|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
20.11.2012 13:44:09   
Jeca_Perec
da li ima neka trudnica koja se porodila CR u Vojnoj bolnici nedavno ? Hvalauser posted image

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1401
2.12.2012 20:25:05   
jogoobela
ja sam se porodila na CR u Vojnoj, pitaj sta te interesuje...

(odgovor članu Jeca_Perec)
Neposredna veza do poruke: 1402
18.12.2012 18:08:43   
ajla86
jeli iko imo iskustvo da mu se na rezu nesto napuci...ko bobuljica-dlaka da urasta..tako sam ja mislila bar...to se napuse..koza u tom djelu potamni bass i pukne i izadze krv prvo pa onda ko voda???pa oept malo krvi....kad se to napuse kad pipnem koliko je vani izaslo 3x vise je unutra osjetim tvrdo?ispod se bas rupica napravila....prava rupica...
desavalo se jednom ja mislila dlaka mi se zagnojila...nisam se depilirala...kontam mozda jos je rano ali skoro 3 mj ima od cr...ispod toga se depiliram ali na rezu ne....evo opet se ponovilo...pomalo me boli.....i puklo je sad je manje ali koza i dalje tamna i ispod ima "nesto"
dal da idem dr??a neznam smijem li se brijati a gdje cu mu neobrijana otici fujjjj

i kakvi su vam m,enzesi poslije cr bili??ja juce dobila 2 menzes prvi bio normalan a ovaj drugi mi vise lici na odljev nego na menzes???

(odgovor članu jogoobela)
Neposredna veza do poruke: 1403
18.12.2012 20:14:48   
Lejla Ka
Ovo sam našla na jednom drugom forumu:

"ništa me nije bolelo kad je to istisnula, a posle toga je odmah prestalo to pojavljivanje kapljica, kad sam sad pričala dr koja mi je vadila konac šta se desilo prvi put rekla mi je da se to zove granulom oko stranog tela, tj. zapeo mi je konac prvi put kad su ga vadili pa je dr secnuo da ne cima i taj končić koji je ostao unutra je napravio taj problemčić, to stvarno nije bilo ništa strašno niti bolno, prskala sam redovno oktanisept i to je to. Ti idi obavezno da ti to neko pogleda za svaki slučaj ako treba da se očisti, ali ako je u pitanju ista stvar kao kod mene onda zaista nije ništa strašno...."

I ja sam čula da se takve pojave nazivaju granulomi, i da se znaju javiti i kod epiziotomija kod vaginalnog poroda. Otiđi svakako ljekaru.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1404
18.12.2012 20:21:57   
AnLu
Lejla tebi maksuz veliki poljubac user posted image user posted image user posted image

Ne vjerujem da je granulom od konca jer se sada koriste samotopivi konci, ako su ti koristili samotopive onda niej moguce. nego hajde ti na gazu malo rivanola stavi i stavljaj obologe na to mjesto par dana i vidi hoce li bolje biti, sta god da je rivanol bi trebao izvuci.

I da mozda uradis bris ne bi bilo lose.

< Poruku je uredio AnLu -- 18.12.2012 20:23:25 >

A. 10.02.2010.
L. 12.08.2011.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1405
18.12.2012 20:31:17   
ajla86
lejla i ja kontam da je granulom mada sam sama sebe "lagala" ili tjesila neznam ni ja da je mozda dlaka jer mi je dr reko da mi je rez debeo nekako ispao..bas izbocen ono i da se nebrijem sto je duze moguce....brijem se ispod reza a po rezu sam mozda 3-4 puta svega za ova nepuna 3 mjeseca.....

najgore je sto nemam gdje malu ostaviti....a i dr su mi se na vrh glave popeli ali definitivno cu sutra malu sa sobom pa dr..nemam druge opcije....

(odgovor članu AnLu)
Neposredna veza do poruke: 1406
18.12.2012 20:32:19   
ajla86
AnLu kod mene nisu samotopivi...ja sam 7 dan izvadila konce.....sve do sad ok bilo dok to nedavno nije jednom se desilo i sad opet...

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1407
18.12.2012 20:34:07   
AnLu
Ako nisu samotopivi onda je 90% granulom, otidji dr i rijesi to, ne zavlaci se :)

A. 10.02.2010.
L. 12.08.2011.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1408
18.12.2012 20:36:48   
animagical
ajla meni je tako nesto bilo na jednom rezu od epi,ali ja sam to sama sebi pritisnula, izlasla pofina kolicina necega, krvavog, onda stavljala cesto rivanol i sve ok...ne znam bas koliko ti je pametno voditi tolisnu bebu u cekaonicu...moze li ostati kod nane, komsinice, bilo gdje?

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1409
18.12.2012 20:42:38   
Amyla
IZVORNA PORUKA: animagical

ajla meni je tako nesto bilo na jednom rezu od epi,ali ja sam to sama sebi pritisnula, izlasla pofina kolicina necega, krvavog, onda stavljala cesto rivanol i sve ok...ne znam bas koliko ti je pametno voditi tolisnu bebu u cekaonicu...moze li ostati kod nane, komsinice, bilo gdje?

i ja sam imala kao animagical, mislim bas nekako tako kako ti ajla86 opisujes, samo je mene bolilo pri dodiru, ponekad i pri sjedenju, onda sam malo pritisnula, vidim komadic konca ostao, povucem ga i izvucem (nije bas skroz mali bio, oko 1 cm) i od tada nista vise nemam, samo mi se cini da je na tom mjesu malo veci oziljak ostao u odnosu na druge konce, ali ja sam imala vaginalni porod.

< Poruku je uredio Amyla -- 18.12.2012 20:43:52 >

29.07.2011. Harun
30.10.2013. Rijad

“Život je plamen koji uvijek gori, ali se opet ponovo zapali svaki put kad se dijete rodi.”

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1410
18.12.2012 20:50:13   
ajla86
animagical sutra idemo na uz kukova pa cu produziti u dz..sta cu nek bude u autu sa mm valdja ce me primiti preko reda...namignnut cu dr user posted image user posted image user posted image user posted image
i mene sad kao pulsira na tom mjestu...ono kao oept se gnoji....
jaoooo niti se smijem ibrijati a kako cu ovakva se skinuti???gluho bilo sta sve civjeka snadze....

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1411
18.12.2012 20:51:27   
AnLu
Je li tebi izlazi gnoj ili? de ti ziva bila trazi da uradis bris?

A. 10.02.2010.
L. 12.08.2011.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1412
18.12.2012 21:04:51   
ajla86
sad sam opet zavirivala....
to mjesto je haman crna koza...ima rupicu i vlazno je....nije gnoj kad sa prislonila gazu samo je vlazno.... sad sam primjetila i par cm dalje da se jos jedno mejsto pocelo crveniti jaooooooooooooo majko ..sutra definitivno dr idem

(odgovor članu AnLu)
Neposredna veza do poruke: 1413
18.12.2012 22:54:39   
tinkivinki
meni je curila rana od carskog,ali pocelo 2 dana posle vadjenja konaca.nije isao gnoj,vec isto bistra tekucina,limfa.kod tebe je sigurno ili urasla dlaka ili taj granulom.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1414
18.12.2012 23:44:33   
visnjica1
Zanima me da li je vas bolila rana od carskog, 23 dana je proslo od CR prvi dan sam ustala na noge i vise nisam ni lezala, kuci smo izasle 4 dan i onda sam se ,digla, po kuci, vise ni jedan dan niam prelezala, eh sad mi rana kao utrnula i po malo boli, nisam bila jos na kontroli, koncii su samotopivi na pocetku i kraju reza ima po jedan konac valjda ce dr to izvaditi, nije mi curilo nista ali me malo bolucka pa me zanima jel to normalno.
I kada se mogu obrijati ?

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 1415
20.12.2012 15:12:51   
ajla86
mene je tako bolilo oko25 dana ...bolovi bili grozni nisam mogla sjediti hodati...otisla dr i dr reko da je to ok i neko ima bolan oporavak a neko ne ejr je to ipak operacija...i da ce men dugo boliti....
a sto se tice brijjanja meni su rekli sto duze da se nebrijem da je bolje mada je kod mene rez nekako bas debeo i ispupcen prema vani....obrijala se 3-4 puta za ova nepuna 3 mj i evo sve mi dlake urstaju...stucuj i nebrij ako ikako mozes

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 1416
18.1.2013 10:09:25   
bubamara29
Drage, evo poslije zakazanog carskog 10.01. (zbog položaja zadak, te zbog uske karlice),napokon smo evo treći dan kući...jučer su mi vadili kopče, i sad mislim da sam u nekoj drugoj fazi oporavka...najveći problem trenutno mi predstavlja dojenje i bolne bradavice i zaštita reza od naprezanja (sinoć sam naglo skočila iz dubokog sna kad je bebać zaplakao i pravo me presjeklo.ne znam kakvo je stanje dolje pošto još nosim flaster,malo me bolucka, više na lijevom kraju, svi me ubjeđuju da nije ništa moglo da se strašno desi, ali ja opet teški paničar mislim da je rez već gotov i da će sve dolje iscuriti....znam da je glupo, ali stvarno jeli to moguće?:(((((().....
Kako vidim ova prva faza oporavka u bolnici je svugdje manje više ista. mene su porodili pod opštom anastezijom, prvi dan odmah na noge (uzasan osjećaj), dojenje, pranje, na početku uz pomoć babica, treći dan te niko ne gleda....vađenje katetera, zatim drena (fuj), te grčevi, vjetrovi, prva stolica, nespavanje što zbog bebe, što zbog stresa i nervoze....peti dan izlazak iz bolnice
kući sam prvi dan samo plakala i imala neke ''nervne trzaje'' zbog kojih nisam mogla spavati (kažu ova faza se zove baby blues) iako je mali bio pravo miran. jučer je već bolje bilo, prva kontrola sa bebom, vađenje kopči, malo smo se uštelili što se tiče dojenja (ragade, bole ko sam đavo...iskreno ništa me nije u svemu ovome toliko boljelo, suze same frcaju...u nadi smo da neće dugo trajati)...pored svega nikad ne bih ni pomislila da će dojenje biti toliki problem...kako se namjestiti pravilno, a da je i udobno, da ne smeta rani, kako postaviti bebu, kakve su ti bradavice...ali to je već druga tema:)
I još jedna stvar...jeli iko od vas imao poteškoća sa mokrenjem? meni se javlja nekakav prisak dolje ispod rane kad mokrim, nije baš bol, ali je neugodan, redovno mokrim, ne pecka, samo taj prisak koji se povećava kako se prazni bešika...može li biti da je od katetera? u nedelju mi je kontrola kod doktora, pa valja čekati dotad...
sve u svemu nije tako strašno iskustvo, mada bih milion puta više voljela da je bio prirodni porod. za ovih pet dana sam ispratila 6-7 prirodnih porodilja iz bolnice koje su odmah nakon 24 sata bile otpustane...

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1417
18.1.2013 13:53:01   
SREĆNA
Draga bubamara ovo ko horor.Pa zar su zaista toliko grozne te sestre gore.Pa da li one imaju pojma kako rana boli, kako je ustati, kolko ti se manta u glavi, korak jedva napraviš.Bože dragi, stvarno nam je sve otišlo u ....... da ne lajem.

Ja ti ne znam za taj pritisak prilikom mokrenja, al nekako kontam, koliko nam u stomaku sve izrežu da bi to trebao biti nekakav normalan osjećaj, sve dok ne boli nešto mimo rane , ja smatram da je normalno.Ne znam.

Molim te reci mi kakve kopče su ti skidali, zar ti nije rana ušivena.
Meni je bila ušivena resorbujućim koncima koji se ne vade.Reci mi jel ovo situacija na Jezeru ovakva ili si negdje u nekom drugom gradu.

(odgovor članu bubamara29)
Neposredna veza do poruke: 1418
18.1.2013 13:59:08   
jasmin
bubamara,ta neugodnost prilikom mokrenja je normalna,pogotovo sto si frisko porodjena,nema frke,proci ce aBd.
A za duzinu ostanka u bolnici,to je ocito do njih. Ja sam rodila vani,oba puta carski,prvi put izasla nakon 2 dana,drugi put sutradan od poroda user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 1419
18.1.2013 14:05:02   
tinkivinki
bubamaro mene je pravo bolilo mokriti posle carskog,valjda od kateterauser posted image .uzas su nase bolnice,ja sam bila svjedok da nece zenu da odvedu u wc prvi put,vec da ide sama,jos galami na nju ko joj je rekao da ne ide sama,a ja joj rekla,onda je poslala cistacicu sa njom.ja sam dojila sjedeci,s tim da sam podmetala ispod bebe jastuk da mi je blize da se ne moram savijati puno.a za regade probaj neki melem koji se ne mora ispirati kad beba doji.znam kako ti je,meni je s prvom bebom znala krv ici,zube sam morala dobro stisnuti dok ne pocne dojenje,onda mi malo lakse bilo

Neposredna veza do poruke: 1420
18.1.2013 14:11:00   
SREĆNA
Jasmin ovdje se izlazi nakon 5 dana, bar je to nekakvo pravilo, ako je sve ok, a svaki raniji izlazak čula sam da potpisuješ da izlaziš na vlastitu odgovornost, ne znam jel još tako.

Neposredna veza do poruke: 1421
18.1.2013 14:13:57   
tinkivinki
bubamaro ja sam koristila ovo za regade i meni je bio superhttp://www.lekarnar.com/izdelki/multi-mam-lanolin

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 1422
18.1.2013 14:16:39   
djoisa
bubamaro, za ragade mozes uzeti neku od  lanolinskih krema, u dm ima babylove oko 3 km kosta , a mozes pitati i u apoteci..jako je bitno i da su bradavice na zraku da to lakse zaraste, sto vise sike na zrak..i najbitnije je da beba pravilno uhvati cijelu bradavicu tj da siroko otvori usta i sto vise areole, nek su joj usta "puna sise", donja usnica blago izvrnuta vani, brada i nosic dodiruju dojku..ako vidis da beba nije prihvatila dojku kako treba prekini podoj tako da stavis svoj mali prst u ugao bebinih usana i izvadis dojku..

< Poruku je uredio djoisa -- 18.1.2013 14:17:50 >

Neposredna veza do poruke: 1423
18.1.2013 15:38:48   
bubamara29
I ja sam bila 5 dana u bolnici (u pitanju je Goražde)...prvi dan mi je babica pomogla da odem do kupatila, a kasnije sam sama, beba je bila pored mene,dojila je kolostrumom i tada ''fasovala'' regade...osim kad su ga treći dan odveli na pedijatriju:( (malo žutice, ali ništa strašno, više su ga ostavili zbog nekomapktibilnosti krvne grupe)...kasnije su ga tete sa pedijatrije donosile meni na podoj i odnosile, ali pošto je meni naglo mlijeko nadošlo to nam je bio problem...morala sam čekati po nekoliko sati da ga donesu:((((što se tiče dojenja, niko ništa da ti objasni, pokaže, više sam naučila na ovim forumima za jedan dan nego tamo za 5...jedino mi je jedna sestrica sa pedijatrije pokazala kako se ručno izdaja, pošto ja nisam mogla koristiti običnu pumpicu, samo mi je gori problem napravila sa bradavicama
tinkiviki, od jučer koristim baš tu kremu i pravo mi je pomogla, prije sam korisitla purelan, ali ništa...ova je napravila čudo za samo jedan dan:)
SREĆNA nisam šivana, nego sam imala kopče vodoravno - nešto ko heftalice:)))(naš ginekolog koji radi carske rezove onako je ''poznat'' po njima i pravo ih dobro radi, ne znam da je neko imao problema poslije njegovog carskog:) valjda neću ni ja:)) a što se tiče tog pritiska prilikom mokrenja, a pretpostavljam i ja da bi to trebalo biti normalno, doduše mene je kateter i bolio, sreća pa su ga skinuli prvi dan...
sad sam gledala neke snimke na you tube-u vezano za dojenje, i danas smo mogu rećim imali uspješan dan:))) jedino još da nađemo pravi polozaj, pošto meni nešto ležeći ne odgovara, sjedeći mi je bolje, ali tako prišćem ranu, pa ne mogu baš dugo,a bebać je pravo zivahan iako ima tek 8 dana:)))
A šta ja znam za te babice, sestrice, svaka je na svoj način...ovjde su dosta stručne, ali nemaju živaca (sve su već pred penziju)...ljubaznost im nije jača strana...taj boravak u bolnici meni je najteže pao psihički, jer stvarno nisam imala neke bolove, ni anastezija mi nije baš teško pala...iz mene je sve okinulo kad sam došla kući...sreća pa imam veliku podršku svojih kući, moje je jedino da brinem da beba nije gladna i da im se jadam ako se ne osjećam dobro:)))

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 1424
18.1.2013 22:55:05   
Sandrich
zene kakvi su vam oziljci nakon CR? Ja mislim da sam unikat....kod mene se stvorilo mrtvo tkivo na mjestu reza i grozno izgleda..crveno,napuhano..doktorica mi kaze da organizam odbacuje rez user posted image user posted image ne mogu ni da zamislim kako ce boliti ako se budem drugi put poradjala uhhh user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *