Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
tjestenina sa tunjevinom skuhati tjesteninu i dodati zacine i vrhnje za kuhanje.kad baci kljuc dodati konzervu tunjevine i sve izmjesati.za 10 minuta gotovo
_____________________________
nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir
mamine paše i najbolji drugovi veliki A 2009 mali A 2013
za temu. Ovo meni treba, vi samo dajte recepte a ja cu prepisivati
_____________________________
"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."
Filete lososa premazato maslinovim uljem, so, biber, curry i ostaviti da upije 15 min i tek ona prziti na maslinovom ulju.
Luk sitno isjeckati, preprziti, na to dodati opranu rizu, preprziti zajedno dok riza ne dobije zlatnu boju. Nasuti vodu, malo graska (ja koristim zamrznuti), so, vegeta, malo bibera, kuhati dok ne bude gotovo.
Filete lososa premazato maslinovim uljem, so, biber, curry i ostaviti da upije 15 min i tek ona prziti na maslinovom ulju.
Luk sitno isjeckati, preprziti, na to dodati opranu rizu, preprziti zajedno dok riza ne dobije zlatnu boju. Nasuti vodu, malo graska (ja koristim zamrznuti), so, vegeta, malo bibera, kuhati dok ne bude gotovo.
Mi danas ovo rucamo tamam sve sastojke imam
_____________________________
Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)
Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)
Mrkvu ocistiti i skuhati dok ne bude u pola skuhana, znaci ne do kraja. Izrezati na deblje kolutove i preprziti na puteru par minuta. Pred kraj dodati par kasika pavlake i zaciniti sa vegetom, so i biberom i ostaviti da se krcka 5 minuta.
Kontam krenuti redom pa svaki dan po jedan recept isprobati. KAd dodjem do ovog s mrkvom, tražite me na temi Razvod braka. Moje muško u životu mrkvu nije pojelo (da je svjestan toga). Ima dobrih ideja
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
Evo mog današnjeg ručka, bio gotov za 15 minuta. Pileći file izrezala na kockice i na maslinovom ulju prepržila. Isjeckala svježu papriku, izrendala mrkvu, kupus, dodala grah i kukuruz iz konzerve. Sve zajedno stavila na nekoliko listova zelene salate i prelila dresingom (pavlaka, malo majoneze, limunov sok, biber, so i vlasac). To kao neka pileća salata i uz toast bila baš ukusna.
Brzinsko jelo na kašiku: Baciti luk na ulje pa vidjeti šta ima na raspolaganju . Obično se koje krilce ili batak zaprže, doda voda da potopi meso, u tu vodu ubaciti koji krompirić na kockice i povrće koje se nađe, kod mene je to sad mahom neka ledo mješavina. Dodati paradajz sos ili pelat, crvenu papriku, biber u zrnu, so i nakon 20ak minuta kuhanja razmutiti gustina s malo vode i umiješati da se sve poveže.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
Ugrijati tavu staviti koju kap ulja i baciti telece snicle peci ih s obje strane nasuti malo vode, so, biber ,vegeta i poklopiti da se u pari do ispeku i da budu socne,
Oguliti koji veci krompir isjeci na polutice zagrijati dobro ulje i peci , ubaciti zacine kada dobije boju poklopiti da se potpari i poslije ubaciti snicle zajedno sa krompirom...
Skuhati spagete
Sos ; dvije tunje u masnoci, isjeci glavicu luka isprziti na maslinovom ulju, ubaciti ocjedjene tunjevine, istresti paradajz sos, zacine malo prokuhati istresti na spagete naribati sira parmezana i najm njam ukusno a brzo
Moj muzek je profesionalni kuhar, pa nam on vecinom kuha ja bas i nisam spretna u kuhinji
Pilece filete zamotati suhe sljive i zatvoriti cackalicom, malo ih proprziti dodati suhe sljive i mallo vode i pustiti koji minut da se krcka piletina, poslije ubaciti u rernu i malo ih zapeci i eto brzo a lagano pa ko voli neka izvoli
za temu.taman razmisljam o slicnoj mazanija dvije kriske kruha pomazati pastetom ili namazom po zelji.oguliti glavicu luka. vrijeme pripreme 2 min .prijatno zezam se odlicna tema...palacinko
_____________________________
Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali
Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.
Brzinsko jelo na kašiku: Baciti luk na ulje pa vidjeti šta ima na raspolaganju . Obično se koje krilce ili batak zaprže, doda voda da potopi meso, u tu vodu ubaciti koji krompirić na kockice i povrće koje se nađe, kod mene je to sad mahom neka ledo mješavina. Dodati paradajz sos ili pelat, crvenu papriku, biber u zrnu, so i nakon 20ak minuta kuhanja razmutiti gustina s malo vode i umiješati da se sve poveže.
ja proprzim piletinu i stavim minestrone ledo mjesavinu da se kuha. pred kraj razmutim podravkinu supu od brokule (to umjesto gustina) i stavim unutra. odlicno je
brzi hljeb. ne treba potkuhavati ni cekati da se digne
400 ml brasna od nekakog krupnika (ne grama nego nasuti u posudu za tecnost) 100 ml heljdinog brasna 200 ml zobenih pahuljica (zob izdrobljena) 100 ml onih lanenih sjemenki (citavih) 100 ml kospa od bunde 100 ml suncokretovih kospa 2 kasikice sode bikarbone 1 izrendana jabuka (oguljena) 500 ml jogurta
Izrezati krompir na kolutice, staviti u vodu, prppržiti malo faširano meso sa lukom, poredati kolutiče u tepsiju, zaliti ih mesom i paradajz sosom, pokriti krompir kolutičima i peči u rerni do 30min. Pri kraju zaliti jajima, vrhnjem, poredati listiće sira po želji.
Meni je ovaj ručak nekako najjednostavniji i preukusno je.
Teta chinko hvala za temu . kako skontah nista bez piletine i vrhnja .
Moji brzinski receptic pileca krilca staviti na zagrijano ulje,zaciniti ih po zelji,kad malo dobiju bojice,zaliti s pola case vode i smanjiti vatru dok voda ne uvri i meso dobije finu boju. za prilog-tikvice oprati,narezati na kolutice(ne guliti ih) i staviti na vrelo ulje na kojem ste poprzili luk,zaliti s casom vode,pustiti da se krcka,kad tikvice omeksaju,zaliti vrhnje i pustiti da zavri,
posoljenu i zacinjenu piletinu bez kostiju proprziti na ulju da se fino zapece- istovremeno staviti tjesteninu da se kuha. kad se piletina ispece, izvaditi je i na tom ulju proprziti luk, svjezu crvenu papriku izrezanu na sitne kockice i pred kraj dodati isjeckane sampinjone pa kad puste vodu zaliti vrhnjem za kuhanje. dodati vegetu i posoliti. kad bude gotovo, pomijesati sa tjesteninom i dodati kao prilog uz pecenu piletinu, mljac
sa pripremom ne treba vise od 30 minuta
_____________________________
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
inace, super tema, ja rijetko sta pravim sto traje duze od 30 minuta pretis lonac je zakon i uvijek u nedostatku inspiracije u pretisu pravim: piletinu ili teletinu izrezanu na kockice koje prethodno na ulju i luku malo proprzim, zatim dodam izrezan krompir, izrendanu mrkvu (posto je ne volim) i ostalo povrce sta mi padne na pamet (grasak, buraniju, brokulu, paprike...). zacinim, dodam malo paradajz sosa (posto ne volim svjez paradajz), dodam vode da prekrije, zatvorim pretis i kad prosisti kuham jos 15ak minuta
_____________________________
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
corba za one dane kad ste hasta... ledo proljetnu mjesavinu i komad telece koljenice staviti u pretis, dodati odmah i zacine...sistati jedno 20min da se meso fino raspadne...kupiti hljeb kad se podje kuci...ako vam nije mrsko, dok pretis sisti naribati kupus za salatu...
slane palacinke... ispeci palacinke, a u drugoj tavi preprziti komadice piletine, dodati malo vode i staviti saku neke mjesavine..moze meksicka.... palacinke puniti tom mjesavinom, naribati malo sira, kasiku kecapa...bujrum...
cetvrta...u tepsiji ispeci koji komad piletine, kada je skoro gotovo preliti smjesom za razljevak ( da ne objasnjavam) i dopeci dok ne porumeni...ovaj dan ne nositi kuci hljeb
peta...brza sirna pogaca..dvije sake mladog sira, kasika pavlake, malo jogurta, pregrst brasna, dva jaja, kisela, pp...zamijesati polugustu smjesu,guscu nego za palacinke, presuti u dublju tepsiju jer naraste i peci 20min...
< Poruku je uredio animagical -- 7.2.2013 22:44:18 >
Pakovanje lazanja,ja uzmem one Barilla i ne potrosim citave,500 g pilecih fileta tanko narezanih,250 g sampinjona,2 krem supe od sampinjona,sir gouda,i kriskica gorgonzole U cetvrtastu dublju tepsiju redati lazanje,pa filete,pa sampinjone,naribanu goudu,pa gorgonzolu,pa zaliti krem supom(2 supe razmutimo u cca 1,5 L vruce vode),i tako slagati dok imamo sastojaka,na vrhu naribamo dosta sira,pece se cca 30min na 250C u prethodno ugrijanoj pecnici
Ove lazanje imaju 1000 kalorija,al nema veze,extra su!
fasiranom mesu dodati luk zacine jaje i vaditi kasikom u tavu... isprzene redati u tepsiju(vatrostalnu sa poklopcom) u tavu dodati jednu veliku pavlaku i bjelog luka,to preliti po mesu i staviti 15 minuta u rernu
prilog po zelji..... rucak za 20 minuta...ja dodam malo vise bjelog luka i bude mljac