|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
18.1.2013 23:26:43   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Sandrich

zene kakvi su vam oziljci nakon CR? Ja mislim da sam unikat....kod mene se stvorilo mrtvo tkivo na mjestu reza i grozno izgleda..crveno,napuhano..doktorica mi kaze da organizam odbacuje rez user posted image user posted image ne mogu ni da zamislim kako ce boliti ako se budem drugi put poradjala uhhh user posted image

Uh duso draga,bas strasno user posted image .
Meni su oba ok hvala Bogu,izblijedili.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 1426
19.1.2013 0:01:01   
tinkivinki

zene kakvi su vam oziljci nakon CR? Ja mislim da sam unikat....kod mene se stvorilo mrtvo tkivo na mjestu reza i grozno izgleda..crveno,napuhano..doktorica mi kaze da organizam odbacuje rez user posted image user posted image ne mogu ni da zamislim kako ce boliti ako se budem drugi put poradjala uhhh user posted image

linija,s tim da na lijevoj strani imam udubljenje i kao da je odozgo koza preklopila,a na desnoj ravno.ne boj se znaju oni taj rez popraviti kad drugi put budes imala cr

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 1427
19.1.2013 18:24:52   
Sandrich
Jasmin blago ti se user posted image
Tinkivinki tako mi je dr i rekla ako bude sledeci porod da ce ga prije uraditi pa tek onda novi praviti samo sto to mene zna boljeti a ne znam nikoga da mu je ovako, da se bar utjesim malo hehe

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 1428
19.1.2013 18:32:58   
jasmin

Tinkivinki tako mi je dr i rekla ako bude sledeci porod da ce ga prije uraditi pa tek onda novi praviti samo sto to mene zna boljeti a ne znam nikoga da mu je ovako, da se bar utjesim malo hehe

Tek skontah da si ti jos `friska`.
Ja sam imala carski prije 4 g i 4 mjeseca (drugi).Logicno da je izblijedio. I tvoj ce tad aBd.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 1429
22.1.2013 17:46:58   
bubamara29
Moj oziljak sad 12 dana posije CR izgleda ok...ima dvije tri krastice, ostalo je tanka linija...tek sam se maloprije zagledala poslije tuširanja:)))
Ne znam, babica mi je jučer rekla da mogu poceti kvasiti ranu, da nemam porebe stavljati gazu, ni ničim mazati, sprejati itd. da rana fino zarasta, suha je, samo da nosim pamučni veš....sad sam poslije tuširanja svejedno stavila jednu onu sterilnu gazu i ostavila da malo lufta, nekako me još strah....jeste li vi nečim tretirali ranu kući? jeste li se posebno nečim tuširali?trljaii ranu ili? kako za depilaciju? mene je još strah prici dolje sa bicem, a cupala inače nisam nikad, pa neću ni odsad:)))

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1430
22.1.2013 18:16:08   
SREĆNA
Pa ja sam isto nakon deset dana mogla kvasit ranu.Ničim specijalnim se nisam tuširala, nego svojim uobičajenim geelom koji koristim. Ničim nisam mazala, nije bilo potrebe, rana je fino zarastala,a i rekli su mi da ne mažem ničim.Ja sam stavljala gazu čisto da mi odjeća ne nažulja ranu da je ne iritira šav od veša ili trenerke.A za depilaciju, ja nemam problema, moja rana nije baš tako niska, tako da u predjelu rane nema potrebe za depilacijom, to je malo niže, pa bic ne dotiče ranu.

(odgovor članu bubamara29)
Neposredna veza do poruke: 1431
22.1.2013 19:56:50   
novi kolacic
Ja sam je neko vrijeme kad su mi rekli da smijem prati prala crvenim Plivaseptom jer mi je beba pokupila stafilokok u bolnici. A gazu sam duze nosila jer mi je viseci stomak ostao jos nakon prvog poroda pa mi se naslanja na ranu. Inace, ako ti se to ne desava, ne moras nista.

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 1432
22.1.2013 21:16:02   
Lulu_08
Sandrich ja sam prvi CR imala iskustvo sa kvasenjem rane, hB bez sadrzaja, ali su morali preventivno ubrizgivati sto sta i istiskivati pa je sporo zarastala rana i ostalo je bilo zadebljanje po liniji reza. Sada drugi su "popravili" i obzirom da nisam imala problema kao prvi put hB imam samo crtu ravnu dosta blijedu i to je to hB. Tako da eto da te utjesim - drugi put moze biti bolje nego prvi user posted image

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu novi kolacic)
Neposredna veza do poruke: 1433
28.1.2013 9:22:28   
bubamara29
Imam još jedno pitanje? Kakva su vaša iskustva sa krvarenjem poslije carskog?
Ja sam krvarila prvo oko 10-tak dana, pa zatim nista nekoliko dana (bila čak i prestala nositi uloške)...pa evo preključer mi se opet pojavilo, povremeno ima, nije baš obilno (ko treći dan menstruacije), ali svejedno nešto sam se zabrinula, 18-ti mi je dan od sekcije, pa ne znam koliko je to normalno ili da trčim doktoru...nemam nikakve jače bolove, nemam temperaturu, rez ok zarasta, pomalo bolucka kad ustajem i to je to...

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1434
28.1.2013 14:36:00   
jogoobela
bubamaro nista se ne brini, i kod mene je tako bilo, par dana nema nista i onda malo bude pa opet nema nista, nista se ne brini ok je touser posted image

Neposredna veza do poruke: 1435
28.1.2013 14:56:16   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ja sam imala carski prije 4 g i 4 mjeseca (drugi).Logicno da je izblijedio. I tvoj ce tad aBd.

Jel' te vise boljeo rez nakon drugog carskog? Ja sam rodila na carski i previse me sve boljelo, jedva sam se i milimetar pomicala. Sad se plasim drugog poroda, pa cu nastojati da ne zatrudnim bar 2-3 god. Koliko je kod tebe, jasmin, proslo godina od prvog do drugog carskog? Cula sam da treba najmanje 2 god. user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1436
28.1.2013 17:14:43   
bubamara29
Ovo se izgleda samo meni moze desiti...:((((
Jutros pisah vezano za krvarenje poslije carskog, a sad oko 3h me uhvati temperatura 38....:((prvo me pocele noge bolit, kasnije izmjerim kad ono 38.....pih...ne znam, osim tog povremenog krvarenja, i ovog bola u nogama...nemam nekih tegoba....jedino malo previše mlijeka imam,pa mali ne može sve posikat, pa zna bolit kad nadođe a on nece vise...malo izdajam rucno, ali ne znam koliko je to učinkovito...nisam pila nikakve lijekove...
sutra odmah trcim doktoru ako se ovo ne promjeni:((( bolnice mi je preko glave user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 1437
28.1.2013 17:31:49   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Dalia92

Jel' te vise boljeo rez nakon drugog carskog? Ja sam rodila na carski i previse me sve boljelo, jedva sam se i milimetar pomicala. Sad se plasim drugog poroda, pa cu nastojati da ne zatrudnim bar 2-3 god. Koliko je kod tebe, jasmin, proslo godina od prvog do drugog carskog? Cula sam da treba najmanje 2 god. user posted image

Nije me drugi bolio vise,stavise,snasla sam se bolje,shodno iskustvu. Izmedju mojih poroda proslo je 14 mjeseci user posted image . Lijepo se cuvati sto duze,najmanje dvije godine,ali u KSA nema frke da se radja i s manjim razmakom,cak do 6,7 puta.

Neposredna veza do poruke: 1438
28.1.2013 17:33:43   
jasmin

IZVORNA PORUKA: bubamara29

Ovo se izgleda samo meni moze desiti...:((((
Jutros pisah vezano za krvarenje poslije carskog, a sad oko 3h me uhvati temperatura 38....:((prvo me pocele noge bolit, kasnije izmjerim kad ono 38.....pih...ne znam, osim tog povremenog krvarenja, i ovog bola u nogama...nemam nekih tegoba....jedino malo previše mlijeka imam,pa mali ne može sve posikat, pa zna bolit kad nadođe a on nece vise...malo izdajam rucno, ali ne znam koliko je to učinkovito...nisam pila nikakve lijekove...
sutra odmah trcim doktoru ako se ovo ne promjeni:((( bolnice mi je preko glave user posted image
user posted image user posted image

Zao mi je draga user posted image . Mozes li danas doktoru,u hitnu??

Neposredna veza do poruke: 1439
28.1.2013 17:35:12   
jasmin

IZVORNA PORUKA: bubamara29

Imam još jedno pitanje? Kakva su vaša iskustva sa krvarenjem poslije carskog?
Ja sam krvarila prvo oko 10-tak dana, pa zatim nista nekoliko dana (bila čak i prestala nositi uloške)...pa evo preključer mi se opet pojavilo, povremeno ima, nije baš obilno (ko treći dan menstruacije), ali svejedno nešto sam se zabrinula, 18-ti mi je dan od sekcije, pa ne znam koliko je to normalno ili da trčim doktoru...nemam nikakve jače bolove, nemam temperaturu, rez ok zarasta, pomalo bolucka kad ustajem i to je to...

Prvi put 40,drugi put 39 dana. Naravno da u zadnjim danima nije cista krv,ali se brojalo u postporodjajno krvarenje.

Neposredna veza do poruke: 1440
28.1.2013 18:09:31   
visnjica1
I ja sam se porodila na CR; krvarila sam neki desetak dana i poslije samo smedji iscjedak, prvu menstruaciju sam dobila nakon 48 dana i bila je obilna trajala 7 dana, bezbolna nisam ni znala da sam dobila, inace sam prije poroda imala bolne menstruacije ako ostane ovako ja presretna,
Rana ok, malo deblji rez jer je bio ne planiran carski ali ok bikini je zona pa se i nevidi..
Kako je kod vas bio prvi pregled kod dr,mene je pregledao vaginalno uradio papa test.

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1441
29.1.2013 0:55:20   
bubamara29
Temperatura mi se popela na 38,5, pa sam otišla večeras u hitnu...:(
Rekli su mi da je najvjerovatnije temperatura od dojki...prenapunjene su mi dojke, mali je jos uvijek slab, ne može sve da posise(to sam primjetila u poslijednjih dva tri dana, stvarno mi previše teče mlijeka i osjećam bol ispod pazuha pogotovo lijevog) pa su mi se male kvrzice stvorile, mozda je i upala (ja se nadam da ću to kako izbjećiuser posted image )...uglavnom da pijem paracetamol(poslije njega mi je sad temperatura pala na 37,5), izdajam se sto više,masiram, mlake obloge, tuširanje, pa opet dojenje, izdajanje (sreća imam dobru pumpicu koja je do sada sakupljala prasinu), ako ne bude bolje opet bolnica:(((...inače sam imala sličnih problema treći dan poslije carskog u bolnici, kad mi je mlijeko počelo nadolaziti naglo, pa su me pedijatrice ručno izdajale i masirale (boli ko đavo) i to mi je pomoglo da tad izbjegnem veću temperaturu, a sad kad sam mislila da je sve prošlo, ono mlijeka da hranim tri bebice user posted image ....na izvoz...
ostalo sve uredu...rez gledao doktor, prepipkao me, stiskao, ne boli ništa...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1442
29.1.2013 10:01:19   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Dalia92

Nije me drugi bolio vise,stavise,snasla sam se bolje,shodno iskustvu. Izmedju mojih poroda proslo je 14 mjeseci user posted image . Lijepo se cuvati sto duze,najmanje dvije godine,ali u KSA nema frke da se radja i s manjim razmakom,cak do 6,7 puta.

Nadam se da ce i meni biti lakse sliijedeci put, bio carski ili prirodni user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1443
3.2.2013 11:54:36   
bubamara29
Malo me jutros bolucka iznad lijeve strane reza,nesto ko peckanje...24 dana je proslo od carskog, dosad me nije ovako peckalo, nije stalno, već povremeno se javlja....da li je moguće da je zbog ovog vremena ili sam se malo preforsirala...jucer sam tek pocela neke kućne poslove da obavljam, dosad mi nisu dali ukućani, bas su me pazili sto se tiče toga:)))...rez je uredu suh, samo krastica sto je baš s lijeve strane suha je, ali nekako mi je svjetlija od ostalih, onako zuckasta (doduse takva je od početka i doktor mi je rekao kad sam bila na previjanju da je to uredu)?

Neposredna veza do poruke: 1444
12.2.2013 18:29:31   
leki_4you
Cure moje da li neko zna sta se desava ako krene prirodni porod prije zakazanog carskog? Da li se neko susreo s tim? user posted image

Neposredna veza do poruke: 1445
12.2.2013 18:33:44   
jasmin

IZVORNA PORUKA: leki_4you

Cure moje da li neko zna sta se desava ako krene prirodni porod prije zakazanog carskog? Da li se neko susreo s tim? user posted image

Sve ovisi sta je uzrok zakazane operacije. Ako je sve ok,redoviti trudovi i porodilja se otvara,sasvim je privatljivo da zapoceti porod zavrsi vaginalno. A ako je operacija zakazana zbog nekog rizika po bebu ili majku,zapoceti porod se hitno zavrsava carskim rezom.

(odgovor članu leki_4you)
Neposredna veza do poruke: 1446
12.2.2013 18:45:49   
leki_4you
Operacija zakazana i zbog majke i zbog bebe user posted image ali u ovih par dana imam neke kao menstrualne bolove isto i u krstima a imam i smedjkasto - roskasti iscjedak pa mi govore da je porod blizu a meni sekcija zakazana za kraj mjeseca user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1447
12.2.2013 18:47:09   
jasmin

Operacija zakazana i zbog majke i zbog bebe user posted image ali u ovih par dana imam neke kao menstrualne bolove isto i u krstima a imam i smedjkasto - roskasti iscjedak pa mi govore da je porod blizu a meni sekcija zakazana za kraj mjeseca user posted image

Ne volim da panicim i da prepadam...ali mislim da bi ti trebala otici na pregled.

(odgovor članu leki_4you)
Neposredna veza do poruke: 1448
12.2.2013 18:59:04   
Alma_27

Ne volim da panicim i da prepadam...ali mislim da bi ti trebala otici na pregled.

potpisujem

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1449
12.2.2013 19:44:04   
leki_4you
Kontrola mi je inace zakazana za cetvrtak, ne znam smijem li cekati do tada? user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *