Mirkica
|
IZVORNA PORUKA: Marija13 IZVORNA PORUKA: Adria Elvy ako je tako ja te podržavam, drži svoj nivo, na kraju što kažeš to je njegova majka da je ne znam kakva, ona ga je rodila i da nje nije bilo ne bi bilo ni njega... ali ne daj svoje živce nizašto na svijetu... daj mu jasno do znanja, da nikakve pare, nikakvi krediti, nikakve kuće, ponos i želja za imovinom nisu vrijedna vašeg braka, sreće i mira.... Nema ništa ljepše nego probuditi se u svojoj kući(iznajmljenoj) sa svojim mužem popiti kafu, pričati ili ne pričati, smijati se ili ne, maziti se ili ne, rasporediti sebi obaveze kako hoćeš, isplanirati dan zajedno sa njim,dovesti goste bez grča... Želim ti svu sreću i da se to što prije riješi! Kako si ovo divno rekla..pomislih kao da si zivjela u zajednici a onda gore procitah da jesi. Mi zivimo sa njegovom majkom u istom stanu vec 5god. Kada smo se tek vjencali nismo je mogli ostaviti samu jer nije imala nikakva primanja, tek od nedavno je u penziji, a sada mm konta da li bi mogli placati stan, ili kupiti stan..sad vec to moze postati stvarnost, radila sam tako da do sada kad sam na porodiljskom nije bilo problema, nije se puno ni mijesala u nase stvari..prije 2 mjeseca smo dobili bebu i situacija je postala nepodnosljiva, ulazak u sobu kada place i pitanje "sta mu je" me izludjuje, pored borbe sa dojenjem i hormonima ona udje i kaze "gladan je, odoh mu napraviti hapu" ili "garant je zedan, daj mu caj" Zivim za dan kada cu kako ti lijepo rece, popiti kafu sa svojim muzem, pricati ili ne, smijati se ili ne, ma otici iz kuce a da ne moram reci gdje cemo...Do sad se sve moglo trpiti, navikli smo se da nam prijatelji ne dolaze, vecinom mi idemo kod njih, ali sad ludim.. Mozda ce neko reci zar ti samo to smeta, ali nije samo to, mislim da je normalno da svaka zena zeli urediti zivotni prostor po svojim zeljama, cistiti kucu generalno kada i kako zeli,ma hiljadu stvari koje ne mogu ni da nabrajam vise, a koje su pocele da me jedu iznutra.. sve ovo radi moja sveki iako en zivimo zajedno , radi i moja mama kad je unuce u pitanju nemoj se djaba sikirat i nervirati , to je normalno kad su nane tu , one misle da one vole vise unucad nego mama djete