|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
20.10.2012 11:11:50   
Neca xxx

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

IZVORNA PORUKA: ajla86

boli me rez opano...24 dana je od sekcije i do sad sam super bila....rana je suha sad za sad..gledala sam cini mi se da nema znakova infekcije ali me boliii oci mi ispadaju.....nemogu lezati na bokovima,nemogu ustati....kad dotaknem isto boli...jel to normalno????bas sam se zabrinula....citav dan pomalo boli a evo sad je krenulo zestoko??helpppp

DOKTORU ajlice sto prije, nije uredu da te tako boli. Ne mora nista biti znacajno ali moze nedaj Boze. Mene zaista nije nikada, ni prvi ni drugi put, tako boljelo da ne mogu kretati se ili na neki nacin lezati, ni u bolnici jos a kamoli kasnije.

Ajla, doktoru na kontrolu. Nije uobicajeno da boli 24 dana nakon CR. Mene je bas boljelo samo prvih nekoliko dana, a vec nakon 7 dana sam bila ok. Neka te dr pregleda.

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1376
20.10.2012 12:31:45   
ajla86
e zene jos me boli..ne kao sinoc manje je ali boli jos.
bas sam se prepala nesto a toliko sam u trudnoci isla doktorima da mi je mrsko ici sad joojj na vrh glave su mi i dr i sve....
znam da nije ok da boli 24 dana nakon cr...ocito nesto nije ok.
da vas jos pitam....
dal ste krvarile u ovom mom periodu??jel krv bas ili...
kod mene nema krvi..smedze samo..ali nije ono ko pred kraj menzesa vec svijetlo smedze i bas zaudara....bas sme strah infekcije...
u ponedeljak odoh u d.zdravlja....

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1377
20.10.2012 12:59:23   
diyanna
Draga Ajla,

meni se u istomperiodu kao i tebi upalio rez od carskog..cirka 3 sedmice poslije...bolilo me na dodir i jos vise kada hodam, ustajem i sl bas kao inih prvih 7 dana... cak se na jednom mjestu stvorio mali mjehuric iz kojeg je curila prozirna tecnost. Dobila sam i temperaturu, uplasila se i otisla doktoru. Doktor pregledao sve rekao da je upala reza povrsinskog dijela da je dole sve ok...propisao mi antibiotike koje mogu piti uz dojenje, kremice i jako brzo me prestalo... jednostavno se desilo...

sto se krvarenja tice meni je trajalo tacno 40 dana i vecinom tako smedje...kazu da je to normalno ( smedje znaci da je to stara krv..negdje se jos obnavlja pa po malo izbacuje) sve normalno...

u svakom slucaju za rez doktoru obavezno...zna biti jako opasno a vjeruj mi da ne zelis ostavljati bebicu samu i ici sada u bolnicu..nemoj to sebi dopustiti

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1378
20.10.2012 13:17:24   
D_K

IZVORNA PORUKA: ajla86

e zene jos me boli..ne kao sinoc manje je ali boli jos.
bas sam se prepala nesto a toliko sam u trudnoci isla doktorima da mi je mrsko ici sad joojj na vrh glave su mi i dr i sve....
znam da nije ok da boli 24 dana nakon cr...ocito nesto nije ok.
da vas jos pitam....
dal ste krvarile u ovom mom periodu??jel krv bas ili...
kod mene nema krvi..smedze samo..ali nije ono ko pred kraj menzesa vec svijetlo smedze i bas zaudara....bas sme strah infekcije...
u ponedeljak odoh u d.zdravlja....

izvini molim te, a zasto tek u ponedeljak? odes u HP i trazis uputnicu za kliniku.. ti si prije 24 dana operisana + porodilja, rana te boli + taj iscjedak, nije nimalo naivna situacija.. nije da te prepadam ali to je za doktora.. bolje nego da cekas da dobijes temperaturu i da ti se upali rana ili tako nesto.. javi nam sta si odlucila..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1379
20.10.2012 16:18:58   
djda
hvala Vam cure,kako ovo sve citam izgleda cu se odluciti za epiduralnu anesteziju...da li je soro io radio na osevu?i da li je istina da nema vise dolazenja tvog doktora,nego koji te potrefi u smjeni...cula sam da se ne moze vise tako praktikovati..koji je postupak epiduralne?dA LI IDE UZ DRIP?

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1380
22.10.2012 14:36:28   
ajla86
evo mene da se javim...
bila sam kod cika dr....uglavnom sve je uredu.malo je moj rez drugaciji zbog drenova koje sam imala i bit ce bolnije zarastanje i vracanja materice is vega u stari polozaj.probijeni su misici drenovima naka tkiva pa dok to zaraste bolit ce me mjesecima tako kaze.....
uhh pao mi je kamen sa srca....

(odgovor članu djda)
Neposredna veza do poruke: 1381
22.10.2012 14:44:57   
SREĆNA
Hajd fala Bogu da nije opasno šta, a naumpala si mi jutros, mene nešto rana bolucka danas zateže pa baš kontam šta bi sa tobom.Nek je sve ok, bar si mirna sad.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1382
22.10.2012 14:47:50   
ajla86
hvala ti na brizi...
pa kako sam ja shvatila dr da ce nas zatezat,zigati pomalo boliti i da je to ok....
nadam se da te je prestalo...

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 1383
23.10.2012 14:17:04   
SREĆNA
E ajla ma dobro je prošlo je, al nekako i ja se zabrinem, ja sam trudna sad , blizanci, a razmak između trudnoće je 9 mj. pa možda sad malo više boli jer se rasteže, al nije to bol konstantna, onako probode negdje na kraju reza a lijeve strane neki oštri bol kao iglom da probada, ak nije strašno.A kod tebe to od ranijih operacija nešto ostalo jel, pa da te boli tako zarastanje ili ..?

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1384
23.10.2012 16:43:08   
milenium
a što su drenovi?user posted image

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 1385
23.10.2012 16:53:50   
D_K

IZVORNA PORUKA: milenium

a što su drenovi?user posted image

dren.. kako da ti objasnim, cjevcica koja se umetne u prostor oko reza da izbacuje sukrvicu, eventualni gnoj i to sve ide u vrecicu koju nosas okolo.. ne znam koji se ono dan skidaju drenovi, meni se nesto cini 5ti ali nisam sigurna.. nisam bas friska sa operacije.. a dren se stavlja maltene na svakoj op da se cisti rana.. ne mogu da nadjem sliku kako to izgleda a mozda je i bolje, da ti se ne ogadi..

ajla, drago mi je sto je sve dobro proslo user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1386
23.10.2012 18:36:33   
Ben 10
Ja nisam imala te drenove od CR.Normalno bilo zasiveno ,7 dan skinuti konci i nista vise ,jos par dana nosila samo gazu preko toga da ne iritiram rez vesom i gotovo...

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1387
23.10.2012 18:50:15   
Visnja RR
ja sam mislila da se ti drenovi vise ne stavljaju... bar ga ja prije vise od 4 g nisam imala ... mene je vise nervirao onaj kateter koji su mi skinuli 4.dan

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 1388
23.10.2012 20:49:39   
milenium
moja ajla pa gdje si ti rodila?!user posted image moja kolegica rodila prije 5 god na cr pa nije bilo tih drenova.ona je samo imala kateter.zato se i čudim,ne znam šta je to uopće.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1389
23.10.2012 20:58:40   
SREĆNA
Pa ne znam nije ovo bilo ni prije godinu , ja sam u vojnoj rodila i nisu mi to stavljali, a kateter skinuli drugi dan.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1390
23.10.2012 21:50:00   
Ben 10
Meni nisu ni prije 12 godina stavljali ,ni sada...
Kateter cim sam izasla sa intenzivne...

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 1391
23.10.2012 21:59:45   
ajla86

IZVORNA PORUKA: SREĆNA

E ajla ma dobro je prošlo je, al nekako i ja se zabrinem, ja sam trudna sad , blizanci, a razmak između trudnoće je 9 mj. pa možda sad malo više boli jer se rasteže, al nije to bol konstantna, onako probode negdje na kraju reza a lijeve strane neki oštri bol kao iglom da probada, ak nije strašno.A kod tebe to od ranijih operacija nešto ostalo jel, pa da te boli tako zarastanje ili ..?

mashlla ..hairli da bude da sto lakse izneses trudnocu.naravno blizanci su ipak duplo tezi i vise prostora treba pa sad dok se materica formira a moze se reci friska si.
meni je receno da godinu sacekam pa da ganjam trudnocu....
kako podnosis a imas malu bebu..svaka cast...divim ti se....

sto se tice drenova...nijedna zena dok sam bila 4 dana nije imala dren...sve su imale kateter koji nema veze sa ranom .kateter se stavlja u mokracni mjehur i to je vid mokrenja u toku operacije i poslije da se prati koliko izmokravas obzirom da te filuju infuzijama.nema veze sa ranom.
a ja znaci jedina na odjelu sam imala dva drena sa obje strane ..razlog...puno krvi i smuljali su mi nekako rkz zube..bas me nije ni zanimalo znam da dren nemoze skoditi samo ce se sve bolje iscictiti nek je beba dobro a ja sam dobro bila cim sam je vidjela....

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 1392
23.10.2012 22:03:55   
ajla86
pa milenijum rodila u sarajevu,na jezeru.
nakon indukcije gelom i muka Isusovuh 10 sati puko vodenjak ja skoro pa iskrvarila....beba bila lose..kao napatila se i ona hitno su me poslali u salu....
ko zna odakle sam toliko iskrvarila i to je bio razlog za drenove....da se neinficira unutra to nesto....ma sa mene su haus uradili...bebu napatili bila u inkubatoru.
tako kod nas dr poradzaju zenu koja nije ni prsta otvorena,grlic 5 mm hoce na silu da porode...
sreca moj dr bio dezurni ona vjestica me bila takvu poslala u salu da se poradzam user posted image
ali to je druga ttema,...vidim da nije nijedna imala drenove pa da objasnim zasto sam ja endem

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1393
23.10.2012 22:26:55   
D_K
ja sam odgovarala mil. jer sam mislila da ne zna sta je dren..
a fakat, kako sam pisala ja se ufurah da sam imala dren, sjecam se one kese sto sam je nosala a to nije dren, to je kateter, u pravu ste potpuno.. skontala sam da nisam imala dren kad sam se sjetila ciscenja rane tj, kad su nam skidali zavoj i cistili (valjda rivanolom), tacno nije bilo nikakvih cjevcica, one su bile na drugoj strani user posted image .. sorry, cure..

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1394
23.10.2012 23:07:59   
SREĆNA

ajla86
kako podnosis a imas malu bebu..svaka cast...divim ti se....
eh moja draga nemam je, moja je beba mrtva rođena

Tebe su pravo napatili, ali važno je da je beba dobro, a bićeš i ti dobro, sve će se izdržati user posted image

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1395
24.10.2012 15:12:29   
ajla86
izvini..nisam znala user posted image
eto dragi Bog te sad duplo obradovo....hairli da izneses bebice do kraja....

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 1396
24.10.2012 16:24:44   
SREĆNA
Hej ma ne sikiraj draga, Božijoj volji niko umaći ne može, sve je u Njegovim rukama, pa i ova trudnoća, nadam se da ću i ja konačno zagrliti svoju dječicu koju toliko želim.
Čuvaj se i nemoj se plaho naprezat ako ikako možeš user posted image

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1397
27.10.2012 18:54:31   
M1983
da se i ja prijavim rodila sam svog drugog ljepotana teškog 4o5o dugog 57 CR na UKC Tuzla i u poređenju sa prvim CR ovaj je kao 5 zvjezdica nemam nikakvih bolova aktivna sam od prvog dana, buđenje iz anestezije je bilo ka buđenje vikendom odmorna i sretna. Dojenje smo uspostavili odmah drugi dan i ima mlijeka masala, antibiotik su uključili odmah radi preventive a rez je u bikini zoni po starom rezu i super zarasta konce vadim 31.10.2012. jedem sve malo ali cesce a stolicu imam svaki dan. prvi CR sam imala hitan bila sam iscrpljena i pod temperaturom sam se teško oporavila, a kod ovog je sve drukcije otišla sam naspavana i sita i super prošla. osoblje je super osim pojedinih babica koje su fujjjj ali ja sam ih začas otkačila jer su tu da nama budu na usluzi a ko suti jadna mu je majka. sad smo u okrilju svoga doma i druzimo se sa velikim bracom i babijem. eto tako meni bilo a ostalim zelim srecu

Adin 13.09.2005, malo sunce E 22.10.2012.

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 1398
27.10.2012 20:36:40   
jasmin

IZVORNA PORUKA: M1983

da se i ja prijavim rodila sam svog drugog ljepotana teškog 4o5o dugog 57 CR na UKC Tuzla i u poređenju sa prvim CR ovaj je kao 5 zvjezdica nemam nikakvih bolova aktivna sam od prvog dana, buđenje iz anestezije je bilo ka buđenje vikendom odmorna i sretna. Dojenje smo uspostavili odmah drugi dan i ima mlijeka masala, antibiotik su uključili odmah radi preventive a rez je u bikini zoni po starom rezu i super zarasta konce vadim 31.10.2012. jedem sve malo ali cesce a stolicu imam svaki dan. prvi CR sam imala hitan bila sam iscrpljena i pod temperaturom sam se teško oporavila, a kod ovog je sve drukcije otišla sam naspavana i sita i super prošla. osoblje je super osim pojedinih babica koje su fujjjj ali ja sam ih začas otkačila jer su tu da nama budu na usluzi a ko suti jadna mu je majka. sad smo u okrilju svoga doma i druzimo se sa velikim bracom i babijem. eto tako meni bilo a ostalim zelim srecu

user posted image user posted image user posted image
Znaci kod sljedeceg carskog pravac Tuzla user posted image .
A `podmiticu` ih tuzlanskom MI baklavom user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu M1983)
Neposredna veza do poruke: 1399
20.11.2012 11:06:20   
ajla86
prije nepuna 2 mj sam imala cr,menzes dobila tacno 40 dan od sekcije menzes noprmalan ko i uvjek...evo juce sam primjetila da imam koagulisanu krv onu tamu na gacicama...koja kap je bila.sinoc je bila svjeza krv..nista obilno ali ipak je ima??
da idem dr ili je to normalno...kontam nije se sve iscistilo pa ide na rate pomalo se cisti???

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *