|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u zajednici
26.2.2013 21:08:08   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Marija13

IZVORNA PORUKA: Adria

Elvy ako je tako ja te podržavam, drži svoj nivo, na kraju što kažeš to je njegova majka da je ne znam kakva, ona ga je rodila i da nje nije bilo ne bi bilo ni njega... ali ne daj svoje živce nizašto na svijetu... daj mu jasno do znanja, da nikakve pare, nikakvi krediti, nikakve kuće, ponos i želja za imovinom nisu vrijedna vašeg braka, sreće i mira.... Nema ništa ljepše nego probuditi se u svojoj kući(iznajmljenoj) sa svojim mužem popiti kafu, pričati ili ne pričati, smijati se ili ne, maziti se ili ne, rasporediti sebi obaveze kako hoćeš, isplanirati dan zajedno sa njim,dovesti goste bez grča...
Želim ti svu sreću i da se to što prije riješi!

Kako si ovo divno rekla..pomislih kao da si zivjela u zajednici a onda gore procitah da jesi. Mi zivimo sa njegovom majkom u istom stanu vec 5god. Kada smo se tek vjencali nismo je mogli ostaviti samu jer nije imala nikakva primanja, tek od nedavno je u penziji, a sada mm konta da li bi mogli placati stan, ili kupiti stan..sad vec to moze postati stvarnost, radila sam tako da do sada kad sam na porodiljskom nije bilo problema, nije se puno ni mijesala u nase stvari..prije 2 mjeseca smo dobili bebu i situacija je postala nepodnosljiva, ulazak u sobu kada place i pitanje "sta mu je" me izludjuje, pored borbe sa dojenjem i hormonima ona udje i kaze "gladan je, odoh mu napraviti hapu" ili "garant je zedan, daj mu caj" user posted image
Zivim za dan kada cu kako ti lijepo rece, popiti kafu sa svojim muzem, pricati ili ne, smijati se ili ne, ma otici iz kuce a da ne moram reci gdje cemo...Do sad se sve moglo trpiti, navikli smo se da nam prijatelji ne dolaze, vecinom mi idemo kod njih, ali sad ludim..
Mozda ce neko reci zar ti samo to smeta, ali nije samo to, mislim da je normalno da svaka zena zeli urediti zivotni prostor po svojim zeljama, cistiti kucu generalno kada i kako zeli,ma hiljadu stvari koje ne mogu ni da nabrajam vise, a koje su pocele da me jedu iznutra..

sve ovo radi moja sveki iako en zivimo zajedno , radi i moja mama kad je unuce u pitanju nemoj se djaba sikirat i nervirati , to je normalno kad su nane tu , one misle da one vole vise unucad nego mama djete user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 401
26.2.2013 21:13:53   
lady_bubamara
Elvy mico znam da ne smijem zbog bebe , al znaš kada ti dođe onaj trenutak i suze same niz lice krenu, već mjesec dana ja bukvalno svaki dan gutam neke stvari, al svaki dan neko novo dešavanje koje ni malo nije pogodno ni ugodno , al ja gutam i gutam a knedla u grlu raste i raste a sve neću zbog bebe, i onda tako dođe kap koja ti prelije čašu i napravi poplavu. user posted image

A tvoj slučaj mi je " poznat " ne znam drugačije kako da se izrazim , ovakve scene je moja mama imala sa svojom svekrvom...

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 402
26.2.2013 21:21:06   
elvy
Ninulina samo se ti izgalami nemoj se suzdrzavat,narocito zato sto si trudna,pa pored svega sto ti se desava malo to i pojacaju hormoni...a i suze nekad dobro dodju,bar meni...bitno je da ste ti i user posted image dobro,sve ostalo ce da dodje na svoje,i mm i ja smo se trudili za bebaca al u ovakvim uslovima to neide,a i da jesam cisto sumljam da bi mogla da je sacuvam.
Tako mi je zao cut to da je neko prosao ovo sto ja prolazim,respekt za tvoju mamu,al bi volila cut kako se ona izborila sa tim....
Svaka cast tvojoj mamiuser posted image user posted image

(odgovor članu lady_bubamara)
Neposredna veza do poruke: 403
26.2.2013 21:25:50   
Marija13
Mirkice vjerujem da tako misle..nane i bake i jesu tu da maze svoju unucad, i zato mislim da za odgoj djeteta nije zdravo da odrasta u zajednici sa dvije zene..svaka ima neki svoj metod, nasa zajednica vise nije ista nakon dolaska bebe...svekrva je u pocetku na svaki njegov plac kada je sam u sobi a ja recimo odem u wc, letila da ga uzme, kad sam joj rekla dvije-tri vise ne leti, sad pita moze li ga uzeti user posted image vjerovatno je svjesna da cemo ici..

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

Neposredna veza do poruke: 404
26.2.2013 21:28:06   
veeseelaa
svekrva = sve krv

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 405
26.2.2013 21:28:41   
Marija13

elvy vi se selite dok nije dosla beba user posted image ko zna kako bi se ona poslije ponasala, a jos bi ti bila kuci stalno..

IZVORNA PORUKA: elvy

Ninulina samo se ti izgalami nemoj se suzdrzavat,narocito zato sto si trudna,pa pored svega sto ti se desava malo to i pojacaju hormoni...a i suze nekad dobro dodju,bar meni...bitno je da ste ti i user posted image dobro,sve ostalo ce da dodje na svoje,i mm i ja smo se trudili za bebaca al u ovakvim uslovima to neide,a i da jesam cisto sumljam da bi mogla da je sacuvam.
Tako mi je zao cut to da je neko prosao ovo sto ja prolazim,respekt za tvoju mamu,al bi volila cut kako se ona izborila sa tim....

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu elvy)
Neposredna veza do poruke: 406
26.2.2013 21:29:55   
Marija13

ljepse je svekrva - sve kriva user posted image

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

svekrva = sve krv

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 407
26.2.2013 21:30:16   
Mrvica_83
Elvy draga evo mene i na ovoj temi user posted image Nasla sam te user posted image Napisala sam ti u cekaoni svoje misljenje .. Slicno su vec zenice napisale .. Tvoj muz je kljucna osoba koja sve moze promijeniti .. Ti si njemu beskrajno vjerovala da cete voditi zivot dostojan covjeka , dostojan osjecanja koja vas vezu .. On mora pronaci nacin da te zastiti od te grozne osobe .. Ako je rjesenje da nadjete stan pod najam neka bude tako .. Vi pokusavate dobiti bebu a ti ovamo od sokova koje si dozivjela padas u nesvjest ?! Ne ide to tako i nije to zdrava sredina za tebe .. Mnogo srece ti zelim jer ovakve situacije najvise skode osobama koje to uopste ne zasluzuju .. Zloce caruju a nevini stradaju ..Tamo sam ti napisala - ja imam sasvim ok svekrvu ali mislim i da nije tako da bi me MM zastitio .. Kako je Galicia napisala - da bi uz mene bio 150% .. Ali zato bih i ja za njega bila user posted image samo ako bi ga neko od mojih krivo pogledao a da pri tome nikom nista nazao nije ucinio .. Mnogo user posted image user posted image za tebe !!

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu elvy)
Neposredna veza do poruke: 408
26.2.2013 21:32:55   
lady_bubamara

IZVORNA PORUKA: elvy

Inače što se tiče moje galame ja ne znam da galamim , jer ja kada galamim i kada brojim onda počnem da izvrćem riječi ( ovo ozbiljno mislim ) umjesto da kažem nije mi dovoljno što sam čekala doktoricu danas dva sata još mi i ti kasniš ja kažem nije mi dovoljna doktorica od dva sata pa i ti kasniš ( eto to sam lupila u zadnjoj svađi ) i taj problem imam od malena i tako da izbjegavam povisivanje tona jer se stvarno sva pogubim i izvrćem rečenice ... user posted image

A moja mama..... Eh , njena sveki je bila divna žena prije nego se mama doselila kod nje , medila joj je i bila divna perfektna, a kada se mama doselila počela su podbadanja , brojanja, zapomaganja, ostavi sve za sobom , neće da skloni, moj tata je imao još braće i sestara mlađih , ona tako ode na selo ostavi djecu mami da ih čuva pa mama ne ode na posao već njih mora da čuva , i popuši otkaz zbog tog. Onda je uvijek prigovarala kad bi mamini dolazili u kuću , il je glava boli ili noge kud su baš sad našli i tako , a mama trpila i očekivala da će tata na to reagovati al tata kulirao nije čovjek htjeo da se miješa . A kap koja je prelila čašu je bila ta kada je mama ostala u drugom stanju a njena svekrva pitala za mog tatu je li on siguran da je dijete njegovo i onda je i mami i tati dopi*dilo i pokupili su svoje stvari i otišli ... Eto...

(odgovor članu elvy)
Neposredna veza do poruke: 409
26.2.2013 21:33:27   
elvy
Marija one misle da samo one sve znaju o odgoju djece i uopsteno o svemu,kuhanju,ciscenju....a ova moja nedo dragi Bog nikome sudje nece oprat po 5 dana,ja ludaca prala njeno sudje i jednom pila je ona kafu i umjesto u pepeljaru gasila cigare u soljicu i djezvu,ma napunila ih i ja operem joj svo sudje i to namjerno ostavim,au sto me ogovarala da si je samo cula,elem nisam ni za sta pi.ljivu soljicu nisam oprala njenu....nejse....al ako ikad budem imala djecu i dragi bog mi ispuni zelju,ona nikad nece imat priliku da ih vidi....

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 410
26.2.2013 21:34:19   
veeseelaa

ljepse je svekrva - sve kriva user posted image

svekrva = sve krv

ljepše je al nije realnije user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 411
26.2.2013 21:34:52   
Mirkica

Mirkice vjerujem da tako misle..nane i bake i jesu tu da maze svoju unucad, i zato mislim da za odgoj djeteta nije zdravo da odrasta u zajednici sa dvije zene..svaka ima neki svoj metod, nasa zajednica vise nije ista nakon dolaska bebe...svekrva je u pocetku na svaki njegov plac kada je sam u sobi a ja recimo odem u wc, letila da ga uzme, kad sam joj rekla dvije-tri vise ne leti, sad pita moze li ga uzeti user posted image vjerovatno je svjesna da cemo ici..

zajednica nije zdrava ni za koga , zao mi je svakoga ko mora zivjeti u zajednici ali iskrneo bolje jednom jesti neg slusati price i bolovati radi budala

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 412
26.2.2013 21:35:37   
Mrvica_83
Ninulina mila Nedostajes nam u cekaoni user posted image Javi nam se misa mu .. Slobodno kazi sta te muci - tu smo da pomognemo jedna drugoj user posted image Veliki zagrljaj podrske za tebe !!

24.10.12 Jedan anđeo
26.11.13 u 00:09 - Ljubav za sva vremena ..Ceza H. je rodjenjem obasjala nas zivot !!!

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 413
26.2.2013 21:40:31   
lady_bubamara
Mrvice moja mila i draga user posted image neću da vam unosim negativnu energiju tamo , pa ovako tražim teme za ispuhavanje user posted image Hvala ti mila moja user posted image

(odgovor članu Mrvica_83)
Neposredna veza do poruke: 414
26.2.2013 21:44:39   
elvy
Mrviceuser posted image user posted image hvala ti duso,ti i sve cure u cekaoni su mi jako pomogle svojim savjetima da spustim loptu inace bi ja vec odavno otisla....al vase rijeci su mi dale snagu(a i savjeti moje mame)kako da se borim i izborim sa svim ovim,vjeruj mi da funkcionise,priblizavam se lagano mm i vidim koliko mu je tesko zbog svega,usutario je i vjeruj mi vec 10 dana mi nista nije rekla(jest rezala sa nekim preko tel.i to namjerno glasno da ja cujem,a ja namjerno pojacam muziku nek joj bude jasno da me nezanima sta ona mlati),a sa mm se sve vraca u normalu,tepanje porukice,namjerno to radim i cekam trenutak samo da ga navucem da pristane da odemo odavde,mislim da hoce ubrzouser posted image .Mirna sam al stvarno jesam.

(odgovor članu elvy)
Neposredna veza do poruke: 415
26.2.2013 21:47:59   
tinkivinki

ma meni je rodjena mater 7 dana sto je bila kad sam se porodila popila krv sa kamilicom,pa ja mislim da treba caja,pa ja sam svojoj djeci davala,pa vi sad sve nesto pametujeteuser posted image .a moj sin se budio 2 puta u noci i plakao,ona ujutro pita,a sto je plakao?pa draga mama zato sto je beba koja ima 10 dana.nije to nista zlonamjerno,ali da iritira,iritira

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 416
26.2.2013 21:49:11   
elvy

IZVORNA PORUKA: ninulina

Mrvice moja mila i draga user posted image neću da vam unosim negativnu energiju tamo , pa ovako tražim teme za ispuhavanje user posted image Hvala ti mila moja user posted image

Upravu si zato sam se i ja ovdje preselila,al nevratim da pozdravim svoje zenice i da vidim imal crtica.

Neposredna veza do poruke: 417
26.2.2013 21:50:36   
veeseelaa
sve ovo radi moja sveki iako en zivimo zajedno , radi i moja mama kad je unuce u pitanju nemoj se djaba sikirat i nervirati , to je normalno kad su nane tu , one misle da one vole vise unucad nego mama djete user posted image

da, možda rade
al kad mami kažeš stop, stane a svekrvi kad kažeš stop ona i dalje upre ko sivonja

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 418
26.2.2013 21:53:25   
tinkivinki

sve ovo radi moja sveki iako en zivimo zajedno , radi i moja mama kad je unuce u pitanju nemoj se djaba sikirat i nervirati , to je normalno kad su nane tu , one misle da one vole vise unucad nego mama djete user posted image

da, možda rade
al kad mami kažeš stop, stane a svekrvi kad kažeš stop ona i dalje upre ko sivonja

moja mama se naljuti i kaze ti nedas sebi nista reci,ako joj kazem stop.a svekrvi bi vjerovatno gledala takticnije da kazem stop nego mami

Neposredna veza do poruke: 419
26.2.2013 21:55:21   
ananas_ze

da, možda rade

user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

Neposredna veza do poruke: 420
26.2.2013 21:55:53   
Adria
Eh a ja mislim da zbog tog taktičnijeg pristupa, svekrve onda nas i ne doživljavaju ozbiljno... user posted image

„Biću tu kad se probudiš ujutru i kad uveče kreneš na spavanje. I čuvaću te cijelu noć i ti ćeš osjetiti da ti se smiješim i nikada nećeš biti sama jer ću ja biti uz tebe,zauvijek.“

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 421
26.2.2013 21:56:05   
veeseelaa
moja mama se naljuti i kaze ti nedas sebi nista reci,ako joj kazem stop.a svekrvi bi vjerovatno gledala takticnije da kazem stop nego mami

e pa treba da obrneš situaciju, mami taktičnije da kažeš a svekrvi direkt u glavu
zašto smo grubi prema ljudima koji nas iskreno vole? zato jer nam se može, ha ja
a to ne valja
kad se s nekim na ulici slučajno sudarimo kažemo "oprostite" a kad se sudarimo s nama bliskim ljudima kažemo "de ba goni se" i sl

znači s mamom taktičnije user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 422
26.2.2013 21:58:03   
Volim Te!

da, možda rade

[/
Ovo je tacno!Ja nemam majku al kad pitam tetku ona pocne sine,mi smo tako radile sad se to vise ne radi itd,a ja proberem jesam li u proslosti il sadasnjosti,kad kazem svekrvi nemoj to tako ona ma de ba ja othranila "pola Bosne" ti ces meni govorit,kaze sinu sta ni najgora maceha ne bi,pokupi se i ode...Mislim da je najbolje da otkljucaju temu svekrve,a tebi elvy Bog da je u pomoci,ja bih zavrsila u ludnicu il u zatvor.

Prije nego sto si se rodila nosila sam te ispod svog srca...Od trenutka kada si dosla na ovaj svijet,do trenutka kad ja odem sa njega,zauvijek cu te nositi u srcu...

Neposredna veza do poruke: 423
26.2.2013 21:58:47   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: Adria

Eh a ja mislim da zbog tog taktičnijeg pristupa, svekrve onda nas i ne doživljavaju ozbiljno... user posted image

ja nemam s tim problem user posted image
ja odmah reagiram
sjećam se kad je Ajša imala par mjeseci , kaže sveki da je povedem dole, đe ba rekoh dole, kaže kod nas, šta ba rekoh kod vas
a ona (veza sivonja) pa malo samo, rekoh ne shvatiste me, nema vodanja mog djeteta nigdje bez moje nazočnosti
i tu je oko "vodanja" zauvijek završena priča

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 424
26.2.2013 21:58:49   
elvy
Ma joj zenice vi vasim za svekriva_ma mozete takticki reci,mojoj nemozes reci jesil se naspavala da se ne naljuti,uvrjedi se jadnice.

Opet sam se natovarila na nutelluuser posted image user posted image et sam se vala nasikiralauser posted image

Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *