|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
12.2.2013 20:13:31   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: leki_4you

Kontrola mi je inace zakazana za cetvrtak, ne znam smijem li cekati do tada? user posted image

mozes se ti otvoriti do sutra a kamoli do cetvrtka. bolje dzaba otici pa se vratiti kuci nego ne daj boze sta da se desi

(odgovor članu leki_4you)
Neposredna veza do poruke: 1451
13.2.2013 10:00:26   
tukica
leki_4you - ja bih ipak preventivno otisla u bolnicu... Mozda ti porod prirodno krene...

Sto se tice mog iskustva sa ranom - ja sam super prosla... Stavili su mi topive konce, tako da ih nisam morala vaditi... meni su savjetovali 7 dana da ranu ne diram, stavili su mi zavoj kad sam imala c.rez, ja ga nisam dirala... rekli su mi da izbjegavam kvasenje tih 7 dana, nakon toga, kontrola i kada je dr.utvrdio da je sve ok, rekao je da slobodno mogu da se kupam i kvasim ranu, samo da je uvijek dobro posusim... Vec nakon par mjeseci od poroda, rana, tj. rez je poceo da blijedi, a sada, skoro dvije godine poslije, rez je mozda 1 cm dug i skoro se i ne vidi, kao ogrebotina izgleda...

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1452
13.2.2013 10:23:07   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: tukica

leki_4you - ja bih ipak preventivno otisla u bolnicu... Mozda ti porod prirodno krene...

Sto se tice mog iskustva sa ranom - ja sam super prosla... Stavili su mi topive konce, tako da ih nisam morala vaditi... meni su savjetovali 7 dana da ranu ne diram, stavili su mi zavoj kad sam imala c.rez, ja ga nisam dirala... rekli su mi da izbjegavam kvasenje tih 7 dana, nakon toga, kontrola i kada je dr.utvrdio da je sve ok, rekao je da slobodno mogu da se kupam i kvasim ranu, samo da je uvijek dobro posusim... Vec nakon par mjeseci od poroda, rana, tj. rez je poceo da blijedi, a sada, skoro dvije godine poslije, rez je mozda 1 cm dug i skoro se i ne vidi, kao ogrebotina izgleda...

blago tebi,ja sad bas izmjerila 18.5 cm,bio je siri za nekih mozda 2 centa,to je izblijedilo na krajevima

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1453
13.2.2013 11:11:28   
jasmin

Kako draga user posted image ...

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1454
13.2.2013 11:39:35   
tukica
sta kako? rez ili?
Ako mislis na rez, ja ga, zaista, nisam nicim tretirala, ni odmah poslije poroda, niti sad... dakle, nisam ga nikad ni prskala, ni mazala, nista... samo eto u pocetku gledala da dobro posusim ranu i to je to... jos je jako nisko, pa bas moras zaviriti da ga vidis user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1455
13.2.2013 11:44:17   
jasmin

sta kako? rez ili?
Ako mislis na rez, ja ga, zaista, nisam nicim tretirala, ni odmah poslije poroda, niti sad... dakle, nisam ga nikad ni prskala, ni mazala, nista... samo eto u pocetku gledala da dobro posusim ranu i to je to... jos je jako nisko, pa bas moras zaviriti da ga vidis user posted image

Ma nije mi jasno kako jedan cm,na sto su izvukli bebu user posted image .
Moj rez se jedva vidi,mislim oba...doduse proslo je vise od 4 g.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1456
13.2.2013 11:45:59   
tukica
Ma nije uvijek bio te velicine... sad poslije dvije god. od poroda je tako mali... ali tek kad sam se porodila, bio je veci naravno.... taman da se beba izvuce... ali vremenom se smanjio user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1457
13.2.2013 18:09:25   
leki_4you
Curke moje ja ne odoh u bolnicu jer mi je danas puno bolje a i onaj iscjedak je prestao user posted image mozda sam previse panicarila, ne znam user posted image uglavnom sutra odoh na kontrolu pa cu vidjeti sta mi kazu, valjda cu izgurati do zakazanog datuma user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1458
14.2.2013 0:54:51   
jasmin

Ma nije uvijek bio te velicine... sad poslije dvije god. od poroda je tako mali... ali tek kad sam se porodila, bio je veci naravno.... taman da se beba izvuce... ali vremenom se smanjio user posted image

Joj tukice ti mene zadevera tim jednim cm. Kod mene 14 cm.
Je li ti problem da slikas?

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1459
14.2.2013 1:12:48   
leona81
to je nemoguce? ne znam kako se rez moze smanjiti?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1460
14.2.2013 8:08:14   
Alma_27
ja mislim da je @tukica promasila temu i da zapravo misli na rez od epiziotomije. cak je rekla da je jako nisko i da ga ona tesko moze vidjeti user posted image

kad smo kod toga, ne znam ni sta ja radim na ovoj temi kad sam se porodila prirodno user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1461
14.2.2013 8:54:24   
tukica
hahahaahhaaha cuj rez od epiziotomije... sorry, ali jesi ti ok??? ja sam imala zakazan carski rez i isti je odradjen i mislim da samo maloumna osoba pobrkati prirodni porod od carskog reza... Hvala sto mislis da sam toooooliko glupa user posted image
kad sam rekla nisko, mislila sam do predjela pocetka rasta s.dlacica... ccc... svasta cuh i ovdje...

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1462
14.2.2013 8:57:10   
tukica
IZVORNA PORUKA: jasmin

Joj tukice ti mene zadevera tim jednim cm. Kod mene 14 cm.
Je li ti problem da slikas?

ej draga, hocu stvarno uslikati, samo da se dokopam mob. i prenesem na komp. jer pisem sa posla, pa mislim da bi me "malo" cudno gledali kad bih se pocela skidati i naslikavati user posted image  svakako uslikam i postavim... meni to 14 cm jaaako puno djeluje... pojma nemam...
a to da se smanjuje rez, mislim da se vremenom (znaci 2 god.od poroda) koza skuplja, pa se samim tim i rez takoreci smanjuje, tj. manje je vidljiv...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1463
14.2.2013 9:08:37   
Alma_27

hahahaahhaaha cuj rez od epiziotomije... sorry, ali jesi ti ok??? ja sam imala zakazan carski rez i isti je odradjen i mislim da samo maloumna osoba pobrkati prirodni porod od carskog reza... Hvala sto mislis da sam toooooliko glupa user posted image
kad sam rekla nisko, mislila sam do predjela pocetka rasta s.dlacica... ccc... svasta cuh i ovdje...

smiri dozivljaje. niko ti nije rekao da si glupa. dzaba se zena iznervira user posted image

nisam rekla da si pobrkala prirodni porod sa carskim rezom nego da si mozda zalutala na temu. lognicnije mi je to izgledalo nego da se rez duzine 14 cm smanjio na duzinu od 1cm. to bi vec bilo medicinsko cudo al super ako je tako ispalo user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1464
14.2.2013 9:19:32   
tukica
samo mi objasni kako moze iko normalan pomijesati epiziotomiju sa c.rezom molim te... nebitno, da ne smaramo na ovoj temi, mislim da na ovakvu tvoju izjavu dana, niko ne bi mogao ostati normalan...
a to med.cudo, ko zna, mozda i jesam... hahahaahah nigdje veze... slikam za svoju dragu jasmin (btw, jasmin - volim tvoj nick ;), pa neka vidi... mada mislim da to ovisi i od tipa koze i od toga kako je uradjen sam rez... dakle, ovo sto je kod mene, ne mora biti nuzno i kod drugih... kao i za sve ostalo u trudnoci i poslije nje...

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1465
14.2.2013 9:24:20   
salmy
Sad sam svoj izmjerila 10 cm..on jeste blijed i skoro ne primjetan...ali fkat kako 1 cmuser posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1466
14.2.2013 9:25:13   
Alma_27

samo mi objasni kako moze iko normalan pomijesati epiziotomiju sa c.rezom molim te... nebitno, da ne smaramo na ovoj temi, mislim da na ovakvu tvoju izjavu dana, niko ne bi mogao ostati normalan...
a to med.cudo, ko zna, mozda i jesam... hahahaahah nigdje veze... slikam za svoju dragu jasmin (btw, jasmin - volim tvoj nick ;), pa neka vidi... mada mislim da to ovisi i od tipa koze i od toga kako je uradjen sam rez... dakle, ovo sto je kod mene, ne mora biti nuzno i kod drugih... kao i za sve ostalo u trudnoci i poslije nje...

haloooo, zeno, nije epiziotomija sa carskim rezom nego samo pogresna tema user posted image

jel ja ovdje zidovima pricam?

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1467
14.2.2013 9:38:58   
tukica
haahahah hajd uslikam... jbg, mozda su i 2-3 cm user posted image  haahahaha jedva cekam da vidite... ne tjerajte me zene da se slikam u wc-u na poslu user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1468
14.2.2013 9:40:10   
tukica
Alma_27 - razjasnili smo, zavrsili i necu vise da se prepirem sa tobom...

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1469
14.2.2013 9:54:39   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: leona81

pa gledaj kad sam izasla iz bonice stomak je bio poprilicno veliki ostao posle poroda i sada je rez kako ja mrsam sve manji hahhahahahah dobro nije dosao na 1 cm ali je znatno manje kako manji i stomak :))) i bas sam sada gledala ja sam imala dva CR a kao da sam imala jedan , jedna tanka linija i skroz nisko je i kod mene tako kad obucem gacice da se i ne vidi

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1470
14.2.2013 10:10:18   
tukica
upravo tako, meni se  i kad obucem kupaci npr. ne vidi, jer je toliko nisko (nije epiziotomija hahahaahahah)... a kazem, mozda su 2-3 cm, pojma nemam, meni to jaaako mali rez djeluje jer znam kakav je bio na pocetku i kakav je sad... al' kad uslikam, komentarisacemo user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1471
14.2.2013 10:18:58   
leona81

IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: leona81

pa gledaj kad sam izasla iz bonice stomak je bio poprilicno veliki ostao posle poroda i sada je rez kako ja mrsam sve manji hahhahahahah dobro nije dosao na 1 cm ali je znatno manje kako manji i stomak :))) i bas sam sada gledala ja sam imala dva CR a kao da sam imala jedan , jedna tanka linija i skroz nisko je i kod mene tako kad obucem gacice da se i ne vidi

ja sam otisla na porod sa 100 kg i stomak jeste bio veliki ali se brzo vratio a rez je ostao isti samo sto je posvijetlio i krajevi se jedva vide, ali je rez iste duzine iako sam smrsala dosta od tada...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1472
14.2.2013 10:33:50   
pocahontas

upravo tako, meni se  i kad obucem kupaci npr. ne vidi, jer je toliko nisko (nije epiziotomija hahahaahahah)... a kazem, mozda su 2-3 cm, pojma nemam, meni to jaaako mali rez djeluje jer znam kakav je bio na pocetku i kakav je sad... al' kad uslikam, komentarisacemo user posted image

hajd uslikaj tita ti..sorry, ali ja ti ne vjerujem dok ne vidim user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1473
14.2.2013 10:40:23   
Hanady RR
Ma ja mislim das je tukica mjerila smao dio koji je još ostao malo jasniji u rezu...creniji itd...
takav je i moj 2 cm...na desnoj strani...
jer mi s etu sječe sa rezom do slijepoga crijeva...
al dužina reza mi je 15 cm...slabo vidljiva baš...isto nisma vadila konce stavljeni su mi smaoaprsorbirajući i rez je fakat uredno odrađen...
moraš dobro zategnut i zagledat se da ga vidiš...sem naravno toga na desnoj strani tu su 2 cm vidljivija dosta

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 1474
14.2.2013 10:40:35   
salmy

hahahahhahaha...doguraces ti do 10 cm kako si skrenulauser posted image user posted image
Prvo 1 cm..pa 2,,pa 2-3hahhahahah kraljica si Tita mi

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *