliko je potrebno.

Dodati zacine i sos paradaiz.prokuhatii jos malo gotovo...cca 15 min



Probaj dodati malo origana u fasirano, preodlican okus bude. ;)


MM i ja volimo salatu od tunjevine i kukuruza, sa dresingom od pavlake plus light majoneza. Nekad umjesto light majoneze stavim onu salatnu, ona ima malo limuna čini mi se, baš je ukusna. Ocijediti tunjevinu i kukuruz, i to je to. Otprilike mala konzerva po osobi je sasvim dovoljna.
Ako je ljeto pa imamo domaće povrće, narežem krastavac (bez guljenja) i paradajz na kocke i dodam i to. Preukusno, osvježi, brzo i zbilja zasitno, a nije preteško za jesti po vrućini. :)

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
10.2.2013 21:20:29   
Zala
Pade mi napamet još jedan, nasa verzija tacosa, tortilja, sto li vec.

Puretinu ili piletinu mariniram u malo limuna i vegeti, pa izrezati na trakice (moje budu oko 4 cm duge, 1 cm ili manje siroke), peci na malo ulja da dobiju boju. Prodinstati na luku papriku svih mogucih boja (da bude sto sarenije), paradajz, grah (iz konzerve), dodati meso i malo jos okrenuti na vatri da povrce bude mekano. i jako malo vode dodati, samo da malo soka bude. Skinuti s vatre i pomijesati sa kukuruzom.

Zelenu salatu rezati na trakice (eh sad, kad mi se zuri, presavijem par listova kako stignem pa udri rezi, nekad budu i oblika kocke, i svega, bitno je samo da kad se zagrize konacna porcija da nije preveliko).

Za dresing je bitno da ne bude kremast, nego malo tecniji, ja stavim pavlaku i majonezu i malo one vode sto je bude u pavlaci, a moze i jogurt.

Tortilje ne pravim (ako vec nadjem kupim, ako imam gotovih, itd), nego najcesce uzmemo sto manje lepinje, pa ih popolovimo po duzini, izdubimo i punimo mesom i povrcem, zatim dodje salata i odozgo dresing. Odlicno bude, brzo, ukusno. Naravno sol i ostali zacini su po zelji. :)

< Poruku je uredio Zala -- 10.2.2013 21:21:11 >

(odgovor članu Zala)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
10.2.2013 21:23:43   
teacher75
grasak ili buranija: proprziti luk pa fasirano ili sitno isjeckano bijelo meso od piletine, pa dodati ledo grasak ili buraniju, mrkvu, jedan krompir izrezan na kockice, malo paradjaz pelata ili svjezeg paradajza i zacine, kuhati oko pola sata

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Zala)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
10.2.2013 22:03:09   
san4
Teacher75,u pravu si za pripremu graska,buranije,moze i duveca, paprikasa sa fasiranim mesom.
Brzo bude gotovo.Cesto i ja pravim takve kombinacije.
Stvarno za preporuciti!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
10.2.2013 22:04:38   
leona81
najvise volim brzi rucakuser posted image
piletinu i ribu - pilece filete u curry sosu s rizom ili ribu s krompirima pecenu u rerni ili sa krompir salatom...
kljukusu na 2 nacina - jedan je rendani krompir i luk, brasno, zacini pa odozgo vrhnje kad se zapece a drugi je isto to samo sjeckani krompir - skroz drugacije ispadne, ova prva se pravi vise u Sa a ova druga u Krajini i obavezno ide sa bijelim lukom i izlomi se na komade, dok se u Sa reze na kvadratice
paprike punjene krompirom - paprike uvijek imam zaledjene, samo ih filujem sjeckanim krompirom i lukom sa zacinima, i kad se ispeku zalijem vrhnjem i mlijekom i jos malo zapecem
spageti s fasiranim mesom - meso i luk proprzim, dodam sjeckanu papriku, paradajz, zacine, kukuruz...gotovo za 15ak min, u isto vrijeme kuham spagete...M ovo obozava
fasirane cufte sa pireom, ili cufte sa tjesteninom, pizzu ili pahuljicinu pitu u lisnatom...
ne koristim polugotova jela niti vrhnje za kuhanje, nista konzervirano, ni vegetu vec godinama, ulje minimalno, pravim sve u kesema za pecenje, na papiru za pecenje ili dinstam na vodiuser posted image

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
10.2.2013 22:43:56   
laško
Pureći medaljoni sa pireom. Vrijeme pripreme 15min.

Skuhati krompir za pire, ispržiti medaljione, krompir uzgnječiti sa puterom i mlijekom. Servirati. user posted image

Idealan prilog kisela salata.


(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
11.2.2013 17:50:55   
zumbulcica
Evo da i ja bacim koji recepat , inace, ne znam da kuham bez tikvicauser posted image
Salata od tikvica i patlidzana:
Ispržiti tikvice i patlidzan.U posudi slagati red tikvica red patlidzana,a nakon svakog reda dodati sirće,ulje i bijeli luk i so.
Ostaviti malo u frižideru.Bude mnjaaam.
tikvice sa piletinom
Proprziti file izrezan na kockice
Dodati tikvice ( ja ih rezem na trakice)
Dodati mrkvu, opet na trakice user posted image
Malo bijelog luka i naravno vrhnje.
Extra uz rizu, krompir tjresteninu...

_____________________________

sunce mamino,21.08.2011.

(odgovor članu laško)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
11.2.2013 20:24:41   
Zala
Slično kao jedni meni od dražih salata, roge (babure paprike) sa bijelim lukom i sirćetom.
Pečem ih, ogulim i spremim u vrećice u zamrzivač. Kad krenem na posao izvadim ih u zdjelu, i dok se vratim odlede se, izrežem ih, bijeli luk + sirće, malo ulja, i prelijepa salata. :)

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
22.2.2013 10:21:54   
ziki
Moj doprinos temi
http://www.coolinarika.com/recept/piletina-sa-senfom-i-kukuruznim-pahuljicama/
super ukusno, piletina bude sočna, vrijeme boravka u kuhinji 5 min(2 za piletinu+3 za oprat krompir) + 30 min pečenja i kuhanja.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Zala)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
22.2.2013 10:49:37   
veeseelaa
obzirom da sam dosta isječene tikve zamrznula znam na brzaka napraviti kljukušu od iste

tikvu izdinstam na ulju + so+vegeta
dodam brašna da dtijesto bude malo čvršće od tijesta za palačinke
pouljim tepsiju, metnem brašno u istu, protresem na sve strane, višak izbacim
smjesu metnem u tepsiju i pečem nekih 40 min u rerni, odnosno dok lijepo ne porumeni
prelijem pavlakom i sirom, koji sam prethodno izdinsatala sa bijelim lukom u tavi

i bude super



_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
22.2.2013 12:04:40   
mamabb
čorba/supa od bundeve/masirače bijele.

Na kockice masiraču izrezanu stavimo na puter da se dinsta, dodati 2-3 krompira, đumbira (ja stavim kao za veličinu palca) sve to zajedno dinstam desetak minuta podlijem vodom dodam kocku za juhu i kuham 5-10 minuta, ispasiram dodam mileram ili vrhnje za kuhanje.
Meni je ova čorbica super meni dođe ko glavno jelo uz neku mesiku i tako.
U nas mora uz sve biti mesike.

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 94
   [Obrisana poruka]
22.2.2013 12:08:22   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mamabb)
  Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
22.2.2013 12:13:42   
ziki

IZVORNA PORUKA: Iman83

Pileće filete na reš...5-10 minuta
Klasičnu mješavinu povrća sa začinima i maslacem 'Ledo', propržiti u isto vrijeme u drugoj tavi i kad je gotovo dosoliti i zaliti vrhnjem za kuhanje(ja dodam i kašiku dvije pavlake).

Ručak za deset(minuta)!!!

Ja slično pravim, stim da ja prvo proprživ pileinu na kockice a u to dodam povrće neko smrznuto(carsko, minestro, meksičku ili balkansku mješavinu, propržim i dodoam vode da prodinsta, začinim so, biber, eventualno vageta, i na kraju dodam vrhnje za kuhanje. Bude super i extra brzouser posted image

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
22.2.2013 12:20:13   
mamabb
Jetrica pileća s pireom
Jetricu stavim pržiti na vrelo ulje, prekrijemo onom mrežom pošto ona ono ko puca kad se prži, dooosat bijelog luka nasjeckam pa kad se korica uhvatila a to je već nakon nekih 5-7 minuta, ubacim posolim i pobiberim. U drugoj šerpi se već krompir skuhao i eto brzinskog ručka.

L nije baš nešto bila ljubitelj jetrice, valjda se zasitila dok je bila manja i ja joj rekla to je omiljena hrana Winxica user posted image i ona spuca po par komada.

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
1.3.2013 16:37:29   
mishkica
Super recepata ovdjeuser posted image Evo moj mali doprinos: spanak na pirjan + pohovane purece filete- spanak ocistiti oprati izrezati i staviti u vrelu vodu da samo baci kljuc..na maslacu izdinstati mladog zelenog luka dobar rukohvat, i onda izcijedjeni spanak dodati na to i staviti vode, kako to krcka pripremite purece filete tako da ih na tanko isjecete povegetite i posolite ja stavim i ulje i zamotam u foliju..tako da malo odstoje, onda ih vadite iz folije stavite u brasno u jaje pa u prezlo i na vrelo ulje..spanak dok se pirjao vec se prze fileti, a onda se u spanak doda soljica od bijele kafe rize, malo vegete i soli, i jos da se pirja 10-ak minuta..mi se ovim davimo, dobar tekuser posted image user posted image

_____________________________

M&M

Sreću čine male stvari...

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
13.3.2013 12:14:26   
sporty mamaa
brzo i ukusno:

Govori se da je dobro da se unosi što više tečnosti, a nekada nije loše ni da čitav obrok takav bude. Evo recepta kako da spremite izuzetno ukusnu čorbu od krompira koja može da bude i ceo obrok.

Sastojci:
1/2 kg krompira
100 gr korena celera
1 manji crni luk
1 kocka za supu
1 šnita mesnate slanine
1 mladi luk
1 veća šargarepa
1 pavlaka, kašika putera
so
biber

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savj...
13.3.2013 12:20:06   
Hanady RR
Dobro si ti...ova tema se treba podićiuser posted image
imal kakav ručak za 6-7 minutauser posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *