Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Koje higijenske uloske koristite? 1.2.2013 17:09:46
Zelimo_bebu
IZVORNA PORUKA: aida.
IZVORNA PORUKA: Zelimo_bebu
Always nikad u zivotu vise,,,,uzas zivi nije mi jasno kako ih samo mogu onoliko reklamirat....nikome ih nebi preporucila, ja osip dobijem od njih, neudobni su katastrofa....sad sam vec duze vrijeme na violeti oni mi pasu, mada mene svaki ulozak iritira i vec se mislim da predjem na tampone iako moram priznat da ih nikad nisam koristila pa se malo bojim
i ja sam iz razloga jer mi ni jedni nisu godili presla na tampone.. Vjeruj da ces bit zadovoljnija nego sa uloscima. Jest malo "teze" dok se ne naviknes, al je super jer si uvijek suh i cist...
E bas cu da probam s tamponima, kupim ih pa da vidim kako ce mi ic
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ
RE: Koje higijenske uloske koristite? 1.2.2013 17:20:16
Zelimo_bebu
Uzmi Jessa imas u svakom Dm-u bolji su od ob. Ja vec dvije i po godine samo tampone.
Hvala na savjetu
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ
RE: Koje higijenske uloske koristite? 1.2.2013 17:21:13
Marija13
I ja godinama vec koristim tampone, ob, jedino nocu uloske violeta nocne, stvarno vise ne bih mogla zamisliti prelijep ljetni dan sa uloskom trenutno sam u fazi dojenja, nemam pa ne koristim nikakve...
RE: Koje higijenske uloske koristite? 1.2.2013 17:25:51
Zelimo_bebu
IZVORNA PORUKA: Marija13
I ja godinama vec koristim tampone, ob, jedino nocu uloske violeta nocne, stvarno vise ne bih mogla zamisliti prelijep ljetni dan sa uloskom trenutno sam u fazi dojenja, nemam pa ne koristim nikakve...
To i jest najgore,,,sparina sve se potpari haha,,,mryim se tih dana i najradije ne bih nikud isla
RE: Koje higijenske uloske koristite? 1.2.2013 18:55:31
aida.
IZVORNA PORUKA: ninuska
Divim vam se. kad stavim tampon ne znam hodati . Ko moze super
Onda ne stavis dobro jer da ga dobro stavis ne bi ni osjetila da ga imas.. Samo kad se napuni osjetis da je ko tesko dole, tad znas da je uzbuna za promjenu
RE: Koje higijenske uloske koristite? 1.2.2013 19:07:06
Marija13
ja sam probala jessa dnevne uloske i dobila osip, na ostao naslikan ulozak tako da se njihove tampone ne bih smjela usuditi..
IZVORNA PORUKA: MicoTico
I ja već dugo koristim tampone. nekada sam OB, sad Jessa iz DM-a i baš su mi dobri. Nekad i uloške i to carefree ili violetu zelenu.
RE: Koje higijenske uloske koristite? 1.2.2013 19:35:23
animagical
visnja izvini ali ja placem od smijeha na to tvoje uputstvo za upotrebu ja ob koristim ponekad, ugl ljeti, jer nije bas najzdravija varijanta, s obzirom da menstruacija nije samo tecnost, ima jel i komadica....a i strah me onog sindroma toksicnog soka,sta ja znam...ugl super pa i oni postoje, za neke prilike...inace libresse, roze....imaju dobar fol sa stranom maksuz za naprijed i drugom oblikovanom prema nazad
RE: Koje higijenske uloske koristite? 1.2.2013 19:41:56
Nik Name
Meni su tamponi zakon u odredjenim situacijama, kada je ulozak suvisan. Ali je problem sto sam sa tamponom kao na iglama, samo bi trckala u WC da provjerim da nije procurilo .
RE: Koje higijenske uloske koristite? 1.2.2013 19:44:35
MicoTico
Meni je osjećaj suvoće koji mi tampon omogućava nezamjenjiv. Sa ulošcima se nekako uvijek osjećam zamazano i ljepljivo. Tampon + dnevni uložak meni je najbolja varijanta.
RE: Koje higijenske uloske koristite? 1.2.2013 19:49:55
Emica_sa
Ne koristim nikad uloske, koristim samo tampone, cak i navece. I preeezadovoljna sam. Prije uzimala ob al sam puno zadovoljnija kako sam presla na Jessa DM-ovi... Ne bi strahovala hocel mi proc, jel se pomjerio... Tamponi su zakon. Pricala sa svojom dr.kaze da nije stetno sto ih stalno koristim... Naravno uvijek uzimam Super za pocetak menst.i poslije normal (nakon treceg dana). Nikad me nisu izdali
Nije preporucljivo spavati sa tamponom nikako,to je jako opasano
RE: Koje higijenske uloske koristite? 1.2.2013 19:53:22
ninuska
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
IZVORNA PORUKA: ninuska
Divim vam se. kad stavim tampon ne znam hodati . Ko moze super
Koji koristis meni su OB Comfort Silk touch odlicni... moras ga duboko gurnuti...i neces ni osjetiti
moram malo. Ove sam i uzimala kad sam bila na moru a dobila Cini mi se da gurnem bas duboko , al ako kazete da nije dovoljno probam jos . Mislim da je to vise psihicki kad znas da ti je dole nesto
RE: Koje higijenske uloske koristite? 1.2.2013 20:07:46
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
Nije preporucljivo spavati sa tamponom nikako,to je jako opasano
Ja uvijek spavam sa tamponom. Što je opasno?
Zbog sindroma toksicnog soka,njega izazivaju toksini koje luci stafilokokus aureus.Kada tampon stoji duze a to je obicno preko noci stvara pogodno tlo za ovu bakteriju.Provjereno kod ginekologa koji mi je rekao spavanje sa tamponom niposto
< Poruku je uredio Emica_sa -- 1.2.2013 20:10:40 >
RE: Koje higijenske uloske koristite? 1.2.2013 20:10:35
MicoTico
Malo sam googlala i svi komentari o tome koliko su opasni tamponi, a pogotovo tokom noći su neutemeljeni. Sve je "rekla ova ili ona". Za sindrom toksičnog šoka se pretpostavljalo da ga uzrokuje isključivo korištenje tampona, ali nikada nije potvrđeno. Čak štaviše -našla sam podatak o SŠT :"danas žene sa sindromom toksičnog šoka nisu mlade i nemaju menstruaciju, već su starijeg životnog doba. Ovaj sindrom konstatuje se i kod muškaraca, dece, kao i neposredno posle operacije"
< Poruku je uredio MicoTico -- 1.2.2013 20:12:33 >
RE: Koje higijenske uloske koristite? 1.2.2013 20:13:27
Emica_sa
Malo sam googlala i svi komentari o tome koliko su opasni tamponi, a pogotovo tokom noći su neutemeljeni. Sve je "rekla ova ili ona". Za sindrom toksičnog šoka se pretpostavljalo da ga uzrokuje korištenje tampona, ali nikada nije potvrđeno. Čak štaviše -našla sam podatak o SŠT :"danas žene sa sindromom toksičnog šoka nisu mlade i nemaju menstruaciju, već su starijeg životnog doba. Ovaj sindrom konstatuje se i kod muškaraca, dece, kao i neposredno posle operacije"
pa dobro,ali ima smisla,menstruacija nije samo krv,ima sluzi,ugrusci,sta se desava sa njima,kada nosis tampon Ja sam prije razmisljala o tome i ne vidim dobre stvari tampona osim sto je meni ugodno i suho