Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 14:37:20
vjestica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: vjestica
jesam ja dobro shvatila - ružno je reći da ti se neko ime ne sviđa, ali je ok ismijavanja neka imena
ma ja, ko fol sve fine a svaga od nas se smijala nekim imenima što je valjda i normalno
po mom nekom rezonu je logičnije da je ok reći da ti se en sviđa ime, ali ismijavanje mi je dno dna ali eto i ti prva reče mediću da je ružno što je napisala da joj se neko ime ne sviđa, ali hajmo sad ismijavati svakog ko nosi ime neke životinje, ta tako lav, vuk, arslan i hamza su imena za ismijavanje
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 14:38:59
mamabb
jesam ja dobro shvatila - ružno je reći da ti se neko ime ne sviđa, ali je ok ismijavanja neka imena
ma ja, ko fol sve fine a svaga od nas se smijala nekim imenima što je valjda i normalno
po mom nekom rezonu je logičnije da je ok reći da ti se en sviđa ime, ali ismijavanje mi je dno dna ali eto i ti prva reče mediću da je ružno što je napisala da joj se neko ime ne sviđa, ali hajmo sad ismijavati svakog ko nosi ime neke životinje, ta tako lav, vuk, arslan i hamza su imena za ismijavanje
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 14:41:32
minie
Od mog rođaka curice se zovu Ajlin i Ejšan. Kada je prva dobila ima svi su se cudili, a tek ovom drugom imenu da i ne pricam. Moja komsinica je djecaku dala ime Jasin i to je bilo aman-zaman, a od njenog brata se djecaci zovu Bejtulah i Ajetulah
Od MM "nove" strine se kcerka zove Kemira, a i moje je pravo rijetko, nisam ni jednu upoznala sa istim imenom Zemira
Eh jos da kazem koja se meni ova "modernija" zenska svidjaju: Senem, Sureja, Dalia, Majra, a od onih uobicajenih: Džejla, Džejna i Dželila A musko malo "modernije" Dženir, ali mm se slicno zove pa je to otpalo, jer bi imali isti nadimak. I svidja mi se puno Mahdi (palacinken)
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 14:42:55
Medić*
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: tinkivinki
kod mene nisu moderna imena,ali sto se tice reakcija jedna kolegica s posla je dala sinu ime Vuk,a nasa malo starija kolegica je prokomentarisala:mogla je dati međed
joj
pa ako može vuk, može i medvjed a može i lisica i vjeverica
Ime Vuk je cesto bas. A ja jos nikada ne cu da je neko dao medjed, vjeverica, lisica.
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 14:43:47
ljubičica 28
IZVORNA PORUKA: Iman83
DM, lijepa imena...mada kod nas postoji i prezime Selman, pa mi je malo neobično.
Elem, ja ne shvatam ni onu relaciju: muž daje jednom djetetu ime, a žena drugom...a šta ako se jednom od ovo dvoje ne sviđa ime onog koji je birao? Baš nedavno čovjek dao sinu ime Selman a ženi nije bilo 'pravo' ali eto muž dao, bio njegov 'red' i ostalo tako.
I kod nas postoji ovo prezime.
A za ovo drugo...ja sam uvijek imala spremnih imena za djevojčicu (nisam nikad razmišljala da bih mogla dobiti dječaka ) i kad sam zatrudnila rekla sam mužu da on izabere ime. Ja za dječaka dala svega dva primjera Bilo je tu i prijedloga s njegove strane koja se meni nisu nikako dopali pa ih nismo ni stavljali na spisak. Ovo ime je prevagnulo čim ga je spomenuo.
A bezze mi je dati ime djetetu ako se oba roditelja ne slože. Svi imamo svoje favorite ali se uvijek može naći kompromis.
I da, mojoj mami se sviđa ime Ahmedinedžad (ili joj se sviđa predsjednik )
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 14:45:07
tinkivinki
iskreno meni se svidja ime Vuk i Lav,ali sam napisala reakciju kolegice na to ime,sto mi je bilo smjesno i tad,a i sad.a tema i jesu reakcije
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 14:45:40
canim
IZVORNA PORUKA: canim
kaze Nasra
il Njasra
a sta kazete za Oguz
To se G ne cita, cita se kao Ouuz, i Tuuba se pise Tugba, jer je tu meko G, pise se s crticom iznad.
pa u Turskom jeziku da,ali kod nas bi ispalo pogrdno ime
Nebi, mi pisemo i citamo isto, tako da njihovo Oguz mi bi pisali Ouz, jer G se ne izgovara a ako bi se izgovaralo onda je to potpuno drugo ime i nema veze s tim turskim imenom, dakle na nasem ime je Ouz.
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 14:46:08
Medić*
Slazem se. Za ismijavanje.
Ja ako sam rekla da mi se ne svidja Semsa nema tu nista cudno. Pa sa da se radi. Ukusi su rzliciti. Meni se recimo ne svidja ni ime moje sestre Sanela ( izvini Vesela ) ali isto to noj kazem u lice da mi se ne svidja, a ni njoj, ali hajde tako joj dali...
< Poruku je uredio medic slatki -- 31.1.2013 14:52:09 >
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 14:48:48
veeseelaa
ali eto i ti prva reče mediću da je ružno što je napisala da joj se neko ime ne sviđa, ali hajmo sad ismijavati svakog ko nosi ime neke životinje, ta tako lav, vuk, arslan i hamza su imena za ismijavanje
Hamza je arapsko ime, što u prevodu znači snažan i lav Ovo ime je nosio amidža poslanika Muhameda, koji je poginuo u bitci na Uhudu, u borbi prsa u prsa sa nevjernicima Insan je bio častan, vjernik, dobar borac, šehid Rukovodeći se ovim muslimani iz tog razloga daju to ime pa je stoga ne uporedivo za imenom Lav za nas muslimane, naravno
izuzev ako će mi neko reći da je ime Lav dao po eventulanom nekom poslaniku iz svoje religije i sl
< Poruku je uredio veeseelaa -- 31.1.2013 14:49:13 >
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 14:50:36
vjestica
ali eto i ti prva reče mediću da je ružno što je napisala da joj se neko ime ne sviđa, ali hajmo sad ismijavati svakog ko nosi ime neke životinje, ta tako lav, vuk, arslan i hamza su imena za ismijavanje
Hamza je arapsko ime, što u prevodu znači snažan i lav Ovo ime je nosio amidža poslanika Muhameda, koji je poginuo u bitci na Uhudu, u borbi prsa u prsa sa nevjernicima Insan je bio častan, vjernik, dobar borac, šehid Rukovodeći se ovim muslimani iz tog razloga daju to ime pa je stoga ne uporedivo za imenom Lav za nas muslimane, naravno
izuzev ako će mi neko reći da je ime Lav dao po eventulanom nekom poslaniku iz svoje religije i sl
zar je bitno zbog čega je neko dao djetetu ime Lav? jeli taj gore navedeni razlog bitniji od nekog drugog razloga??
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 14:56:00
veeseelaa
tema i jesu reakcije
ja ispoljavam svoje mislim šta sad fali dati ime kćerki Vjeverica ako si već sinu dan ime Lav, pretpostavjam po životinji koja se smatra kraljem istih Vjeverica, svi znamo se dobro penje i skače a gotovo da ima ljudski izgled glavice i zaista predivno izgledaju
Zato su meni indijanci kul sa tim imenima...
znači u ocjenjivanju nečijeg imena jako je bitno prethodno znati ko kojem narodu pripada ne mogu se smijati muslimanu koji nosi ime Hamza
Jel postoji neko ovdje na forumu da se nece nasmijati na ova imena ili bar usne malo razvuci u neki osmijeh? Mislim na prvi dio teksta da ne bude zabune
RE: Moderna Imena i reakcije drugih?! 31.1.2013 15:01:07
Medić*
tema i jesu reakcije
ja ispoljavam svoje mislim šta sad fali dati ime kćerki Vjeverica ako si već sinu dan ime Lav, pretpostavjam po životinji koja se smatra kraljem istih Vjeverica, svi znamo se dobro penje i skače a gotovo da ima ljudski izgled glavice i zaista predivno izgledaju
Zato su meni indijanci kul sa tim imenima...
znači u ocjenjivanju nečijeg imena jako je bitno prethodno znati ko kojem narodu pripada ne mogu se smijati muslimanu koji nosi ime Hamza
E stvarno vesela
I kako cemo znati kojem narodu pipada ova vjeverica ?