Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 15:04:18
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: medic slatki
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
tema i jesu reakcije
ja ispoljavam svoje mislim šta sad fali dati ime kćerki Vjeverica ako si već sinu dan ime Lav, pretpostavjam po životinji koja se smatra kraljem istih Vjeverica, svi znamo se dobro penje i skače a gotovo da ima ljudski izgled glavice i zaista predivno izgledaju
Zato su meni indijanci kul sa tim imenima...
znači u ocjenjivanju nečijeg imena jako je bitno prethodno znati ko kojem narodu pripada ne mogu se smijati muslimanu koji nosi ime Hamza
E stvarno vesela
I kako cemo znati kojem narodu pipada ova vjeverica ?
čijem selu je bliža šuma valjda mi na sedreniku možemo komonto isto dati...nama vjeverice silaze na doručak pod orah
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 15:05:40
vjestica
IZVORNA PORUKA: Iman83
Ma ne daju Vesela svi...ima ljudi koji će dati ime Hamza čisto jer im se sviđa, milozvučno im je. A pojma nemaju o pozadini tog imena, pogotovo onoj vjerskoj strani istog. A znači lav jel tako? Isto kao i Lav na bosanskom.
Neko će (karikiram) po Lavu Tolstoju dati ime ili po Vuku Karadžiću ne moraju svi imati vjersku pozadinu...a neko kao i Hamza, čisto jer im se sviđa to ime.
I sad ga trebamo ismijati jer je nama to ime 'glupavo' ili šta već?
sad mi na uma pade Macino objašnjenje zašto je sinu dao ime Lav
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 15:07:47
vjestica
tema i jesu reakcije
ja ispoljavam svoje mislim šta sad fali dati ime kćerki Vjeverica ako si već sinu dan ime Lav, pretpostavjam po životinji koja se smatra kraljem istih Vjeverica, svi znamo se dobro penje i skače a gotovo da ima ljudski izgled glavice i zaista predivno izgledaju
znači u ocjenjivanju nečijeg imena jako je bitno prethodno znati ko kojem narodu pripada ne mogu se smijati muslimanu koji nosi ime Hamza
ali ćeš se smijati hrišćaninu koji je ime dao Lav? ja zaista ne mogu da vjerujem da si toliko plitka lakše mi je povjerovati da su ovo čiste provokacije, ejr ti je dosadno
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 15:10:47
Hanady RR
tema i jesu reakcije
Svašta vesela...pa kod pravoslavaca su imena Lav i Vuk vrlo česta imena... sad da se ti nebi smijala trebali bi umjesto Lav dati hamza baš si čudna nekada
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 15:13:21
tinkivinki
IZVORNA PORUKA: vjestica
tema i jesu reakcije
ali ćeš se smijati hrišćaninu koji je ime dao Lav? ja zaista ne mogu da vjerujem da si toliko plitka lakše mi je povjerovati da su ovo čiste provokacije, ejr ti je dosadno
ima svetac zove se sv.Lav katanski.a lav je prevod imena Leo i Leon.ta su se imena u svim narodima davala da djeca valjda budu snazna
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 15:16:20
Lady26
IZVORNA PORUKA: eldinky
šta misliš da sam joj dala ime džemila
Ne volim uopste taj tip imena, kao starinska...nikako mi ne ide ni uz mene a ni uz mm-a... Mi bi voljeli aBd drugo kad bude, Mak ili Ema (mm bi volio Emma), ali evo i Ela mi se svidja, Ena i sl... Pojedinci (citaj sveki i jos neki) se "zgrazaju" na ime Mak, kakvo je to ime, to nije ime bla bla bla....(zato sto nije neko katolicko umjesto toga) al zabole nas , nama se svidja
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 15:16:28
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: eldinky
IZVORNA PORUKA: Iman83
Meni se ne sviđa Timur(podsjeća me na tumor, ne znam zašto) i Strahinja. Dakle bez ismijavanja...samo mi se ne sviđaju.
A ova Rambo, Rolex i co...
ni meni se ne sviđa,ni hamza,valjda što ih ima previše,ni jahja,............ma ima ih puno
haj'd sad koja nam se ne sviđaju,pa da zakuhamo
Meni se mnogo njih ne sviđa d aih biram svome djetetu... al kod drugih nisu mi smješna...sem naravno ovo rolex, itd...
istina ime kojem sam se smijala , a nosila ga jedn akomšinica je Munta... i dan danas meni je smješno... osobito smo se smijali kao djeca što je živjela sa svekrvom koja joj je često zvaala ''Mutooooooooo dođi vamo'' e ovaj dio nije mi sada smješan, sad mi je žalostan