|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
6.1.2013 19:06:48   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Aiša

Ako neka od vas zna o ovme nešto...

Malo sam tražila po netu i nađoh da je nakon spontanog pobačaja žena obavezna da klanja i posti (ukoliko je ramazan) i ako krvari, jer se taj period tretira kao istihaza, samo treba uzimati abdest za svaki namaz.

Kao granica se uzima 81 dan trudnoće (dakle prije onog perioda organogeneze), u suprotnom žena će se tretirati kao da je u nifasu, izuzev ako joj krvarenje ne stane ranije, pa je obavezna da klanja i posti.

Da li vi znate nešto o ovome, ja uzimam kao ispravno, jer je kod mene spontani bio u 11.sedmici, nekih 70-77 dana, a i ne krvarim, ponekad smeđi iscjedak se pojavi...

Aisa u istim sedmicama sam imala spontani nasla sam isto to i potvrdili su mi i ja sam klanjala

tako da ti Allah podari hajr i zamijeni iskusenje boljim, amin ja Rabbuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 3051
6.1.2013 22:37:57   
Aiša
Amin bebice, bit će iA dobro user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3052
10.1.2013 15:05:16   
aazra
Nešto sam trazila po netu u vezi jedne stvarčice oko koje imam dilemu kad mi iskrsnu ovaj forum i ova tema, a ni na kraj pameti mi nije bilo da ovdje pogledam niti da pitam...user posted image

Tako da, eto, ipak ću pitati ovdje jer baš imam nedoumicu...

Imam poklon tespih s plavim okom kojeg često i koristim, mada tom plavom oku ne pridajem nikakav značaj, ne mislim da je to neka hamajlija, isl. Sad ne znam je li to u redu...user posted image

Malo sam usput pregledala i prethodnu stranu...ja učim za mrtve iz svoje familije Jasin, posebna kada npr. sanjam osobe koje su preselile, kao i jasin dovu. Negdje je i pisalo "Učite Jasin kod sjećanja na vaše umrle..." Ako griješim, ispravite me user posted image

I šta vi mislite u vezi tespiha s plavim okom?

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 3053
10.1.2013 15:22:29   
rerica
IZVORNA PORUKA: aazra

Nešto sam trazila po netu u vezi jedne stvarčice oko koje imam dilemu kad mi iskrsnu ovaj forum i ova tema, a ni na kraj pameti mi nije bilo da ovdje pogledam niti da pitam...user posted image

Tako da, eto, ipak ću pitati ovdje jer baš imam nedoumicu...

Imam poklon tespih s plavim okom kojeg često i koristim, mada tom plavom oku ne pridajem nikakav značaj, ne mislim da je to neka hamajlija, isl. Sad ne znam je li to u redu...user posted image

Malo sam usput pregledala i prethodnu stranu...ja učim za mrtve iz svoje familije Jasin, posebna kada npr. sanjam osobe koje su preselile, kao i jasin dovu. Negdje je i pisalo "Učite Jasin kod sjećanja na vaše umrle..." Ako griješim, ispravite me user posted image

I šta vi mislite u vezi tespiha s plavim okom?

po mom misljenju ja bih taj tespih odlozila na neko mjesto ne bih ga uzimala,plavo oko je novotarija

i ja jasin ucim za umrle,tako da nema neke dileme u vezi toga,a mozes i svojim rijecima uputit dovu da im Allah oproeti grijehe

< Poruku je uredio rerica -- 10.1.2013 15:24:05 >

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 3054
11.1.2013 13:53:12   
aazra
Hvala rerice...user posted image

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3055
11.1.2013 15:14:34   
jasmin
aazra,ja bih taj tespih bacila,plavo oko je jedan od velikih masonskih znakova.
A mrtvima ucim samo dove moleci Allaha za dzennet i spas od vatre,ne ucim Kur`an,jer je Kur`an objavljen zivima da po njemu zive i rade.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 3056
   [Obrisana poruka]
11.1.2013 15:41:31   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 3057
11.1.2013 16:15:28   
Bebica11
tespih bih bacilauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3058
13.1.2013 0:48:34   
aazra
Hvala vam svima još jednom user posted image Već sam ga sklonila, ne učim na njega, ali mislim da cu ga morati baciti zbog ove veze s Masonima...user posted image Ko zna mozda ima veze i sa Ahmedijama, mozda oni to plasiraju, ali nije ni vazno..

Inace, ja volim koristiti tespih nakon namaza, cak ih i skupljam, samo ih ne redam po kuci user posted image vec cuvam u jednoj kutiji...
Što se tiče Jasina ja sam tačno našla da piše ovako, sad ne znam da li je hadis i od koga je tačno...
"Učite Jasin kod sjećanja na vaše umrle..." pa ne vidim šta tu ima loše, posebno nakon nekih snova, isl. A osobama koje su na samrti znam da se uglavnom uči "La ilahe Ilallah..."

Vjerujem da nije pogrešno učiti pomenutu suru u oba slučaja, bar do sad nisam nigdje nasla da jeste...user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 13.1.2013 0:55:38 >

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3059
13.1.2013 8:34:54   
jasmin
aazrice,ako i jeste navedeno `kod sjecanja`...dakle,ucis sebi sjecajuci se smrti,a ne posveta mrtvima,jer kako vec rekoh,Kur`an je upravo prisjecanje zivih na ono na cemu su nasi mrtvi,jedan ustav po kojem treba zivjeti svaki covjek kako bi uspio nakon smrti.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 3060
13.1.2013 16:00:04   
aazra
Hvala puno user posted image vrijedi li isto i za učenje hatme (čitavog Kur'ana)?

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3061
13.1.2013 16:03:00   
rerica

Hvala puno user posted image vrijedi li isto i za učenje hatme (čitavog Kur'ana)?

da user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 3062
13.1.2013 17:51:34   
gerberka

IZVORNA PORUKA: jasmin

aazrice,ako i jeste navedeno `kod sjecanja`...dakle,ucis sebi sjecajuci se smrti,a ne posveta mrtvima,jer kako vec rekoh,Kur`an je upravo prisjecanje zivih na ono na cemu su nasi mrtvi,jedan ustav po kojem treba zivjeti svaki covjek kako bi uspio nakon smrti.

kako ovo?
zar se Ya-sin ne uci za duše rahmetlija???

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3063
13.1.2013 18:14:34   
SdZ

A mrtvima ucim samo dove moleci Allaha za dzennet i spas od vatre,ne ucim Kur`an,jer je Kur`an objavljen zivima da po njemu zive i rade.

Kakvi su to znakovi?

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3064
13.1.2013 18:32:25   
jasmin

IZVORNA PORUKA: rerica

da user posted image

user posted image

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3065
13.1.2013 18:33:53   
jasmin

IZVORNA PORUKA: SdZ

Kakvi su to znakovi?

Proguglaj `masonski simboli` i sve ce ti biti jasno.

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 3066
   [Obrisana poruka]
13.1.2013 18:39:18   
Brisani uporabnik

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 3067
13.1.2013 21:02:38   
gerberka
jasmin mozda je to drugacije tu gdje zivis?
sad sam totalno zbunjena Iman, jer sam bas o tome razgovarala sa dvojicom hadzija? Jedan je efendija u našoj gradskoj dzamiji: I dobro sam ga razumjela da se jasin uci rahmetlijama.sad sam bas zbunjena user posted image
imate li neki izvor, da procitam?

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

Neposredna veza do poruke: 3068
13.1.2013 21:07:03   
gerberka

fino piše

Neovisno od gore navedenog, u prvih četrdest dana po ukopu (po nekima pedest i dva dana) oćaloščeni uče, između akšamskog i jacijskog namaza, sljedeće sure:

- 'Jasin',

- 'Mulk',

- 'Nebe' i

- 'Fatihu'

http://www.bakije.com/zucenje.htm

Allah najbolje zna.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3069
13.1.2013 23:09:36   
jasmin

IZVORNA PORUKA: gerberka

sad sam totalno zbunjena Iman, jer sam bas o tome razgovarala sa dvojicom hadzija? Jedan je efendija u našoj gradskoj dzamiji: I dobro sam ga razumjela da se jasin uci rahmetlijama.sad sam bas zbunjena user posted image

Ma nije,i Sarajlije su uceni user posted image .

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3070
13.1.2013 23:12:54   
jasmin

fino piše

Neovisno od gore navedenog, u prvih četrdest dana po ukopu (po nekima pedest i dva dana) oćaloščeni uče, između akšamskog i jacijskog namaza, sljedeće sure:

- 'Jasin',

- 'Mulk',

- 'Nebe' i

- 'Fatihu'

http://www.bakije.com/zucenje.htm

Allah najbolje zna.

Iako ima uleme koja smatra da se moze uciti Kur`an s nijjetom da to bude na vagi dobrih djela umrlog,ovo nabrojano je novotarija koja nema uporiste u serijatu u smislu da se obavlja na ovaj nacin i u ovim danima.

A najbolje je da Kur`an ucimo zeleci spas svoje duse user posted image .

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3071
13.1.2013 23:21:41   
gerberka

odkud meni da si ti pravo daleko..tamo u Medini user posted image
ja ipak pozelim prouciti i za spas tuđih duša, takva sam, user posted image svojoj neni rahmetli, dajđinci, tetki, neni..neka ih Allah uvede u dzennetske ljepote.

sad sam se zbunila mislim danas kad sam ovo procitala pa sam pitala na vise mjesta, mislim na jedno deset_ mjesta pa cekam odg user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 13.1.2013 23:22:41 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3072
   [Obrisana poruka]
14.1.2013 11:10:27   
Brisani uporabnik

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 3073
14.1.2013 11:13:27   
jasmin

jasmin

odkud meni da si ti pravo daleko..tamo u Medini user posted image
ja ipak pozelim prouciti i za spas tuđih duša, takva sam, user posted image svojoj neni rahmetli, dajđinci, tetki, neni..neka ih Allah uvede u dzennetske ljepote.

sad sam se zbunila mislim danas kad sam ovo procitala pa sam pitala na vise mjesta, mislim na jedno deset_ mjesta pa cekam odg user posted image

Bila sam tamo 5.5 godina,ali sam vec 8.5 mjeseci u Sarajevu user posted image .

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3074
14.1.2013 11:14:47   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Iman83

Gerberko, imaš ti hodža koje uče Kura''n i naplaćuju a fol ispred duša umrlih, a znaš da to ne ide jedno s drugim...pa pazi na izvor.

Četeresnica je, neka me neko ispravi ukoliko griješim, također novotarija i izmišljen termin u Islamu...i ne znači ništa.

A Allah najbolje zna user posted image

Jeste,ustvari to je preuzeto iz obicaja drugih vjera. Ali nema veze s islamom.

Neposredna veza do poruke: 3075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *