|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
14.2.2013 11:22:14   
tukica
hahahaahahahah nema sanse da je 10  cm da ga .... hahahahahahhahaha user posted image  
Hanady - ja sam i mislila na crveni vidljivi dio, a ovo je ostalo kao mala ogrebotina zadebljana... ne vidi se skoro nikako... i opet mislim da nije 15... hahahahaha jaaaaao  sad cu uzeti metar i mjeriti...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1476
14.2.2013 11:25:33   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: tukica

hahahaahahahah nema sanse da je 10  cm da ga .... hahahahahahhahaha user posted image  
Hanady - ja sam i mislila na crveni vidljivi dio, a ovo je ostalo kao mala ogrebotina zadebljana... ne vidi se skoro nikako... i opet mislim da nije 15... hahahahaha jaaaaao  sad cu uzeti metar i mjeriti...

moj je 15...
4 godine je bilo 12.2

nije vidljiv ...nisako je skorz...konce nisma vadila i zaista izgleda kao da si tehničkom olovkom ćizu povukao...boja je ostatak kože i ne vidi se lahko ....
jače vidljiv dio je na densoj strani možda 2 cm al tu s emeni sječe sa rezom slijepoga crijeva...
no kad bih samo stala ispred ogledala i pogledala ovlaš rekla bih da samo je 2 cm jer to vidim bez dodotanih naprezanja okicauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1477
14.2.2013 11:41:12   
tukica
tako je i kod mene sto se tice naprezanja okica... znaci, mozda muz vidi koliki je (mislim rez), ali ovako odoka, taj crveni dio reza je 2 cm... mozda nas je isti dr.radio, pa nas je tako fino usio user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1478
14.2.2013 11:50:50   
jasmin
Zene sad me zbunjujete s tim crvenim dijelom...kod mene je od-do mojih 14 cm toliko blijedo da se moram dobro zagledati i primijetiti ga. Nemam nista crveno user posted image . Rodila prije 4 g i 4.5 mj.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1479
14.2.2013 11:55:22   
minja_
znaci jasmin da se broji da ti nemas oziljka od carskog nikakouser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1480
14.2.2013 11:58:31   
jasmin

IZVORNA PORUKA: minja_

znaci jasmin da se broji da ti nemas oziljka od carskog nikakouser posted image

Nemoj ceri,trazice da slikam user posted image user posted image .
Vidi se,ali stvarno se moras zagledati. Stvarno.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 1481
14.2.2013 12:01:03   
henna ze
ja kad bih vam uslikala svoj..bi se onesvijestile...zato ššššš

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1482
14.2.2013 12:17:24   
Visnja RR
moj je 11 cm ...vidi se nekakva tanka linija boje koze ...kad se zagleda...

Inace sam nedavno citala da taj rez ne treba biti veci od 3 cm ali da kod nas jos uvjek vole da zarezu... I ako se sjecam dobro u TZ se vec radi sa tim manjim rezom... jos kad bih nasla link gdje to pise tj gdje sam procitala

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1483
14.2.2013 12:45:44   
Neca xxx
Ja uopste nemam taj crveni vidljivi dio. Kod mene je cijeli rez posvijetlio. Ali je i dalje tamniji od boje koze, vidi se i dugacak je 16 cm. Nije crven ni debeo da upada u oci, ali da se vidi, vidi se. Pa ipak je tu rezana i koza i tkivo i misici. Nema sanse da to ikada u potpunosti nestane.

A tukice, sjecam se kada si ti isla na CR. Pa zar su vec prosle 2 godine. user posted image

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1484
14.2.2013 12:47:59   
tukica
user posted image  eeee zar se vise  iko sjeca user posted image  sad ce, za 2 mjeseca, pune 2 godine... proletile kao da je juce bilo... Koliko su bili svi protiv c.reza, ja vala nisam user posted image  mada, to nije bio moj izbor... ipak, imam lijepo iskustvo s njim user posted image

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1485
14.2.2013 13:15:49   
lady84

Kad procitah ove postove, izmjerih i ja svoj i 18 cm je. Doduse, ja sam se porodila prije 4,5 mjeseca. Tanka je linija i i i vec pocinje da blijedi, nije vise tako crvena. Htjela sam da pitam, koliko dugo se zadrzava ta , ne znam kako bih opisala, kao utrnulost iznad reza? Nekih 7-8 cm iznad reza ja gotovo i da ne osjetim, kao da mi je pod blazom lokalnom anestezijom? Je li to trajno ostaje ili prolazi?

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1486
14.2.2013 13:21:04   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: lady84

Kad procitah ove postove, izmjerih i ja svoj i 18 cm je. Doduse, ja sam se porodila prije 4,5 mjeseca. Tanka je linija i i i vec pocinje da blijedi, nije vise tako crvena. Htjela sam da pitam, koliko dugo se zadrzava ta , ne znam kako bih opisala, kao utrnulost iznad reza? Nekih 7-8 cm iznad reza ja gotovo i da ne osjetim, kao da mi je pod blazom lokalnom anestezijom? Je li to trajno ostaje ili prolazi?

vjerovatno je to indivudulano...prvih godinu dana i meni je taj dio kao mrtvo ...nisam osjecala... a onda je to lagano restajalo... mislim da je s 2 g nakon CZ to bila moja koza user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu lady84)
Neposredna veza do poruke: 1487
14.2.2013 13:29:23   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: jasmin

Zene sad me zbunjujete s tim crvenim dijelom...kod mene je od-do mojih 14 cm toliko blijedo da se moram dobro zagledati i primijetiti ga. Nemam nista crveno user posted image . Rodila prije 4 g i 4.5 mj.

ja imam crveniji dio...
već pojasnih...mjesto gdje se djeku CR i OP slijepoga crijeva...na densoj strani i tu je vidljivije u odnosu na ostalih 13 cmuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1488
14.2.2013 15:08:10   
lana32
Za deset dana imam opet carski rez ,nakon godinu i mjesec od prošlog ,Rečeno mi je da će raditi po istoj liniji . Mene zanima da li ovaj put sporo zarasta ,i koliko će trebati vremenski da zaraste ako je po istom mjestu,ne znam je li neko imao slično iskustvo . Prvi put mi je super prošlo ,brzo zaraslo i bez problema

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1489
14.2.2013 16:09:08   
jasmin

IZVORNA PORUKA: lana32

Za deset dana imam opet carski rez ,nakon godinu i mjesec od prošlog ,Rečeno mi je da će raditi po istoj liniji . Mene zanima da li ovaj put sporo zarasta ,i koliko će trebati vremenski da zaraste ako je po istom mjestu,ne znam je li neko imao slično iskustvo . Prvi put mi je super prošlo ,brzo zaraslo i bez problema

Nema frke...vec rekoh,16 mjeseci razlike izmedju dva c.reza...normalno zarastao,proslo sve k`o san. Bolje sam prosla drugi put,znala sta me ceka i bolje se pripremila user posted image .

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 1490
14.2.2013 16:14:55   
Emica_sa
Ja svoj jedva nadoh,toliko je nisko i uopce se ne vidi,samo tanka linija jedva vidljivauser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1491
14.2.2013 16:19:52   
Ben 10
Kod mene su dva cr po istom rezu ,samo sa razlikom od 8godina.zaraslo bez problema oba puta ,samo drugi put znas sta te ceka pa se bolje pripremis i znas kako ces se paziti i ponasati.

Kod mene je rez oko 10cm ,samo linija i to bas nisko.Ja nevidim rez nego ko presjeceno izmedju kosti i stomaka i to se vidi samo kada sjednem.Mislim ja vidim jer ja stomaka nemam ,nije mi nista ostalo poslije poroda kod kod nekih mojih prijateljica visak koze poslije cr i taj dio ide preko reza i bas se vidi.Inace sam mrsavica pa mozda i zbog toga nije vidljiv.
Dugo mi je bila koza oko reza ko mrtva ,sada vise nije.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1492
14.2.2013 16:48:09   
leona81
kod mene izgleda kao tanka bijela linija na kozi, dosta je svijetliji od moje koze, doduse ja sam tamnija...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 1493
14.2.2013 17:02:30   
lana32

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: lana32

Nema frke...vec rekoh,16 mjeseci razlike izmedju dva c.reza...normalno zarastao,proslo sve k`o san. Bolje sam prosla drugi put,znala sta me ceka i bolje se pripremila user posted image .

Super ,hvala user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1494
14.2.2013 17:03:28   
Mirkica
ja sam imala dva CR u malo manje od 2 godine , pa dobro je proslo drugi put je bilo mnogo bolje moram priznati , znas sta te ceka i tako se pripremis , meni su radili rez preko reza ali nisu bas sve potrefili hahahah i ima jedna skroz tanka bijela linija onako maloo sa strane a dio gdje su radili ponovo kao i prvi put sada je malkoooo crvenija a mislim da ce s vremenom i ona izblijediti i biti ovako tanka user posted image ipak je nepunih 6 mjeseci proslo.

Sve u svemu manje straha , oporavak je isao brze lakse sam i ustajala lakse sve , ufff sad kad se sjetim kako prvi put ustati hahahahahhaahha jeza me hvata .

VISNJA ima ta neka novo metoda CR u bolnici gdje sam ja radila CR nije bila ali drugoj jeste prvi put prosle godine pocela ta metoda , i kazu da je puno bolje i manji je rez i laksi oporavak , et ja ako budem jos koji put idem po novoj metodi user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1495
14.2.2013 17:07:17   
lana32

IZVORNA PORUKA: Mirkica

ja sam imala dva CR u malo manje od 2 godine , pa dobro je proslo drugi put je bilo mnogo bolje moram priznati , znas sta te ceka i tako se pripremis , meni su radili rez preko reza ali nisu bas sve potrefili hahahah i ima jedna skroz tanka bijela linija onako maloo sa strane a dio gdje su radili ponovo kao i prvi put sada je malkoooo crvenija a mislim da ce s vremenom i ona izblijediti i biti ovako tanka user posted image ipak je nepunih 6 mjeseci proslo.

Sve u svemu manje straha , oporavak je isao brze lakse sam i ustajala lakse sve , ufff sad kad se sjetim kako prvi put ustati hahahahahhaahha jeza me hvata .

VISNJA ima ta neka novo metoda CR u bolnici gdje sam ja radila CR nije bila ali drugoj jeste prvi put prosle godine pocela ta metoda , i kazu da je puno bolje i manji je rez i laksi oporavak , et ja ako budem jos koji put idem po novoj metodi user posted image user posted image user posted image

Super ,pripremam se polako ,samo jedva cekam da se sve zavrsi i da dođem kuci.
Ta nova metoda je rađena na meni ,radi se o razmicanju mišića ,znači radi se površni rez,pa dr razmiče poprečne mišiće trbušnog zida da dođe do maternice gdje onda vade bebu . Prije su se sjekli ti mišići da bi se došlo do maternice.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1496
14.2.2013 17:14:14   
Mirkica
lana32 gdje si radila tu metodu evo ja nadjoh kako se zove

Misgav-Ladach-Methode pa neka zene traze ovu metodu ako se nudi citam i bas je kazu bolje i lakse se oporavi , kao sto rece manej misica se osteti auuuu da sam znala isla bih u drugu bolnicu user posted image al et nikad nije kasno user posted image user posted image
LANA 32 neka je sa srecom ako Bog da

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 1497
14.2.2013 17:28:15   
Miimy
Joj zene ja vas citam i kontam da uzmem metar da ja svoj rez izmjerimal bjezi ima pola metra u njemu user posted image prije 6 mjeseci od pupka skroz do gospoje nije klasicni bikini.. sta sam jada vidjela sa njim konci neki aman , skinula ih nakon 2 mjeseca rana se upalila inficirala ma jad... al hajde izdura se... sliku imam al nebih da plasim buduce mame ;)

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1498
14.2.2013 17:37:49   
lana32

IZVORNA PORUKA: Mirkica

lana32 gdje si radila tu metodu evo ja nadjoh kako se zove

Misgav-Ladach-Methode pa neka zene traze ovu metodu ako se nudi citam i bas je kazu bolje i lakse se oporavi , kao sto rece manej misica se osteti auuuu da sam znala isla bih u drugu bolnicu user posted image al et nikad nije kasno user posted image user posted image
LANA 32 neka je sa srecom ako Bog da

Hvala na podršci user posted image
Radila sam u Vojnoj bolnici prošle godine ,nisam tražila to ,već sam doktor je to tako uradio ,a poslije mi rekao . Lijepo i brzo sam se oporavila. Radio mi je dr Drljević ,a sad mi je dogovoreno kod dr Nakaša.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1499
14.2.2013 20:47:56   
AnLu
Meni nakon 18 mjeseci jos je pofino crven rez i taj dio koze kao da nije moj.

A. 10.02.2010.
L. 12.08.2011.

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *