|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u zajednici
27.1.2013 1:07:58   
Galicia
Gdje smo stale? user posted image user posted image

Ja se nekad osjecam da zivim u zajednici, iako smo samo ja i mm tu. On je ko tetka, svekrva, mama, tata, zaova, sve u jednom. user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu enaaa)
Neposredna veza do poruke: 226
27.1.2013 10:40:41   
Daliyah92
Ja i mm cemo uskoro mozda ici u zajednicu zivjeti user posted image Mi smo u jednoj drzavi, njegovi u drugoj a moji u trecoj. Ako nadje posao tamo gdje su njegovi mozda budemo isli tamo i to po njihovom obicaju morat cemo biti u istoj kuci sa njegovim. user posted image Ne pitajte zasto 'morati', to se i ja pitam. Mrzim strogo postivanje obicaja user posted image

No dobro, ako vec budemo isli tamo to ce izgledati ovako: ja imam svoju sobu i nista vise, ostalo je sve zajednicko. S jedne strane mogu biti slobodna, ulaziti u kuhinju i frfljati po frizideru user posted image , kuhati sto hocu, itd. Ali sa druge strane kad njegove seke tu dodju one su tu glavne. I nije me to briga, ali zasto se vise ne odluce jesu li one tu gosce ili gazdarice? Kad dodju ponasaju se kao kod kuce svoje, i to je ok, kazu to je kuca njihovog babe. A opet se ljute sto ja nikad nisam njih usluzila. Sto su toliko puta tu dolazile a ja im nisam ni caj napravila user posted image (bila sam tamo 2 mj. bez mm) Traze prevelika prava tu. Svaki put kad dolaze vuku i svoje muzeve sto meni predstavlja problem.Zasto? Zato sto sam ja pokrivena (i one su) i kad oni dodju ne mogu se nimalo slobodno ponasati. Kako cu za djetetom po kuci trcati tako pokrivena? Jos je gore sto je to kod njih sramota da dolaze i njihovi muzevi svaki put, i ne sjede oni tu 2-3 sata, oni su tu dva dana. Pa kako mi onda govore da je to i moja kuca? To je zatvor, jer ja to vrijeme dok su oni tu samo mogu biti u sobi i u kuhinji, ili sjediti sa njima i kuhati se.

Mm je vise sa moje strane, ali to je kuca njegovog babe i ne moze on tu postavljati pravila. A da ide u drugu kucu zivjeti njegova mama bi se "razboljela", kako to da njen sin nju "ostavi". Znam da bi bilo tako jer i prije je to govorila, da ne bi da on nju "napusti" , da bi njoj to bilo tesko. A to sto je on daleko od nje skoro 10 god. (posjecivao je jednom godisnje) ...kad je to pitam, samo kaze da je to "nesto drugo", nije isto.

Ma sve bi se to dalo nekako rijesiti, da nema probllema u zajednici, ali ostaje taj problem da ja tu ne mogu biti potpuno slobodna kao sad. Oni su takvi da ih sve zivo zanima i samo ispitivaju. Ne ustrucavaju se ni malo, i nije ih stid. Svekrva mi samo pokuca na vrata i otvori, bez da dobije dozvolu za ulazak user posted image Tu cu morati stroge granice postaviti, nema ulaska dok ja ili mm ne otvorimo vrata. A ako i dalje se to bude ponavljalo pred njom cu namjerno svaki cas zakljucavati vrata, pa i kad podjem u wc, tako da nikako ne moze ulaziti. A to ce njoj biti tesko, al neka ce. I ne ulazi samo ona, ni zaove nisu nista bolje.

Raspisah se ja user posted image A sta cu... moram se negdje "istresti". Molicu Boga da sto duze ostanemo ovdje tako da se i on navikne na ovaj zivot i da saam ne bude mogao s njima zivjeti.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 227
27.1.2013 11:17:39   
jasmin
Dalia...nemoj se ljutiti na seku (mene),ali ti ces biti kriva za takvo stanje. Prvo ako imate vas dio...pokrivenim damama objasni da ne dolaze s muzevima kad ti muz nije kuci,nek` se ljute 10 g,ali tvoj mir je najpreci. A ako je vasa samo soba,ostaje ti,mila moja,da se vise baziras na tu sobu kad su kceri kod mame. Dalje,zakljucavaj ljepoto moja. Uvijek. Sta trebaju da te nekad uhvate razgolicenu pa da insan dodje pameti? Sloboda je najbitnija u svemu. Meni je privatnost svetinja. (Znam da ovo pisem po 17829030 put na rr.)
Ne mozete postavljati pravila u kuci njegovog babe,ali ako su vama dali sprat na raspolaganje,vi u vasem dijelu uvodite vasa pravila. Pa da je jedna soba,u njoj vladaju vasa pravila. A ovo za caj...sta si ti,sluskinja user posted image ...

amra,tema je zajednica,ne moze bez onih koji je cine.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 228
27.1.2013 12:04:23   
lady_bubamara
E Dalia92 kada si vec pomenula zakljucavanje sobe i ja sam to uvela od skoro samog pocetka, mada iskreno , najiskrenije nisam imala tu namjeru , al zaista. Kada smo se moj dragi i ja uzeli nismo otisli nigdje poslje svadbe a imali smo zelju , i ja sam ubrzo poslje svadbe dobila neke pare a i njemu je tad bio rodjendan i odvela sam ga na jezero 3 dana jer sam mu to obecala za rodjendan. Elem , nismo sve stvari izbacili iz nasih torbi ( jer smo se taman oko svadbe i doselili ovdje ) , neke stvari sam slozila a neke su ostale u torbama. Prije polaska na jezero ojasnila sam sveki da cu ostatak stvari sloziti kada se vratimo , da ne brine, ona kaze ok kako god vi odlucite nema problema. I sta se desava kada sam se vratila, otvaram sobu a nase stvari dobile novi raspored slaganja , sve povadjeno iz putnih torbi , i slozeno drugacije. Pa sad prvo da napomenem : ja imam poseban nacin slaganja majica, gaca, carapa, hlaca , i taj red mi nije NIKAD ali bas NIKAD nije remetila moja mama, nije imala naviku da slaze moje stvari vec od 13. godine, ostavi mi na krevet i ja sama slozim . Druga stvar : U ladicama gdje mi gace stoje muz i ja drzali smo neke malo intimnije stvari ( ne mislim na neke perverzije da se razumijemo ) ali eto neke intimnije stvari koje smo trebali vidjeti samo nas dvoje, ali posto je sveki slagala gacice i carape naravno vidjela je to u ladicama, i meni je bas bilo bezveze. Treca stvar: zaboga ako sam napomenula da cu ja to sve odraditi kada se vratim zasto je ona morala...
Usla sam u sobu vidjela to, izasla u hodnik i normalnim mirnim tonom je upitala da li je ona to uradila ( mislim nema ko drugi, nece svekar ) ali eto nisam htjela iz prve biti nasrtljiva, a ona na to kaze ja vas htjela iznenaditi , mislila sam da ce te se umorni vratiti, pa reko da ja uradim. Ja sam se isto tako mirnim tonom zahvalila i zamolila je da to vise ne radi, i objasnila joj razloge zasto i kako. Tad sam muzu rekla nadji kljuc od sobe i zakljucavaj je molim te , on se iz prve slozio sa tim jer ni njemu nije bilo svejedno sto je to uradila. E sad mozete me nazvati azdajom i zmijom zbog ovog ali ako neko voli da mu se caprka po intimnom rublju ja to stvarno ne volim jer nikada nikada nisam al bas nikada imala naviku da otvorim tudji ormar, kutiju sa nakitom ili slicno i zato ne volim da se otvara moje. Poslje toga mi je par puta nabacila komentar : ,, Ti bas imas dosta odjece a vjerujem da pola toga i ne nosis , mozda i ne znas cega sve imas ,, ali naravno ne obazirem se nesto pretjerano na to , mada mi nije bas svejedno al hajd precutim. Volim odjecu, volim obucu i to je moja stvar, moj problem i eto!!!

IZVINJAVAM SE NA OVOLIKOM POSTU AL DALIA 92 ME PODSJETI NA OVU SCENU KAD JE SPOMENULA ZAKLJUCAVANJE SOBE... user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 229
27.1.2013 12:18:28   
jasmin
ninulina,bas ruzna situacija user posted image .
Ne daj Boze takvih situacija nikome.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu lady_bubamara)
Neposredna veza do poruke: 230
27.1.2013 12:23:54   
rerica
Uzas user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 231
27.1.2013 13:37:09   
lady_bubamara
Eto većina tih situacija nastane uvezi odjeće , obuće , al naučila sam se pameti pa više ne govorim kad sebi nešto kupim neku majčicu ili suknjicu, to zna samo muž i ja. Ja ih zaista oboje poštujem , nikada nisam tona na njih povisila , i zna mi nekad nešto zasmetati al samo zaćutim i uđem u sobu , izbrojim se u sebi i eto tako se i završi. A evo odkako sam ostala trudna u kući me ubiše sa babskim pričama, nemoj ovo nemoj ono , nemoj ovako nemoj onako, pazi na ovo na ono, mene to stvarno psihički ubija, ne vjerujem u te priče i mislim da se ne trebam s tim opterećavati al džaba to se idalje nastavlja , a ja samo ćutim i u sebi brojim al na glas ništa ne govorim, ne mogu i džaba. Takva je i prema kćerki svojoj i zato shvatam da to ne radi namjerno već da je to jednostavno njen način razmišljanja, i šta bih sada. Ali eto opet ponavljam moje mišljenje je da je nekad ljepše kada se bračni par ( pogotovo mladi ) osamostali. Nisu loši ljudi i znam da me vole , ali opet bi mi bilo ljepše da sa mužem živim negdje odvojeno, a jednog dana će se to i ostvariti , znam da hoće. user posted image

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 232
27.1.2013 14:11:41   
Precious

IZVORNA PORUKA: Tidzi

Kod mene je ZAJEDNICA NIKAD NI PO KOJU CIJENU!!! Nakon udaje zivljeli smo u zajednici (MM, ja, svekar, sekrva i 2 muzeve sestre). Starija sestra i nekako, a mladja je nepodnosljiva. Svekrva nije losa zena i sa njom se moze, ali zato je svekar je..o svim sejtanima majku! To je jedan uobrazeni i umisljeni covijek koji ima stav u glavi da je Bog, pa on. Ono sto on kaze tako biti mora, a uopce ga ne zanima sta drugi misli i da li to zele. Od odredjuje sta se kuha, koliko i kako. Ja u takvoj porodici nisa odrasla. Moj otac se nikada nije peljao u kuhinju, izuzev ako on hoce nesto spremiti, a to je 3-4 puta u godini. Majka je uvijek brinula o tome sta kuha, koliko, sta kupuje...Pa ipak ona kuha i zna sta joj je potrebno. Svekar je cak isao i provjeravao koliko ja stavljam praska kada perem ves, zasto perem posteljinu svaku drugu sedmicu, najvise ima mog vesa...user posted image Srecom, trajalo je to nekih godinu dana dok nije donio odluku da sav novac, odnosno kada stignu plate da dajemo njemu (svaki mjesec smo davali za hranu i vise nego dovoljno, ne brojeci ono sto mi jos stalno kupujemo). Naravno MM se s tim nije slozio, a ni ja. Pa necu ja, kada meni trebaju gace ici svekru i traziti da ih kupim! Kako se s tim nismo slozili on nas je automatski zbacio! Izasli smo, a nismo imali ni kasike...user posted image user posted image Srecom, imali smo 2,5 soban stan. Za nekoliko mjeseci smo obezbijedili sebi sve sto nam je bilo potrebno za zivot.
Sjecam se dobro, taj dana kada nas je izbacio, vidimo rodjaka od muza (amidzici njih dvojica), ja placem user posted image user posted image suza suzu stize, ne mogu da stanem. On me gleda i kaze "Ne placi, ne sikeraj se...zapamtit ces moje rijeci...slavit ces datum kad vas je izbacio, jer si mlada i nisi ni svjesna kakva je on osoba i kako je zivljeti samostalno, bez zajednice" I cesto se sjetim njegovih rijeci, jer je bio u pravu. Cesto kazem i da slavim taj dan.
Vec 4 godine zivimo bez zajednice, i mogu reci da je to nesto najbolje sto moze biti. Nikada se vise ne bih vratila u zajednicu kada bi zivljeli u stali. Imam svoj mir, svoju slobodu, radimo sta hoceme, idemo gdje hocemo, nikom ne polazemo racune, niko nam ne popuje i ne ispire mozak, niko nam ne namece svoju volju...

Sloboda user posted image

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 233
27.1.2013 14:12:42   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: jasmin

Dalia...nemoj se ljutiti na seku (mene),ali ti ces biti kriva za takvo stanje. Prvo ako imate vas dio...pokrivenim damama objasni da ne dolaze s muzevima kad ti muz nije kuci,nek` se ljute 10 g,ali tvoj mir je najpreci. A ako je vasa samo soba,ostaje ti,mila moja,da se vise baziras na tu sobu kad su kceri kod mame. Dalje,zakljucavaj ljepoto moja. Uvijek. Sta trebaju da te nekad uhvate razgolicenu pa da insan dodje pameti? Sloboda je najbitnija u svemu. Meni je privatnost svetinja. (Znam da ovo pisem po 17829030 put na rr.)
Ne mozete postavljati pravila u kuci njegovog babe,ali ako su vama dali sprat na raspolaganje,vi u vasem dijelu uvodite vasa pravila. Pa da je jedna soba,u njoj vladaju vasa pravila. A ovo za caj...sta si ti,sluskinja user posted image ...

Ma nije njih briga jel' mm tu ili nije, one dolaze svojim roditeljima. Ja imam srece sto je muz puno drugaciji od njih. Npr. njegov brat je uzasan i nikad nije na zeninoj strani. Njoj je bilo punoo teze. Evo jedan primjer sto se njih dvoje tice: on se naljuti na nekog od svojih, oni kasnije traze od nje (moje jetrve) da primi poklon za bajram, on joj govori da ako primi da ce se naljutiti a i oni da ako ne primi da ce se naljutiti. I sta sad? Ako primi on ce se naljutiti na nju i nece s njom danima pricati, a sa svojima ce se ubrzo pomiriti. A ako ne primi oni se ljute na nju i ne pricaju s njom, a on s njima sve izgladi i kao da nista nije bilo. Ona ostane u sobi jer one ne pricaju s njom a on se s njima zeza i sali citav dan. (ona je prije bila u toj sobi gdje ja trebam biti, sad ima svoj sprat). Moj muz je, hvala Allahu, daleko od ovoga.

p.s. Malo razmisljam i vidim da u puno slucajeva ili ne valja muz ili familija (njegova). Ne kazem ovdje na forumu, nego inace u zivotu. Ako je muz dobar niko ti nista ne moze, a ako on nije na zeninoj strani, dzaba sva ljubav njegove familije.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 234
27.1.2013 14:35:21   
Zelimo_bebu
Nadjoh ovu temu pa sam morala i ja da prokometiram...Naime, MM i ja kad smo planirali brak odlucili smo zivjet u kuci njegovih staraca, ali smo sebi spremili sprat kuce...ja sam tada pristala jer sad do tada poznavala dosta ljudi koji tako zive i funkcioniraju, cak mi se ni svekici nisu cinili losim da zivot nebi bio nemoguc....mogli smo otic u postanare ali adje necemo, ja ne radim i da ne placamo kiriju radije cemo sebi namjestit sprat....I nije ni danas tegobno, medjutim desavalo se da se meni svaki dan pocinju pomalo petljat...svekrva nosi rucak ja cu da kuham sta treba, ja bi ovo ja bi vam ono, eto meni nije mrsko vi duze spavate itd itd....A ja nebi bila ja, lav u horoskopu i jaka neovisna zena da nebi to shvatila kao udarac na mene kao zenu sposobnu da kuha i da se brine za svoga muza....Desava se kad nesto planiramo napravit oni se mijesaju, MM i ja izadjemo vani sjedimo, nesto radimo ona dodje i stoji kod nas, mi navecer izadjemo ispred kuce s psom se igramo, ona izadje i sjedne, mislim halllooooo...pa ja bi ga i zagrlila i poljubila i nesto a ne mogu od nje.....ne ulaze oni nama bez zvona niti mi njima, jer sam ja tako trazila...kategoricno odbijam kuhanje hrane jer je nemoguca po tom pitanju...a tek kad krenemo negdje gdje cete, kad cete doc, itd...i kad nesto treba samo sin pored dvije kcerke koje su zaposlene one ne mogu jer rade a sin ne radi, i uvijek se pdorazumijeva da nas dvoje moramo, a one ne...sto je najgore nece ona kad sam ja tu da kaze nesto nego njega ispituje kad mene nema ili ceka da ja odem,,imam osjecaj da ona ne moze da se pomiri s tim da je on ozenjen samostalan muskarac kojem ne treba mama na svakom koraku....ima tu gomila stvari koje vise ne mogu ni da nabrajam previse je dug post ionako...ne znam koliko vas zivi ovako i znam da svak ima drugaciji prag tolerancije, ali meni tako nekad dodje muka od tog petljanja da bi najradije rekla da idemo u postanare, jer ne mogu trpit vise te sitnice koje se ponavljaju svaki dan, i prave nam probleme...

Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...?
06.11.test pozitivan
07.11.beta 111,78
Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa...
13.07.2017.stigao nas princ

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 235
27.1.2013 14:56:09   
ananas_ze
dalia92 najvaznije je da imas podrsku muza, znam je lahko pricati okolo i ne nalaziti se u takvoj situaciji, ali i tvoj muz ce ubrzo vidjeti kako stvari stoje i vjerujem da cete oboje uz dogovr pronaci rjesenje, mm mi je cesto znao reci "nije to ona tako mislila(njegova mama) ali sam ja tako dozivjela i nije mi bilo lijepo, sad vec mnogo toga zajedno presutimo, ne brani je, jer je i njemu znala napraviti par scena, samo vrijeme i sabur
a zelimo_bebu, znam o cemu pricas, zato mm i ja mnogo cesce odemo prosetati, ni ne javimo se-nema nas i . A ako bas nesto radimo ispred kuce a gospodja svekrva se pojavi, ja samo sutim i radim svoj pos'o, ona onda brzo ode user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Zelimo_bebu)
Neposredna veza do poruke: 236
27.1.2013 17:19:01   
veeseelaa
ja ne mogu da vjerujem da u današnjem vaktu ljudi tako živeuser posted image

Želimo bebu ja nikad ne bi izašla ispred kuće, ponašala bi se kao da živim u zgradi, kad mi se ide u prirodu otišla bi negdje na izlet
ja inače nisam baštenski tip, kad mi se ide negdje u prirodu idem na vikendicu i budme u društvu koje ja odaberem, nema komšija ovog il onog

no ono što meni nije jasno kod ljudi kako ne skuže kad su suvišni?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 237
27.1.2013 17:37:09   
rerica

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Želimo bebu ja nikad ne bi izašla ispred kuće, ponašala bi se kao da živim u zgradi, kad mi se ide u prirodu otišla bi negdje na izlet
ja inače nisam baštenski tip, kad mi se ide negdje u prirodu idem na vikendicu i budme u društvu koje ja odaberem, nema komšija ovog il onog

user posted image user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 238
27.1.2013 17:48:48   
enaaa
procitah sve, i skontah da sam ja bas al bas uzasna snajkauser posted image Moja sveki mm nikada neda da on dodje sam bez mene, i ako ja prije njega krenem kuci, ona njemu odmah kaze hajd idi i ti sa svojom zenom i nikada mi nije usla u kucu a da nije pozvonila ili se najavila da ce doci. I sprat su nam opremili, na samom pocetku mi je rekla nemoj nista da se ustrucavas, sve polomi i promijeni ako hoces, kao da si ti sve sebi kupila, al ja opet nekada prema njoj znam biti prava zlocauser posted image Mislim da bi trebala i tema losa snajkauser posted image

Neposredna veza do poruke: 239
27.1.2013 18:04:08   
veeseelaa
ma daj bježi enaaauser posted image
ne kontam zašto bi neko bio zloća ako je druga strana okuser posted image
ja bar takva ne mogu biti, za druga pravog ginem a ako mi neko ne paše bez podlosti i pakosti ja se samo distanciram
svakom svačije

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu enaaa)
Neposredna veza do poruke: 240
27.1.2013 18:13:10   
enaaa
ma nisam bas uvijek, samo ponekad...al hajd kako kazu ko prizna pola mu se oprasta, al ja uvijek kazem ko prizna sve mu se oprastauser posted image

Neposredna veza do poruke: 241
27.1.2013 18:14:06   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

draga vesela, pa nismo svi isti, ti kazes nisi bastenski tip, ali neko jeste i sta da radi?
meni se zna desiti da s mm na balkonu kafu pijem a njegova mama nas cuje i izadje na terasu koja je ispod balkona, mene svaki cejf prodje i udjem u kucu user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.

Neposredna veza do poruke: 242
27.1.2013 18:25:50   
veeseelaa
meni se zna desiti da s mm na balkonu kafu pijem a njegova mama nas cuje i izadje na terasu koja je ispod balkona, mene svaki cejf prodje i udjem u kucu user posted image

misliš li da to radi namjerno ili se desi slučajno?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 243
27.1.2013 18:33:25   
ananas_ze
kad je slucajno zna se, i ne bude mi krivo i pozovemo je da sjedne s nama, al kad mi se nacrta ko policajac user posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

Neposredna veza do poruke: 244
27.1.2013 18:42:11   
Galicia
Jel vi svoje svekrve toliko obozavate pa zivite sprat iznad njih?

Neposredna veza do poruke: 245
27.1.2013 18:42:16   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

kad je slucajno zna se, i ne bude mi krivo i pozovemo je da sjedne s nama, al kad mi se nacrta ko policajac user posted image

user posted image

Bože šta te svekrve tjera da se tako ponašaju?
to mahalanje, virenje kroz storu, nazočnost i kad treba i ne treba, to sam primjetila kod mnogih svekrva

ja odem kod snahe na kafu i stigne joj prijateljica ja odmah put pod noge, ta neću im tu sad smetati, nek se žene ispričaju
i zabole me o čemu pričaju user posted image

ljudi su baš baš radoznali

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 246
27.1.2013 18:43:00   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: Galicia

user posted image
ja mislim da je gore da se živi ispod njih user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 247
27.1.2013 18:50:06   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: Galicia

moja svekrva je imala prilku da bira sprat, izabrala je prvi, tako je poslije smrti mm nene, ovaj sprat pripao njemu tj nama user posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 248
27.1.2013 18:52:51   
mama x3
Triput ura za svekrve ...... !!!

Neposredna veza do poruke: 249
27.1.2013 18:53:47   
Galicia
Meni je iskreno zao bracnih parova koji su primorani da zive tako. Nista na svijetu ne moze zamjeniti za vlastiti mir, slobodu i cejf.
Al znate vi to.

Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *